Θηλυκό Ντόπερμαν ή αρσενικό;

oxa

Active Member
15 Σεπτεμβρίου 2009
43
0
Kypros
σωστά λες. και εγω φιλικά μιλάω ετσι, να μην νομίζεις οτι παρεξηγούμε. :) Απλα οπως ει πα στην αρχη, θέλω να ακουσω εμπειριες απο ιδιοκτητες...πχ καποιος που εχει αρσενικο Ντοπ, να μας πει τη κανει με αυτο το θεμα. Μοιράζοντας τις εμπειρίες μας, το μόνο που πετυχαίνουμε ειναι να εμπλουτίζουμε τις γνώσεις μας...:)

Lucimar

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
664
14
Ιωάννινα
Να κάνω μια άσχετη ερώτηση;; Εφόσον το αγγλάκι σου κυοφορεί όπως είπες,δεν θα κρατήσεις κανένα από τη γέννα;; Και αν όχι τι θα τα κάνεις;; Επίσης να σου πω εγώ από προσωπική εμπειρία με αρσενικό και θηλυκό σκύλο χρειάζεσαι άμεσα στείρωση του θηλυκού! Αρχικά για να μην έχεις ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες και κατά δεύτερον γιατί είναι κρίμα το αρσενικό να φρικάρει σε κάθε οίστρο του θηλυκού. Τα έχω περάσει γι'αυτό στα λέω...Όσο εύκολη και να μοιάζει η λύση του περιορισμού εκείνες τις μέρες (δηλ. κρατώ τα σκυλιά σε διαφορετικό δωμάτιο πχ) πίστεψε με είναι παλούκι!!!Το αρσενικό σου αν είναι στο ίδιο σπίτι θα φρικάρει,θα κλαίει και θα ουρλιάζει όλη μέρα μέχρι να πάρει αυτό που θέλει...

oxa

Active Member
15 Σεπτεμβρίου 2009
43
0
Kypros
Αυτο ειναι η σκεψη που εχω και ο προβλιματισμος... Ειναι κρίμα γιαυτο προβλιματιζομαι.... Οσω για την γεννα, ηθελα να κρατισω... Ωραία σκυλιά τα Αγγλακια, καλη χαρακτιρες κτλ, αλλα θελω ενα σκυλο πιο γυμνασμένο, πιο ενεργητικό πιο τολμηρό κτλ. Επιπλέον των θελω και για φύλαξη. Το αγγλακι αν έρθει ξένος, μονο ναζια κανει... :) Απο μικρο παιδι παντα ονειρευομουν τα ντοπερμαν, ημουν θαυμαστης. Πρην 2 χρονια ο λογος που απόκτησα αγγλακι, ηταν επειδη εμενα σε διαμέρισμα, και ηταν δισκολο να επερνα ντοπερμαν... Οσο για τα μικρουλια, ειδη εχω 6-7 άτομα που θελουν και μου ειπαν να τους κρατήσω... Τωρα να δουμαι ποσα θα βγουν ομως.... Ετσι κατέληξα στην αποφαση, να τα δώσω ολα και με τα χρήματα που θα μείνουν να πάρω σκυλλο αλλο, και να τα δαπανησω επάνω του...

