Θετικη vs κλασσικη εκπαιδευση και e-colar

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Θα σταθώ στα ουσιώδη.

galazio said:
ο ιδιοκτητης δεν πρεπει να ειναι με τον σκυλο του στην αρχη της εκπαιδευσης ,εφοσον βεβαια εχουμε σαν δεδομενο την εμπιστοσυνη στον εκπαιδευτη. αν δεν εχουμε εμπιστοσυνη ,δεν υπαρχει και λογος να τον παμε εκει.
Πρώτη φορά το ακούω…
Για ποιο λόγο ο ιδιοκτήτης δεν πρέπει να είναι με το σκύλο του στην αρχή της εκπαίδευσης?

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
αρα, ουτε και για το αν ειναι χαρουμενα μπορουμε να βγαλουμε.
ετσι, το δεχομαι.

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
Θα σταθώ στα ουσιώδη.

Πρώτη φορά το ακούω…
Για ποιο λόγο ο ιδιοκτήτης δεν πρέπει να είναι με το σκύλο του στην αρχή της εκπαίδευσης?
να μας τα πει ο μακης αυτα ,που καποτε ειχαμε συμφωνησει σε αυτο το θεμα?
ειχα περιγραψει τον τροπο εκπαιδευσης του σκυλου μου και ειπε οτι δεν βρηκε τιποτα λαθος σε αυτον.
εσυ ντενις, συμφωνεις η διαφωνεις με αυτο που λεω?

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Προς το παρόν συζητώ με σένα και όχι με τον ΜΑΚΗ.;)

Εγώ πιστεύω πως η δουλεία του εκπαιδευτή δεν είναι να εκπαιδεύσει το σκύλο, αλλά να εκπαιδεύσει τον ιδιοκτήτη για να εκπαιδεύσει το σκύλο του.
Εσύ γιατί θεωρείς πως ο ιδιοκτήτης δεν πρέπει να είναι με το σκύλο του στην αρχή της εκπαίδευσης?

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
να μας τα πει ο μακης αυτα ,που καποτε ειχαμε συμφωνησει σε αυτο το θεμα?
ειχα περιγραψει τον τροπο εκπαιδευσης του σκυλου μου και ειπε οτι δεν βρηκε τιποτα λαθος σε αυτον.
εσυ ντενις, συμφωνεις η διαφωνεις με αυτο που λεω?
δεν το θυμάμε αλλά αν εχουμε αποφασίσει να αφήσουμ τον σκύλο μας σε σχολή θεωρώ οτι ειναι καλύτερα το αρχικό διάστημα να μην πηγαίνουμε στην σχολή και αυτό εχει να κάνει με την αποφόρτιση του σκύλου

bars

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2008
66
0
σημερα εδω, αυριο εκει
Συγγνωμη η αρχη του κολαρου δεν ειναι να προκαλει ηλεκτροσοκ? Ειπα οτι οσοι ειναι εκπαιδευτες ξερουν καλυτερα. Τη βικιπεδια τη χρησιμοποιω για τη δουλεια μου. Οποτε αν μπορω να βγαλω διδακτορικο με βικιπεδια μπορω να μαθω και αρχη λειτουργιας κολαρου. Την αρχη διαβασα. Ειναι λαθος οτι προκαλλει ηλεκτροσοκ? Αν ειναι λαθος πασο. Αλλιως οπως ειπα εμπειρη δεν ειμαι αλλα στη ριτα ουτε εχω φωναξει παρα μια φορα οταν ηταν μικρη και δαγκωσε και επισης οπως γουσταρω να ανεβαινει στο κρεβατι δε γουσταρω να της προκαλεσω οποιοδηποτε πονο εστω και ελαχιστο. Τωρα φανταζομαι οτι αν ολοι οι ειδικοι συμφωνουν, παλι πασο.:)
σε καποιο σαιτ ειδα να πουλανε εργασια για 300 ευρώ. δεν ψαχνεις καλυτερα τιποτα τετοιο η δεν παιζεις κανενα λοτο καλυτερα. εχεις καταλαβει τι ειναι η βικιπεδια και πως δουλευει?????

