Ιερομόναχος πυροβόλησε και σκότωσε κυνηγόσκυλο

Status
Κλειδωμένο θέμα

Thinker

Member
13 Ιανουαρίου 2011
23
0
Dete.gr :: ΠΑΤΡΑ: Ιερομόναχος πυροβόλησε και σκότωσε κυνηγόσκυλο
O νεαρός άνδρας κρατά στα χέρια το σκυλί του. Δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που συνέβη. Όπως καταγγέλλει μοναχός από την Ιερά Μονή Oμπλού της Πάτρας, βγήκε έξω και το εκτέλεσε εν ψυχρώ με μία καραμπίνα...

Ολα συνέβησαν σήμερα το μεσημέρι. Ο Νώντας Καλλιακμάνης ήθελε να εκπαιδεύσει το σκυλί του στο κυνήγι. Πήγε στην περιοχή του Ομπλού λίγο έξω από την Πάτρα. Είδε τον ρασοφόρο να βγαίνει από το μοναστήρι, δεν πρόλαβε όμως να σώσει το ζώο του. Το δολοφόνησε μπροστά στα μάτια του...

Στο σημείο έσπευσε η αστυνομία. Οι μοναχοί είχαν κλειστεί στην ιερά μονή. Αστυνομικός πήγε και παρέλαβε το όπλο για το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπήρχε άδεια.

Ο ιδιοκτήτης του σκυλιού υπέβαλε ήδη μήνυση στο 5ο αστυνομικό τμήμα Πάτρας, ενώ παρέμβαση υπήρξε και από φιλοζωική οργάνωση. Εκτιμάται ότι το γεγονός θα απασχολήσει και τον Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομο, γνωστό για την ευαισθησία με την οποία αντιμετωπίζει τέτοιου είδους θέματα.

Δείτε την δήλωση που έκανε ο ιδιοκτήτης του σκυλιού στον δημοσιογράφο Νίκο Αγγελόπουλο του Achaia TV.
VIDEO: SKYKI VIDEO - YouTube

Τελικά κλήθηκε η αστυνομία, κατασχέθηκε το όπλο που οι μοναχοί είχανε παράνομα και ήταν αδήλωτο! Έγινε μήνυση για παράνομη οπλοκατοχή, οπλοχρησία και ζωοκτονία! Επίσης έγινε και προσπάθεια χρηματισμού του ιδιοκτήτη του σκύλου για να μην πάρει το θέμα διαστάσεις αλλά τελικά φώναξε την αστυνομία.

Φαντάσου να πας όχι για κυνήγι, αλλά για βόλτα και να βγει ένας καλόγερος με καραμπίνα να σου σκοτώσει τον σκύλο! Τι να πεις...

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Για να δούμε αν έχουνε @ρχίδια να χώσουνε τον ιερομόναχο στο φρέσκο και να επιβάλουν τα πρόστιμα που προβλέπει ο νόμος. Αρκετά πια με τους κλεφταράδες τους μοναχούς, ρίχτε τους το μάξιμουμ! :mad:

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Απορώ με τη ψυχραιμία αυτου του ανθρώπου! Δε φτάνει το κακό που τον βρήκε,αλλά τον κρατούσε στα χέρια του νεκρό και ενημέρωνε το δημοσιογράφο!!!
Τελικά δεν υπάρχει ούτε ιερό ούτε όσιο,δε πα να σαι ιερομόναχος όταν δεν είσαι άνθρωπος,είσαι ένα τίποτα.Οτι και αξίωμα να έχεις!

Christosp

Well-Known Member
25 Απριλίου 2011
822
6
ΑΙΓΑΛΕΩ . ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑ
Απορώ με τη ψυχραιμία αυτου του ανθρώπου! Δε φτάνει το κακό που τον βρήκε,αλλά τον κρατούσε στα χέρια του νεκρό και ενημέρωνε το δημοσιογράφο!!!
Τελικά δεν υπάρχει ούτε ιερό ούτε όσιο,δε πα να σαι ιερομόναχος όταν δεν είσαι άνθρωπος,είσαι ένα τίποτα.Οτι και αξίωμα να έχεις!
εχει κατι καλόπαιδα κρυμενα στα μοναστηρια !!!!!

