Αυτο παντως που μπαινει καποιος πεταει την ασχετη ή ψιλοσχετικη ατακα του και μετα ψαχνουμε τον ορισμο των λεξεων βαση Μπαμπινιωτη και το πανω χερι κατω χερι τινος ειναι το πανω πανω, χαλαει πολλα θεματα...
Οχι πριν σκανάρεις και ανεβάσεις το πτυχίο σου!Εγω πάντως τους τύπους ως τύπους επιστημονικά μπορώ να τους εξηγήσω
Συντελεστής Ενδογαμίας (IC) :
View attachment 58889
Συντελεστής Σχέσης (RC) :
View attachment 58890
Μέσος Συντελεστής Συγγένειας (MK) :
View attachment 58891
fyi :http://www.czerwonytrop.com/inb/
Δεν αμφισβητισα τιποτα .Αποδεχομαι ρισκα ,παραπλευρες απωλειες.Εξαρταται ποιος το κανει γιατι το κανει και θα κρινω εκ του αποτελεσματος.Τα παντα γυρω μας εξηγουνται επιστημονικα αυτο δεν σημαινει οτι πρεπει να μιλαμε με τυπους συναρτησεις κτλ μηπως και μας πουν μαλακες.Αποκαλεις τα λεγομενα μου μαλακιες χωρις να γνωριζομαστε ενω μπορει να πεις τη γνωμη σου χωρις να με προσβαλεις , στον δρομο θα τις παιζαμε εδω κραταω το επιπεδο και απλα δεν σου λεω ποιος μου τα ειπε....ειναι μυστικο.Τα επιστημονικά δεδομένα όμως δεν συνιστούν κατά κανένα τρόπο απόψεις συζητήσιμες και αμφισβητίσιμες από μη επιστήμονες, παρά μόνο από ομότιμους επιστήμονες που ερευνούν τα υπάρχοντα δεδομένα και τα καταρρίπτουν ή τα στηρίζουν.
Και για αυτό όταν μιλάμε για απόψεις στο συγκεκριμένο θέμα, λέμε μαλακίες. Και για αυτό είναι και γκαζιάρικες οι διατυπώσεις μου.
Ποσταρα για να μεταδωσω αυτο που εχω διαβασει σε βιβλια γραμμενα απο "αρρωστακια" και εκτροφεις .Και γαιδουρι ?Πόσταρες για να "ενημερώσεις" με τις γνώσεις που έχεις για ένα θέμα. Βιολογικό. Άρα επιστημονικό. Ενημέρωση αστήριχτη από στοιχεία. Και με καλείς να μπω στο ίντερνετ να ψάξω. Να χάσω εγώ το χρόνο που ΔΕΝ έχω για να ψάξω στοιχεία πάνω σε κάτι που ΕΣΥ έφερες στο τραπέζι. Τουλάχιστον γαϊδουριά in my book. Και γι'αυτό είναι επίσης γκαζιάρικες οι διατυπώσεις μου.
copyright Martin 1996Το λοιπόν, πέρα από τα τσιτάτα για τις πρακτικές τύπου λάνιστερ (copyright @betty coltrane)),
Δεν διαφωνω με τα παληκαρια σου ειπαμε ...τα αρνητικαπρόχειρα 2-3 πράγματα, αμετάφραστα γιατί τόσο χρόνο είχα, από peer reviewed επιστημονικές πηγές και πανεπιστήμια, όχι από τη "βιβλιογραφία του σκύλου" που σπανίως έρχεται από ελέγξιμες πηγές:
(Γενικά)
Inbreeding depression
Inbreeding may lower the population's ability to survive and reproduce, a phenomenon called inbreeding depression
59600 άρθρα για το inbreeding depression
(Σε άσχετα είδη)
http://www.nature.com/nature/journal/v392/n6675/abs/392491a0.html
The first demonstration of an effect of inbreeding on the extinction of natural populations
http://science.sciencemag.org/content/206/4422/1101
Juvenile mortality of inbred young was higher than that of noninbred young in 15 of 16 species of captive ungulates. In 19 of 25 individual females, belonging to ten species, a larger percentage of young died when the female was mated to a related male than when she was mated to an unrelated male.
(Ειδικά για σκυλιά)
http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1090023311002309
The popular sire phenomenon is the most problematic breeding practice, since it has also led to the dissemination of a large number of inherited defects. The practice should be limited by taking measures
Να καγχασεις οσες φορες θες αλλα οι παλιοι μας τα εδωσαν .Δεν ειμαι ισχυρογνωμων οταν οι δοκιμαστικοι σωληνες αρχιζουν να βγαζουν ρατσες χωρις προβληματα θα ειμαι μαζι σου και εγω , μεχρι τοτε...Υπάρχουν και έρευνες για έλεγχο των αναγνωρισμένων επιπτώσεων του inbreeding. Έλεγχο από certified βιολόγους και natural science επιστήμονες, δε λέω. Που αμφισβητούνται και στηρίζονται. Ας καγχάσω τρις εάν έστω και το 1% των εκτροφέων που εφαρμόζουν inbreeding έχουν κάποια σχετική γνώση πάνω σε αυτό και δεν είναι ο "παραδοσιακός" εκτροφέας του χωριού που "έτσι βγάζανε καλά σκυλιά οι παλιοί, έτσι κι εγώ".
Συνφορουμιτη ως ελαχιστη τιμωρια για το μαλακας ελπιζω να εισαι ψυχαναγκαστικος και αυτη τη στιγμη να θες να αραξεις με τα φιλαρακια και να "λιωσεις" σε μια παραλια αλλα το μυαλο σου να ειναι σε εγρηγορση δουλευοντας την απαντηση και να εχεις πιασει φαγουρα στα ακροδαχτυλα! πλακα κανω ! ισως και οχι ! καλες διακοπες φιλεAυτά πρόλαβα. Αν χάσω το λεωφορείο για εκεί που θέλω να πάω σήμερα να ξεκινήσω επιτέλους τις διακοπές μου, που έτσι δείχνει, μπορώ να βρω κι άλλα μετά. ΚΑΙ για αυτό είναι γκαζιάρικες οι διατυπώσεις μου.