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Το ιδανικό είναι

Ο ιδιοκτήτης ξέρει, πάει σε μαθήματα κουταβιών - κοινωνικοποιει κλπ

Οταν έρθει ο καιρός, ίσως και να μην πιασει καθολου λουρί ο εκπαιδευτής, όχι απλά να παρίσταται ο ιδιοκτήτης, αλλά να τα κάνει όλα αυτός.

Τώρα Αν είναι να έχουμε σπάσει το κουτάβι στο ξύλο - μην έχει δεί άνθρωπο ποτέ μέχρι 8-9 μηνών ή δεν έχουμε καμία πεθαρχία - σύστημα - ιεραρχία - στο σπίτι ή έχουμε υπερβολικο για κάποιους λογους δέσιμο του σκύλου με τον ιδιοκτήτη, και άλλα πολλά θέματα που μπορει να επηρεάσουν το σωστό αποτέλεσμα (έστω ότι έχουμε ξεκαθαρίσει τουλάχιστον τί θέλουμε) είναι καλύτερα να γίνεται ένα πρώτο μέρος (διαφορετικό κατά περίπτωση) μέρος της εκπαίδευσης από τον εκπαιδευτή μόνο του.

Σε καμία περίπτωση δεν την θεωρω μέθοδο - νοοτροπια που στέκει θεωρητικά ... πρακτικά όμως είναι δυστυχώς απαραίτητη στα 3/4 των σκύλων που έχω δεί στην ζωή μου ...

Αρα δεν το θεωρώ σωστό αλλά απαραίτητο απλά σε κάποιες περιπτώσεις.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
σε καποιο σαιτ ειδα να πουλανε εργασια για 300 ευρώ. δεν ψαχνεις καλυτερα τιποτα τετοιο η δεν παιζεις κανενα λοτο καλυτερα. εχεις καταλαβει τι ειναι η βικιπεδια και πως δουλευει?????
Στην Βικιπαίδεια μπορώ κι εγώ να γράψω κάτι για Βιολογία ή αστροφυσική, θα αναρτηθεί κανονικά. :p

liajoe

Well-Known Member
εγω στη θεση σου θα αν ηθελα να αποφυγω κολαρο θα κοιταζα σε ποιες χωρες απαγορευεται και θα εστελνα η-μεηλ σε εκπαιδευτες σκυλιων-οδηγων εκει να ρωτησω ποιους τροπους χρησιμοποιουν!!
Η ομοσπονδία σχολών σκύλων οδηγών διευθήνει σεμινάριο
κάθε δύο χρόνια. 2006 στήν Κορέα, 2008 στο Λονδίνο.
Παρεβρέθηκαν από 23 χώρες 66 σχολές για πρώτη φορά
και η Ελλάδα:)
Εκεί είχαμε την δυνατότητα να μιλήσουμε με άτομα 30 χρόνιας
πείρας για ότι προβλήματα μας απάσχολούν ή πιστεύουμε ότι
θα μας απασχολούν. Το θέμα "ηλεκτρισμού-ηλεκροσόκ" είναι
ανήθικο. Έχουν λύσεις τις οποίες μας προτίναν, δυστηχώς,
γνωρίζοντας την κατάσταση της Ελλάδας (έντονες μυροδιές
φαγητού στο δρόμο, και στο πάτωμα) πιστεύω οτί δεν
είναι αρκετό.

Στην Αγγλία, τα σκυλιά αυτά δεν εκπαιδεύονται στη "φόλα".
Δέν υπάρχει καν ο όρος "φόλα" παρά μόνο poisoning-δηλητηρίαση.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Το θέμα "ηλεκτρισμού-ηλεκροσόκ" είναι
ανήθικο.
:eek: :eek: Αυτό ελέχθει επισήμως ή από μεμονωμένα άτομα σε ιδιωτικές συζητήσεις ??

Αν ελέχθει επισήμως, παρακαλώ μπορώ να το διαβάσω κάπου ??

Τα προβλήματα στην Ελλάδα είναι όντως ιδιαίτερα - εγώ ξέρω όμως ότι εκπαιδεύω = λύνω τα προβλήματα ένα ένα με όλους τους τρόπους που έχω διαθέσιμους.

