Ιστορίες για κυνηγούς

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Ούτε έκρινα και πόσο μάλλον ήθελα να προσβάλλω κάποιον, δεν είναι κάτι που συνηθίζω και δεν πιστεύω οτι κάτι που εγώ θεωρώ σάχλα μπορεί να προσβάλλει κάποιον. Είπα οτι δεν μπαίνω στην διαδικασία να το καταλάβω γιατί δεν με αντιπροσωπεύει το άθλημα ή η απόλαυση ή το χόμπυ (αν θεωρείτε κάτι τέτοιο το κυνήγι). Έγώ δεν το θεωρώ τίποτα απο αυτά. Υπάρχουν τα άπειρα παραδείγματα ανθρώπων που έχουν κυνηγίσει και σκοτώσει ζώα όχι για να τα φάνε αλλά για την πλάκα τους ή για να δοκιμάσουν τα όπλα τους.Δεν μου αρέσει η εικόνα ανθρώπων με όπλα στη φύση. Δεν μου αρέσει η αγωνία του ζώου να προσπαθεί να ξεφύγει. Δεν μου αρέσει η θέα του σκοτωμένου ζώου και η αναμνηστική φωτογραφία που ακολουθεί. Απλά δεν μου αρέσει. Σίγουρα υπάρχουν αυτό που λέτε σωστοί κυνηγοί αλλά εγώ δεν θεωρώ το κυνήγι συνολικά σωστό οπότε δεν μπορώ να μιλήσω για σωστούς κυνηγούς ή για λάθος. Για μένα το κυνήγι πρέπει να γίνεται επι ίσοις όροις και εφόσον κάποιος πεινάει και πρέπει να επιβιώσει δηλαδή αυτό που εγώ θεωρώ ένστικτο.. Όσο για το θέμα της βρώσης του κρέατος και της σφαγής πιστεύω ότι πρέπει να γίνεται κάτω απο μια <πολιτισμένη> διαδικασία οπότε με βρίσκει σύμφωνη αυτό που λες.

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Εάν δεν υπήρχε αυτή η τρομερή προσφορά, το... υπερ-σφάξιμο ζώων κ η πώλησή τους στα κρεοπωλεία κλπ, σε σημείο να πετάγονται τζάμπα τόσοι τόνοι κρέας κάθε χρόνο (το ίδιο κ για τα ψάρια ισχύει), δε θα 'χα ούτε εγώ πρόβλημα με το ηθικό κυνήγι.

Βέβαια, εγώ είμαι υπέρ των φάρμεων... αλλά άντε βρες τις...

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Εάν δεν υπήρχε αυτή η τρομερή προσφορά, το... υπερ-σφάξιμο ζώων κ η πώλησή τους στα κρεοπωλεία κλπ, σε σημείο να πετάγονται τζάμπα τόσοι τόνοι κρέας κάθε χρόνο (το ίδιο κ για τα ψάρια ισχύει), δε θα 'χα ούτε εγώ πρόβλημα με το ηθικό κυνήγι.

Βέβαια, εγώ είμαι υπέρ των φάρμεων... αλλά άντε βρες τις...
Πριν δω το earthlings ενιωθα οπως ακριβως η Νατασσα... σημερα λεω μακάρι να κυνηγούσαμε παλι....

Συμφωνώ απόλυτα με την τοποθετηση της Sofouli:) (λατρευω το ψαρεμα και τα κυνηγοσκυλα μεγαλου θηραματος επισης :p)

Last edited:

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Σίγουρα όμως Σταματία προσβάλλει αρκετούς αυτή σου η φράση
αυτά για την επαφή με την φύση και τέτοια μου ακούγονται ως σάχλες.
Επίσης
Είπα οτι δεν μπαίνω στην διαδικασία να το καταλάβω γιατί δεν με αντιπροσωπεύει το άθλημα ή η απόλαυση ή το χόμπυ (αν θεωρείτε κάτι τέτοιο το κυνήγι).
Φυσικά και θεωρείται κάτι από όλα αυτά, ίσως και όλα αυτά.
Δεν σου ζήτησα να το καταλάβεις, το έκρινες όμως και σου είπα την άποψη μου πάνω σε αυτό, διότι διαφωνώ απείρως πολύ.

