Ιερομόναχος πυροβόλησε και σκότωσε κυνηγόσκυλο

Status
Κλειδωμένο θέμα

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Ποιούς? Όλους τους Χριστιανούς? Ή τους μοναχούς? Και όλους τους μοναχούς? Και ποιος μίλησε για βασανιστικό θάνατο; Εμείς λέμε να επιβληθεί ο νόμος; Κι αν διαφωνείς με τα όσα γράφω, γιατί τάσσεσσαι υπέρ του Βατοπεδίου; Γιατί πρέπει να πληρώνει ένα φαλιρισμένο κράτος μαλακίες και μάλιστα μεσαιωνικές?

Ο Ερρίκος ο Όγδοος καλά τους έκανε τους κερατάδες και τους δήμευσε τις περιουσίες. Θα μου πεις, τους έκανε και hung-drawn-quartered, αλλά προσωπικά εμένα μου φτάνει να τους βάλουνε τα δυο πόδια σ' ένα παπούτσι, να εφαρμόσουν το νόμο και να τους δημεύσουν τις περιουσίες. Και μια και ανέφερες το Χριστό, που είναι και το πρότυπό τους, τρομάρα τους, καλό θα ήταν να τον μιμούνται σε όλα. Θα μου πεις νηστεύουν κλπ., αλλά και πάλι όλα αυτά είναι της επιδείξεως. Όπως η άλλη η χαμένη η "Μητέρα Τερέζα" που ταξίδευε πρώτη θέση λουξ και κατέστρεψε τόσες ζωές στο λεγόμενο "Τρίτο Κόσμο" κάνοντας την εγκρατή και την αγία.

Ουστ στους απαταιώνες και τους τεμπέληδες! Και ρεζίλεμα και σ' αυτούς και στο κράτος άμα δεν τους τιμωρήσει! :mad:

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Δεν είμαι θρήσκος με την στενή εννοια του όρου.
Ομως ενίσταμαι και αγανακτώ για την εμπάθεια που δείχνουν ορισμένοι με αφορμή μια κατακριτέα πράξη, που όμως ενώ θα μπορούσε να εχει γίνει από οποιονδήποτε, διακρίνω απίστευτη εμπαθεια και μίσος για την εκκλησία εν συνόλω.
Λες και αυτή έδωσε εντολή στον δράστη να πυροβολήσει.
Μπορεί να έχει κανει πολλά κακά κατά καιρους η εκκλησία, δεν είναι δυνατόν όμως να ζητούμε να τιμωρηθεί κάποιος υπερ το δέον αυστηρα για άλλες πραξεις που δεν ευθύνεται.
Διαγινώσκω δε λαικισμό σε υπερθετικό βαθμό.
Κριμα διότι πιστευα ότι οι σπουδες κάνουν τον άνθρωπο να διαθέτει αναλυτική και λογική σκεψη...

Δεν θα συμετασχω πλεον στο παρόν θεμα διότι αφ ενος πιστεύω ότι εξαντλήθηκε πρό πολλού, αφ ετερου πιστευω ότι έχει παρεκτραπεί και χρησιμοποιείται ως βήμα για να επιτευχθούν άλλοι σκοποί!

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Kαταρχήν σαν moderator να ζητήσω να ηρεμήσουν τα πνεύματα, ειδάλλως το βλέπω για κλείδωμα.

Κατα τ'άλλα σαν μέλος πιστεύω πως δεν είναι καθόλου παράλογο να ζητάει κάποιος να αποδωθεί το μέγιστο της ποινής για ένα έγκλημα και προσωπικά καθόλου δεν με ενδιαφέρει αν είναι παπαδάκι μητροπολίτης σίφου ή σαολίν. Για τον αλβανό με το τσεκούρι όλοι ζήτησαν την μέγιστη ποινή την αυστηρότερη, έχει μήπως διαφορά ο αλβανός από τον παπά ή όπως αλλιώς τον λενε με την καραμπίνα, μήπως είναι παιδί δεύτερου θεού?
Λέω εγώ τώρα...
Έκανες έγκλημα κύριος, είσαι εγκληματίας τέλος.