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Ντενις
Ναι αλλα αν καποιος θεωρει οτι αυτα που γραφονται ειναι αρλουμπες μπορει να κανει κομεντ. Οποτε αν γραψεις για βιολογια στο σχολιαζω και φινιτο. Που διαφωνεις σε αυτα που γραφει? Σε ποιο σημειο ακριβως.
Λια για ποιζονινγκ τι κανανε?
Μπαρς νομιζω οτι τα χνωτα μας δεν ταιριαζουν και πολυ αλλα για να συνυπαρξουμε σε αυτο το φορουμ κοψε τις ειρωνιεσ και το υφακι γιατι θα ξαναχεστουμε και δε λεει να ξεφυγουμε απο το θεμα. Ασε που θα επεμβει και οι μοντς και θα χουν και δικαιο. Να εισαι πιο ευγενικος και ψαξε στο γκουγκλε πως γινεται το διδακτορικο να καταλαβεις να μη λες κοτσανες

bars

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2008
66
0
σημερα εδω, αυριο εκει
η ερωτηση μου ειναι απλη. ξερεις πως δουλευει η βικιπεδια ναι η οχι? μπορω εγω τωρα πχ να μπω και να γραψω οτι θελω ναι η οχι? τα περι χεσιματος ασχολιαστα.

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
σου απαντησα. ο ελεγχος γινεται απο τους αλλους χρηστες. Επειδη λοιπον αν γραψεις βλακειες θα σε κραξουνε γιατι χρησιμοποειται κατα κορον απο τον κοσμο και τους ειδικους. Ειδικα στις επιστημονικες κοινοτητες χρησιμοποιειται κατα κορον. Αρα δεν ειναι τοσο αχρηστη. Αλλα για να ξαναμπουμε στο θεμα, εσυ σε τι διαφωνεις με το αρθρο. Που εντωπισες τα λαθη? Γιατι εγω το σχολιασα γιατι αναφερει οτι το κολαρο χρησιμοποιει προκληση σωματικου πονου εστω και λαιτ για εκπαιδευση. Διαφωνεις σε αυτο?

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Σαν επιστήμονας θεωρείς την έκφραση light σωματικός πόνος σοβαρή ?? :D

Και δεν στέκομαι εκεί - το θεωρώ μάλιστα υποκρισία απο τους υπέρμαχους του ηλεκτρικού κολλάρου να λένε ότι το χρησιμοποιούν για να πούν ''μπράβο'' στον σκύλο ... θεωρώ ότι αποπροσανατολίζει την συζήτηση που η ουσία της ειναι άλλη:

σου λέω ότι ΠΟΝΑΕΙ .... ΚΑΙ ??????????????????? :confused: :confused: :confused:

Δέχεσαι ότι πονάει και με άλλους τροπους ??

Δέχεσαι ότι καταπιέζεται ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΟΛΗ ΜΕΡΑ από την ώρα που γεννιέται ??

Δέχεσαι ότι ασκούμε ΟΛΟΙ πάνω στα σκυλιά μας ψυχολογική βία, ακόμα και αν δεν το καταλαβαίνουμε ??

ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ δεν δεχεσαι ότι ΜΕΡΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ είναι πολύ σημαντικά και γίνονται με ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΚΟΛΛΑΡΟ καλύτερα από όλες τις άλλες μεθόδους ??

Σου είπα βάλε ηλεκτρικό για να μάθεις την τουαλέτα στο κόκερ ?? :confused:

Πώς λές τί θα κάνω εγώ να μάθω το ΑUS στο rottweiler ?? Γιατί με χαρακτηρίζεις ?? :confused:

Πώς κρίνεις αν είναι σωστή μία εκπαίδευση ενός σκύλου ανίχνευσης εκρηκτικών - θα τρελαθώ !!!! :rolleyes:

Ολοι κακοποιούμε έναν σκύλο με κάποιον τρόπο ...