Δεν μου αρέσει η εικόνα ανθρώπων με όπλα στη φύση.
Η φύση του ανθρώπου όμως είναι αυτή.
Επίσης ούτε εμένα μου αρέσουν οι εικόνες των ορνιθοτροφείων ας πούμε, σαφώς μακράν χειρότερες και αηδιαστικότερες από την θέα ενός κυνηγού με καραμπίνα και 2-3 σκυλιά στο βουνό, ή ενός ψαρά με το καλάμι του στην παραλία.

Δεν μου αρέσει η αγωνία του ζώου να προσπαθεί να ξεφύγει
Όπως το λες.Προσπαθεί, και πιθανώς να τα καταφέρει.
Τα ζωάκια των super market-χασάπηκων κλπ ΔΕΝ θα ξεφύγουν ΠΟΤΕ!!

Δεν μου αρέσει η θέα του σκοτωμένου ζώου και η αναμνηστική φωτογραφία που ακολουθεί.
Του γδαρμένου ξεπετσιασμένου ζώου σε πακετάκι στο ράφι του super market;
Αυτό σου αρέσει;
Ποιο είναι πιο αηδιαστικό;
Σου αρέσει να βλέπεις τον χασάπη με το μπαλντά να τεμαχίζει την μελλοντική χοιρινή τηγανιά;

Σίγουρα υπάρχουν αυτό που λέτε σωστοί κυνηγοί αλλά εγώ δεν θεωρώ το κυνήγι συνολικά σωστό οπότε δεν μπορώ να μιλήσω για σωστούς κυνηγούς ή για λάθος. Για μένα το κυνήγι πρέπει να γίνεται επι ίσοις όροις και εφόσον κάποιος πεινάει και πρέπει να επιβιώσει δηλαδή αυτό που εγώ θεωρώ ένστικτο..
Ο σκοπός της κυνηγεσίας είναι η τροφή και πολλά ακόμα.
Έστω και μια φορά το χρόνο θα φας κρέας, από κάτι που έζησε την ζωή του ελεύθερο, όπως η μητέρα φύση προνόησε για αυτό,
και στο κάτω κάτω αυτή είναι η τροφική αλυσίδα.
Έχω ξαναπεί: Προτιμώ να ζήσω την ζωή του αγριογούρουνου στο βουνό, όπου κάποια μέρα θα με σκοτώσουν και θα με φάνε σε τσιμπούσι,
παρά την ζωή του στιβαγμένου σαν σαρδέλα γουρουνιού μέσα στα σκ@τα στην βρώμα χωρίς να δω ποτέ τον ήλιο, και την φύση έξω από τον τοίχο που με δεσμέυει,όπου αφού με ταίσουν τις αηδίες του κόσμου για να γίνω χοντρό θα με σφάξουν δίχως ίχνος ευγνομωσύνης για το κρέας που παρέχω στους ανθρώπους.

Όσο για το θέμα της βρώσης του κρέατος και της σφαγής πιστεύω ότι πρέπει να γίνεται κάτω απο μια <πολιτισμένη> διαδικασία οπότε με βρίσκει σύμφωνη αυτό που λες.
Όταν γίνει θα το ξανασυζητήσουμε, μέχρι τότε όμως οι συνθήκες είναι κόλαση για τα ζώα αυτά :(

Υπάρχουν τα άπειρα παραδείγματα ανθρώπων που έχουν κυνηγίσει και σκοτώσει ζώα όχι για να τα φάνε αλλά για την πλάκα τους ή για να δοκιμάσουν τα όπλα τους.
Υπάρχουν άπειρα παραδείγματα σαδιστών αστυνομικών,κακών μηχανικών, σατανικών πολιτικών κ.ο.κ.
Αλλά δεν βράζουν ποτέ όλοι στο ίδιο καζάνι :)
Και ούτε αυτοί είναι το παράδειγμα του σωστού κυνηγού.

