Θεωρία του Πλάτωνα.

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
για να μενει ακομα ανοιχτο σημαινει οτι καπως σωζεται το θεμα.

Σαρα,μηπως μπορεις να μας πεις εαν ο Πλατωνας ειχε σκυλο και -ισως- τι ρατσα?(στο περιπου η ρατσα!):D

Labrador Retriever

Well-Known Member
11 Νοεμβρίου 2010
875
0
28
Πειραιας
Καλή επιτυχία μικρέ λαμπραντόr ό,τι κι αν επιλέξεις. Σκέψου ότι στη δουλειά σου θα περνάς τουλάχιστον 8 ώρες καθημερινά μέχρινα πάρεις σύνταξη... οπότε δεν σε παίρνει να μην σ' αρέσει! Τώρα για τους σκύλους, τι να πω? Η Γενετική δεν είναι άσχετη με τους σκύλους, σωστά???:)
Καλα για τη συνταξη μην παιρνεις και ορκο...ετσι που τα χουνε κανει,θα παιρνουμε συνταξη στα 80...αααααν ζουμε μεχρι τοτε.Αλλα δεν θα μινει ετσι...:mad:ελπιζω στο μελλον να μπορεσουμε ολοι μαζι να κανουμε κατι.

λοιπον...
η θεωρια του πλατωνα με συγκλονησε ειλικρινα...μια και ημουν θετικης κατευθυνσης
και με θεματα φιλοσοφιας οσο κι αν μου κεντρισαν το ενδιαφερον πολυ αργοτερα με τον πλατωνα η αληθεια ειναι δεν τα πηγα καλα.....
ευχαριστω λοιπον τον φιλο λαμπραντορ, που με εμαθε κατι σημαντικο και μου εδωσε το εναυσμα να φιλοσοφησω λιγο, εστω και μονος μεσα απο μια οθονη.
απο την αλλα παλι.... Ο ΣΚΥΛΟΣ ειναι ενα θεμα που με απασχολησε απο πολυ μικρος και η αληθεια ειναι οτι πολλες φορες με εβαλε σε μπελαδες Ο ΣΚΥΛΟΣ με τους γονεις μου.
μπελαδες οι οποιοι με την βοηθεια πολλα χρονια αργοτερα ( του πρωτου μας σκυλου) ξεπεραστηκαν

στον μικρο φιλο λαμπραντορ θα ηθελα να πω οτι ας δωσει εμφαση στα μαθηματα που αγαπα και του αρεσουν και να φροντισει με το ιδιο παθος που ψαχνει κι αναζητα τις πληροφοριες για τον αγαπημενο του μελλοντικο συντροφο με τον ιδιο ενθουσιασμο να εμβαθυνει κι οχι μονο σε οσα του λενε στο σχολειο αλλα πολυ περισσοτερο απο το παρακατω μαθημα ακομα και μεσα απο το ιντερνετ για τα μαθηματα που τον ενδιαφερουν.
ισως ετσι καταφερει μελλοντικα και περασει σε σχολη ( ακομα πιστευω ειναι νωρις για το ποια θα ειναι αυτη) μαλιστα που τον ενδιαφερει και στην ιδια πολη με τους γονεις του. αυτο πιστευω θα τον κανει να ειναι πιο κοντα στον στοχο του το κουταβι που τοσο πολυ θελει

παρεπιπτοντως ηθελα να σας πω οτι ο ΣΚΥΛΟΣ ειναι ο καλυτερος φιλος του ανθρωπου και σημαντικο μερος του περιβαλλοντος του απο αρχαιοτατων χρονων....:D:D:D

( τοσωσα,... ????):p
Ευχαριστω:D
Οσο για το αλλο,οντος,εχω μια ταση να ερευνω παραπανω τα πραγματα xD

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...παρεπιπτοντως ηθελα να σας πω οτι ο ΣΚΥΛΟΣ ειναι ο καλυτερος φιλος του ανθρωπου και σημαντικο μερος του περιβαλλοντος του απο αρχαιοτατων χρονων....:D:D:D

( τοσωσα,... ????):p
Πέτρο,

νομίζω ναι...:cool:

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.862
5.113
patra
grdane.blogspot.com
apo την μια προσπαθουμε να σωσουμε ενα τοσο ωραιο θεμα να παραμεινει στο φορουμ ...
απο την αλλη κανουμε τα αδυνατα δυνατα να κλεισει.....
χμ...