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
ρε ντενις διαβασες τα ποστσ μου. Το ειπα οτι εγω δε θα το εκανα ποτε στο σκυλι μου. Ξεκαθαρισα οτι ειναι προσωπικη αποψη και σε καμια περιοτωση δεν εκρινα αυτων που το χρησιμοποιει και δηλωσα οτι δεν θεωρω εαυτον ουτε καν εμπειρο ιδιοκτητη σκυλων. Ξερω εγω πως εκπεδευεται ο σκυλος εκρηκτικων και να ξερα μπορει να ελεγα αα το καημενο το σκυλακι αλλα αν ολοι οι ειδικοι λενε κολαρο εε δε θα κανω τον ξερολα-οχι λαθος εχετε. Απλα για το σκυλι μου δεν το θελω. Ε δεν παιζει να βαλω σε σκυλι μου κολαρο δε θελω, κακο ειναι?
Ναι υπαρχει λαιτ σωματικος πονος. Αλλιως πονας σε ενα χαστουκι και αλλιως αμα σε σπασουν στο ξυλο. Ε δεν νομιζω οτι το τσακιζετε στον πονο το σκυλι. αφου και εσειςαυτο λετε . Ειπα δεν ξερω για ειδικες περιπτωσεις και δεν ομιλω. Τι ειναι το αουσ?:confused:

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Συμφωνώ και εγώ πως, είτε είναι έγκυρη η ενημέρωση, είτε όχι, τα ατελείωτα κατεβατά της Wikipedia είναι πολύ κουραστικά…
Καλό είναι να παραθέτουμε επιχειρήματα και εάν επιθυμούμαι τα liks των άρθρων από τα οποία αντλήσαμε τις πληροφορίες μας. :)

@Xritaki εσύ τι συμπέρασμα έβγαλες από το άρθρο της Wikipedia? Κάνε μας, εαν θες, μια περίληψη! Εγώ για να είμαι ειλικρινής δεν μπόρεσα να το διαβάσω όλο…

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Κοίτα τί ΜΠΟΡΕΙ κάποιος να ζητήσει από έναν σκύλο ... παρατήρησε τί γίνεται στο 29 και το 37 δευτερόλεπτο ...

[ame="http://www.youtube.com/watch?v=jKjU9BYkbtE&feature=related"]YouTube - Best of NARA ring Championships 06[/ame]

Ο σκύλος αυτός είναι εκπαιδευμένος να δαγκώνει άνθρωπο σε οποιοδήποτε σημείο - και προσπάθησε να συνειδητοποιήσεις πόσο απαραίτητη είναι η άμεση αυτή ανταπόκριση στην σφυρίχτρα σε οποιαδήπτε αποσταση ...

... Και αυτό είναι το ΑUS γίνεται σε αυτό το βίντεο στο 2:07, 2:16 κλπ

[ame="http://www.youtube.com/watch?v=fFwz3cIwrFM"]YouTube - Airedale SchH3 Protection D-1[/ame]

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Αρχικα περιγραφουν το κολαρο την αρχη λειτουργιας του και το οτι το θεμα κολαρο ειναι θεμα αντιπαραθεσης μεταξυ ειδικων ειδικα αν προκαλλει στρες η οχι η για την ενταση και διαρκεια παλμου. Μιλαει επισης για το κολαρα και διαφορες παραλαγες τους για γαβγισμα ελεγχο απομακρυνσης απο συγκεκριμενη περιοχη κλπ. Τελος παραθετει ερευνες επιστημονων και αναφορες. Τελος αναφερει σε ποιες χωρες απαγορευεται. Α το αρθρο εχει σχολιαστει με τον ορο κλεαναπ που σημαινει η οτι πλατιαζει η καλο θα ητσν να ενωθει με αλλο αρθρο γιατι ειναι μικρο. Εμενα σα να πλατιαζει μου φαινεται:)

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Ω ρε μανα μου τσαμπουκαδες!! Αλλα αυτα ειναι για αστυνομιες και ειδικες μοναδες!! Επισης παιζει ρολο και η ρατσα, δεν μπορω να φανταστω ριτα η εσμεραλδα η Παιδι να κανουν τετοια κολπα και να παιρνουν τοσο σκληρη εκπαιδευση! Φανταζεσαι ειδικες δυναμεις με αυτο το τριο!! Η κουτση, το μπικινι γκιρλ και ο πιανιστας:eek:!! Παντως νομιζω οτι καλο ειναι οπου δεν ειναι απαραιτητο να αποφευγεται η δε συμφωνειτε με αυτο?

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog