Θεωρία του Πλάτωνα.

minpinkiller

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
1.173
18
36
Ξεσσαλονίκη
Καθολου δεν σε παρεξηγω! Ισα ισα που μεσα σε τρεις γραμμες ανελυσες ολοκληρο τον μυθο του σπηλαιου και το νοημα του!

Και για να φερω και εγω ενα παραδειγμα, ας πουμε οταν μπαινει ενα καινουργιο μελος και τον κραζουμε επειδη θελει να παρει σκυλο απο πετ σοπ, δυο ειναι τα τινα, ή θα παρεξηγηθει και δεν θα ξαναμπει στο φορουμ, και θα κανει του κεφαλιου του, ή θα κοιταξει οντως να μαθει και να πληροφορηθει.

Το πρωτο παραδειγμα, ειναι κλασικος τυπας που ειχε την ευκαιρια να ελευθερωθει απο τα δεσμα του, αλλα η αληθεια δεν του αρεσε καθολου και επελεξε να γυρισει στο σκοταδι.

Το δευτερο, ο τυπας τυφλωθηκε μεν στην αρχη, αλλα καταλαβε και ΕΙΔΕ ΤΟ ΦΩΣ!!! :D :D

Labrador Retriever

Well-Known Member
11 Νοεμβρίου 2010
875
0
28
Πειραιας
γινε και συ γιουτουμπιστας!!!ψαχτο εκει και θα καταλαβεις
μπες και στην υπογραφη μου να ακουσειςκατι
Ooo!Πολυ ωραιο!Γιουτουμπιστας;:confused:
Aυτοι που ανεβαζουν βιντεο ερευνες κτλ σχετικα με τετοια;

Υ.Γ
Για μενα πηγαινε;

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
Ooo!Πολυ ωραιο!Γιουτουμπιστας;:confused:
Aυτοι που ανεβαζουν βιντεο ερευνες κτλ σχετικα με τετοια;

Υ.Γ
Για μενα πηγαινε;
ναιβρε δες την υπογραφη μου
και ψαξε στο γιουτουμπι τον λιακοπουλο να δεις τι λεει

Labrador Retriever

Well-Known Member
11 Νοεμβρίου 2010
875
0
28
Πειραιας
ναιβρε δες την υπογραφη μου
και ψαξε στο γιουτουμπι τον λιακοπουλο να δεις τι λεει
Ναι για την υπογραφη λεω..για το τραγουδι οτι ειναι πολυ ωραιο..στοιχο δεν προσεξα...παω τωρα:p
Αυτος δεν ειναι που πλασαρει κατι βιβλια;

