Θερμοφορα για να μην κρυωνει

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
...και να διευκρινίσω πως έγραψα για τα περί κρύου. Τα περί Ρόκυ και Μαρουσώς είναι διαφορετικά και άλλα...δεν έχουν τόσο σχέση με το κλίμα (νομίζω).

kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
djsoukis αν ειχες τα σκυλια σου μεσα δεν θα ενιωθες καλυτερα?εκεινα δεν θα ενιωθαν μεγαλυτερη ασφαλεια?οκ μπορει να μην κρυωνουν αλλα δεν εχει να λεει κατι αυτο..

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
djsoukis αν ειχες τα σκυλια σου μεσα δεν θα ενιωθες καλυτερα?εκεινα δεν θα ενιωθαν μεγαλυτερη ασφαλεια?
Θες να μου αναλύσεις λίγο την σκέψη σου πίσω από αυτό για να μπορέσω να σου απαντήσω ακριβέστερα και πληρέστερα;

kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
Εννοω οτι εγω ΘΕΛΩ να εχω τον σκυλο διπλα μου..Για αυτο τον πηρα..για να του παρεχω οτι χρειαζεται επομενως ασφαλεια και παρεα..Αν ειναι να παρω σκυλο για να τον εχω εξω η στην ταρατσα και να ασχολουμε μερικες ωρες την μερα εχει νοημα?Η αν τον επερνα μονο για καποιο κυναθλημα?

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Ακόμα και τώρα που γράφω, κοιμούνται έξω (ενώ μπορούν να μπουν μέσα) και σε λίγο που θα πάω να τα βγάλω βόλτα, θα τα βγάλω "γυμνά"...Δε θα τους φορέσω "πουλοβεράκι".

Το ίδιο σκοπεύω να κάνω καθ'όλη την διάρκεια του Ελληνικού χειμώνα...Να μην αγοράσω "πουλόβερ" για τα σκυλιά δηλαδή.

Ίσως αν ζούσα στην Σουηδία
H oυσία αυτού που πιστεύω εγώ είναι αυτό που έχω μαρκάρει από το ποστ σου. Όταν θα αξιωθώ και αν , να ζω σε μονοκατοικία θα έχουν αυτή την επιλογή. Και ας κάνουν ότι θέλουν.

Αν ζούσες Σουηδία το έξω δεν παίζει. Υπάρχουν μέρες με -30 βαθμούς που τρέχουν έξω για τις ανάγκες τους και μετά κατευθείαν μέσα. Εκτός αν μιλάμε για husky ή παρόμοιες φυλές.

kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
αντε παλι με το κυναθλημα.κολλημα εχεις ρε αδερφε οτι οποιος κανει κυναθλημα δεν εχει το σκυλο σπιτι του?
οχι υπαρχουν ομως αρκετοι οπου αγοραζουν ενα σκυλο για αθλημα και μονο..οχι ολοι φυσικα..οποτε κανενα κολλημα!

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.003
1.513
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Παιδιά, που ζείτε;

Προσέξτε!...Δε ρωτάω ειρωνικά...Εννοώ σε ποια χώρα;...Του Αρκτικού ή του Ανταρκτικού κύκλου;

Εγώ δεν έχω βάλει μακρυμάνικο ακόμα (αλήθεια λέω, δε λέω ψέμματα...:)) αλλά ας παραδεχτώ πως είμαι εξαίρεση. Τα σκυλιά μου όμως έχουν και λίγο τρίχωμα περισσότερο για να αντεπεξέλθουν στους 22-14 βαθμούς Κελσίου "κρύο" της Αθήνας.

Μπορεί και να τα "κακοποιώ" εν τέλει, αλλά κοιμούνται έξω...Όχι δε ζουν έξω...αλλά κοιμούνται έξω.

Ακόμα και τώρα που γράφω, κοιμούνται έξω (ενώ μπορούν να μπουν μέσα) και σε λίγο που θα πάω να τα βγάλω βόλτα, θα τα βγάλω "γυμνά"...Δε θα τους φορέσω "πουλοβεράκι".

Το ίδιο σκοπεύω να κάνω καθ'όλη την διάρκεια του Ελληνικού χειμώνα...Να μην αγοράσω "πουλόβερ" για τα σκυλιά δηλαδή.

