Θηλυκό Ντόπερμαν ή αρσενικό;

oxa

Active Member
15 Σεπτεμβρίου 2009
43
0
Kypros
Νομίζω ειναι και θεμα φιλών... Υπαρχουν δύσκολες φιλες, που κακα τα ψεματα δεν μπορει να εκτρεφσει ο καθενας... Εμενα γέννησε το σαββατο βράδυ, με καισαρική, έκανε 4 ζιζάνια... Απο το σαβατο το βραδυ, καθε δύο ώρες τα ζουζουνια παν για βύζαγμα, καθαρισμα τοιλετ κτλ... Δηλαδή τελειώνοντας αυτό έχεις 1ώρα και κατι για ξεκούραση, και ξανα παλι!¨:) Πραγματι, πολύ δύσκολη φίλη, χαλάλι ομως ολα! Ολα όμως εγιναν κατοπην βοήθειας εκτροφέα κτηνιατρου κτλ. Και πραγματικα τους ευχαριστώ γιατι λόγω εμπειρίας μου έδωσαν πολύ χρήσιμες συμβουλές. Να σειμειωσω οτι ο εκτροφέας μου εδωσε κτηνιατρικές συμβουλες που δεν γνωριζε ο κτηνιατρος... Και αυτο γιατι ο κτηνιατρος μαθενει γενικα για ολες τις φυλές ενώ ο εκτροφέας ειδικεύεται σε 1...

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.744
7.892
Oxa δεν ξέρω την αυγκεκριμένη φυλή καθόλου αλλά συνήθως τα θηλυκά σκυλιά είναι λιγότερο κυριαρχικά, πιο καθαρά, λιγοτερο ξεροκέφαλα. Επειδή σχεδόν πάντα είχα θηλυκούς σκύλους και τώρα έχω και αρσενικό το είδα και στην πράξη αυτό.
Βέβαια κάθε άτομο μιας φυλής έχει τον δικό του χαρακτήρα και πάντα μπορεί να υπάρξουν ανατροπές.

Melita

Member
25 Νοεμβρίου 2011
11
0
Καλησπέρα! Ο προηγούμενος σκύλος που ειχα ηταν Ντομπερμαν αρσενικο. Είναι απιστευτα σκυλιά, πανέξυπνα, πολύ όμορφα. Δεν ξερω διαφορες στη συγκεκριμενη ρατσα μεταξύ αρσενικών και θηλυκών. Εγω όλα αυτα τα χρόνια δεν είχα κανενα παραπονο. Υπακουος, πιστός, ηρεμος, πολύ καλος με τα παιδιά και έξυπνος. Το μονο προβλημα που ειχαμε και ποτε δεν καταφεραμε να λυσουμε ειναι τα αρσενικα σκυλια και οι γάτες! Με τα θηλυκα τα πηγαινε μια χαρά! Θελουν ασκηση, ζεστο περιβάλλον γιατι ειναι κρυουλιαρικα και σιγουρα εκπαιδευση για βασικη υπακοή!