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Και εμενα μου εκανε τρομερη εντυποση!! Εγω θα ειχα παθει νευρικο κλονισμο- το μονο σιγουρο.
Και επειδη γνωριζω και αρκετους κυνηγους που μεν εχουν σκυλους, αλλα σε καμια περιπτοση δεν τους λες κυνοφιλους- μου φαινεται οτι και αυτος ειναι αλλος ενας απο αυτους- που απλα στενοχορηθηκε, οτι του χαλασαν το εργαλειο του??

Καλα για τον "ιερεα" τι να πω? Και απο αυτους ξερω αρκετους και δεν μου κανει ουτε αυτος πια εντυποση!

mAthosalas

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
1.053
2
52
Πάτρα
Nα γραψω δυο λογια για το περιστατικο ή μαλλον με αφορμη το περιστατικο...
Ο συγκεκριμενος Ιερομοναχος ειναι γνωστος για τα τερτιπια του σε πολλες περιπτωσεις.Περιγραφω μια που ημουν παρον οταν περνουσαμε διπλα στο Μοναστηρι με μοτοσυκλετες εντουρο και βγηκε εξω τρεχοντας και μας ειπε σε εντονο υφος και προκλητικα,με βαρια λογια(σεβομαι τις Κυριες του Φορουμ και δεν τις λεω...)να ξεκουμπιστουμε και να μην ξαναπερασουμε απο κει......Κατεβηκαμε 2-3 ατομα,του τα χωσαμε πολυ "κοσμια" γιατι ηταν απαραδεκτος ο τροπος του και του εξηγησαμε με ωραιο τροπο οτι την επομενη φορα που θα περασουμε αν ειναι εξω θα τον ξεβρακωσ@υμε και θα τον παρουμε μαζι μας μια βολτα στα βουνα...δεν ξαναενοχλησε :)
σημειωση:Εχω βαθια Χριστιανικη Πιστη αλλά δεν σεβομαι κανεναν οταν βεβηλωνουν αυτο το οποιο υποτιθεται πρεσβευουν...

Εχω εμπιστοσυνη στον Μητροπολιτη της Πατρας,ο οποιος θα βαλει στη θεση του τον συγκεκριμενο ιερομενο με αφορμη εστω αυτου του δημοσιευμενου περιστατικου...Ο Μητροπολιτης ειναι γνωστος για την ευθιξια του σε θεματα συμπεριφορας των ρασοφορων απεναντι σε Πολιτες,ποσο μαλλον για τετοιες απαραδεκτες ενεργειες...

Η Δικαιοσυνη,μιας και καπου πιο πανω ακουστηκε κατι σχετικο,δεν ειμαι σιγουρος αν μπορει να κανει παραπανω απο αυτα που εκανε...πλεον μιλαμε για αβατο ιερου χωρου...Παλι καλα που του κατεσχεσαν το οπλο για να μην γινουν πολυ χειροτερα...

Οι κυνηγοι ειναι ενα μεγαλο κομματι της Ελληνικης κυνοφιλιας....προσωπικα οσους ξερω(και ξερω παρα πολλους και προσωπικα)δεν θεωρουν τον σκυλο τιποτα παραπανω απο ενα εργαλειο για να κανουν το "χομπυ"τους...Να μιλησω για συμπεριφορες τους σε θεματα εκπαιδευσης και ΚΥΡΙΩΣ πειθαρχιας;.........Για ξεπαστρεμα ή στην καλυτερη παρατημενα σκυλια που δεν "βγηκαν";Να μιλησω για ηλεκτρικα κολαρα και βαναυσοτητες;............Το αφηνω γιατι πολυ πιθανο στο Φορουμ να υπαρχουν Κυνηγοι με ευθιξιες και δεν θελω να γενικολογω σεβομενος καθε εξαιρεση στον Κανονα...Για μενα ομως Κυνηγος και Κυνηγοσκυλο ειναι ενα μεγαλο θεμα,πολυ λυπηρο και πολυ εξω απο την οπως θα επρεπε να ειναι σχεση τους....

Κριμα για το σκυλακι,απαραδεκτος ο Ιερομοναχος.Ας παραδειγματιζομαστε απο τετοια περιστατικα για το μελλον να μην τρεφουμε φρουδες ελπιδες οτι ζουμε στο "Μικρο σπιτι στο Λιβαδι"...

