Θεωρία του Πλάτωνα.

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
περιμενε βρε Ηλια να πας στην 2α Λυκειου και εκει θα...εχεις την ευκαιρια να την αναλυσεις με τους καθηγητες σου!:):)

(εαν ακολουθησεις θεωρητικη κατευθυνση...την καλυτερη κατευθυνση!!:D)

*Μαθημα: "Αρχες Φιλοσοφιας".

William

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2010
260
13
38
Πειραιας
Πραγματικα οι ''Αρχες φιλοσοφιας'' ηταν το αγαπημενο μου μαθημα στην κατευθυνση και αργοτερα η αγαπη γι'αυτο με ακολουθησε και στο πανεπιστημιο.

Την θεωρια του σπηλαιου,μπουρουμε να την παρομοιασουμε καπως με την ταινια Matrix για οποιον την εχει δει.Ο Πλατωνας πιστευω ειναι ο μεγαλυτερος και ο πιο ''μεταφυσικος'' φιλοσοφος και σιγουρα ο αγαπημενος μου.Μετεφερε τις ιδεες του Σωκρατη(λεμε τωρα...το 85% των θεωριων του μαλλον δικο του ηταν) και πιστευω πως τον ξεπερασε κατα πολυ στη φιλοσοφικη σκεψη.

Αγαπητε Labrador Retriever,ψαξε και για αλλα εργα του Πλατωνα.Οταν μεγαλωσεις λιγο ακομα να διαβασεις οπωσδηποτε το εργο του ''Τιμαιος και Κριτιας'',ειδικα αυτο...

Νομιζω πως το παρον θεμα ειναι ασχετο με τη θεματολογια του forum οποτε...:)

Labrador Retriever

Well-Known Member
11 Νοεμβρίου 2010
875
0
28
Πειραιας
Παιδια εμενα μ αρεσει παρα πολυ η φυσικη,βιολογια,χημεια μαθηματικα...οποτε μαλλον θα ακολουθησω θετικη κατευθυνση.Αλλα μ αρεσεουν παρα πολυ ολα αυτα.Και εμενα ο πλατωνας ο αγαπημενος μου ειναι xD
Στη θετικη δεν γινετε να κανεις και σε μαθημα επιλογης Αρχες φιλοσοφιας;

minpinkiller

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
1.173
18
36
Ξεσσαλονίκη
Οχι γιατι ειναι μαθημα κατευθυνσης...Δεν σε σταματαει τιποτα ομως να ασχολεισαι εκτος σχολειου με την φιλοσοφια.

Το θεμα παει για σβησιμο! :D

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Δεν μπορώ να μην σου ευχηθώ καλή πρόοδο (που είμαι σίγουρη πως θα την έχεις) και καλή επιτυχία σε ότι επιλέγεις να κάνεις γενικότερα! Μπράβο για τις ανησυχίες σου, τον λόγο σου και την σοβαρότητά σου! Για την ηλικία σου βάζεις τα γυαλιά σε πολύ μεγαλύτερούς σου!

Μπράβο παλληκάρι μου! Να σε χαίρονται οι δικοί σου!

Labrador Retriever

Well-Known Member
11 Νοεμβρίου 2010
875
0
28
Πειραιας
Ναι,πολλα θελω.Αλλα για κτηνιατρικη δεν πας απο θετικη κατευθυνση;Και συν της αλλης οτι δεν ξερω...αλλαζω συνεχεια γνωμες για επαγγελματα.Θελω να ασχολιθω με κτηνιατρικη,αλλα ταυτοχρωνα θελω να γινω και γεννετιστης xD
Δεν ξερω,θα δω...μακαρι να μπορεσω και τα 2.

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Και για να το κανουμε να ταιριαζει με σκυλοφορουμ...Το οτι δεν καταλαβαινουμε παντα τον κοσμο του σκυλου(ψυχολογια,σκεψεις,συναισθηματα),δε σημαινει οτι δεν υπαρχει και οτι ειναι λιγοτερο πραγματικος.

Πιστευω οτι τα τελευταια χρονια,ειμαστε στη φαση που καποιοι αλυσοδεμενοι,γυρναμε προς τα πισω δειλα το κεφαλι,να δουμε απο που προερχεται η σκια και τι λεει...

Τελικα,ο εφηβος φιλος μας,μια χαρα εχει πιασει το νοημα της κυνολογιας...
Τις θεωριες τις χρησιμοποιουμε οπου χρειαζεται για να καταλαβουμε εμας και το κόσμο μας(εσωτερικο-εξωτερικο) και οχι μονο εκει που μας εχουν υποδειξει...

Last edited:

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Ηλία από θετική πας (η καλύτερη κατεύθυνση φυσικά).
Εγώ θετική ήμουν, ήθελα κτηνιατρική, και μοριακή βιολογία και γενετική.