Lucimar

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
664
14
Ιωάννινα
Αυτο ειναι η σκεψη που εχω και ο προβλιματισμος... Ειναι κρίμα γιαυτο προβλιματιζομαι.... Οσω για την γεννα, ηθελα να κρατισω... Ωραία σκυλιά τα Αγγλακια, καλη χαρακτιρες κτλ, αλλα θελω ενα σκυλο πιο γυμνασμένο, πιο ενεργητικό πιο τολμηρό κτλ. Επιπλέον των θελω και για φύλαξη. Το αγγλακι αν έρθει ξένος, μονο ναζια κανει... :) Απο μικρο παιδι παντα ονειρευομουν τα ντοπερμαν, ημουν θαυμαστης. Πρην 2 χρονια ο λογος που απόκτησα αγγλακι, ηταν επειδη εμενα σε διαμέρισμα, και ηταν δισκολο να επερνα ντοπερμαν... Οσο για τα μικρουλια, ειδη εχω 6-7 άτομα που θελουν και μου ειπαν να τους κρατήσω... Τωρα να δουμαι ποσα θα βγουν ομως.... Ετσι κατέληξα στην αποφαση, να τα δώσω ολα και με τα χρήματα που θα μείνουν να πάρω σκυλλο αλλο, και να τα δαπανησω επάνω του...
Άρα θα τα πουλήσεις.... Είσαι σίγουρος ότι αυτοί που σου είπαν να τους κρατήσεις όπως λές: 1)είναι κατάλληλοι 2)δεν θα σου βρουν δικαιολογία όπως,τα παιδιά είναι μικρά (ή μεγάλα),το σπίτι είναι μικρό,δεν έχουν χρόνο κλπ;;
Δεν μου απάντησες όμως,γιατί το ζευγάρωσες;;

oxa

Active Member
15 Σεπτεμβρίου 2009
43
0
Kypros
Καλα, γιατι δεν μου λες ξεκαθαρα αυτο που θες να μου πεις? Τι νομιζεις οτι ξύπνησα μια μερα και ειπα θελω να ζευγαρώσω των σκυλο μου? :) Επιπλεον, υπαρχουν κριτιρια που αν τα πλυρεις, τοτε δικαιούστε να ζευγαρώνεις? Το οτι ασχολουμαι ερασιτεχνικά με τους σκυλλους και οχι επαγγαλματικα δεν σημαινει οτι δεν εχω αποψη η γνοσεις, επι του θεματος. Αντιθετος. Δηλαδη, ενας εκτροφεας που για σενα αποτι αντιλαμβανομαι, δικεουται αν ζευγαρωνει, τι κριτιρια πληρη για να των κανεις αποδεκτο? Συμετοχες σε εκθεσης? Διακρισεις? Αγαπη προς τα σκυλια του? ΓΝΩΣΕΙΣ? Χρονο να περναει μαζι του? Εμπειρια? Χρηματα για τα σκυλια του? Εχει 10-15 σκυλια? Αν εξερεσεις τα 10-15 σκυλια, τα υπολοιπα τα εχω και εγω, επειδη ασχολουμαι. Ασχολούμαι επειδή μου αρεσει. Παρτο ος μια μορφη επικοινωνιας. Επιπλεον, κατα την αποψη μου μπορεις να προσφερεις περισσοτερα σε 1-2 σκυλια αντι 10-15. Σε συμβουλευω να μπεις στων χορω και να δεις τη παιχνιδια παιζονται και θα καταλαβεις τη ενοοω. Μπορώ να σου δοσω και παραδείγματα, με διαφημίσεις κτλ που παίζονται με εκτροφεες και θα δεις αλιως τα πραγματα.... Κυριως λογος που ζευγάρωσα την σκυλλα ειναι για μορφολογικους σκοπους. Για γραμμες κτλ... Αν εισαι γνωστεις του θεματος.

Αρα. Συμπερασματικα. Δεν σημαινει οτι οπιως γραφει σε φορουμ τοτε δεν ειναι γνωστης του θεματος. Αντιθετος, απλα ψαχνω αποψεις κτλ, να μαθω κατι που δεν ξερω απο ασχωλεια. Επιπλεον, παρτο ως μια μορφη εποικηνωνιας. Επισης, δεν σημαινει οτι επειδη δεν εχω καπια επωνημια δεν πρεπει να ζευγαρωσω τον σκυλο μου. Μην το παίρνεται ολοι στραβα το θεμα. Και τελος, με ολο των σεβασμο προς ολου τους εκτροφεες, μην τους εχεις και για Αγιους. Πεζονται αρκετα απο πισω...

Εντελώς Φιλικά, ειμαι ανοικτός σε συζήτηση.