Last edited:

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Δυστυχώς για την εκκλησία τα ζώα δεν είναι πάντα πλάσματα του Θεού.... το έχω διαπιστώσει σε πολλές περιπτώσεις.... πρεσβεύουν ότι είναι όντα χωρίς ψυχή, υπάρχουν μόνο για να υπηρετούν τον άνρθωπο και δεν είναι άξια λόγου ή σημασίας...
Τι να πω, για τα δηλητηριασμένα σιτάρια για τα περιστέρια στις αποθήκες των εκκλησιών γιατί "λερώνουν τα ακριβοπληρωμένα μάρμαρα" ?
Άσε να μην ανοίξω το στόμα μου....
Τελικά ο καλός λαός έχει μεγάλη σοφία.... "δεν κάνουν τα ρούχα τον παπά"....

Κρίμα το σκυλάκι....

Το μόνο που με χαροποιει είναι ότι υπάρχουν εξαιρέσεις... πρόσφατα γνώρισα Παπά ο οποίος έχει γεμίσει την οικογένειά του με ζώα τα οποία απόκαλεί ευλογημένα και πιστύει ότι η σκυλίτσα του που πέθανε πρόσφατα θα τον περιμένει στην μετέπειτα ζωή....

Thinker

Member
13 Ιανουαρίου 2011
23
0
Τον καλόγερο δεν τον ξέρω αλλά εάν το έκανε αυτό στον δικό μου τον σκύλο ευχαρίστως θα έκαιγα το μοναστήρι, θα έβαζα βόμβα στην εκκλησία τους και θα έκαιγα και όλα τα δέντρα που υπάρχουνε συνήθως γύρω από τα μοναστήρια. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει όπλο σε μοναστήρι και να μην το ξέρουνε και οι υπόλοιποι.

Ο μοναχός λέγεται πως τελικά συνελήφθη και φυσιολογικά θα διωχθεί για 3 κακουργήματα.

Όσον αφορά τους κυνηγούς που λες πως ξέρεις και πως βλέπουνε τα σκυλιά τους ως απλά εργαλεία να πας να τους το πεις κατάμουτρα, εκεί να σε δω... Επειδή και κυνηγός είμαι, και κυνηγούς-εκτροφείς ξέρω, και κυνηγούς που προσέχουνε κανονικά τα σκυλιά τους που πλέον δεν κυνηγούνε (και μιλάω για ντρατχαρ των 30 κιλών ηλικίας 12 ετών, όχι για πίντσερ) πολύ απλά λέω πως λυπάμαι που δεν έχεις γνωρίσει πραγματικούς κυνηγούς για να δεις την σχέση του σκύλου με τον κυνηγό. Ναι υπάρχουνε άσχετοι κοπρίτες που συμπεριφέρονται αισχρά στα σκυλιά τους αλλά εσύ μας λες πως μόνο τέτοιοι υπάρχουνε. Και μάντεψε, οι κοπρίτες δεν είναι απαραίτητα κυνηγοί, υπάρχουνε και κοπρίτες "κυνόφιλοι" που είναι ορκισμένοι αντικυνηγοί. Ε όχι φίλε, εσύ με αυτά που γράφεις με βρίζεις κατάμουτρα και εγώ δεν είμαι έτσι!

Ο δικός μου σκύλος και άμεση επανάκληση έχει, και heeling κάνει, και επαναφορά ζεστού θηράματος μέσα από ποτάμι κάνει και έχω ξεκινήσει και διαδικασία για εκπαίδευση μανιταριών. Το καλοκαίρι πηγαίνουμε και παίζουμε και φρίσμπι στην θάλασσα. Δεν μιλάω για κάτσε, κάτω, μείνε, stop και παραγγέλματα με σφυρίχτρα αφού αυτά τα μάθαμε από 6 μηνών. Έχει τον δικό του χώρο, τον ταίζω acana, τον βγάζω βόλτα 2 φορές την μέρα για μισή ώρα τουλάχιστον και πηγαίνουμε στην κτηνίατρο κάθε εβδομάδα για ζύγισμα. Εάν εσύ αυτό το θεωρείς έλλειψη εκπαίδευσης ή πειθαρχίας ή αφοσίωσης δικής μου να πας να το συζητήσεις με τον Dildei ή τον Balabanov.

