Θεωρία του Πλάτωνα.

Labrador Retriever

Well-Known Member
11 Νοεμβρίου 2010
875
0
28
Πειραιας
Θετικη μαλλον θα παω...δεν μου αρεσουν τα θεωριτηκα μαθηματα. xD
Labrador
Συγχαριτηρια στη φιλη σου Σαρα :O :O :O
Εμενα μαλλον σε θετικη με βλεπω,και θα διαβαζω βιβλια για φιλοσοφια κτλ.Ξεχασα να σας πω,οτι παιζει αν τα καταφερω,να γινω και αστροφυσικος xD
Μ αρεσει και αυτο παρα πολυ. xD
Γενικα οτι εχει να κανει με φυσικη,και βιολογια(κυριως),με ενδιαφερει πολυ.Αλλα για αστροφυσικος ειναι πολυ υψηλος στοχος...δεν ξερω.
Σκυλος.
Για το ADHD εχω ψαξει,γιατι εχω τα υποτπτα συμπτωματα και στις 2 κατηγοριες xD
Σχεδων ολα! : O
Aλλα μεχρι εκει,δεν εχω προχωρησει παραπανω.Μαλιστα μια καθηγητρια μου,που ειναι ψαγμενη(βιολογος),μου ειπε οτι μπορει να εχω ADHD,αλλα εκανα την παπια xD
Aλλα γενικα εχω καποια προβληματα στο σχολειο..σαν μονιμη αφηρημαδα,ειμαι συνεχεια αφελης,χανομαι,κουνιεμαι(ποδια χερια κεφαλι πανε κομπρεσερ)...γι αυτο εχω παραξενευτει και αρχιζω να το ψαχνω.
Ενας συμαθητης μου,που εχει Και ελλειματικη προσοχη,και υπερκινιτικοτητα,εχει σχεδων ιδια προβληματα με εμενα :O
Αλλα ευχομαι απλως να ειναι ζωηραδα.
Η να οπως τωρα..διαβαζω ιστορια..και εδω και μιαμιση ωρα ειmαι ακομα στη προτελευταια παραγραφο.Αφαιρουμε,ξεκιναω κατι αλλο,το παραταω,διαβαζω 2 σειρες,κατι αλλο,αλλες 5 σειρες,κοιταω το φορουμ,παω τουαλετα.Αλλες 2 σειρες,θυμιθηκα οτι εχει ωραια μερα,βγαινω βεραντααγναντευω..και παει λεγοντας xD
Βρισκομαστε στον μικρασιατικο πολεμο και στις ενεργειες του βενιζελου στο συνεδριο του Παρισιου xD

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Είσαι καλά? Γιατί κάνεις την πάπια? Είναι αποδεδειγμένο ότι το ADHD είναι σημάδι μεγαλοφυΐας!! Μέχρι και ο Einstein είχε, ο Newton, ο Beethoven, ένα σωρό κόσμος! Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευλογία για έναν εγκέφαλο, αρκεί βέβαια να μάθει κανείς να το χειρίζεται (management), αλλιώς τα πράγματα μπορεί να πάνε άσχημα. Και στη σύγχρονη εποχή μάλιστα!!

Labrador Retriever

Well-Known Member
11 Νοεμβρίου 2010
875
0
28
Πειραιας
Ο Αϊνσταϊν δυσλεξια ηξερα οτι ειχε xD
Ναι αλλα αν το εχω,μεχρι στιγμης μονο κακα επυφερει...να γραφεις διαγωνισμα,και να μην καταλαβαινεις την εκφονιση,και να γραφεις μιση ασκηση...δεν λεει.Γιατι ενω διαβαζω εκφονηση σκευτομαι και πως αντιμετοπιζουμε επιθετικη συμπεριφορα στο σκυλο(μολις πεταξα σποντα για να ειμαστε on forum).Και ολα αυτα χωρις να το θελω..παει μονο του.