William

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2010
260
13
38
Πειραιας
Eχω απογοητευτει απο τα παντα.Αυτες τις μερες εψαχνα για πολιτικα,κρισεις,εξουσιες,χρηματικο συστημα,συνομωσιες...και καταλαβα οτι ο κοσμος ειναι πολυ υπουλος,απληστος,αδιαφορος,σκευτεται μονο τον εαυτο του,τον εχει φαεει η διαφθορα,ζει ανθηγιηνη ζωη,η ψυχολογια του ειναι χαλια,και ταυτοχρονα σκευτομαι και το μελλον μου,τι ακολουθει,τι θα γινει,πως θα τα βγαζω περα...
Και μετα σκευτηκα...ολα αυτα γιατι;Ποιο το νοημα να γεννηθεις αν ειναι να ζεις σε ενα τετοιο κοσμο;Μας κανουν πλυση εγκαιφαλου,μας λενε μια ζωη απ τη στιγμη που γεννιομαστε μαλακιες,μας κανουν να πιστευουμε σε θεους και διαολους...ποιο το νοημα να προσπαθεις;
Μετα σκευτομαι και τα φιλοζωϊκα,τα ζωα,την ανωμαλια των ανθρωπων,την δειψα τους για κερδος,χρημα...την καχυποψια,το μισος,τους πολεμους,την δηθεν αγαπη,τα αισχη και οι βιοπραγιες που κανουν οι "μεγαλοι" στην ανθρωποτητα(βλεπε διδυμους πυργους)...
και κανεις δεν λεει να ξυπνησει.Μας εχει φαει ο καταναλωτισμος,ζουμε σε μια εικονικη πραγματικοτητα,σκευτομαστε μονο το σεξ,την διασκεδαση,το πως θα περασουμε καλα,και το πως θα ξεχαστουμε απο ολα μας τα βασανα.Μας εχουν εφοδιασει με τοσα μεσα για να ψυχαγωγουμαστε και τοσες εγνοιες,που ο κοσμος δεν σκεφτεται,δεν εχει αποψη,εχει αλλα να ασχολιθει.
Μας εχουν μεταμορφωσει σε μουμιες.Εχουμε διαμορφωσει τον χαρακτηρα που επιθυμουν,και τα νεα παιδια που γεννιουνται ακολουθουν το κοινωνικο συνολο...τα ιδια διευθαρμενα μυαλα.Και ετσι γινομαστε και εμεις τα παιδια ιδια με τους "μεγαλους"... η αυτοκαταστροφη συνεχιζεται.Το περιβαλλον,η ανθρωποτητα,τα παντα θυσιαζονται για το κερδος.
Εχουμε μετατραπει σε παθητικα οντα και εχουμε βολευτει σε αυτο.Ειμαστε σκλαβοι χωρις να το καταλαβουμε.Δεν εχουμε ελευθερια,δεν εχουμε δημοκρατια,ειμαστε προβατα.Μας μανιπιουλαρουν με δεκαδες τροπους,τηλαοραση,θρησκειες,μοδααθλιτισμος...ο ανθρωπος δεν εχει βουληση,ειναι τυφλος.Ακολουθει το κοινωνικο συνολο.
Ζουμε ακριβως οπως το ειχε περιγραψει ο πλατωνας στην παροιμια μου με τη σπηλια.Ειμαστε αλυσοδεμενοι και βλεπουμε μονο τις σκιες στον απεναντι τοιχο.Βλεπουμε μονο αυτα που καποιοι θελουνε να δουμε...και οι αλυσιδες μας αρεσουν,τις θεωρουμε κοσμηματα,ωραια!
Και δε καταλαβαινουμε σε τι κατασταση βρισκομαστε,γιατι ποτε δεν εχουμε δει πως ειναι εξω απο τη σπυλια!...
Ο ανθρωπος πρεπει να ειναι ιδιος με τους αλλους,προβατο,υποχειριο,πιονι,αλλιως απομωνονεται απο το κοινωνικο συνολο,αυτα που λεει αυτοι οι καποιοι μεσω της προπαγανδας-τηλεορασης τον βγαζουν τρελο.
Το μονο μεσο ενημερωσης μας ειναι η τηλεοραση,η τηλεοραση ειναι τα παντα για εμας.Ειναι μελος της οικογενειας.Η τηλεοραση μας κατευθευνει.Η τηλεοραση μπορει να κανει τα παντα.Να ξεσηκωσει τις μαζες,να τις κατευνασει,να επινοησει πολεμους,να ανεβασει-κατευασει κυβερνησεις...
Ο ανθρωπος ειναι ο καρκινος της Γης!Καταστρεφουμε τη φυση,τους ιδιους μας τους εαυτους.Κυκλοφορουν τοσα αγαθα για να προσκολατε ο ανθρωπος και να μην τα σκευτεται ολα αυτα...ναρκωτικα,ουσιες,ποτο,τσιγαρο...ολα αυτα προστιθενται στα οιπολυπα για να ειμαστε χειραγωγισιμοι.
Η επιστημη προχωραει..τα πραγματα χειροτερευουν.Στο μελλον πιστευω τα πραγματα θα ειναι χειροτερα,με τη βοηθεια της γεννετικης θα γεννιουνται ολοσκαιρος σκλαβοι...χωρις μυαλο να σκευτουν.
Η ζωη μας ειναι μουντη,μονοχρωμη,βαρετη.Μονο οι φιλιες και οι "αγαπες" ειναι που μας κρατανε,αλλα με τον καιρο και αυτα γινονται fake.
O ανθρωπος εχει απομακρυνθει απο τη φυση,απο το περιβαλλον στο οποιο γεννηθηκε να ζει...
Τελος παντον,αυτα και πολλα αλλα,με εκαναν να ειμαι σκατα!
Να προσπαθω να βρω το νοημα της ζωης,και πως θα ξεφυγουμε απ την σπυλια.Αλλα δεν βλεπω εξοδο.Ειναι πολυ λιγοι που ασχολουνται με αυτα τα θεματα,και δεν μπορουν να αλλαξουν τον κοσμο μονοι τους.Τους αλλους δεν μπορουν αν τους αφυπνησουν,γιατι δεν αποδεχονται οτι οι σκιες στον τοιχο δεν ειναι η πραγματικοτητα...η πραγματικη αληθεια...
Τι να πω...μακαρι να καταφερει η γεννια μας να αλλαξει κατι,που δυσκολο μου φενεται.Μας εχει φαει και εμας το συστημα.Το καπιταλιστικο συστημα,το συστημα οπου θεος ειναι το χρημα...οπου ο ανθρωπος,το περιβαλλον,τα ζωα,εχουν δευτερη μοιρα...πανα απ ολα το κερδος!!

Εγω το βλεπω καπως ετσι...το κειμενο δικο μου απο το fb...:(

Οκ,να ενταξουμε και το σκυλο...:p
Και ο σκυλος ουσιαστικα ζει στις δικες μας αλυσιδες...στη δικια μα ς σπυλια.Δεν βρισκεται στο φυσικο του περιβαλλον,δεν ενεργει οπως θα ενεργουσε κανονικα,περιορισμοι...
Τετοια παιδια βγαζει ο Πειραιας ! :)
Ευγε labrador retriever!

Y.Γ.Για πες μου τωρα γιατι δεν πας θεωρητικη κατευθυνση! ;)

William

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2010
260
13
38
Πειραιας
Ναι για την υπογραφη λεω..για το τραγουδι οτι ειναι πολυ ωραιο..στοιχο δεν προσεξα...παω τωρα:p
Αυτος δεν ειναι που πλασαρει κατι βιβλια;
Ο Λιακοπουλος ειναι ενας στυγνος βιβλιοπωλης-ελλαδεμπορος(κατι σαν puppymillas των βιβλιων φαντασου) που εκμεταλλευεται θεωριες αναγνωρισμενων ερευνητων,τις μπλεκει με δικες του ανυποστατες θεωριες και πουλαει βιβλια,κυριως σε ανθρωπους που δεν εχουν ψαχτει πολυ με αυτα τα θεματα και τσιμπανε ευκολα.
Ειναι ο μονος ανθρωπος μαζι με τον Αδωνη Γεωργιαδη που πουλανε βιβλια με το κιλο και οχι με τη συγγραφικη-εκδοτικη αξια τους.

Δεν μπορω να μην παραδεχθω βεβαια πως 2-3 βιβλια που πουλαει ειναι καλα(οχι δικης του συγγραφης εννοειται).

Υ.Γ.Για οσους ξερουν απο αυτα,ειναι απο τους πιο ενθερμους υποστηρικτες της ''ελληνορθοδοξης'' Ιστοριας και πολιτισμου(οχι με την γνωστη εννοια),φιλικα προσκειμενος στο Λ.Α.Ο.Σ. και προπαγανδιστης της ρωσικης εξωτερικης πολιτικης.

Last edited:

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
xD
Εγω παντος ειχα διαβασει καποτε,οτι λεγεται οτι ο Πλατωνας ειχε σκυλο.
Οσο για το αλλο,εγω θελω Θετικη κατευθυνση...αλλα μου αρεσει πολυ και η φιλοσοφια,τωρα για αρχαια...οτι μαθω απ το σχολειο(ουτε το ρημα δε βρισκω xD).Xμμμ ετσι για τον Πλατωνα εε;...Δεν ξερω,παντος εμενα τωρα στην ηλικια μου(14),ειναι ο αγαπημενος μου! :D
Κι εγώ αρχαία έμαθα από το ελληνικό σχολείο, στρώθηκα όμως και τα έμαθα διότι πέθαινα να τα μάθω. :) Και πίστεψέ με, τα έμαθα πάρα πολύ καλά, πράγμα που φάνηκε στα μεταπτυχιακά όπου έπρεπε να δώσω εξετάσεις, χωρίς λεξικό, άγνωστο κείμενο ΚΑΙ πεζό ΚΑΙ ποίηση. Εκεί έγινε το έλα να δεις: όλοι οι Αμερικάνοι και λοιποί Ευρωπαίοι μείνανε και τους βάλανε να κάνουν τέσσερα μαθήματα και μείνανε μετεξεταστέοι, ενώ οι Έλληνες περάσαμε με τα τσαρούχια. Αυτά με το καλημέρα και το αυτό έγινε και με τα λατινικά.