Αν σου αρέσουν αυτά, θε ξετρελαθείς με την βιολογία τρίτης λυκείου,
απλά θέλει πολύ διάβασμα, πράγμα που εγώ έκανα μόνο για την βιολόγια,
και κατέληξα σε τελείως διαφορετική σχολή,
που μου αρέσει εξίσου..

Labrador Retriever

Well-Known Member
11 Νοεμβρίου 2010
875
0
28
Πειραιας
Αμα μου αρεσει,θα εχω κινιτρο και να διαβαζω.Μεχρι στιγμης,που κανουμε (θεωριτικη) αναλυση DNA RNA κτλ,εχω ξετρελαθει..προχωραω στα παρακατω μαθηματα μονος μου xD
Στα αλλα μαθηματα ομως(βλεπε γλωσσα,αρχαια)που δεν μου αρεσουν,δεν σκοτιζομαι και πολυ xD.Γινετε να τα κανεις και τα 2;Γεννετικη και κτηνιατρικη;

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Παιδια,αν ειναι γραψτε κατι να σωθει ως θεμα σχετικα με σκυλο,αλλιως θα σβηστει αναγκαστικα...

Labrador Retriever

Well-Known Member
11 Νοεμβρίου 2010
875
0
28
Πειραιας
Η τελος παντον καπως να το συσχετισουμε με το περιβαλλον...σε αυτη την ενοτητα ειμαστε.Βασικα εχει σχεση εμμεση και με αυτο.Γιατι μαζι με εμας,την μπαλα παιρνει και το περιβαλλον.Καταστρεφουμε εμας,και μαζι παει και το περιβαλλον.

(κανουμε τιποτα η μπα; xD)

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.862
5.113
patra
grdane.blogspot.com
λοιπον...
η θεωρια του πλατωνα με συγκλονησε ειλικρινα...μια και ημουν θετικης κατευθυνσης
και με θεματα φιλοσοφιας οσο κι αν μου κεντρισαν το ενδιαφερον πολυ αργοτερα με τον πλατωνα η αληθεια ειναι δεν τα πηγα καλα.....
ευχαριστω λοιπον τον φιλο λαμπραντορ, που με εμαθε κατι σημαντικο και μου εδωσε το εναυσμα να φιλοσοφησω λιγο, εστω και μονος μεσα απο μια οθονη.
απο την αλλα παλι.... Ο ΣΚΥΛΟΣ ειναι ενα θεμα που με απασχολησε απο πολυ μικρος και η αληθεια ειναι οτι πολλες φορες με εβαλε σε μπελαδες Ο ΣΚΥΛΟΣ με τους γονεις μου.
μπελαδες οι οποιοι με την βοηθεια πολλα χρονια αργοτερα ( του πρωτου μας σκυλου) ξεπεραστηκαν

στον μικρο φιλο λαμπραντορ θα ηθελα να πω οτι ας δωσει εμφαση στα μαθηματα που αγαπα και του αρεσουν και να φροντισει με το ιδιο παθος που ψαχνει κι αναζητα τις πληροφοριες για τον αγαπημενο του μελλοντικο συντροφο με τον ιδιο ενθουσιασμο να εμβαθυνει κι οχι μονο σε οσα του λενε στο σχολειο αλλα πολυ περισσοτερο απο το παρακατω μαθημα ακομα και μεσα απο το ιντερνετ για τα μαθηματα που τον ενδιαφερουν.
ισως ετσι καταφερει μελλοντικα και περασει σε σχολη ( ακομα πιστευω ειναι νωρις για το ποια θα ειναι αυτη) μαλιστα που τον ενδιαφερει και στην ιδια πολη με τους γονεις του. αυτο πιστευω θα τον κανει να ειναι πιο κοντα στον στοχο του το κουταβι που τοσο πολυ θελει

παρεπιπτοντως ηθελα να σας πω οτι ο ΣΚΥΛΟΣ ειναι ο καλυτερος φιλος του ανθρωπου και σημαντικο μερος του περιβαλλοντος του απο αρχαιοτατων χρονων....:D:D:D

( τοσωσα,... ????):p

Ranja

Well-Known Member
28 Νοεμβρίου 2010
254
0
Athens downtown
Καλή επιτυχία μικρέ λαμπραντόr ό,τι κι αν επιλέξεις. Σκέψου ότι στη δουλειά σου θα περνάς τουλάχιστον 8 ώρες καθημερινά μέχρινα πάρεις σύνταξη... οπότε δεν σε παίρνει να μην σ' αρέσει! Τώρα για τους σκύλους, τι να πω? Η Γενετική δεν είναι άσχετη με τους σκύλους, σωστά???:)