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
927
Καναδάς
Καλα, είναι φυσιολογικό ο σκύλος να μην ζευγαρώσει ποτέ???:p Δεν θα έχει παρενέργειες στων χαρακτήρα του? Δεν το ζητάει ο οργανισμός του απο την φύση του? Και δεν αναφέρομαι σε περίοδο οίστρου... Γενικά μιλάω! Αχχχχ, βάλτε λίγο των εαυτό σας στην θέση του!
... Το οτι ασχολουμαι ερασιτεχνικά με τους σκυλλους και οχι επαγγαλματικα δεν σημαινει οτι δεν εχω αποψη η γνοσεις, επι του θεματος. Αντιθετος. ..... Συμετοχες σε εκθεσης? Διακρισεις? Αγαπη προς τα σκυλια του? ΓΝΩΣΕΙΣ? Χρονο να περναει μαζι του? Εμπειρια? Χρηματα για τα σκυλια του? Εχει 10-15 σκυλια?
Επειδη λες πως εισαι ανοιχτος στη συζητηση γι αυτο θα γραψω σε ενα χιλιοειπωμενο θεμα.

Αυτα καταρχην πιο πανω ειναι αποσπασματα δικα σου τα οποια ερχονται σε αντιπαραθεση μεταξυ τους. Κανενας ανθρωπος με ελαχιστες γνωσεις πανω στα σκυλια και κανενας επισημος εκτροφεας δεν θα ελεγε ποτε τετοια πραγματα. Αυτα που εγραψες να βαλουμε τον εαυτο μας στη θεση του σκυλου και για τα ψυχολογικα που μπορει να εχει αν δεν ζευγαρωσει επειδη οι ανθρωποι κανουν σεξ αρα και οι σκυλοι, συγνωμη φιλε μου αλλα δειχνουν βαθεια μεσανυχτα στην ενημερωση σου. Ποιο σκυλι εκτος οιστρου κανει σεξ? Ετσι ειναι το σεξ με τους ανθρωπους το οποιο συγκρινεις?

Οι συμμετοχες σε εκθεσεις δεν ειναι μονο τα κυπελλακια και τα βραβεια. Συνεπαγονται ενα σωρο εξετασεις μορφολογιας, συμπεριφορας και κληρονομικων παθησεων απο ειδικους. Εκανες τετοια στο σκυλι σου και στο σκυλι που εβαλες με το δικο σου πριν προβεις σε αυτην τη διαδικασια?

Φιλικα παντα.

Lucimar

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
664
14
Ιωάννινα
Καλα, γιατι δεν μου λες ξεκαθαρα αυτο που θες να μου πεις? Τι νομιζεις οτι ξύπνησα μια μερα και ειπα θελω να ζευγαρώσω των σκυλο μου? :) Επιπλεον, υπαρχουν κριτιρια που αν τα πλυρεις, τοτε δικαιούστε να ζευγαρώνεις? Το οτι ασχολουμαι ερασιτεχνικά με τους σκυλλους και οχι επαγγαλματικα δεν σημαινει οτι δεν εχω αποψη η γνοσεις, επι του θεματος. Αντιθετος. Δηλαδη, ενας εκτροφεας που για σενα αποτι αντιλαμβανομαι, δικεουται αν ζευγαρωνει, τι κριτιρια πληρη για να των κανεις αποδεκτο? Συμετοχες σε εκθεσης? Διακρισεις? Αγαπη προς τα σκυλια του? ΓΝΩΣΕΙΣ? Χρονο να περναει μαζι του? Εμπειρια? Χρηματα για τα σκυλια του? Εχει 10-15 σκυλια? Αν εξερεσεις τα 10-15 σκυλια, τα υπολοιπα τα εχω και εγω, επειδη ασχολουμαι. Ασχολούμαι επειδή μου αρεσει. Παρτο ος μια μορφη επικοινωνιας. Επιπλεον, κατα την αποψη μου μπορεις να προσφερεις περισσοτερα σε 1-2 σκυλια αντι 10-15. Σε συμβουλευω να μπεις στων χορω και να δεις τη παιχνιδια παιζονται και θα καταλαβεις τη ενοοω. Μπορώ να σου δοσω και παραδείγματα, με διαφημίσεις κτλ που παίζονται με εκτροφεες και θα δεις αλιως τα πραγματα.... Κυριως λογος που ζευγάρωσα την σκυλλα ειναι για μορφολογικους σκοπους. Για γραμμες κτλ... Αν εισαι γνωστεις του θεματος.