Labrador Retriever

Well-Known Member
11 Νοεμβρίου 2010
875
0
28
Πειραιας
Η δεν μπορω να συγκεντρωθω σε ενα πραγμαεπειδη ας πουμε κουναω εντονα τα ποδια...και αποσπυμε συνεχεια.Δεν εχω συγκεντρωμενη σκεψη...μου ερχονται ενα ενα...φλασιες απο δω...φλασιες απο κει...Μια σουπα μες στο ξεφαλι xD
Και επειδη αρχιζα να παρατηρω οτι δεν ειναι και τα αλλα παιδια ετσι,και νομιζα οτι ειμαι καθυστερημενο,εψαξα,και τελικα εμαθα για το ADHD.
Γιατι καποια στιγμη νομιζα οτι ειμαι καθηστερημενο xD

H κατι αλλο που ειναι παραξενο,ειναι οτι δυσκολευομαι ιδιαιτερα στα αγγλικα,να ακουσω listening.Παρα πολυ δυσκολο.Αποσπουμε απιστευτα σε τελειως ασχετα θεματα,και δυσκολευομαι να συγκεντρωω σε αυτα που ακουω.Γενικα,ειναι σαν να πεφτει ο γενικος.Και μου ερχονται διαφορα την ωρα που ακουω...σκεφτομαι...και μετα θυμαμαι οτι κανουμε listening,και εχω χασει το μισο :D
σΠερυσι που εδινα to lower του cambridge,ειχα κατι αναλογο,αν δεν το αντεγραφα απο την κοπελια μπροστα μπου,μαλλον δεν θα ειχα περασει:eek:
Μεταξυ μας... xD

Last edited:

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Μην ανυσηχείς Ηλία,
και εγώ που δεν έχω δυσλεξία ή οτιδήποτε άλλο,
ποτέ δεν κατάφερα να συγκεντρωθώ σε τίποτα που δεν μου άρεσε.
Πανελλήνιες->
Μαθηματικά Κατεύθυνσης: 18
Ιστορία: 8
χαχαχα

Εγώ δεν μπορώ ας πούμε να μάθω απέξω, παρόλα αυτά, θυμάμαι πολύ καλά αρκετούς τύπους :)

Αν βρεις αυτό που αγαπάς πραγματικά,
δεν θα χρειαστεί να ανυσηχήσεις για την συγκέντρωση..

:)

Σκύλος-γαβ γαβ (για να μην ξεχνιόμαστε!!)

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
O Einstein είχε σίγουρα ADHD και καμιά φορά δυσλεξία και ελλειματική προσοχή πάνε παρέα (βλέπε φίλη μου). Εφόσον δεν έχεις μάθει να χειρίζεσαι το καταπληκτικό αυτό δώρο εξ ουρανού, γι' αυτό έχεις προβλήματα. Δεν μπορώ να σε διαγνώσω, αλλά πρέπει να πας να σε δει ειδικός. Πολλές φορές τα παιδιά έχουν προβλήματα στο σχολείο, ακόμα και με τη ανάγνωση λόγω δυσλεξίας, και μάλιστα έχουν προγράμματα με σκύλους θεραπείας (ΔΕΝ κάνω πλάκα λόγω του νήματος). Επειδή συχνά τα παιδάκια μπορεί να αισθάνονται άσχημα λόγω της μαθησιακής δυσκολίας, κυρίως στο δημοτικό, τα βάζουν και παίζουν και μετά διαβάζουν για εξάσκηση στο σκύλο. Μ' αυτόν τον τρόπο τους φεύγει το άγχος, ανεβαίνει η αυτοεκτίμησή τους και καταφέρνουν και ξεπερνούν και το πρόβλημά τους. Αλλά αυτοί είναι και οι άνθρωποι που καταφέρνουν να κάνουν συνδυασμούς στο μυαλό τους που οι λεγόμενοι "νορμάλ" δεν μπορούν. Άλλος φίλος μου Αμερικάνος δικηγόρος έχει σπουδάσει φαρμακευτική, βιοχημεία, έχει και MBA και διδακτορικό στη νομική και έχει γίνει ένας από τους μεγαλύτερους δικηγόρους πνευματικής ιδιοκτησίας σε όλη την Αμερική. Αλλά έμαθε να χειρίζεται το ADHD του. Στην αρχή χτυπιότανε γιατί δεν ήξερε ότι το είχε, δεν πήγε στο γιατρό εγκαίρως και επομένως μπήκε στη νομική του Michigan και όχι στο Yale, αλλά όλα αυτά είναι μπούρδες. Άντε να δω κανέναν από το Yale να πιάνει πουλιά στον αέρα όπως αυτός. Τα ίδια και ο γιος μιας φίλης μου. Αυτός στο σχολείο έπιανε και μάθαινε ξένες γλώσσες. Στα 15 του είχε μάθει 10 και όταν βαριότανε καθότανε και έφτιαχνε γλώσσες δικές του που δεν υπάρχουν! Εννοείται ότι με το που πάτησε τα 18 τον πήρανε σηκωτό σε πανεπιστήμιο γλωσσών. Μέχρι να γίνει 20 να δεις που θα μιλάει τουλάχιστον 20 γλώσσες.