@Natassa
Έγω πάντως προτιμώ να φάω λαγό κυνήγι παρά κουνέλι το οποίο δεν είδε ποτέ ήλιο, δεν έζησε σε πραγματικές συνθήκες ποτέ γιατί του στερήσαμε αυτό το διακίωμα εμείς για να το φάμε, σε αντίθεση με τον λαγό, που έζησε στο βουνό-κάμπο-πεδιάδα και δεν γλύτωσε από τα χέρια του κυνηγιού (μπορεί όμως και να γλύτωνε).

Το σκεπτικό μας δεν διαφέρει πολύ,εσύ προτιμάς τις φάρμες αλλά δεν μπορείς να της βρεις,
εγώ τις λιγοστές που μπορώ να βρω δεν μου παρέχουν την ποσότητα που είναι απαραίτητη.

Και εγώ και εσύ, ενισχύουμε την υπερκατανάλωση και τις χείριστες συνθήκες εκτροφής (όπου τα puppy mills μοιάζουν αθώα μπροστά σε αυτό),
απλά εγώ τυχαίνει να έχω τις συγκεκριμένες απόψεις περί κυνηγεσίας, το σκεπτικό σου όμως με βρίσκει σύμφωνει και το θεωρω λογικό:)

@Αμαλία
Πριν δω το earthlings ενιωθα οπως ακριβως η Νατασσα... σημερα λεω μακάρι να κυνηγούσαμε παλι....
Απίθανο βέβαια γιατί αν έπεφταν αυτά τα υπερ-κέρδη θα απαγορεύονταν δια παντός το κυνήγι ;)

Γνωρίζω ανθρώπους (το έχω πει και παλαιότερα) οι οποίοι τρέφονται αποκλειστικά με το κυνήγι και τα οικόσιτα ζώα, κότες, κουνέλια, άντε και 2-3 αρνιά.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
καλύτερα μιάς ώρας ελευθερη ζωή παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή

...........

αν εξέλειπε η βιομηχανική μόλυνση και η άναρχη αστικοποίηση του φυσικού περιβάλλοντος -καθώς και οι απαραδεκτες ηθικά μέθοδοι κυνηγιού (φτερωτών και τριχωτών θηραμάτων αλλά και ψαριών) το κυνήγι θα ήταν μιά αειφόρος μέθοδος εξευρεσης τροφής απόλυτα εναρμονισμένης με το οικοσύστημα
υπάρχουν ζώα που τρέφονται με άλλα ζώα-δεν είναι αυτό ανήθικο............

αν παρατραβήξεις τις θεωρίες κάποιων ηθικολόγων που στρέφονται κατά του κυνηγιού και του ψαρέματος πολύ άνετα μπορείς να ισχυριστείς ότι και τα χόρτα και τα φρούτα έχουν ψυχούλα και κρίμα τα καημένα να τα κόβεις και να τα ξεριζώνεις για να τα φάς.............

η εκτροφή ζώων στις φάρμες και στα ιχθυοτροφία και κυρίως η μέθοδος θανάτωσης και μετατροπής τους σε τροφή είναι πολύ πιο ανήθικη και αντι-οικολογική

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
καθώς και οι απαραδεκτες ηθικά μέθοδοι κυνηγιού (φτερωτών και τριχωτών θηραμάτων αλλά και ψαριών)
Τι εννοείς;
Εδώ μπερδεύτηκα λίγο, κατά τ'αλλα συφωνώ :)

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
κυνηγάμε φτερωτά θηράματα(τσίχλες μπεκάτσες κλπ)
τριχωτά (λαγούς κουνέλια κλπ)
και ψάρια......
τι δεν κατάλαβες????

ότι υπάρχουν και μέθοδοι κυνηγιού που είναι απαράδεκτοι?
όπως το να κυνηγάς εποχή που τα πουλιά προσπαθούν να ζευγαρώσουν
ή να ψαρευεις με δυναμίτες και χημικά........