Αρα. Συμπερασματικα. Δεν σημαινει οτι οπιως γραφει σε φορουμ τοτε δεν ειναι γνωστης του θεματος. Αντιθετος, απλα ψαχνω αποψεις κτλ, να μαθω κατι που δεν ξερω απο ασχωλεια. Επιπλεον, παρτο ως μια μορφη εποικηνωνιας. Επισης, δεν σημαινει οτι επειδη δεν εχω καπια επωνημια δεν πρεπει να ζευγαρωσω τον σκυλο μου. Μην το παίρνεται ολοι στραβα το θεμα. Και τελος, με ολο των σεβασμο προς ολου τους εκτροφεες, μην τους εχεις και για Αγιους. Πεζονται αρκετα απο πισω...

Εντελώς Φιλικά, ειμαι ανοικτός σε συζήτηση.
Aν θέλεις να ζευγαρώσεις το σκύλο σου γίνε εκτροφέας,κάντο επώνυμα εφόσον όπως λες έχεις τις γνώσεις... Αλλά όταν μου λες πως τα σκυλιά χρειάζονται το σεξ τότε επέτρεψέ μου να σε αμφισβητήσω... Όσο για τις γραμμές και τα υπόλοιπα που λες δεν έχω τις γνώσεις να σου απαντήσω γιατί δεν θα ζευγάρωνα ποτέ τα ημίαιμα σκυλιά μου με τόσα αδέσποτα που υπάρχουν αλλά ούτε και τα καθαρόαιμα αν είχα...
Και για πες μου,αν τα σκυλιά δεν βγούν όπως ''πρέπει'' τι θα γίνει με αυτά;;

oxa

Active Member
15 Σεπτεμβρίου 2009
43
0
Kypros
Επειδη λες πως εισαι ανοιχτος στη συζητηση γι αυτο θα γραψω σε ενα χιλιοειπωμενο θεμα.

Αυτα καταρχην πιο πανω ειναι αποσπασματα δικα σου τα οποια ερχονται σε αντιπαραθεση μεταξυ τους. Κανενας ανθρωπος με ελαχιστες γνωσεις πανω στα σκυλια και κανενας επισημος εκτροφεας δεν θα ελεγε ποτε τετοια πραγματα. Αυτα που εγραψες να βαλουμε τον εαυτο μας στη θεση του σκυλου και για τα ψυχολογικα που μπορει να εχει αν δεν ζευγαρωσει επειδη οι ανθρωποι κανουν σεξ αρα και οι σκυλοι, συγνωμη φιλε μου αλλα δειχνουν βαθεια μεσανυχτα στην ενημερωση σου. Ποιο σκυλι εκτος οιστρου κανει σεξ? Ετσι ειναι το σεξ με τους ανθρωπους το οποιο συγκρινεις?

Οι συμμετοχες σε εκθεσεις δεν ειναι μονο τα κυπελλακια και τα βραβεια. Συνεπαγονται ενα σωρο εξετασεις μορφολογιας, συμπεριφορας και κληρονομικων παθησεων απο ειδικους. Εκανες τετοια στο σκυλι σου και στο σκυλι που εβαλες με το δικο σου πριν προβεις σε αυτην τη διαδικασια?