Ίσως αν ζούσα στην Σουηδία ή έστω στην Φλώρινα, να έπρεπε να πράξω διαφορετικά. Ίσως κι εκείνα να επέλεγαν και να αναζητούσαν το "μέσα"...αλλά για το 80% της Ελληνικής επικράτειας και το 90% της χειμερινής περιόδου, δε νομίζω ότι μπορεί κάποιος να επιχειρηματολογήσει με επιτυχία πως "τα σκυλιά κρυώνουν".

Εντάξει φίλε...Εσύ με το Chinese Crested και ο διπλανός σου με το Peruvian Hairless μπορείτε να εξαιρεθείτε και να αγοράσετε "πουλόβερ"...:D

* Μη παρεξηγηθεί ο χουμοριστικός τόνος του μηνύματος.
Ιδιο τριχωμα εχουμ περιπου τα σκυλια μας- οι δικες μου οχι μονο δεν διανοουνται να κοιμουνται εξω, αλλα οπως εγραψα και πιο πριν, στο κρεβατι μας μαζι μας- ΚΑΤΩ απο το παπλωμα τα δυο. Δεν τους αναγκαζω εγω να το κανουν- εχουν την επιλογη. Στον ιδιο χωρο υπαρχει και crate και δυο σκυλοκρεβατα και πατωμα ( που ξαπλονουν το καλοκαιρι ευχαριστα).
Μολις αναβω την ξυλοσομπα- ξαπλονουν εκει μπροστα. Σηκωνονται οταν καιει η γουνα τους, πανε παραπερα για να κρυοσουν παλι- και αντε παλι απο την αρχη.
Πουλοβερ δεν τους φοραω- οσο ειναι υγιες και σε κινηση, δεν χρειαζεται, ουτε καν στα χιονια.

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Α...Βιάζεσαι...:)

Από που προέκυψε ότι εγώ έχω τόσο διαφορετικά "ΘΕΛΩ" από τα δικά σου;

Γιατί αποκλείεις να περνώ πολύ περισσότερο χρόνο με τα σκυλιά μου από ότι εσύ;...Για διάφορους λόγους και χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι για εσένα.

Ας μην μπαίνουμε σε συζήτηση αμέσως οριοθετώντας "αντιπάλους"...Αρκεί να τοποθετούμαστε στα θέματα με νηφαλιότητα, με επιχειρήματα και με καλή διάθεση. Τα παραπάνω δεν είναι "δασκαλίστικες συμβουλές"...η γνώμη μου είναι. :)

Για να επανέλθουμε στο θέμα λοιπόν, τα σκυλιά μου κοιμούνται έξω και επιλέγουν να κοιμούνται έξω, όταν οι πόρτες είναι ανοιχτές. Επειδή όμως κάποιοι άλλοι στο σπίτι θα κρύωναν με τις πόρτες ανοιχτές, έτσι για κάποιες ώρες δεν έχουν την επιλογή του μέσα...που όμως δεν χρησιμοποιούν όταν την έχουν.

Αυτό γίνετε διότι έμαθαν πως κοιμούνται εκεί που είναι το "κρεββάτι" τους. Στο "κρεββάτι" τους νιώθουν ασφάλεια (για να χρησιμοποιήσω και μια λέξη που χρησιμοποίησες κι εσύ) και το "κρεββάτι" τους είναι από ένα crate έκαστος και από ένα στρώμα 10 εκ. πάχος έκαστος (πιο μαλακό από το δικό μου).

Αυτό (τα να θεωρούν χώρο ύπνου αυτόν που είναι το στρωματάκι τους τοποθετημένο) βοηθά πολύ στα ταξίδια, τα ξενοδοχεία, τα σπίτια φίλων, κ.α.

Το να κοιμούνται έξω, ανάμεσα σε άλλα, βοηθά στην υγεία του τριχώματος και του δέρματος τους, στο βιολογικό τους ρολόι, στην δημιουργία ξεκάθαρων ορίων, στο να μένουν μόνα τους όταν χρειάζεται, στο να μπορούν να μένουν έξω και σε μη οικεία μέρη (βλ. πιο πάνω)...

Άλλο θέμα λοιπόν το κρύο και ο ύπνος (που είναι το παρόν) και άλλο το πόσες ώρες περνά ο κάθε ένας με τα σκυλιά του και με πιο τρόπο...τι ποιότητας (που αν θες μπορούμε να συζητήσουμε σε ανάλογο θέμα).

@ Frenchie

Σε πιστεύω φυσικά και γνωρίζω κι εγώ σκύλους που αποζητούν την ζέστη περισσότερο.

Παίζει ρόλο και η συνήθεια, αλλά σίγουρα και κάθε σκύλος έχει ξεχωριστό χαρακτήρα και αντοχές ίσως.

Last edited:

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Να προσθέσω, μια που γράφτηκαν και κάποια άλλα πράγματα εν τω μεταξύ, πως τα σκυλιά όταν ήταν σε μικρότερη ηλικία κοιμόντουσαν εντός σπιτιού (όχι τόσο για το κρύο).

Δυστυχώς, ούτε εγώ μένω σε μονοκατοικία και το "έξω" είναι μια βεράντα με πέργολα. Τα σκυλιά βρίσκονται εκεί για 7-8 ώρες κατά την διάρκεια της νύχτας και δεν έχουν επιλογή να μπουν, τώρα που είναι ( ; ) χειμώνας. Το καλοκαίρι έχουν την επιλογή να μπουν.

Σε περιπτώσεις "ακραίων καιρικών φαινομένων" (καύσωνας ή χιονιάς) τα σκυλιά θα μπουν και για την διάρκεια της νύχτας εντός.

Αυτά για την "προσωπική" κατάσταση αλλά και την άποψη στα θέματα "κρύο" και "ύπνος"...:)

Thodoras

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2012
662
303
Πάτρα
Καλά τα πουλοβερακια για σκυλια είναι το τραγικό :p

Ατιμο jumbo χαχα

Εστάλη από τον γαλαξία τον δυο

Last edited:

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Πραγματικά djsoukis, εσύ που ζεις;
Kαι δεν στο λέω καθόλου ειρωνικά, μην το εκλάβεις έτσι.
Ο μέσος ιδιοκτήτης σκύλου που έχει τα σκυλιά του μόνιμα να ζουν στην βεράντα ή στον κήπο φροντίζει για τίποτα παραπάνω από ένα πιάτο φαγητό; Πόσοι είναι αυτοί που το που κοιμάται ο σκύλος τους δεν καθορίζει και την υπόλοιπη σχέση, ή έλλειψη σχέσης μαζί τους;
Μία δύο εξαιρέσεις απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα της πραγματικότητας γύρω μας.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
dj
μιλας για ΤΑ σκυλια σου. Αρα ειναι τουλαχιστον δυο. Αν ηταν ενα, θα επελεγες να μενει εξω? Εκεινο θα επελεγε να μενει εξω?

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Μακαρι να υπηρχε αστυνομια εδω για οσους βασανιζουν τα σκυλια και αυτο δεν σημαινει απαραιτητα να τα χτυπουν..Για οσους τα εχουν ανεκπαιδευτα,δεν μαζευουν τα κοπρανα τους κλπ..
Η έλλειψη εκπαίδευσης είναι λόγος να επέμβει η αστυνομία; :confused:

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Και φυσικα παλι παει να γινει ενας διαχωρισμος σε καλους και κακους ιδιοκτητες.

Για καποιον περιεργο λογο, οι θετικοι, οι ευαισθητοι και οι αγαπησιαρηδες με τα σκυλια μεσα ειναι σε μεγαλο ποσοστο αυτοι που εχουν μικροσωμα ή καμια αξιοπρεπη επιλογη για εξω.

Οι σκληροι και απονοι με τους πνιχτες και τις αυλες ειναι περιεργως αυτοι που εχουν κατι σκληροτραχηλα κυριαρχικα γαϊδουρια με τριχα Να.

Εμενα κοιμουνται και οι δυο μεσα. Εχουν την επιλογη για εξω (μόνο μπαλκονι) αλλά δεν εχουν κραβατακια εκει.

Στο κτημα η μικρη ειναι μεσα και η μεγαλη εξω, γιατι αν την βαλω μεσα μας πρηζει ολη νυχτα για να βγει εξω. Ξεφυσαει, γρατζουναει την πορτα και κλαιγεται.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.033
Νεότερο μέλος
Stepsn