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Εγώ θέλω να'χω τη ζωή που'χει καταφέρει κ ο πατέρας μου ως τώρα: Δεν πηγαίνει λαϊκή, γιατί έχει το δικό του κήπο (κ δέντρα για φρούτα) κ αγοράζει μόνο μοσχαρίσιο κρέας, γάλα-τυριά, όσπρια κ ζυμαρικά απέξω, μια κ έχει κότες και χήνες -οπότε τρώει τα δικά του κοτόπουλα κ αυγά.
Εγώ (άσχετα με το γεγονός ότι δε θα μπορούσα να τα σφάξω, τέσπα) θα ήθελα να αποκτήσω μία μικρή φάρμα κ εύχομαι να το καταφέρω στο μέλλον, ώστε να είμαι όσο το δυνατόν ανεξάρτητη κ να ξέρω τι τρώω - όπως κ τώρα που "εφοδιάζομαι" με καλούδια από τον πατέρα.

Εννοείται ότι όσα λες είναι σωστά Σοφούλι για τις συνθήκες ζωής των "ζωο-καλλιεργιών", μακάρι όμως αυτό το υπερσφαγείο να μειωνόταν κάπως κ να εξισορροπούσε με εκείνους που θα επέλεγαν το κυνήγι. Αλλά δυστυχώς αυτό δε συμβαίνει, κ ως αποτέλεσμα πάλι η φύση επιβαρύνεται... (από τους μη ηθκούς κυνηγούς, οι οποίοι δυστυχώς είναι η πλεινότητα...)

αν εξέλειπε η βιομηχανική μόλυνση και η άναρχη αστικοποίηση του φυσικού περιβάλλοντος -καθώς και οι απαραδεκτες ηθικά μέθοδοι κυνηγιού (φτερωτών και τριχωτών θηραμάτων αλλά και ψαριών) το κυνήγι θα ήταν μιά αειφόρος μέθοδος εξευρεσης τροφής απόλυτα εναρμονισμένης με το οικοσύστημα. υπάρχουν ζώα που τρέφονται με άλλα ζώα-δεν είναι αυτό ανήθικο............
θα συμφωνήσω...

Last edited:

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Σίγουρα όμως Σταματία προσβάλλει αρκετούς αυτή σου η φράση
Όπως το λες.Προσπαθεί, και πιθανώς να τα καταφέρει.
Ο σκοπός της κυνηγεσίας είναι η τροφή και πολλά ακόμα.
Υπάρχουν άπειρα παραδείγματα σαδιστών αστυνομικών,κακών μηχανικών, σατανικών πολιτικών κ.ο.κ.
Γνωρίζω ανθρώπους (το έχω πει και παλαιότερα) οι οποίοι τρέφονται αποκλειστικά με το κυνήγι και τα οικόσιτα ζώα, κότες, κουνέλια, άντε και 2-3 αρνιά.
Εφόσον θεωρείς οτι προσβάλλω θα ζητήσω συγνώμην για το χαρακτηρισμό:)αν και η πρόθεσή μου δεν ήταν να προσβάλλω κάποιον.
Γιατί να παίζει με τις πιθανότητες για την ζωή του?
Όπως είπα δεν με αντιπροσωπεύει ο σκοπός της κυνηγεσίας.
Βεβαίως και υπάρχουν όλοι αυτοί οι κακοί επαγγελματίες, έχεις όμως την δυνατότητα να αντισταθείς. Ο λαγός όμως ?
Δεν είναι στη φύση του ανθρώπου να κυκλοφορεί με την κοντόκανη στη φύση. Θα μπορούσα να δεχτώ το τόξο.
Τους ανθρώπους που τρέφονται αποκλειστικά με αυτά τους δέχομαι.
Εν πάση περιπτώση έχουμε τελείως αντιδιαμετρική άποψη:)

Last edited:

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Έτσι πως το διάβασα νόμιζα πως η παρένθεση είναι των απαράδεκτα ηθικών μεθόδων ;)

Συμφωνώ κοκόνι, όλοι αυτοί που κυνηγάνε με κασετοφωνάκια ή σε μη κυνηγετική περίοδο,
ψαρέυουν με δυναμίτη κλπ είναι το λιγότερο απαράδεκτοι.
Αυτοί είναι οι "κακοί" της υπόθεσης!