Φιλικα παντα.
Φιλε/η, πρωτα, στο συγκεκριμενο ποστ μιλαω αποκλιστηκα για ΑΡΣΕΝΙΚΟ σκυλο, οχι γεννικα για τα δύο φυλα. Νομίζω λογικό ειναι να το ξερω οτι δεν ειναι οπως στων ανθρωπο, και οτι λειτουργουν ενστικτωδώς. Οσω για το 2ρο που ανέφερες, το εχω ξαναπεί πιο πανω τη εδωσα και δεινω στο σκυλη μου... Αλλα αποτι φαίνεται οτι μας συμφέρει παίρνουμε. Εξαλλου αναφερα, εγω εχο 1 σκυλλο και ασχολούμαι μαζι του, ενας εκτροφεας 10-15... Επισης, ενα σκυλη με το να παει σε εκθεση μορφολογιας, να περασει απο τις αναλογες εξετασεις, απο κριτη κτλ, και στο τελος να διακριθει και να ερθει το "κυπελλάκι", τοτε νομίζω οτι ολα αυτα κάτι σημαίνουν. Οσω για το ζευγάρωμα, ναι, περασε απο εξετασεις. Επίσης, ο κτηνιατρος εκανε το ζευγαρωμα, οχι εγω.

oxa

Active Member
15 Σεπτεμβρίου 2009
43
0
Kypros
Aν θέλεις να ζευγαρώσεις το σκύλο σου γίνε εκτροφέας,κάντο επώνυμα εφόσον όπως λες έχεις τις γνώσεις... Αλλά όταν μου λες πως τα σκυλιά χρειάζονται το σεξ τότε επέτρεψέ μου να σε αμφισβητήσω... Όσο για τις γραμμές και τα υπόλοιπα που λες δεν έχω τις γνώσεις να σου απαντήσω γιατί δεν θα ζευγάρωνα ποτέ τα ημίαιμα σκυλιά μου με τόσα αδέσποτα που υπάρχουν αλλά ούτε και τα καθαρόαιμα αν είχα...
Και για πες μου,αν τα σκυλιά δεν βγούν όπως ''πρέπει'' τι θα γίνει με αυτά;;
Απαντησα στο πιο πανω, οτι μηλαω για ΑΡΣΕΝΙΚΟ, οχι γεννικα για τα δύο φυλα. Και για να το ξεκαθαρισω πιο πολυ, παρε ενα αρσενικο σκυλο σε σκυλα που εχει οιστρο, δες την αντιδραση του. Αυτη εννοο. Όσω για το τελευταιο που λες αν δεν βγουν όπως πρεπει, τι θα γίνει με αυτα, δεν καταλαβα τι εννοεις... Εννοείς αν δεν βγουν καλα μορφολογικά? Αν όντως ετσι το εννοεις, τοτε επίτρεψε μου να μην απαντησω γιατί με προσβάλεις...

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
927
Καναδάς
...Επίσης, ο κτηνιατρος εκανε το ζευγαρωμα, οχι εγω.
Εχουμε κι εδω εναν τετοιο! Μεγαλη προξενητρα σκυλων για ζευγαρωματα. Τετοιες μιζες που παιρνει απο επιβασεις-κουταβια κι απο παθησεις στη συνεχεια δεν λεγονται! Δεν λεει απολυτως τιποτα το οτι το εκανε κτηνιατρος σε εμενα. Αν το σκυλι σου ειχε συμμετοχες σε εκθεσεις και διακρισεις κι ιατρικες εξετασεις οπως και το αρσενικο, συγνωμη που δεν το διαβασα καπου, αλλα δεν κραταω οτι θελω οπως λες.

oxa

Active Member
15 Σεπτεμβρίου 2009
43
0
Kypros
Εχουμε κι εδω εναν τετοιο! Μεγαλη προξενητρα σκυλων για ζευγαρωματα. Τετοιες μιζες που παιρνει απο επιβασεις-κουταβια κι απο παθησεις στη συνεχεια δεν λεγονται! Δεν λεει απολυτως τιποτα το οτι το εκανε κτηνιατρος σε εμενα. Αν το σκυλι σου ειχε συμμετοχες σε εκθεσεις και διακρισεις κι ιατρικες εξετασεις οπως και το αρσενικο, συγνωμη που δεν το διαβασα καπου, αλλα δεν κραταω οτι θελω οπως λες.
χεχε, παλι δεν καταλαβες και πήρες τα πραγματα απο την αρνητική... :) Εγώ πηρα των αρσενικο και των θηλυκό στων κτηνιατρο μου, και του ειπαμε ενδιαφερομαστε για ζευγαρωμα. Μας ειπε να τους κανει εξετασεις κτλ. Δεν ειναι προξενιτρας ο ανθρωπος! Τους εκανε. Πηγαν ολα καλα. Μετα αλλες εξετασεις για τις γονιμες μερες κτλ... Και ακολουθησαμε την διαδικασια. Εκτες πηγα και εκανε ultrasound, να δουμε ζωτικότητα κουταβιων κτλ. Αν κατάλαβες δεν ειναι τόσο απλα τα πραγματα... Χρειάζεται πολυ διαδικασία, και το κυριότερο, παρα μα παρα πολα εξοδα... Δεν πειραζει, το τελευταίο που με ενδιαφέρει ειναι αυτα, μακάρι να πανε καλα τα πραγματα...