Η στείρα άποψη που έχεις για την σχέση κυνηγός-κυνηγόσκυλο πολύ φοβάμαι πως επηρρεάζεται από την εικόνα που έχεις για τον κακό κυνηγό που σκοτώνει τα καημένα τα ζωάκια και μετά κατουράει στα κουφάρια τους χασκογελώντας χαιρέκακα. Από την άλλη όμως είναι ο καλός-τελωνειακός με το γερμανικό ποιμενικό και ο καλός-συνοδός της Πολεμικής Αεροπορίας με το μαλινουά για φύλαξη αεροδρομίων. Εκεί δεν είναι "εργαλεία" είναι φύλακες, άσχετα που τα σκυλιά δεν ζούνε στο σπίτι του συνοδού αλλά σε κλουβί στην μονάδα της Αεροπορίας...

Όσο για "ηλεκτρικά κολλάρα" που λες, προφανώς δεν ξέρεις τι είναι το opperant conditining για αυτό λες. Το κολλάρο είναι εξαίρετο εργαλεία στα χέρια ικανών εκπαιδευτών. Δεν λέω πως οι κυνηγαρέοι που το χρησιμοποιούνε για να τιμωρούνε ανηλεώς τα σκυλιά τους ξέρουνε τι κάνουνε, αλλά δυστυχώς φίλε μου προφανώνς ούτε εσύ ξέρεις να το χρησιμοποιείς. Α, τα χρησιμοποιεί και η αεροπορία...

Φιλικά και καλοπροαίρετα (αν και ψιλοξεφύγαμε από το θέμα)
Κώστας

Nα γραψω δυο λογια για το περιστατικο ή μαλλον με αφορμη το περιστατικο...
Ο συγκεκριμενος Ιερομοναχος ειναι γνωστος για τα τερτιπια του σε πολλες περιπτωσεις.Περιγραφω μια που ημουν παρον οταν περνουσαμε διπλα στο Μοναστηρι με μοτοσυκλετες εντουρο και βγηκε εξω τρεχοντας και μας ειπε σε εντονο υφος και προκλητικα,με βαρια λογια(σεβομαι τις Κυριες του Φορουμ και δεν τις λεω...)να ξεκουμπιστουμε και να μην ξαναπερασουμε απο κει......Κατεβηκαμε 2-3 ατομα,του τα χωσαμε πολυ "κοσμια" γιατι ηταν απαραδεκτος ο τροπος του και του εξηγησαμε με ωραιο τροπο οτι την επομενη φορα που θα περασουμε αν ειναι εξω θα τον ξεβρακωσ@υμε και θα τον παρουμε μαζι μας μια βολτα στα βουνα...δεν ξαναενοχλησε :)
σημειωση:Εχω βαθια Χριστιανικη Πιστη αλλά δεν σεβομαι κανεναν οταν βεβηλωνουν αυτο το οποιο υποτιθεται πρεσβευουν...

Εχω εμπιστοσυνη στον Μητροπολιτη της Πατρας,ο οποιος θα βαλει στη θεση του τον συγκεκριμενο ιερομενο με αφορμη εστω αυτου του δημοσιευμενου περιστατικου...Ο Μητροπολιτης ειναι γνωστος για την ευθιξια του σε θεματα συμπεριφορας των ρασοφορων απεναντι σε Πολιτες,ποσο μαλλον για τετοιες απαραδεκτες ενεργειες...

Η Δικαιοσυνη,μιας και καπου πιο πανω ακουστηκε κατι σχετικο,δεν ειμαι σιγουρος αν μπορει να κανει παραπανω απο αυτα που εκανε...πλεον μιλαμε για αβατο ιερου χωρου...Παλι καλα που του κατεσχεσαν το οπλο για να μην γινουν πολυ χειροτερα...

Οι κυνηγοι ειναι ενα μεγαλο κομματι της Ελληνικης κυνοφιλιας....προσωπικα οσους ξερω(και ξερω παρα πολλους και προσωπικα)δεν θεωρουν τον σκυλο τιποτα παραπανω απο ενα εργαλειο για να κανουν το "χομπυ"τους...Να μιλησω για συμπεριφορες τους σε θεματα εκπαιδευσης και ΚΥΡΙΩΣ πειθαρχιας;.........Για ξεπαστρεμα ή στην καλυτερη παρατημενα σκυλια που δεν "βγηκαν";Να μιλησω για ηλεκτρικα κολαρα και βαναυσοτητες;............Το αφηνω γιατι πολυ πιθανο στο Φορουμ να υπαρχουν Κυνηγοι με ευθιξιες και δεν θελω να γενικολογω σεβομενος καθε εξαιρεση στον Κανονα...Για μενα ομως Κυνηγος και Κυνηγοσκυλο ειναι ενα μεγαλο θεμα,πολυ λυπηρο και πολυ εξω απο την οπως θα επρεπε να ειναι σχεση τους....