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
για να μενει ακομα ανοιχτο σημαινει οτι καπως σωζεται το θεμα.

Σαρα,μηπως μπορεις να μας πεις εαν ο Πλατωνας ειχε σκυλο και -ισως- τι ρατσα?(στο περιπου η ρατσα!):D
Oops, τώρα το είδα αυτό. Ιδέα δεν έχω αν ο Πλάτωνας είχε σκύλο, δε λέει ούτε αυτός, ούτε η παράδοση. Σχετικά με τα όσα γράφετε, αν σας αρέσει η φιλοσοφία και θέλετε να πάτε προς θετική κατεύθυνση, κάντε το και διαβάστε φιλοσοφία μόνοι σας. Τώρα με το ίντερνετ είναι ευκολότερο απ' ό,τι στην εποχή μου να βρείτε βιβλία. Για ένα πράγμα θα πρέπει να σας προειδοποιήσω όμως: κι εγώ τον λάτρευα τον Πλάτωνα όταν ήμουν γύρω στα 14-16 και είχα μάλιστα δει και μια εκπομπή στην τηλεόραση με τον αείμνηστο Έλληνα φιλόσοφο Κώστα Αξελό που έλεγε ότι ήταν κάποτε πλατωνιστής ως νέος και μετά τον ξεπέρασε. Με έπιασε λοιπόν ιερή φρίκη, πώς είναι δυνατόν τέτοιον τρομερό Πλάτωνα να μην τον λατρεύει κανείς εις τους αιώνας των αιώνων αμήν. Ε, περάσανε τα χρόνια, είχα κι έναν φρικτό καθηγητή φιλοσοφίας στην Αθήνα όταν ήμουν στο αρχαιολογικό, και σήμερα, αγαπητοί μου, ο Πλάτων μου κάθεται στο στομάχι και δεν τον αντέχω. Τον χρησιμοποιώ δε μόνο για ιστορία.

Στην αρχαιότητα η φιλοσοφία πήγαινε αναγκαστικά με τις θετικές επιστήμες. Στη σύγχρονη Ελλάδα δεν συνδυάζονται τα δυο δυστυχώς και πολύ κακώς. Στην Αμερική λατρεύουν τους συνδυασμούς, οπότε η συμβουλή μου είναι: διαβάστε πολύ, πάρτε καλούς βαθμούς, σπουδάστε ό,τι θέλετε (π.χ. θετικό) και μετά πάρτε καμιά υποτροφία για Αμερική (γίνεται) ώστε να κάνετε μεταπτυχιακά και να συνδυάσετε ό,τι τραβάει η ψυχή σας. Όπως έκανα κι εγώ, χωρίς όμως τα θετικά. :) Επίσης θα πρέπει να καλυτερέψετε τα αρχαία σας όσοι δεν τα έχετε διότι ο Πλάτωνας καλός είναι από μετάφραση τώρα, αργότερα όμως τίποτα δε συγκρίνεται με το πρωτότυπο και δε μιλάω μόνο για την ομορφιά του κειμένου.

Παρεμπιπτόντως, τα καλύτερα αρχαία τα έχει γράψει κατά τη γνώμη μου ο Λουκιανός. Άντε και ο Ξενοφώντας. Μ' αρέσει και ο πνευματικός μου μπαμπάς ο Θουκυδίδης αλλά αυτό είναι προσωπικό βίτσιο. :)

minpinkiller

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
1.173
18
36
Ξεσσαλονίκη
Let's give it a chance...

Ο Πλατωνας στον μυθο του σπηλαιου, λιγο πολυ λεει οτι οι πλειοψηφια των ανθρωπων δεν γνωριζουν την πραγματικη αληθεια...η οποια συμβολιζεται απο τον ηλιο, και οσοι ελευθερωνονται απο τα δεσμα τους, στην αρχη τυφλωνονται απο το εντονο φως. Μερικοι δεν το αντεχουν και γυριζουν πισω στο σπηλαιο και συνεχιζουν να ζουν στην αγνοια, αλλοι παλι υπομενουν τον πονο για λιγο και μετα μπορουν να "δουν" τα πραγματα οπως πραγματικα ειναι.

Ολα αυτα παντα σε φιλοσοφικο επιπεδο και οχι κυριολεκτικο, οι σκυλοι αραγε, σε ποια πλευρα ανηκουν?

Labrador Retriever

Well-Known Member
11 Νοεμβρίου 2010
875
0
28
Πειραιας
xD
Εγω παντος ειχα διαβασει καποτε,οτι λεγεται οτι ο Πλατωνας ειχε σκυλο.
Οσο για το αλλο,εγω θελω Θετικη κατευθυνση...αλλα μου αρεσει πολυ και η φιλοσοφια,τωρα για αρχαια...οτι μαθω απ το σχολειο(ουτε το ρημα δε βρισκω xD).Xμμμ ετσι για τον Πλατωνα εε;...Δεν ξερω,παντος εμενα τωρα στην ηλικια μου(14),ειναι ο αγαπημενος μου! :D

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.862
5.113
patra
grdane.blogspot.com
απο την αλλη παλι εμενα μου θυμιζει την πλυση εγκεφαλου που υφιστανται οι μαζες...
κατα καιρους καποιοι ξεχωριζουν απο την μαζα ανακαλυπτουν την αληθεια και προσπαθουν να διδαξουν τους αλλους..
κανεις δεν τους πιστευει...

παρτε παραδειγμα τους εκτροφεις τους εκπαιδευτες τα παπυ μιλς τα πετσοπ κι εμας......

