Σίγουρα όμως Σταματία προσβάλλει αρκετούς αυτή σου η φράση
αυτά για την επαφή με την φύση και τέτοια μου ακούγονται ως σάχλες.
Επίσης
Είπα οτι δεν μπαίνω στην διαδικασία να το καταλάβω γιατί δεν με αντιπροσωπεύει το άθλημα ή η απόλαυση ή το χόμπυ (αν θεωρείτε κάτι τέτοιο το κυνήγι).
Φυσικά και θεωρείται κάτι από όλα αυτά, ίσως και όλα αυτά.
Δεν σου ζήτησα να το καταλάβεις, το έκρινες όμως και σου είπα την άποψη μου πάνω σε αυτό, διότι διαφωνώ απείρως πολύ.
Δεν μου αρέσει η εικόνα ανθρώπων με όπλα στη φύση.
Η φύση του ανθρώπου όμως είναι αυτή.
Επίσης ούτε εμένα μου αρέσουν οι εικόνες των ορνιθοτροφείων ας πούμε, σαφώς μακράν χειρότερες και αηδιαστικότερες από την θέα ενός κυνηγού με καραμπίνα και 2-3 σκυλιά στο βουνό, ή ενός ψαρά με το καλάμι του στην παραλία.
Δεν μου αρέσει η αγωνία του ζώου να προσπαθεί να ξεφύγει
Όπως το λες.Προσπαθεί, και πιθανώς να τα καταφέρει.
Τα ζωάκια των super market-χασάπηκων κλπ
ΔΕΝ θα ξεφύγουν ΠΟΤΕ!!
Δεν μου αρέσει η θέα του σκοτωμένου ζώου και η αναμνηστική φωτογραφία που ακολουθεί.
Του γδαρμένου ξεπετσιασμένου ζώου σε πακετάκι στο ράφι του super market;
Αυτό σου αρέσει;
Ποιο είναι πιο αηδιαστικό;
Σου αρέσει να βλέπεις τον χασάπη με το μπαλντά να τεμαχίζει την μελλοντική χοιρινή τηγανιά;
Σίγουρα υπάρχουν αυτό που λέτε σωστοί κυνηγοί αλλά εγώ δεν θεωρώ το κυνήγι συνολικά σωστό οπότε δεν μπορώ να μιλήσω για σωστούς κυνηγούς ή για λάθος. Για μένα το κυνήγι πρέπει να γίνεται επι ίσοις όροις και εφόσον κάποιος πεινάει και πρέπει να επιβιώσει δηλαδή αυτό που εγώ θεωρώ ένστικτο..
Ο σκοπός της κυνηγεσίας είναι η τροφή και πολλά ακόμα.
Έστω και μια φορά το χρόνο θα φας κρέας, από κάτι που έζησε την ζωή του ελεύθερο, όπως η μητέρα φύση προνόησε για αυτό,
και στο κάτω κάτω αυτή είναι η τροφική αλυσίδα.
Έχω ξαναπεί: Προτιμώ να ζήσω την ζωή του αγριογούρουνου στο βουνό, όπου κάποια μέρα θα με σκοτώσουν και θα με φάνε σε τσιμπούσι,
παρά την ζωή του στιβαγμένου σαν σαρδέλα γουρουνιού μέσα στα σκ@τα στην βρώμα χωρίς να δω ποτέ τον ήλιο, και την φύση έξω από τον τοίχο που με δεσμέυει,όπου αφού με ταίσουν τις αηδίες του κόσμου για να γίνω χοντρό θα με σφάξουν δίχως ίχνος ευγνομωσύνης για το κρέας που παρέχω στους ανθρώπους.
Όσο για το θέμα της βρώσης του κρέατος και της σφαγής πιστεύω ότι πρέπει να γίνεται κάτω απο μια <πολιτισμένη> διαδικασία οπότε με βρίσκει σύμφωνη αυτό που λες.
Όταν γίνει θα το ξανασυζητήσουμε, μέχρι τότε όμως οι συνθήκες είναι κόλαση για τα ζώα αυτά
Υπάρχουν τα άπειρα παραδείγματα ανθρώπων που έχουν κυνηγίσει και σκοτώσει ζώα όχι για να τα φάνε αλλά για την πλάκα τους ή για να δοκιμάσουν τα όπλα τους.
Υπάρχουν άπειρα παραδείγματα σαδιστών αστυνομικών,κακών μηχανικών, σατανικών πολιτικών κ.ο.κ.
Αλλά δεν βράζουν ποτέ όλοι στο ίδιο καζάνι
Και ούτε αυτοί είναι το παράδειγμα του σωστού κυνηγού.
@Natassa
Εάν δεν υπήρχε αυτή η τρομερή προσφορά, το... υπερ-σφάξιμο ζώων κ η πώλησή τους στα κρεοπωλεία κλπ, σε σημείο να πετάγονται τζάμπα τόσοι τόνοι κρέας κάθε χρόνο (το ίδιο κ για τα ψάρια ισχύει), δε θα 'χα ούτε εγώ πρόβλημα με το ηθικό κυνήγι.
Έγω πάντως προτιμώ να φάω λαγό κυνήγι παρά κουνέλι το οποίο δεν είδε ποτέ ήλιο, δεν έζησε σε πραγματικές συνθήκες ποτέ γιατί του στερήσαμε αυτό το διακίωμα εμείς για να το φάμε, σε αντίθεση με τον λαγό, που έζησε στο βουνό-κάμπο-πεδιάδα και δεν γλύτωσε από τα χέρια του κυνηγιού (μπορεί όμως και να γλύτωνε).
Το σκεπτικό μας δεν διαφέρει πολύ,εσύ προτιμάς τις φάρμες αλλά δεν μπορείς να της βρεις,
εγώ τις λιγοστές που μπορώ να βρω δεν μου παρέχουν την ποσότητα που είναι απαραίτητη.
Και εγώ και εσύ, ενισχύουμε την υπερκατανάλωση και τις χείριστες συνθήκες εκτροφής (όπου τα puppy mills μοιάζουν αθώα μπροστά σε αυτό),
απλά εγώ τυχαίνει να έχω τις συγκεκριμένες απόψεις περί κυνηγεσίας, το σκεπτικό σου όμως με βρίσκει σύμφωνει και το θεωρω λογικό
@Αμαλία
Πριν δω το earthlings ενιωθα οπως ακριβως η Νατασσα... σημερα λεω μακάρι να κυνηγούσαμε παλι....
Απίθανο βέβαια γιατί αν έπεφταν αυτά τα υπερ-κέρδη θα απαγορεύονταν δια παντός το κυνήγι
Γνωρίζω ανθρώπους (το έχω πει και παλαιότερα) οι οποίοι τρέφονται αποκλειστικά με το κυνήγι και τα οικόσιτα ζώα, κότες, κουνέλια, άντε και 2-3 αρνιά.