Νατάσα και εγώ έχω ένα τέτοιο όνειρο ;)
Και είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις από πολλές απόψεις.

Δεν το συζήτω είμαι πολύ κατά των μη ηθικών κυνηγών (οι κυνηγοί είναι πολύ πιο κατά αυτών από οποιονδήποτε άλλον trust me).
Έχω δει κυνηγό να πυροβολει ΚΥΚΝΟΥΣ, έχω δει πολλά τραγικά,αυτοί δεν είναι κυνηγοί,
αν πω τι είναι θα φάω ban ;)

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Ερώτηση για τους κυνηγούς: θα ήθελα την άποψη σας για κάποιους που ισχυρίζονται ότι για να κυνηγήσει το σκυλί πρέπει να περνά όλη την ζωή του δεμένο και να λύνεται μόνο όταν πηγαίνει για κυνήγι. Όσες φορές διαμαρτυρήθηκα σε γείτονα που έχει τα κυνηγόσκυλα του δεμένα / σχεδόν ακινητοποιημένα στην ταράτσα, μου απάντησε ότι εφόσον δεν γνωρίζω από κυνήγι να το βουλώσω. Νομίζω ότι οι κυνηγοί προσέχουν πάρα πολύ τα σκυλιά τους, και δεν διανοούμαι ότι είναι δυνατόν αυτό να ισχύει. Αλλά το κάνουν αρκετοί - τα τελευταία χρόνια έχει γίνει "μόδα", και είναι μαρτύριο για τα σκυλιά. Μπορείτε να μου πείτε ποιά είναι η αλήθεια πάνω σε αυτό το θέμα ;

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
για να κυνηγήσει το σκυλί πρέπει να περνά όλη την ζωή του δεμένο και να λύνεται μόνο όταν πηγαίνει για κυνήγι.
Δεν ισχύει κάτι τέτοιο και είναι και απάνθρωπο!!Έλεος!

Μπορεί ο γείτονας σου να πιστεύει πως με την τεράστια έλειψη εκτόνωσης που βιώνουν τα σκυλια του (τα οποία έχουν μεγάλες απαιτήσεις για καθημερινή εκτόνωση) θα βγάλουν όλη την ενέργεια στο κυνήγι.

Εγώ δεν ξέρω κανένα που να κάνει κάτι τέτοιο.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
Νατάσα με θές στην φάρμα σου για χασάπη-εκδορέα? :lol:
δεν έχω δίπλωμα (ναι υπάρχει και τέτοιο,απο την Σχολή Κρέατος) αλλά έχω πολύ εμπειρία......

τα κυνηγόσκυλα δεν πρέπει να είναι λυτά και να κυκλοφορούν απο δώ κι απο εκεί μόνα τους-όπως όλα τα σκυλιά δηλαδή
αυτό στο μυαλό κάποιον που έχουν τον σκύλο μόνο για έξω, μεταφράζεται "όλη μέρα δεμένο με κοντή αλυσίδα" και λύσιμο μόνο για κυνήγι

όταν ρώτησα έναν κυνηγό απο τους "όχι εντάξει" πως εκπαιδευει τα σκυλιά του για κυνήγι μου είπε "το πάω στο βουνό κι αν δεν κυνηγάει το παρατάω εκεί"
ε
σε καμία περίπτωση δεν θεώρησα ότι έτσι εκπαιδευονται τα κυνηγόσκυλα ;)

τα τόξα και οι φαρέτρες είναι καλύτερα απο τα πυροβόλα όπλα σίγουρα-αλλά δυστυχώς τα θηράματα πλέον σπανίζουν υπερβολικά για να είναι αποτελεσματικά τέτοια εργαλεία

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.862
5.113
patra
grdane.blogspot.com
χωρις να κυνηγω τα σκυλια μου τα εκπαιδευω για κυνηγι μια και ειναι η φυλη τους τετοια...
μπορω να πω με βεβαιοτητα οτι τα σκυλια κυνηγανε πολυ καλυτερα αν βρισκονται καθημερινα κοντα σου....
κοκονε κυνηγι με μαχαιρι... τοξα και φαρερτες... πφ....