Last edited:

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Ποιος υπερασπίστηκε το Βατοπαίδι αστέρι?
Δεν τα ξαναδιαβάζεις λίγο?
Υπάρχει χριστιανικός δογματισμός αλλά και αντικληρικαλιστικός δογματισμός...
Μέγιστη ποινή στον Αλβανό...και υπεράσπιση της ιδιότητάς του ως Αλβανού από τους εθνικούςπασσάλους!!!
Μέγιστη ποινή και για τον Καλόγερο...και υπεράσπιση της ιδιότητάς του από τους μαινόμενους αντικληρικαλιστές!

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Δεν είναι θέμα αντικληρισμού ή εθνικισμού - ρατσισμού βρε sea-mol.

Εγώ σε όσους εγκληματούν εις βάρος των ζώων, σου ξαναλέω δεν πα να ΄ναι και ο θεός που λέει ο λόγος, θα ήθελα να τιμωρηθούν με την αυστηρότερη ποινή, η οποία δεν είναι αυστηρή στην χώρα μας. Δεν τον πάνε και στην ηλεκτρική καρέκλα!!

Γιατί πρέπει να μαι κάτι από τα 2 και οχι απλά μπουχτισμένη με την κατάσταση της χώρας μας?

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Μαζί σου!!!!
Δεν έχω πει ΤΙΠΟΤΑ για την ποινή που θα έπρεπε να του επιβληθεί...
Απαντάω ΜΟΝΟ στα παρελκόμενα αν έχεις παρατηρήσει....

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Eμ δεν μ' αφήνετε να αγιασω...
Και τί σχεση έχει το θεμα που συζητάμε με τον Ερρίκο τον όγδοο (που τα πήρε μεν από τους παπάδες για να τα δώσει όμως στους κολητούς του που τον υποστηρίζανε), την μητερα Τερέζα και το Βατοπέδιο, στα «ούστ τους απατεώνες και τους τεμπέληδες»

Ποιός είπε ότι δεν θέλει να αποδοθεί δικαιοσύνη;
Εγώ τουλάχιστον αυτό που ζητώ από την αρχή είναι να κριθεί ο δράστης ανεπηρέαστα! (Αλλά και από τις δύο πλευρές.)

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Με αφορμή το περιστατικό με τον Κ.Κουλούρη που έβριζε τους μπατσάκους,ξέρετε ποιος είμαι εγώ κ τέτοια κλασικά νεοελληνικά,ψευτομαγκιόρικα,μου ήρθε στο νου ετούτη η περίπτωση με το ρασοφόρο αλλά όχι μόνο .. μου ήρθε στο νου το ξύλο
από το παπαδαριό στα Ιεροσόλυμα,καθώς επίσης κ το ψέμα ενός ολόκληρου μοναστηριού για να μην παραδώσουν τον Εφραίμ στην δικαιοσύνη..

Και ένα σχετικό τραγουδάκι που θα αρέσει σίγουρα στον greedy :p

[video=youtube;k6GFEebAqus]http://www.youtube.com/watch?v=k6GFEebAqus&feature=related[/video]