Labrador Retriever

Well-Known Member
11 Νοεμβρίου 2010
875
0
28
Πειραιας
Eχω απογοητευτει απο τα παντα.Αυτες τις μερες εψαχνα για πολιτικα,κρισεις,εξουσιες,χρηματικο συστημα,συνομωσιες...και καταλαβα οτι ο κοσμος ειναι πολυ υπουλος,απληστος,αδιαφορος,σκευτεται μονο τον εαυτο του,τον εχει φαεει η διαφθορα,ζει ανθηγιηνη ζωη,η ψυχολογια του ειναι χαλια,και ταυτοχρονα σκευτομαι και το μελλον μου,τι ακολουθει,τι θα γινει,πως θα τα βγαζω περα...
Και μετα σκευτηκα...ολα αυτα γιατι;Ποιο το νοημα να γεννηθεις αν ειναι να ζεις σε ενα τετοιο κοσμο;Μας κανουν πλυση εγκαιφαλου,μας λενε μια ζωη απ τη στιγμη που γεννιομαστε μαλακιες,μας κανουν να πιστευουμε σε θεους και διαολους...ποιο το νοημα να προσπαθεις;
Μετα σκευτομαι και τα φιλοζωϊκα,τα ζωα,την ανωμαλια των ανθρωπων,την δειψα τους για κερδος,χρημα...την καχυποψια,το μισος,τους πολεμους,την δηθεν αγαπη,τα αισχη και οι βιοπραγιες που κανουν οι "μεγαλοι" στην ανθρωποτητα(βλεπε διδυμους πυργους)...
και κανεις δεν λεει να ξυπνησει.Μας εχει φαει ο καταναλωτισμος,ζουμε σε μια εικονικη πραγματικοτητα,σκευτομαστε μονο το σεξ,την διασκεδαση,το πως θα περασουμε καλα,και το πως θα ξεχαστουμε απο ολα μας τα βασανα.Μας εχουν εφοδιασει με τοσα μεσα για να ψυχαγωγουμαστε και τοσες εγνοιες,που ο κοσμος δεν σκεφτεται,δεν εχει αποψη,εχει αλλα να ασχολιθει.
Μας εχουν μεταμορφωσει σε μουμιες.Εχουμε διαμορφωσει τον χαρακτηρα που επιθυμουν,και τα νεα παιδια που γεννιουνται ακολουθουν το κοινωνικο συνολο...τα ιδια διευθαρμενα μυαλα.Και ετσι γινομαστε και εμεις τα παιδια ιδια με τους "μεγαλους"... η αυτοκαταστροφη συνεχιζεται.Το περιβαλλον,η ανθρωποτητα,τα παντα θυσιαζονται για το κερδος.
Εχουμε μετατραπει σε παθητικα οντα και εχουμε βολευτει σε αυτο.Ειμαστε σκλαβοι χωρις να το καταλαβουμε.Δεν εχουμε ελευθερια,δεν εχουμε δημοκρατια,ειμαστε προβατα.Μας μανιπιουλαρουν με δεκαδες τροπους,τηλαοραση,θρησκειες,μοδααθλιτισμος...ο ανθρωπος δεν εχει βουληση,ειναι τυφλος.Ακολουθει το κοινωνικο συνολο.
Ζουμε ακριβως οπως το ειχε περιγραψει ο πλατωνας στην παροιμια μου με τη σπηλια.Ειμαστε αλυσοδεμενοι και βλεπουμε μονο τις σκιες στον απεναντι τοιχο.Βλεπουμε μονο αυτα που καποιοι θελουνε να δουμε...και οι αλυσιδες μας αρεσουν,τις θεωρουμε κοσμηματα,ωραια!
Και δε καταλαβαινουμε σε τι κατασταση βρισκομαστε,γιατι ποτε δεν εχουμε δει πως ειναι εξω απο τη σπυλια!...
Ο ανθρωπος πρεπει να ειναι ιδιος με τους αλλους,προβατο,υποχειριο,πιονι,αλλιως απομωνονεται απο το κοινωνικο συνολο,αυτα που λεει αυτοι οι καποιοι μεσω της προπαγανδας-τηλεορασης τον βγαζουν τρελο.
Το μονο μεσο ενημερωσης μας ειναι η τηλεοραση,η τηλεοραση ειναι τα παντα για εμας.Ειναι μελος της οικογενειας.Η τηλεοραση μας κατευθευνει.Η τηλεοραση μπορει να κανει τα παντα.Να ξεσηκωσει τις μαζες,να τις κατευνασει,να επινοησει πολεμους,να ανεβασει-κατευασει κυβερνησεις...
Ο ανθρωπος ειναι ο καρκινος της Γης!Καταστρεφουμε τη φυση,τους ιδιους μας τους εαυτους.Κυκλοφορουν τοσα αγαθα για να προσκολατε ο ανθρωπος και να μην τα σκευτεται ολα αυτα...ναρκωτικα,ουσιες,ποτο,τσιγαρο...ολα αυτα προστιθενται στα οιπολυπα για να ειμαστε χειραγωγισιμοι.
Η επιστημη προχωραει..τα πραγματα χειροτερευουν.Στο μελλον πιστευω τα πραγματα θα ειναι χειροτερα,με τη βοηθεια της γεννετικης θα γεννιουνται ολοσκαιρος σκλαβοι...χωρις μυαλο να σκευτουν.
Η ζωη μας ειναι μουντη,μονοχρωμη,βαρετη.Μονο οι φιλιες και οι "αγαπες" ειναι που μας κρατανε,αλλα με τον καιρο και αυτα γινονται fake.
O ανθρωπος εχει απομακρυνθει απο τη φυση,απο το περιβαλλον στο οποιο γεννηθηκε να ζει...
Τελος παντον,αυτα και πολλα αλλα,με εκαναν να ειμαι σκατα!
Να προσπαθω να βρω το νοημα της ζωης,και πως θα ξεφυγουμε απ την σπυλια.Αλλα δεν βλεπω εξοδο.Ειναι πολυ λιγοι που ασχολουνται με αυτα τα θεματα,και δεν μπορουν να αλλαξουν τον κοσμο μονοι τους.Τους αλλους δεν μπορουν αν τους αφυπνησουν,γιατι δεν αποδεχονται οτι οι σκιες στον τοιχο δεν ειναι η πραγματικοτητα...η πραγματικη αληθεια...
Τι να πω...μακαρι να καταφερει η γεννια μας να αλλαξει κατι,που δυσκολο μου φενεται.Μας εχει φαει και εμας το συστημα.Το καπιταλιστικο συστημα,το συστημα οπου θεος ειναι το χρημα...οπου ο ανθρωπος,το περιβαλλον,τα ζωα,εχουν δευτερη μοιρα...πανα απ ολα το κερδος!!

Εγω το βλεπω καπως ετσι...το κειμενο δικο μου απο το fb...:(

Οκ,να ενταξουμε και το σκυλο...:p
Και ο σκυλος ουσιαστικα ζει στις δικες μας αλυσιδες...στη δικια μα ς σπυλια.Δεν βρισκεται στο φυσικο του περιβαλλον,δεν ενεργει οπως θα ενεργουσε κανονικα,περιορισμοι...