Κι εγώ στην ηλικία σου ήμουνα όταν με βάρεσε ο Πλάτωνας στο κεφάλι. Αν και δεν τον αντέχω παρά σε πολύ μικρές δόσεις τώρα, πρέπει να του αναγνωρίσω ότι του χρωστάω πάρα πολλά απ' όσα είμαι σήμερα για πολλούς λόγους.

Τώρα το μόνο που μου έρχεται στο μυαλό για τα πιθανά αισθήματα του Πλάτωνα περί τα κυνολογικά είναι μια φορά που είχε πει ότι οι σκύλοι έχουν ψυχή φιλοσόφου. Να σας πω την αλήθεια, τώρα που το σκέφτομαι, συμφωνώ (κοίτα να δεις που θα συμφωνήσω σε κάτι με τον Πλάτωνα!) αν και ο δικός μου ΙΧ φιλόσοφος δεν είναι και πολύ εγκρατής περί τη μάσα, μάλλον προς τη σχολή του Αρίστιππου τον βλέπω να κατευθύνεται (ηδονιστές).

Αν θέλετε να διαβάσετε μερικά περί Σωκράτη/Πλάτωνα συνιστώ:

-Gregory Vlastos, Socrates: Ironist and Moral Philosopher (Ithaca 1991). [Έλληνας και πολυβραβευμένο βιβλίο]
-C.C.W. Taylor, Socrates. A Very Short Introduction (Oxford 2001).

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
θα παει William...

απλα ο Ηλιας δεν το ξερει...ακομη!

συντομα θα βρεθει στην κατευθυνση των κατευθυνσεων!

επισης προσπαθειστε (αν και δυσκολο λογο θεματος) να "κολλατε" τον σκυλο...

ας πουμε...σε καθε 3 προταση,πετατε την λεξη...

Σκυλος...:D

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
θα παει William...

απλα ο Ηλιας δεν το ξερει...ακομη!

συντομα θα βρεθει στην κατευθυνση των κατευθυνσεων!

επισης προσπαθειστε (αν και δυσκολο λογο θεματος) να "κολλατε" τον σκυλο...

ας πουμε...σε καθε 3 προταση,πετατε την λεξη...

Σκυλος...:D
Σκύλος.
Θοδωρή φυσικά ο ηλίας ξέρει ότι η καλύτερη κατεύθυνση είναι η θετική,
σκύλος,
εξάλλου είναι η μοναδική κατεύθυνση από όπου μπορείς να πας Κτηνιατρική & Γενετική, για να ασχοληθείς με σκύλους,
όπως ο Ηλίας θέλει γιατί αγαπάει τους σκύλους,
άσε που είναι και η πιο ενδιαφέρουσα κατεύθυνση η θετική.
Σκύλος.

ΥΓ:Είμαι και on topic ;)

Ran Tan Plan

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2011
515
292
Αθήνα
Τετοια παιδια βγαζει ο Πειραιας ! :)
Ευγε labrador retriever!

Δυστυχώς...λίγα καί δεν αναφέρομαι συγκεκριμμένα μόνο γιά τον Πειραιά.
Εύγε νεαρέ γιά τις ουσιαστικές ανησυχίες σου καί διάλεξε ό,τι κατέυθυνση θέλεις.
Εύγε γιατί αγαπάς τους φίλους μας τους σκύλλους,αλλά καί τα ζώα, θα έλεγα εγώ(γενικότερα).

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Συγχαρητήρια στους γονείς σου, Ηλία!
Προσπάθησε να χτίζεις βάσεις σε όλα τα μαθήματα τώρα που είσαι στο Γυμνάσιο, γιατί στο Λύκειο θα καταλάβεις προς τα πού κλίνεις περισσότερο. Ό, τι παίρνεις αυτά τα χρόνια μέχρι να τελειώσεις το σχολείο σε φτιάχνει ως άνθρωπο πιο πολύ και λιγότερο ως μαθητή.
Κατα τα άλλα, συμφωνώ με τη Σάρα και όπως σου είπα και πιο πριν ''ΜΙΘΕ''.