Το αναλύεις λίγο αυτό. Ποιοί είναι οι παλιοί; Πόσο πίσω πάνε αυτοί οι παλιοί; Γιατί εγω έχω μια άλλη ανάγνωση για τις ράτσες και τα προβλήματά τους.Να καγχασεις οσες φορες θες αλλα οι παλιοι μας τα εδωσαν .Δεν ειμαι ισχυρογνωμων οταν οι δοκιμαστικοι σωληνες αρχιζουν να βγαζουν ρατσες χωρις προβληματα θα ειμαι μαζι σου και εγω , μεχρι τοτε...
ναι σε αυτο αναφερομουν παρατηρωντας την στροφη των περισσοτερων σε οσα μαλλον τοσο καιρο παπαγαλιζουν εδω μεσα...
ποιες ειναι οι (κωλοτουμπο)στροφες που εκαναν αυτοι οι "καποιοι" στο θεμα της @east49 ;δεν θα επρεπε να σε παραξενευουν αυτες οι στροφες.συνηθως καποιοι τις ζητανε απο καποιους,για να πανε προς το καλυτερο,προς την πλευρα τους,στην αλλαγη........
καποιοι δειχνουν απο την αρχη οτι θα την κανουν με την πρωτη ευκαιρια,αλλοι τις αναζητουν,αλλοι το παλευουν.
παντα θα υπαρχουν στροφες,αλιμονο σε οποιον δεν τις κανει,το θεμα ειναι να τις κανει προς το καλο.
υπαρχουν γλυκες,ανοιχτες,μαλακες,σκληρες,αποτομες ........
ο καθε ενας κανει οτι κωλοτουμποστροφη θελει,μαζι με αυτην ομως εχει δειξει οτι πηγαινει προς τα εκει.
οποτε....γιατι η απορια,τι το παραξενο.
Μεγαλε, αν πιστευα στο inbreeding ως μονοδρομο η πανακεια, δεν χρειαζοταν να ξοδεψω ουτε 1500+ευρω να αγορασω ενα κουταβακι κ να περιμενω 2+χρονια ελπιζοντας ολα να πανε καλα για να κανω ενα ζευγαρωμα για παρτη μου.και ξέρασα κατανοώντας την επιτηδευμένη προηγούμενη συμεπριφορά.
Φυσικά για τον/την κυρία θα είμαι το κόκκινο πανί, γιατί της χάλασα το όνειρο, να "νοικιάζει" τον γαμάτο επιβήτορα σε ντόπιους εκτροφείς,αφου θεωρεί την αιμομιξία (inbreeding για να καταπίνεται πιο εύκολα) κάτι όχι μόνο τελείως φυσιολογικό αλλά και απαιτούμενο!! (φυσικά για ευνόητους λόγους)..
προσωπικα δεν αναφερομαι καθολου στην ιστ περι κωλοτουμπας και αν με ρωτας και εγω εχω κανει κωλοτουμπα στις σκεψεις μου περι σκυλου γενικα.ποιες ειναι οι (κωλοτουμπο)στροφες που εκαναν αυτοι οι "καποιοι" στο θεμα της @east49 ;
οι ευχες;
"επρεπε" να γραψουμε κατι αλλο οσοι ευχηθηκαμε;
"επρεπε" να της κουνησουμε το δαχτυλο και να τη μαλωσουμε καταδικαζοντας τη "λαθος" επιλογη της;
off- topic αλλα..., αυτο ειναι ενα πινακακι που ειδα προσφατα :Εξηγουμε: Η μεση εκτροφικη γεννα στα corso ειναι πλεον αν θυμαμαι καλα στα 5 κουταβια κ το προσδοκιμο ζωης πλεον κατω απο εννεα.
Η μεση γεννα "παραδοσιακης εκτροφης" δινει ανω των 8 με μεσο ορο ζωης ανω των δεκα με σκυλια συγκεκριμενης γραμμης να ζουν 12-13χρονια.
Μια πιθανή εξήγηση που δεν θα άρεσε στους Ιταλούς παραδοσιακούς εκτροφείς!!! γιατί τέτοια μείωση στο προσδόκιμο ζωής;; Πώς μπορεί να εξηγηθεί κάτι τέτοιο;
Πόσα χρόνια μένουν στη συστηματική εκτροφή να προλάβει να αλλοιώσει τον τύπο;As life changed in the southern Italian rural farms in the 20th century, the Corso began to become rare. A group of enthusiasts began recovery activities designed to bring the dog back from near extinction in the late 1970s. By 1994, the breed was fully accepted by the Italian Kennel Club (ENCI) as the 14th Italian breed of dog. The FCI provisionally accepted the Corso in 1997, and ten years later was fully recognised internationally. In the US, the American Kennel Club first recognized the Cane Corso in 2010.[1] The popularity of the breed continues to grow, ranking in 50th place in the United States in 2013, a jump from 60th place in 2012.[4]
και αν μου επιτρέπεις, να συμπληρώσω...Βέβαια υπάρχει ένα στοιχείο του τύπου που δεν αξιολογείται σε βάθος στις εκθέσεις και αφορά τον χαρακτήρα της φυλής. Αυτό είναι το πιο ευάλωτο, που μπορεί να αποκλίνει, να αλλοιωθεί και σε βάθος χρόνου ακόμα και να χαθεί ή να είναι πολύ δυσεύρετο.