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
ούτε μαχαίρι ούτε σκυλιά.......
λάκοι στη γή -κλαριά απο πάνω- και φασαρία μέσα στο δάσος ;)

για να μην πώ ούτε καν λάκος-υπάρχουν και γκρεμοί !!!!!!!!!

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.381
10.547
Athens
Ερώτηση για τους κυνηγούς: θα ήθελα την άποψη σας για κάποιους που ισχυρίζονται ότι για να κυνηγήσει το σκυλί πρέπει να περνά όλη την ζωή του δεμένο και να λύνεται μόνο όταν πηγαίνει για κυνήγι. Όσες φορές διαμαρτυρήθηκα σε γείτονα που έχει τα κυνηγόσκυλα του δεμένα / σχεδόν ακινητοποιημένα στην ταράτσα, μου απάντησε ότι εφόσον δεν γνωρίζω από κυνήγι να το βουλώσω. Νομίζω ότι οι κυνηγοί προσέχουν πάρα πολύ τα σκυλιά τους, και δεν διανοούμαι ότι είναι δυνατόν αυτό να ισχύει. Αλλά το κάνουν αρκετοί - τα τελευταία χρόνια έχει γίνει "μόδα", και είναι μαρτύριο για τα σκυλιά. Μπορείτε να μου πείτε ποιά είναι η αλήθεια πάνω σε αυτό το θέμα ;
Ξέχασες να πεις και για τα περίφημα classy kennels (ποιος μα...κας το σκέφτηκε αυτό το όνομα?) όπου χώνεις το σκυλί μέσα για να αναπνέει ακριβώς πάνω από την εξάτμιση ώστε να αποδόσει καλύτερα στο κυνήγι...(κατά τα άλλα έχει τζιποειδές τραίνο ο "φυσιολάτρης"....). Αν μάλιστα έχει και καύσωνα και είσαι και μποτιλιαρισμένος στα διόδια ακόμη καλύτερα για το σκύλο... παίρνει καλύτερες τζούρες...:mad:

Thinker

Member
13 Ιανουαρίου 2011
23
0
Πολλές φορές να συμπληρώσω πως οι περισσότεροι αντικυνηγοί είναι απλώς οπλοφοβικοί που σκέφτονται "μα καλά, αυτός ο *μπιπ* γιατί κυκλοφορεί μεσα στα βουνά κουβαλώντας ένα πυροβόλο όπλο" και τάσσονται υπέρ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΩΝ απόψεων περί τόξων και μαχαιριών.

Στις χώρες όπου πραγματικά σεβονται τα θηράματα ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ το κυνήγι των μεγάλων θηραμάτων με ΤΟΞΟ επειδή αποτελεί ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΟ για το ζώο να τρέχει τραυματισμένο με ένα βέλος στο σώμα του και τελικά να πεθαίνει είτε από ακατάσχετη αιμορραγία είτε από ανακοπή εξαιτίας της υπερέκκρισης αδρεναλίνης. Για αυτό ακριβώς υπάρχουν συγκεκριμένοι περιορισμοί σχετικά με τα όπλα και συνήθως επιβάλλεται η χρήση διόπτρας για την άμεση θανάτωση του ζώου με χτύπημα ακριβείας. Αυτά τα επέβαλλαν οι οικολογικές οργανώσεις επειδή εκεί οι οικολόγοι είναι σκεπτόμενοι επι της ουσίας και όχι επι των συναισθημάτων.

Αυτοί οι περιορισμοί στα όπλα οδήγησαν και σε περιορισμούς στους τρόπους θήρευσης, με κυριότερο τον περιορισμό της καταδίωξης με σκυλιά αφού πλέον καθιερώθηκε η "ήσυχη καταδίωξη" (stalking στα αγγλικά).