Last edited:

Labrador Retriever

Well-Known Member
11 Νοεμβρίου 2010
875
0
28
Πειραιας
Aπο θεωριτικη μου αρεσει μονο η φιλοσοφια και η ψυχολογια.Ενω στη θετικη...μου αρεσει και φυσικη,βιολογια,χημεια..και με εξιταρουν ολα αυτα...ειδικα η γεννετικη.Οποτε μαλλον θεωριτικη βιολογια θα παω,η κτηνιατρος.Στα θεωριτικα δεν το χω...φενεται.
xD
Και κανω και συνεχια ορθογραφικα λαθη :/

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Οπότε Ηλία πες το!!

Θετική rulz :D

χαχα

Έχει και τα πλεονεκτήματα που είπαμε κατ'ιδίαν!

Ακους Θοδωρή;;;;;;;;;:p

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Σκύλος.:p

Συμφωνώ με τους υπόλοιπους, Ηλία, ότι μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις.

Γαβ-γαβ.:p:D

Και κτηνίατρος μπορείς να γίνεις άμα θες, αλλά αυτό δε σε εμποδίζει να διαβάσεις φιλοσοφία άμα θες, αρκεί να είναι καλά τα βιβλία.:)

Κουτάβι.:D:D

Όσο για την ορθογραφία, διορθώνεται κι αυτή με εξάσκηση. Ακόμα και σε περιπτώσεις μαθησιακής δυσκολίας διορθώνεται. Μια φίλη μου έχει σύνδρομο ελλειματικής προσοχής και υπερκινητικότητας (ADHD) ΚΑΙ δυσλεξία και είναι μαθηματική ιδιοφυΐα, διευθυντικό στέλεχος στη NASA, δουλεύει πάνω στη μέλλουσα αποστολή στον Άρη, έχει πάρει μέγα μετάλλιο από το Κογκρέσσο για τη δουλειά της και επιπλέον στον ελεύθερο χρόνο της είναι μπλουζού τραγουδίστρια και στιχουργός και έχει πολύ πετυχημένο συγκρότημα με τον άντρα της!! Και έχει μάθει λάθη να μην κάνει πια, απλώς ελέγχει τα πάντα πολλές φορές. Άρα γίνεται.:)

Μουφ!:eek::p:D

Labrador Retriever

Well-Known Member
11 Νοεμβρίου 2010
875
0
28
Πειραιας
Θετικη μαλλον θα παω...δεν μου αρεσουν τα θεωριτηκα μαθηματα. xD
Labrador
Συγχαριτηρια στη φιλη σου Σαρα :O :O :O
Εμενα μαλλον σε θετικη με βλεπω,και θα διαβαζω βιβλια για φιλοσοφια κτλ.Ξεχασα να σας πω,οτι παιζει αν τα καταφερω,να γινω και αστροφυσικος xD
Μ αρεσει και αυτο παρα πολυ. xD
Γενικα οτι εχει να κανει με φυσικη,και βιολογια(κυριως),με ενδιαφερει πολυ.Αλλα για αστροφυσικος ειναι πολυ υψηλος στοχος...δεν ξερω.
Σκυλος.
Για το ADHD εχω ψαξει,γιατι εχω τα υποτπτα συμπτωματα και στις 2 κατηγοριες xD
Σχεδων ολα! : O
Aλλα μεχρι εκει,δεν εχω προχωρησει παραπανω.Μαλιστα μια καθηγητρια μου,που ειναι ψαγμενη(βιολογος),μου ειπε οτι μπορει να εχω ADHD,αλλα εκανα την παπια xD
Aλλα γενικα εχω καποια προβληματα στο σχολειο..σαν μονιμη αφηρημαδα,ειμαι συνεχεια αφελης,χανομαι,κουνιεμαι(ποδια χερια κεφαλι πανε κομπρεσερ)...γι αυτο εχω παραξενευτει και αρχιζω να το ψαχνω.
Ενας συμαθητης μου,που εχει Και ελλειματικη προσοχη,και υπερκινιτικοτητα,εχει σχεδων ιδια προβληματα με εμενα :O
Αλλα ευχομαι απλως να ειναι ζωηραδα.