kotsidas

Well-Known Member
16 Ιουνίου 2008
381
13
Δεν είμαι θρήσκος με την στενή εννοια του όρου.
Ομως ενίσταμαι και αγανακτώ για την εμπάθεια που δείχνουν ορισμένοι με αφορμή μια κατακριτέα πράξη, που όμως ενώ θα μπορούσε να εχει γίνει από οποιονδήποτε, διακρίνω απίστευτη εμπαθεια και μίσος για την εκκλησία εν συνόλω.
Λες και αυτή έδωσε εντολή στον δράστη να πυροβολήσει.
Μπορεί να έχει κανει πολλά κακά κατά καιρους η εκκλησία, δεν είναι δυνατόν όμως να ζητούμε να τιμωρηθεί κάποιος υπερ το δέον αυστηρα για άλλες πραξεις που δεν ευθύνεται.
!
Θεωρητικα η εκκλησια ειμαστε "εμεις", ουτε τα κτιρια, ουτε οι παπαδες.
Καιρος ειναι και αυτοι, αν δεν θελουν να δεχονται επι συνολο τα πυρα, να "ξεβρωμισουν" το σπιτι τους, και οχι να συμπεριφερονται ως κλικα, λεσχη, αδελφατο, ή δεν ξερω γω τι αλλο, και να καταπνιγουν και τις υγειεις φωνες που υπαρχουν αναμεσα τους.
Αλλιως θα "σταμπαριστουν" οπως πχ οι αστυνομικοι, που πουλανε ναρκωτικα, προστασια, βαρελοτα, εξυπηρετησεις, κ.α.
Δεν ειναι ολοι ετσι αλλα......οταν εκπροσωπεις ενα θεσμο και δεν τον κρατας καθαρο, και προσπαθεις να καλυψεις στο ονομα της συναδελφικοτητας, αδελφοτητας και δεν ξερω γω τι αλλο τους βρωμικους, λογικο ειναι να λερωνεσαι και συ.
Και μετα γινεσαι και ευκολος στοχος των εχθρων σου που θα εκμεταλευτουν την κατασταση.

Κανεις δεν πρεπει να μενει στο απυροβλητο.
Καιρος ειναι μετα τους δημοσιογραφους και τους πολιτικους, να ασχοληθουμε λιγο και με αυτους.

Για να τελειωσω αυτο το off με κατι on, θεωρω αδιανοητο αυτοι που διδασκουν την αγαπη και το σεβασμο να δολοφονουν ετσι ενα ζωο.
Η συσωρευμενη οργη του φιλοζωου κοσμου, ζηταει δικαιωση, και για ολα αυτα τα χρονια δολοφονιων ζωων και ατιμωρισιας.
Και κανοντας μια παραφραση : Οργη Λαου, Φωνη Θεου.

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Οι συντεχνίες στην χώρα μας είναι λίγο - πολύ γνωστό πως λειτουργούν και καλύπτουν καταστάσεις ....πλήν των κραυγαλέων, όπου κάποιος <επαγγελματίας> θα <θυσιαστεί> (όχι αδίκως) ...για να ηρεμήσουν τα πνεύματα ή γιατί δεν μπορεί να σωθεί.
Κατ' εμέ η <εκκαθάριση> των συντεχνιών μπορεί να επιτευχθεί μόνο εκ των έσω....οπότε ας το σκεφτούμε αυτό ...αν κάποια στιγμή χρειαστεί να <δώσουμε> τον συνεργάτης μας στην δουλειά ή να καταγγείλουμε κάτι....

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.012
ΑΤΤΙΚΗ
πάντως το οτι το θεοκρατικό κατεστημένο κατάφερε με την ανοχή ή ενδεχομένως την συνεργασία της δικαστικής εξουσίας να προστατέψει το μέλος της απο την αυτόφωρη διαδικασία, δεν προμηνύει τίποτα θετικό για την πορεία και την έκβαση της δίκης.

Last edited:

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
θα πέσει φωτιά να σας κάψει ρεεεεεεεεε

τελικά
αν ένας Πατρινός είναι ιδιοφυής ... (όπως ένας γνωστός μου :lol: )
θα πεί ότι ο Αινστάιν είναι απο την Πάτρα????????

admin

Administrator
Staff member
21 Ιουλίου 2005
2.181
930
Το θέμα παρουσιάστηκε, σχολιάστηκε ίσως και περισσότερο από όσο θα έπρεπε και κλειδώνεται.

Ευχαριστούμε πολύ!

Status
Κλειδωμένο θέμα