Φυλικα παντα!

oxa

Active Member
15 Σεπτεμβρίου 2009
43
0
Kypros
υποψιαζομαι τι θες να ακουσεις. Πραγματικα, δεν καταλαμβαινω πιο κολημα εχεται. Πραγματικα... Γιατι δεν μου λεται ξεκαθαρα αυτο που θελεται? Αν κανω λαθος, απολογουμαι. Θελω να πουλησω κουταβια, να γινω πλουσιος. Σε περιοδο οικονομικης κρισης, να πουλησω 4-5 κουταβια 700-800 ευρο, να γινω πλουσιος. :) Ακουστε κατι. Απο τα σκυλια κανεις φυλοζοως δεν εβγαλε χρηματα. Ξερεται ποσα χρηματα ξοδεψα στην σκυλα? Γοραζα αλλουσ 4-5. Υπολογισται, μονο ξυρα, 75 ευρο το 12kg. :) Τελευταιους 2 μηνες, αν σας γραψω αναλητικα ποσα ξοδεψα πανω της, τοτε θα καταλαβεται... Έξω τα εξοδα του ζευγαροματος κτλ! Στην τελικη, ουτε αυτα που ξοδεψες δεν τα παιρνεις πισω! Αρα ξιχαστε των λογο που λεει ζευγαρωσα την σκυλα για να βγαλω χρηματα. Καθαρος λογως των αναφερα και πιο πανω. Ασχολουμαι πολυ... Θελω ακομη 1 σκυλλο να ασχολουμαι επειδη το εχω σαν χομπι. Μιλησα με εκτροφεες, μου ειπαν ειναι καλη η σκυλα να κτισω πανο της και να κρατησω μια γραμμη να ακολουθησω κτλ. Ετσι ημουν σε δηλημα, ειται αφηνω σκυλακι, ειται δεν αφηνω και παιρνω Ντοπερμαν που ηταν αποθημενο μου απο παιδι. Ετσι ασχολουμαι με 2 φυλες...

Ευτυχως, εργαζομαι, παιρνω εναν μυσθο, δεν εχω εξοδα... Ετσι αφιερονω τα παντα στα σκυλια μου. Εκει που θα σκευτω λογω οικονομικων, δεν το σκευτομαι... Αρα, δεν εχω ανάγκη να ζευγαροσω την σκυλα για να βγαλω χρηματα...:)