Γι' αυτό σου λέω, πάρε διάγνωση, μάθε να το χειρίζεσαι και ποιος σε πιάνει μετά. :) Και σχετικά με τις ακουστικές ασκήσεις στα αγγλικά, όντως συμβαίνει αυτό αλλά θα σου περάσει αν αρχίσεις να ακούς για πλάκα BBC World Service από το ραδιόφωνο στο ίντερνετ. Η επόμενη περίεργη φάση είναι ότι θα αρχίσεις να μαθαίνεις πιο εύκολα ακουστικά παρά γραπτά. Κουφό αλλά αληθινό! :)

Και εν κατακλείδι: ΜΟΥΦ forever!!:p:D:D

Last edited:

Labrador Retriever

Well-Known Member
11 Νοεμβρίου 2010
875
0
28
Πειραιας
Τι να πω...αν εχω,ευχομαι να μου βγει σε καλο xD
Επιασε το ματι μου θεραπεια με σκυλους! :eek::eek:
Αυτο μπορει να ειναι και αφορμη για να παρουμε σκυλο! :eek:
Που μπορω να απευθυνθω;Σε ειδικο..καποιο τεστ;Του αδελφου μου παντος,δεν του εδωσαν χαρτι δυσλεξιας,ενω κανει ΜΠΑΜ οτι εχει...μεχρι και σημερα μπερδευει τη Θαλλασα με τη φαλλασα!Και σταδιακα το δεντρο με το βεντρο...και πολλα χαριστωμενα!Και ναι!Δεν του εδωσαν χαρτι...σιγα μην κουραστουν!Ειναι καραμπινατος δυλεκτικος ομως!Και οι καθηγητες του το λενε...αλλα που ειν το χαρτι;Οεο;
Λαμπραντορ!!!Αναζωπυρονονται οι ελπιδες μου για σενα!

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Λογοπεδικό-λογοθεραπευτή χρειάζεσαι, όπως και η πλειοψηφία των παιδιών σε Ελλάδα και Ιταλία. Για να πάρεις διάγνωση για το σχολείο λογικά θα πρέπει να είναι απο δημόσιο φορέα ή συμβεβλημένο ιδιώτη. Δεν ξέρω τι κάνουν στην Ελλάδα σε αυτό το ζήτημα.
Για την ορθογραφία, έχω να σου πω ότι, με μια πρόχειρη εικόνα που δείχνεις, χρειάζεται να συστηματοποιήσεις τη γραφή (σύνθετα, καταλήξεις ρημάτων, παράγωγα κλπ). Ευκολάκι, που λέμε κι εμείς οι νέοι...:D:p

Δυστυχώς το θέμα ξεκίνησε ωραία και σχεδόν εντός πλασίου θεματολογίας, αλλά έγινε λίγο Σ.Ε.Π. Γ΄ Γυμνασίου. Για να μην περιμένεις ως τότε όμως και επειδη ειναι σχεδόν σίγουρο ότι ούτε θα καταλάβετε κάτι ούτε θα ξέρουν να σας βοηθήσουν σοβαρά, κοίτα εδώ. Τον Κατσανέβα ακόμα τον θυμάμαι που μίλησε σε ειδική ημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού στο φροντιστήριο και μας άνοιξε τα μάτια.;)

Ελπίζω να σε βοήθησα και να καταλήξεις τελικά στην κτηνιατρική, με μεγάλη και λαμπρή πορεία. :D:D:D:D

Μπάου-μπάου (γαβ-γαβ ιταλιστί):p