Κριμα για το σκυλακι,απαραδεκτος ο Ιερομοναχος.Ας παραδειγματιζομαστε απο τετοια περιστατικα για το μελλον να μην τρεφουμε φρουδες ελπιδες οτι ζουμε στο "Μικρο σπιτι στο Λιβαδι"...

Thinker

Member
13 Ιανουαρίου 2011
23
0
Χρυσούλα δυστυχώς έτσι είναι, δεν κάνουνε τα ράσα τον παπά.
Παντού υπάρχουνε καλοί και κακοί, όχι μόνο στην συμπεριφορά τους απέναντι στα ζώα τους αλλά και γενικώς ως άνθρωποι.

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Τον καλόγερο δεν τον ξέρω αλλά εάν το έκανε αυτό στον δικό μου τον σκύλο ευχαρίστως θα έκαιγα το μοναστήρι, θα έβαζα βόμβα στην εκκλησία τους και θα έκαιγα και όλα τα δέντρα που υπάρχουνε συνήθως γύρω από τα μοναστήρια. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει όπλο σε μοναστήρι και να μην το ξέρουνε και οι υπόλοιποι.

Ο μοναχός λέγεται πως τελικά συνελήφθη και φυσιολογικά θα διωχθεί για 3 κακουργήματα.

Όσον αφορά τους κυνηγούς που λες πως ξέρεις και πως βλέπουνε τα σκυλιά τους ως απλά εργαλεία να πας να τους το πεις κατάμουτρα, εκεί να σε δω... Επειδή και κυνηγός είμαι, και κυνηγούς-εκτροφείς ξέρω, και κυνηγούς που προσέχουνε κανονικά τα σκυλιά τους που πλέον δεν κυνηγούνε (και μιλάω για ντρατχαρ των 30 κιλών ηλικίας 12 ετών, όχι για πίντσερ) πολύ απλά λέω πως λυπάμαι που δεν έχεις γνωρίσει πραγματικούς κυνηγούς για να δεις την σχέση του σκύλου με τον κυνηγό. Ναι υπάρχουνε άσχετοι κοπρίτες που συμπεριφέρονται αισχρά στα σκυλιά τους αλλά εσύ μας λες πως μόνο τέτοιοι υπάρχουνε. Και μάντεψε, οι κοπρίτες δεν είναι απαραίτητα κυνηγοί, υπάρχουνε και κοπρίτες "κυνόφιλοι" που είναι ορκισμένοι αντικυνηγοί. Ε όχι φίλε, εσύ με αυτά που γράφεις με βρίζεις κατάμουτρα και εγώ δεν είμαι έτσι!

Ο δικός μου σκύλος και άμεση επανάκληση έχει, και heeling κάνει, και επαναφορά ζεστού θηράματος μέσα από ποτάμι κάνει και έχω ξεκινήσει και διαδικασία για εκπαίδευση μανιταριών. Το καλοκαίρι πηγαίνουμε και παίζουμε και φρίσμπι στην θάλασσα. Δεν μιλάω για κάτσε, κάτω, μείνε, stop και παραγγέλματα με σφυρίχτρα αφού αυτά τα μάθαμε από 6 μηνών. Έχει τον δικό του χώρο, τον ταίζω acana, τον βγάζω βόλτα 2 φορές την μέρα για μισή ώρα τουλάχιστον και πηγαίνουμε στην κτηνίατρο κάθε εβδομάδα για ζύγισμα. Εάν εσύ αυτό το θεωρείς έλλειψη εκπαίδευσης ή πειθαρχίας ή αφοσίωσης δικής μου να πας να το συζητήσεις με τον Dildei ή τον Balabanov.

Η στείρα άποψη που έχεις για την σχέση κυνηγός-κυνηγόσκυλο πολύ φοβάμαι πως επηρρεάζεται από την εικόνα που έχεις για τον κακό κυνηγό που σκοτώνει τα καημένα τα ζωάκια και μετά κατουράει στα κουφάρια τους χασκογελώντας χαιρέκακα. Από την άλλη όμως είναι ο καλός-τελωνειακός με το γερμανικό ποιμενικό και ο καλός-συνοδός της Πολεμικής Αεροπορίας με το μαλινουά για φύλαξη αεροδρομίων. Εκεί δεν είναι "εργαλεία" είναι φύλακες, άσχετα που τα σκυλιά δεν ζούνε στο σπίτι του συνοδού αλλά σε κλουβί στην μονάδα της Αεροπορίας...

Όσο για "ηλεκτρικά κολλάρα" που λες, προφανώς δεν ξέρεις τι είναι το opperant conditining για αυτό λες. Το κολλάρο είναι εξαίρετο εργαλεία στα χέρια ικανών εκπαιδευτών. Δεν λέω πως οι κυνηγαρέοι που το χρησιμοποιούνε για να τιμωρούνε ανηλεώς τα σκυλιά τους ξέρουνε τι κάνουνε, αλλά δυστυχώς φίλε μου προφανώνς ούτε εσύ ξέρεις να το χρησιμοποιείς. Α, τα χρησιμοποιεί και η αεροπορία...

Κώστας
Εισαι απο τις λιγες εξαιρεσεις. Προφανως εισαι νεος σε ηλικια αλλα οι περισσοτεροι κυνηγοι παλαιας κοπης ειναι απαραδεκτοι.

Ειπες οτι αρχισες να δουλευεις το σκυλο για μανιταρια, μαλλον ενοεις τρουφα ετσι δεν ειναι; Τι σκυλος ειναι;

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Δυστυχώς για την εκκλησία τα ζώα δεν είναι πάντα πλάσματα του Θεού....
Μην γράφετε γενικώς και αορίστως...
Ένα από τα κορυφαία ορθόδοξα θεολογικά βιβλία του 70, είναι "η κτίση ως ευχαριστία", του Μητροπολίτη Περγάμου Ιωάννη Ζηζιούλα...
Αναφέρεται στο μέγεθος της ευθύνης που έχει ο άνθρωπος απέναντι στην φύση και τα ζώα...
Ο Συγκεκριμένος είναι δεξί χέρι του Πατριάρχη, και σε αυτόν οφείλονται και οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει το Πατριαρχείο σε θέματα οικολογίας...
Άλλο παράδειγμα είναι οι Monks of new skete, που τους έμαθα από την Temple Grandin, που έχουν σαν βασική απασχόληση στο ορθόδοξο μοναστήρι τους στην Νέα Υόρκη την εκτροφή και εκπαίδευση ΓΠ, και είναι αρκετά διάσημοι γι'αυτό στην Αμερική...

Κοινώς, το τι έχει ο καθένας στο πυροβολημένο κεφάλι του δεν είναι διδασκαλία της εκκλησίας....

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Επίσης έγινε και προσπάθεια χρηματισμού του ιδιοκτήτη του σκύλου για να μην πάρει το θέμα διαστάσεις
Συνήθης πρακτικη σε αλλους κοινωνικους χωρους, αλλα εδω δεν συνάδει με την ιδιοτητα...:(

Συμφωνω με τον sea-mol, δεν ειναι ολοι ετσι υπαρχει και η αλλη πλευρα. Η ευθυνη ομως του ποιοι και πως παιρνουν αυτην την ιδιοτητα καθως και η παραμονη τους στους κολπους της εκκλησιας ειναι ευθυνη ολων...

mAthosalas

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
1.053
2
52
Πάτρα
Kατ'αρχας thinker προτεινω να διαβασεις καλυτερα οσα γραφω αν θελεις να μιλαμε επι προσωπικων αποψεων διοτι μαλλον εν βρασμω επισημαινεις οτι σε ενοχλει μονο και δεν μεταφερεις/κατανοεεις το συνολο των γραφομενων μου...θα σου απαντησω σε ενα-ενα τα "επιχειρηματα"σου διοτι κανεις λαθος...

Τιποτα απο ολα αυτα που λες δεν θα εκανες... αν αυτος εκανε ενα εγκλημα εσυ θα εκανες δεκα.λαθος νοοτροπια και αντιμετωπιση.Βια στη βια δεν αποτελει λυση σε τιποτα!
Το οπλο στο μοναστηρι που λες ξερεις τι ηταν;Ποσο παλιο ας πουμε;...Εχει διαφορες οπλο απο οπλο.Μεγαλες διαφορες...Η οπλοκατοχη και η οπλοχρησια ελεγχεται διαφορετικα.Και ως κυνηγος που λες οτι εισαι το γνωριζεις πιθανον.
Που το ακουσες αυτο;Για ποια κακουργηματα;Ποιος μετεφερε λαθος εντελως εικονα;Γιατι η πραγματικοτητα ειναι τελειως διαφορετικη.
Διωξη υπαρχει οταν και αν υποβληθει μηνυση(εγκληση πιο σωστος ορος)και αναλογως αδικηματος κατατασσεται σε κατηγοριες...με το κακουργημα να απεχει πολυ απο αυτα που διεπραξε ο ιερομοναχος.

Όσον αφορά τους κυνηγούς που λες πως ξέρεις και πως βλέπουνε τα σκυλιά τους ως απλά εργαλεία να πας να τους το πεις κατάμουτρα, εκεί να σε δω
Νομιζεις οτι ζω σε εικονικο κοσμο του ιντερνετ ή εχεις την εντυπωση οτι ειμαι θρασυδειλος; Απατασαι οικτρα διοτι οσα γραφω εδω,τα υποστηριζω και κατ'ιδιαν στην προσωπικη μου ζωη.και στους κυνηγους που μνημονευω τα εχω πει ΠΡΩΤΑ κατ'ιδιαν.Οπως λες και συ ακομψα "καταμουτρα"...Ασχετα αν εχουν την δικη τους αποψη ακομα...

... Επειδή και κυνηγός είμαι, και κυνηγούς-εκτροφείς ξέρω, και κυνηγούς που προσέχουνε κανονικά τα σκυλιά τους ... πολύ απλά λέω πως λυπάμαι που δεν έχεις γνωρίσει πραγματικούς κυνηγούς για να δεις την σχέση του σκύλου με τον κυνηγό. Ναι υπάρχουνε άσχετοι κοπρίτες που συμπεριφέρονται αισχρά στα σκυλιά τους αλλά εσύ μας λες πως μόνο τέτοιοι υπάρχουνε. Και μάντεψε, οι κοπρίτες δεν είναι απαραίτητα κυνηγοί, υπάρχουνε και κοπρίτες "κυνόφιλοι" που είναι ορκισμένοι αντικυνηγοί. Ε όχι φίλε, εσύ με αυτά που γράφεις με βρίζεις κατάμουτρα και εγώ δεν είμαι έτσι!
Ουτε σε βριζω,ουτε οι κυνηγοι ειναι οπως το περιγραφεις.Οσο και να θελουμε πχ να λεμε οτι στο dogforum υπαρχει ¨"εκει εξω" κυνοφιλια το ιδιο ισχυει και για τους κυνηγους. ΜΝΗΜΟΝΕΥΣΑ ΣΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΜΟΥ παραπανω οτι ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΣΤΟΝ ΚΑΝΟΝΑ.που μπορει να ανηκεις εκει.Και οι κυνηγοι που ξερεις επισης να ανηκουν εκει.Δηλαδη στην κατηγορια καλης σχεσης σκυλου-κυνηγου.Ομως προσωπικα δεν ξερω κανενα απο τους κυνηγους που γνωριζω να εχει τετοια σχεση...Η αγαπη τους προς τον σκυλο φτανει εως του σημειου που θα τους βοηθησει στο "σπορ τους"...τι σου κανει εντυπωση;Η ειλικρινεια μου;Να πω ψεματα για να εισαι ικανοποιημενος;Δεν διαβασες καλα πιο πανω τι εγραψα;Γιατι θυμωνεις;Φταιω εγω που οσοι γνωριζω ειναι "τετοιοι"κυνηγοι ή πιστευεις οτι η εικονα του κυνηγου ειναι πανομοιοτυπη;.........

Δεν χρησιμοποιησα ποτέ κολλαρο ουτε θα το κανω.Λες και μονος σου ομως τη λεξη κλειδι:ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΙΚΑΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ...Εγω δε μιλησα για ικανους εκπαιδευτες,δεν αντιλεγω και ξερω πως υπαρχουν τετοιοι.Το θεμα που θετω εγω ομως ειναι τα κολλαρα αυτα σε χερια αξεστων ανθρωπων που μονο σκοπο εχουν την τιμωρια και πονο του σκυλου στο Ονομα της "πειθαρχιας"...
Παλι διαβασες λαθος οσα εγραψα...

Δεν αντιλεγω ΟΠΩΣ ΕΓΡΑΨΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΟΥ ΠΟΣΤ οτι εσυ και πολλοι αλλοι ειστε ευσυηνηδητοι κυνηγοι στο κομματι σχεσης σας με τον σκυλο.Πιστευεις οτι η εικονα αναμεσα σε χιλιαδες κυνηγους ειναι καρμπον;Ειναι ιδια;Προσωπικα αμφιβαλλω.Οπως αμφιβαλλω και με ολους τους κατοχους σκυλων στην Ελλαδα που με εξοργιζουν εχοντας το σκυλο χωρις να του δινουν καθολου υποσταση..αντιμετωπιζοντας τον σαν "ζωο"...

Κώστας
Συνονοματε δεν εγραψα κι εγω ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΚΟΠΡΟΑΙΡΕΤΑ.Ο διαλογος και η ανταλλαγη διαφορετικων αποψεων ειναι αιτια Πολιτισμου και οχι κατι αλλο.Ετσι τουλαχιστο το βλεπω εγω χρονια τωρα...Οπότε αντευχομαι για την καλη μου προθεση.
Κωστας

Last edited:

Thinker

Member
13 Ιανουαρίου 2011
23
0
Συμφωνώ πως οι περισσότεροι παλιοί είναι απαράδεκτοι αλλά δεν τους υποχρέωσε κανείς να εκσυγχρονιστούνε έστω και λίγο. Οι "οικολογίζοντες" απλώς ζητάνε απαγορεύσεις αντί για εξορθολογισμό και φυσικά επιμόρφωση των κυνηγών, γιατί; Μα για τα κονδύλια της Ε.Ε. Η "μάχη" γίνεται για το παραδάκι, ποιος θα αναλάβει τις μελέτες.

Πάντως ξέρω και μεγάλους σε ηλικία που συμπεριφέρονται αξιοπρεπέστατα στα σκυλιά τους. Πετυχαίνω σχεδόν κάθε μέρα έναν συνταξιούχο γυμναστή με ένα βίζλα, βόλτα πρωί βράδυ και ξέρω πως είναι κυνηγός.

Όσο για τα μανιτάρια, ναι τρούφα εννοώ. Είναι ντρατχαρ 16 μηνών, αρσενικός και πολύ ενεργητικός, για αυτό δεν τον πιέζω πολύ για ακινησία, η ιδιοσυγκρασία του είναι ακόμη ανώριμη. Η γραμμή είναι τέτοια. Μοιάζει με παιδί γυμνασίου που του έδωσες νέο game boy !! Ακόμη κάνουμε μαθήματα ιχνηλασίας, επαναφοράς, έλεγχο κίνησης από μακριά. Και φυσικά εξασκούμαστε στην "λεκτική επάρκεια" ώστε να περάσουμε σε διαχωρισμό μυρωδιών. Κοινώς έχουμε δρόμο ακόμη, και εγώ για να αποκτήσω γνώσεις και ο σκυλάκος να αποκτήσει εμπειρίες και να πήξει το μυαλό του. (Ακόμη για σκυλάκο τον νομίζω ... )

Γνωρίζω οικογένεια που έχουνε 2 ντρατχαρ μέσα στο σπίτι! Ενήλικα σκυλιά βέβαια.

Εισαι απο τις λιγες εξαιρεσεις. Προφανως εισαι νεος σε ηλικια αλλα οι περισσοτεροι κυνηγοι παλαιας κοπης ειναι απαραδεκτοι.

Ειπες οτι αρχισες να δουλευεις το σκυλο για μανιταρια, μαλλον ενοεις τρουφα ετσι δεν ειναι; Τι σκυλος ειναι;

mAthosalas

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
1.053
2
52
Πάτρα
αυτόφωρο δεν πήγε;
Η αυτοφορη διαδικασια συλληψης ή προσαγωγης ακολουθειται για τον "θυτη" εντος 24 ωρων απο την τελεση ενος αδικηματος μετα απο καταθεση εγκλησης στο προσωπο του...αν παρελθει το χρονικο αυτο διαστημα αναιρειται η διαδικασια πλην περιπτωσεων κακουργηματικης πραξης :)

mAthosalas

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
1.053
2
52
Πάτρα
ΙCE o Nόμος δυστυχως εχει πολλές ερμηνειες οι οποιες κατα περιπτωση εξαρτωνται απο λεπτομερειες...πολυ πολυ μικρες (φαινομενικα) που ομως αρκουν για να δοσουν εντελως διαφορετικο πορισμα .

Status
Κλειδωμένο θέμα