-eleni-

Well-Known Member
18 Απριλίου 2011
433
2
Athens,Kalli8ea
υποψιαζομαι τι θες να ακουσεις. Πραγματικα, δεν καταλαμβαινω πιο κολημα εχεται. Πραγματικα... Γιατι δεν μου λεται ξεκαθαρα αυτο που θελεται? Αν κανω λαθος, απολογουμαι. Θελω να πουλησω κουταβια, να γινω πλουσιος. Σε περιοδο οικονομικης κρισης, να πουλησω 4-5 κουταβια 700-800 ευρο, να γινω πλουσιος. :) Ακουστε κατι. Απο τα σκυλια κανεις φυλοζοως δεν εβγαλε χρηματα. Ξερεται ποσα χρηματα ξοδεψα στην σκυλα? Γοραζα αλλουσ 4-5. Υπολογισται, μονο ξυρα, 75 ευρο το 12kg. :) Τελευταιους 2 μηνες, αν σας γραψω αναλητικα ποσα ξοδεψα πανω της, τοτε θα καταλαβεται... Έξω τα εξοδα του ζευγαροματος κτλ! Στην τελικη, ουτε αυτα που ξοδεψες δεν τα παιρνεις πισω! Αρα ξιχαστε των λογο που λεει ζευγαρωσα την σκυλα για να βγαλω χρηματα. Καθαρος λογως των αναφερα και πιο πανω. Ασχολουμαι πολυ... Θελω ακομη 1 σκυλλο να ασχολουμαι επειδη το εχω σαν χομπι. Μιλησα με εκτροφεες, μου ειπαν ειναι καλη η σκυλα να κτισω πανο της και να κρατησω μια γραμμη να ακολουθησω κτλ. Ετσι ημουν σε δηλημα, ειται αφηνω σκυλακι, ειται δεν αφηνω και παιρνω Ντοπερμαν που ηταν αποθημενο μου απο παιδι. Ετσι ασχολουμαι με 2 φυλες...

Ευτυχως, εργαζομαι, παιρνω εναν μυσθο, δεν εχω εξοδα... Ετσι αφιερονω τα παντα στα σκυλια μου. Εκει που θα σκευτω λογω οικονομικων, δεν το σκευτομαι... Αρα, δεν εχω ανάγκη να ζευγαροσω την σκυλα για να βγαλω χρηματα...:)
καταρχας λυπαμαι πολυ για τον τροπο σκεψης που εχεις.....μη μας κλαιγεσαι λεγοντας ποσα χαλασες σε τροφες για να δικαιολογηθεις στο οτι δε θα βγαλεις 'καλο' κερδος στο τελος.....
αναπαραγωγη σκυλου μπορει να κανει μονο ενας σωστος εκτροφεας κι οχι ο καθενας που θελει να το κανει για χομπι οπως λες οτι το κανεις εσυ......επιτελους καταλαβεται οτι δεν ειναι χομπι αυτο......ειναι εγκλημα.....
ποιο το νοημα αλλου ενος τετοιου ζευγαρωματος.....?????
εσεις θελετε τελειως ανευθυνα να κανετε το χομπι σας, κι εμεις μετα να μαζευουμε αδεσποτα.....
ε οχι.....πρεπει να καταλαβουν ολοι επιτελους πως δεν ειναι παιχνιδι......

oxa

Active Member
15 Σεπτεμβρίου 2009
43
0
Kypros
Σωστα τα λες, συμφονω μαζι σου... Πραγματικα... Διαφονω σε κατι ομως. Στο ανευθυνα και στο οτι κλαιγομε. Απλα ειναι παραδειγμα να επισκιασω οτι δεν ΦΟΒΆΜΑΙ ουτε ΚΟΛΛΆΩ για το σκυλλι μου. Επισης, οταν δεν με ξερεις, τοτε μην με κρινεις. Ειληκρινα, λυπαμαι για αυτα που λες επειδη δεν με ξερεις. Ακομη περισσοτερω λυπαμαι γιατι δεν συμμεριζεσαι των τροπο σκεψης μου. Ισος καποια στιγμη να ειδοθουμε και τοτε θα καταλαβεις. ΕΝΤΕΛΟΣ ΦΙΛΗΚΑ.

oxa

Active Member
15 Σεπτεμβρίου 2009
43
0
Kypros
Αν θες να μηλησουμαι ιδιοτικος, και να σου πο 2-3 πραγματακια απο τις εμπειρίες μου και το τι ξερω.... Εντελος Φιλικά...

Last edited:

Lucimar

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
664
14
Ιωάννινα

Εγώ ακόμα δεν έχω καταλάβει ξεκάθαρα το λόγο για τον οποίο ζευγάρωσες τη σκύλα σου! Επειδή είναι καλή μορφολογικά; Επειδή το χρειαζοταν εκείνη; Επειδή έχεις λεφτά; Δεν έχω καταλάβει....
Όσο για τα λεφτά όλοι μας έχουμε έξοδα και το ξέραμε όταν πήραμε το σκύλο... Και τα λεφτά είναι πολλά και για μια γέννα ακόμη περισσότερα...
Επισης αποφεύγεις να μας απαντήσεις αν θα πουλήσεις εν τέλει τα κουτάβια παρόλο που δεν έχεις ανάγκη τα λεφτά όπως λες...
Πραγματικά δεν σε ξέρουμε προσωπικά κανείς από μας και σε κρίνουμε καθαρά από αυτά που λες τα οποία εγώ τα βρίσκω εγκληματικά λάθος...
Αν ήθελες κάτι να ξοδέψεις τα επιπλέον χρήματά σου θα μπορούσες κάλιστα να πας να αγοράσεις από ένα σοβαρό εκτροφέα το Ντοπ που θέλεις.
Σου το λέω αυτό γιατί διαφωνό με το ζευγάρωμα,και το λέω εγώ που έχω 2 ημίαιμα που μάζεψα από το δρόμο κουτάβια τα οποία ήταν θύματα ανεύθυνων ζευγαρωμάτων σαν αυτό που κάνεις εσύ τώρα....

Lucimar

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
664
14
Ιωάννινα
Αν θες να μηλησουμαι ιδιοτικος, και να σου πο 2-3 πραγματακια απο τις εμπειρίες μου και το τι ξερω.... Εντελος Φιλικά...
Δεν έχεις να αποδείξεις τίποτα και σε κανέναν εδώ μέσα! Δεν είναι δικαστήριο...Στον μόνο που πρέπει να αποδείξεις κάτι είναι στον εαυτό σου... Πραγματικά έχεις πολλά να μάθεις εδώ αρκεί να είσαι ανοιχτόμυαλος... Δεν γίνεται όλοι να διαφωνούμε στο ζευγάρωμα χωρίς κανένα λόγο... Διάβασε γιατί το ποστ πραγματικά είναι χιλιοειπωμένο και θα δείς τους λόγους!! Αν και τους βλέπεις καθημερινά με τα χιλιάδες αδέσποτα!! Για ποιό λόγο λοιπόν εσύ να δημιουργήσεις καινούρια???

oxa

Active Member
15 Σεπτεμβρίου 2009
43
0
Kypros
Χιλιοειπωμένο για τους δικους σας λογους... Επιτελους μάθεται να ξεχορίζεται καστάσεις... Όσω για τους λόγους τους έγραψα 10 φορές....Αυτά που μου λέται τα λέω στων γείτωνα μου που ειναι 12 χρονών και πραγματικά με θυγουναι...

DORIS

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2010
1.213
261
38
μην εισται παντα απολυτοι με την καραμελα του εκτροφεα οκ και εγω πηρα σκυλο απο βυβ και μετανοιωσα αλλα πολλοι εκτροφεις ειναι χειροτεροι απο ανθρωπους που το κανoυν παρασκηνιακα
σκευτειται τι μπορει να παιζει, οι εκτροφεις δεν ειναι ολοι αγγελοι σιγουρα υπαρχουν και λαμογια
και σιγουρα υπαρχουν και μη εκτροφεις με τρελες γνωσεις
και μην ξεχνατε οτι πολλες φυλες στο εξωτερικο (βλεπε φιλα και αν δεν κανω λαθος πρεσα)εχουν 2 στρατοπεδα ενα τους ιδιωτικους ομιλους ανεξαρτητα του κυνολογικου ομιλου της χωρας και το αλλο τους εκτροφεις και υποστηρικτες του ομιλου αυτου αρα εκει ξεχναμε το ειμαι εκτροφεας αναγνωρισμενος γιατι δεν εχει και πολυ βαρος
με αλλα λογια αν εισαι σωστος δηλ. οσο ενας καλος εκτροφεας ναι κανε γεννες με τα σκυλια σου
αν εισαι η οχι δεν μπορω ομως να το κρινω στο φορουμ με 2 ατακες
και πιο πανω ειδα πολλα ευκολα και γρηγορα συμπερασματα !!