Επιγραμματικά η υιοθέτηση της άποψης περι τοξο-θήρευσης στα αγριογούρουνα είναι άκρως απαράδεκτη από οικολογικής πλευράς!!!!

Σε μερικές χώρες (όπως π.χ. στην Αγγλία) οι υπεύθυνοι αστυνομικοί ενθαρρύνουν τους κυνηγούς να χρησιμοποιούν σιγαστήρες για να μην διαταρράσσουν το οικοσύστημα ούτε με τον πυροβολισμό και να μην ανησυχούν οι γείτονες. Για να καταλάβετε διαφορά στην νοοτροπία... Εκεί είναι το πρόβλημα, στην νοοτροπία και στην γνώση, τόσο των κυνηγών όσο και αυτών που αναγνωρίζουν πως το κυνήγι στην Ελλάδα χρειάζεται μια αναδιάρθρωση. Οι "οικολογίζοντες" με την άγνοιά τους προωθούν τα πράγματα προς την πλέον εσφαλμένη άποψη ( η τοξοβολία είναι ένα ενδεικτικό παράδειγμα)

Φιλικά, (και πάντα σκεπτόμενα)
Κώστας.

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Δεν ισχύει κάτι τέτοιο και είναι και απάνθρωπο!!Έλεος!

Μπορεί ο γείτονας σου να πιστεύει πως με την τεράστια έλειψη εκτόνωσης που βιώνουν τα σκυλια του (τα οποία έχουν μεγάλες απαιτήσεις για καθημερινή εκτόνωση) θα βγάλουν όλη την ενέργεια στο κυνήγι.

Εγώ δεν ξέρω κανένα που να κάνει κάτι τέτοιο.
Εγώ δυστυχώς ξέρω δύο γελοίους που το κάνουν αυτό. Ο ένας είναι ο γείτονας που τα έχει δεμένα στην ταράτσα, και ο άλλος είναι στην εξοχή και τα έχει δεμένα σε ένα μικρό καλυβάκι - σκυλόσπιτο, μέσα στο σκοτάδι. Αλλά τώρα που μου το επιβεβαιώσατε ότι πράγματι δεν ισχύει αυτό, θα δείτε τί θα γίνει μόλις τους πετύχω ... :mad::mad: :x

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
όταν ρώτησα έναν κυνηγό απο τους "όχι εντάξει" πως εκπαιδευει τα σκυλιά του για κυνήγι μου είπε "το πάω στο βουνό κι αν δεν κυνηγάει το παρατάω εκεί"
Έχω ακούσει το ακόμη χειρότερο: "το πάω στον βουνό, και αν δεν κυνηγάει το τελειώνω εκεί" :(:(:mad::mad:

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Ξέχασες να πεις και για τα περίφημα classy kennels (ποιος μα...κας το σκέφτηκε αυτό το όνομα?) όπου χώνεις το σκυλί μέσα για να αναπνέει ακριβώς πάνω από την εξάτμιση ώστε να αποδόσει καλύτερα στο κυνήγι...(κατά τα άλλα έχει τζιποειδές τραίνο ο "φυσιολάτρης"....). Αν μάλιστα έχει και καύσωνα και είσαι και μποτιλιαρισμένος στα διόδια ακόμη καλύτερα για το σκύλο... παίρνει καλύτερες τζούρες...:mad:
Ά, έτσι το λένε ; Classy kennel ; Εμείς πάντως στην οικογένεια το λέμε βρωμόκουτο ("να τος πάλι ο ηλίθιος, πάει για κυνήγι και στριμώχνει τα έρημα τα σκυλάκια στο βρωμόκουτο του"). Και δεν είναι μόνο η εξάτμιση και το μαρτύριο να είναι τα δύο σκυλιά στριμωγμένα σε ένα κουτί ενώ ο γελοίος οδηγεί σαν μανιακός το τζίπ (που είχε και στο χωριό του βεβαίως). Σε περίπτωση που κάποιος τον τρακάρει, τί γίνεται ; :shock::(:mad: