Ιστορίες για κυνηγούς

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
η καταγγελία στην αστυνομία έγινε χωρίς στοιχεία? μόνο με μαρτυρία?
Η καταγγελία έγινε στο σημείο του συμβάντος κι ενώ ήταν ακόμα εκεί και ο δράστης με την καραμπίνα στο αγροτικό του....

Αν είχε γίνει εκ των υστέρων δεν πιστεύω οτι θα μπορούσα να καταφέρω κάτι....

minpinkiller

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
1.173
18
36
Ξεσσαλονίκη
Περυσι το καλοκαιρι στο χωριο οπου τυχαινει να εχουμε σπιτι, στην Σκοτινα Πιεριας, στους προποδες του Ολυμπου, κατεβηκε στο χωριο ενα θηλυκο αγριογουρουνο με 4 ή 5 μικρα..λογικα για αναζητηση τροφης ή κ εγω δεν ξερω για πιο αλλο λογο. Οι αρμοδιοι (συγχωρεστε με τωρα αλλα δεν θυμαμαι ποια αρχη ηταν) ενημερωσε τους κατοικους και τους προειδοποιησε να μην πειραξουν την μαμα και τα μικρα. Ελα ομως που εμπαιναν στις αυλες και τους ετρωγαν τις "τεραστιες" καλλιεργειες τους...Αποτελεσμα? Αναρωτιεμαι αν γλυτωσε εστω κ ενα απο τα γουρουνακια απο τους "καλους" χωρικους απο τους οποιους τουλαχιστον το 95% εχουν κηνυγετικα οπλα, με ή χωρις αδεια..

Last edited:

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Ενημερωτικά (σαφώς και δεν υποστηρίζω το γεγονός) στα πολύ πιο ορεινά από την σκοτίνα, τα "αγριογούρουνα" αφέθηκαν στο δάσος από ντόπιους για να χουνε να κυνηγάνε το χειμώνα. Μιας και είναι δύσκολο κυνηγι, αυτά πολλαπλασιάστηκαν, και δεν έχουν και πολλούς φυσικούς εχθρούς, πέραν του ανθρώπου. Το κυνήγι τους είναι ανεξέλεκτο, ακόμα και την περίοδο αναπαραγωγής, διότι οι χωρικοί, έχουν την εντύπωση πως τους ανήκουν τα γουρούνια. Αυτή η εντύπωση έχει γενικευθεί και δυστυχώς σε εκείνες της περιοχές ξέρω δεκάδες "τραγικές" ιστορίες για φόνους γουρουνιών, πολύ χειρότερες από αυτές που περιγράφεις. :( :(

minpinkiller

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
1.173
18
36
Ξεσσαλονίκη
Αυτή η εντύπωση έχει γενικευθεί και δυστυχώς σε εκείνες της περιοχές ξέρω δεκάδες "τραγικές" ιστορίες για φόνους γουρουνιών, πολύ χειρότερες από αυτές που περιγράφεις. :( :(
Μπορω να το φανταστω...απλα αυτην ετυχε να γνωριζω εγω..:(

Thinker

Member
13 Ιανουαρίου 2011
23
0
ο σύντροφος μου έχει πυροβοληθεί από κυνηγό σε ηλικία 16 ετών... τα σκάγια του τα αφαιρούσαν με το τσιμπιδάκι και είχαν πιάσει την μισή πλάτη και το ένα χέρι. Σημάδια ευτυχώς μείναν ελάχιστα.

Ο λόγος? Μαζί με έναν φίλο του "διώχναν" τα πουλιά... και τους πυροβόλησαν εννοείται και τους δύο... Εννοείται here is BANANIA και ο κυνηγός δεν βρέθηκε...

Ότι και να μου λένε για αθλήματα-σπορ, τρίχες κατσαρές ΟΛΑ!!!! Είτε οι μισοί κυνηγοί πάνε κυρίως για την βόλτα και γυρνάνε 5/10 φορές με μπριζόλες από τον χασάπη, οι υπόλοιποι είναι κομπλεξικοί που γουστάρουν να πυροβολήσουν κάτι που κινείται...

Ποιος νόμος και πράσινα άλογα... οι μισοί δεν έχουν καν περάσει εξετάσεις... τυχαίο είναι που οι μισοί φόνοι γίνονται με κυνηγετικά όπλα...
εγώ είμαι κυνηγός.
Δεν θα ασχοληθώ με το κατά πόσο σκοτώνουμε αθώα ζωάκια ή άλλα τέτοια, απλώς θέλω να τονίσω μερικά πράγματα.
Υπάρχουν κάφροι, ΜΕΓΑΛΟΙ κάφροι που έχουν κονέ και δεν τους κουνάει κανένας. Αυτοί θα το καταευχαριστηθούν να απαγορευτεί το κυνήγι αφού θα είναι οι μοναδικοί που θα βγαίνουν στο βουνό και θα κάνουν τα αίσχη τους.
Υπάρχει αμορφωσιά όπως και σε όλα τα επίπεδα της ελληνικής κοινωνίας. Δυστυχώς όπως οι 9 στους 10 οδηγοί είναι αμόρφωτοι και τσαμπουκάδες και δεν ακολουθούν ούτε τον ΚΟΚ, όπως οι 9 στους 10 ιδιοκτήτες σκύλων δεν συμπεριφέρονται στα σκυλιά τους όπως ο νόμος ορίζει (δεν βάζουν καν τσιπάκι!!!) έτσι και 9 στους 10 κυνηγοί είναι αμόρφωτοι με ελλιπέστατη κυνηγετική παιδεία και κουλτούρα.

Ενδιαφέρον στατιστικό στοιχείο για τον φίλο silk: τα τελευταία 15 χρόνια έχουν γίνει 12 φόνοι εκ προθέσεως με κυνηγετικό όπλο (δεν συμπεριλαμβάνω τα ατυχήματα στο κυνήγι που είναι καμμιά 20αριά για την αντίστοιχη χρονική περίοδο). Από τους 12 νεκρούς οι 4 ήταν με την μία (εκείνο τα απαράδεκτο περιστατικό που τους σκότωσε επειδή πήγαιναν στο χωράφι του για βοσκή ζώα ή κάτι τέτοιο). Στατιστικά είναι ποσοστό μικρότερο του 0,5% των δολοφονιών που γίνονται στην χώρα μας. Το νούμερο 1 μέσο δολοφονίας όπως και σε όλο τον κόσμο είναι το μαχαίρι όπου είναι πάνω από το 60%. Οπότε αυτό το "οι μισοί φόνοι γίνονται με κυνηγετικά όπλα" δεν ευσταθεί και τόσο....

Όσο για το κυρίως θέμα, εάν αντιληφθείτε λαθροθηρία στην περιοχή σας να ξέρετε πως η Αστυνομία ΔΕΝ μπορεί να σας βοηθήσει και εσείς θα βρεθείτε άσχημα μπλεγμένοι εάν ο λαθροθήρας έχει καλό δικηγόρο. Η απαράδεκτη νομοθεσία μας απαιτεί να μεταβεί ο καταγγέλων μαζί με την Αστυνομία στο μέρος του εγκλήματος (της λαθροθηρίας δλδ) και να καταδείξει το εγκλημα!!!!! Είναι σαν να σου λένε πως αν θες να καταγγείλεις μια ληστεία τράπεζας δεν αρκεί να πάρεις τηλέφωνο, πρέπει να πας μαζί με την αστυνομία μέσα στην τράπεζα!!!!

Η πιο σοφή κίνηση είναι να τηλεφωνήσετε στο Δασαρχείο της περιοχής και να ζητήσετε τον υπεύθυνο Θήρας για να κάνετε καταγγελία για λαθροθηρία. Το σωστό είναι να σας δώσουν το τηλέφωνο του υπεύθυνου κυρίου. Εάν βαριούνται θα σας κατευθύνουν στην Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή.

Η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή είναι ιδιαίτερη περίπτωση ελεγκτικών οργάνων. Όπως ακριβώς αν είσαι φίλος με τον μπάτσο δεν τρως κλήση, έτσι και με την Θηροφυλακή εάν είναι φίλος του προέδρου ή του ΔΣ του συλλόγου ή φίλος του θηροφύλακα δεν σε γράφει..... Καταλάβατε, Ελλαδάρα....

Μην κάνετε τους νταήδες στους κυνηγούς, δεν αξίζει να πέσετε στο επίπεδο ενός αμόρφωτου οπλοφόρου και ακόμη χειρότερα, δεν αξίζει 1 στο δισεκατομύριο να ρισκάρετε την ζωή σας. Τηλέφωνο στην θηροφυλακή και εάν γίνει κάτι , έγινε! Αλλιώς .... get used to it! Επίσης εάν έχετε την φωλιά σας λερωμένη με παράνομη οικοπεδοποίηση, με αυθαίρετα σπίτια μέσα στο πουθενά, με σπίτια με άδεια αναψυκτηρίου ή αποθήκης ή στάβλου, ΜΗΝ ζητάτε να εφαρμοστεί ο νόμος αφού αυτός μιλάει για "μεμονωμένη αγροικία" δλδ σπίτι κανονικό (με άδεια από την πολεοδομία της νομαρχίας) και όχι όλα τα παραπάνω....

Ορίστε και μια λίστα με τηλέφωνα των θηροφυλάκων: http://www.e-artemis.gr/forum/?showtopic=7516

Φιλικά,
Κώστας

samsok

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2009
1.091
100
ολα καλα και ωραια αλλα αυτο το μην κανετε τους νταηδες τι το θελες?

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
είδατε το πρόσφατο βίντεο με την κυρία που βιντεοσκοπεί τους κυνηγούς και στο τέλος την χτυπάνε με το αμάξι?

samsok

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2009
1.091
100
το ειδα,βλακεια της γιατι ητανε μονη της,και κυνηγοι να μην ηταν αλλα πχ για παρανομη υλοτομια τα ιδια θα παθαινε

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
όχι
υπήρχαν άνθρωποι πιο μακριά που έβλεπαν το όλο σκηνικό........γιαυτό και δεν της πήραν την κάμερα να την σπάσουν (που ήταν και πιο απλό απ το να την πάρουν σβάρνα με το αυτοκίνητο)

Thinker

Member
13 Ιανουαρίου 2011
23
0
Αυτό για τους νταήδες το είπα με αφορμή αυτό ακριβώς το βίντεο με την κυράτσα (που παρεπιμπτόντως είναι κτηματομεσίτρια και το σπίτι τελικα είναι αυθαίρετο....). Ούτε εγώ θα έκανα τον νταή σε βλάκες λαθροθήρες, να τους πλησιάσω ευγενικά με τον φόβο των Ιουδαίων ΙΣΩΣ να το έκανα, να τους πλησιάσω και να αρχίσω τις χριστοπαναγίες δεν θα το τολμούσα καν!!! Βάζω και τον εαυτό μου στο "μην κάνετε τους νταήδες"! Θες να το τροποποιήσω λίγο; ΟΚ λοιπόν, ας μην κάνουμε τους νταήδες!

Όσο για το βίντεο, βγήκαν διάφορα ντοκουμέντα στην φόρα, η κυρία τελικά ήταν κτηματομεσίτρια και το βιντεάκι ήταν "φτιαχτό" με συγγενικά της πρόσωπα για να "καθαρίσει" η περιοχή από λαθροθήρες. Το αποτέλεσμα της πάταξης της λαθροθήριας δεν το γνωρίζω, αυτό που γνωρίζω στα σίγουρα είναι πως η συγκεκριμένη κυρία ενοχλήθηκε πάρα πολύ που τα στοιχεία της δημοσιοποιήθηκαν με αυτόν τον τρόπο και κατέβασαν το βιντεάκι επειδή λέει το "ζήτησε το youtube". Να ξέρετε πως οι πιο φανατικοί αντικυνηγοί είναι αυτοί που έχουν οικονομικά συμφέροντα, όχι φιλοζωϊκά ή πραγματικά οικολογικά!

Φιλικά,
Κώστας

Thinker

Member
13 Ιανουαρίου 2011
23
0
έλα #%@^ στον τόπο σου και ξαναπροσγειώσου ............ τρομερές αποκαλύψεις...........

χεχε...
anyway, ελπίζω η λίστα με τα τηλέφωνα των θηροφυλάκων να πιάσει τόπο!

Εάν κάποιος χρειαστεί κάτι γύρω από το θέμα κυνήγι πολύ ευχαρίστως να βοηθήσω εάν μπορώ!

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Ξέρει κανείς σε ποιο ύψος της Σωτηρίτσας είναι το βίντεο..(από ότι διάβασα εκεί διαδραματίζεται το γεγονός)

Αυθαίρετα υπάρχουν πολλά σε όλα τα παράλια του Νομού Λάρισας αυτό δεν είναι δείγμα για το κατα πόσο είναι ηθικός ένας άνθρωπος, ούτε μου λέει κάτι όταν οι Δήμοι επί σειρά ετών αρνούνται να νομιμοποιήσουν τα σπίτια ενώ το υπόσχονται χρόνια τώρα.
Τους κάθεται καλύτερα το 900άρι κάθε χρόνο πρόστιμο από κάθε Έλληνα πολίτη που έκανε το λάθος να αγοράσει οικόπεδο εκεί ;)

Η Σωτηρίτσα μια χαρά κατοικημένη είναι δεν είναι και κανένα προστατευμένο φοινικόδασος για να θεωρηθεί παράλογο το γεγονός ότι κάποιος έχει κτήμα εκεί :)

samsok

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2009
1.091
100
α καλα οσο ζω μαθαινω....
Υ.Γ εμενα το you tube γιατι δεν μου ζηταει τιποτα :)

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Προσωπικά δεν μπαίνω στην διαδικασία να προσπαθήσω να καταλάβω την φιλοσοφία του κυνηγιού. Αρνούμαι !!δεν μπορώ να καταλάβω την ευχαρίστηση που μπορεί να αντλήσει κάποιος απο το κυνήγι και αυτά για την επαφή με την φύση και τέτοια μου ακούγονται ως σάχλες. Για μένα κυνήγι θα ήταν να βγει κάποιος χωρίς όπλα ή κάτι άλλο παρά με κάποιο αυτοσχέδιο όπλο που θα το φτιάξει απο υλικά της φύσης και να σκοτώσει το αγριογούρουνο και άμα πεινάμε να το φάμε.

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Αν και δεν ειμαι κυνηγος αλλα ουτε και κανεις στο περιβαλλον μου δεν ειμαι κατα του κυνηγιου ή των κυνηγων.
Ειμαι ομως εντελως κατα των οπλοφορων ανεγκεφαλων με ή χωρις αδεια κυνηγου.
Καλο ειναι να μην τα ισοπεδωνουμε ολα. Θα πρεπει οι σωστοι κυνηγοι να εχουν πιο εντονη παρουσια στα κοινα και να προστατευουν την κοινοτητα τους οπως και εμεις προσπαθουμε να εχουμε εντονη παρουσια στην κυνοφυλια και να προστατευουμε και να ενημερωνουμε για την ευζωια των σκυλων

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Σάχλες θεωρώ και εγώ πολλά πράγματα, αλλά δεν το λέω γιατί δεν θέλω να κρίνω-προσβάλλω άλλους ανθρώπους επειδή έχουμε διαφορετικά γούστα.
Όπως έχω γράψει αρκετές φορές περί κυνηγιού, θα το κάνω ακόμα μια φορά,
συμφωνόντας με τον Thinker,περί των κυνηγών, καλών και κακών, υπεύθυνων και ανεύθυνων.

Γεννήθηκα σε οικογένεια κυνηγών,
με ανθρώπους που μου μάθανε πάνω απ'όλα να σέβομαι την φύση και αυτά που απλόχερα προσφέρει,
να μην τα εκμεταλεύομαι και να μην τα καταχράζομαι, να θεωρώ τους σκύλους μέλος της οικογένειας και όχι απλά εργαλείο κυνηγεσίας,
να σέβομαι το θήραμα, να μαζεύω τα άδεια φυσσίγγια, να σέβομαι τους υπόλοιπους κυνηγούς παρά τις λίγες πιθανότητες να με σεβαστούν αυτοί.

Δεν είμαι από οικογένεια διανοούμενων κυνηγών,υπάρχουν αρκετοί κυνηγοί που κάνουν το ίδιο.
Δεν χρειάζεται να τα ισοπεδώνουμε όλα, συμφωνώ με την io maria.

Φυσικά και υπάρχει ευχαρίστηση στην επαφή με την φύση, φυσικά και είναι υπέροχο να βλέπεις τα σκυλιά σου να ακολουθούν τα ένστικτα για τα οποία εκτράφησαν και να βλέπεις πόσο το απολαμβάνουν, φυσικά το κυνήγι είναι απόλαυση για κάποιους, άθλημα για άλλους, χόμπυ, κ@υλα και πολλά ακόμη.

Κατακρίνω τους παρανόμους, τους ανεύθυνους και πολλούς ακόμη σε όλους τους τομείς.
Έχω ξαναπεί και εδώ και όχι μόνο, πως αν η λογική μας είναι κατά της θανάτωσης ζώου προς τροφή,
τότε να μην ξανααγοράσουμε κοτοπουλάκι, γουρουνάκι, και όποιοδήποτε άλλο κρέας προς τροφή,
εφόσον οι συνθήκες εκτροφής τους είναι άθλιες, δεν έχουν ευκαιρία να ξεφύγουν όπως στο κυνήγι,
και κατασφάζονται για να υπάρχει πάντα πλεόνασμα τροφής για όλο τον ανθρώπινο πλυθησμό, επειδή η φακή δεν μας κάνει.

Όταν όμως το τρώμε και το απολαμβάνουμε ας μην κρίνουμε τους ανθρώπους που ίσως προτιμούν να κυνηγήσουν την τροφή τους όποτε μπορούν, γιατί αυτό είναι ένα βαθιά θαμμένο μεν, υπαρκτό δε, ένστικτο.