Θανάτωση σκυλιών απο κυνομαχίες???

MaryJane

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2013
106
92
Αθήνα
Στο φόρουμ που διαβάζει πολύς κόσμος, κόσμος που δεν ειναι πολύ "μεσα" στα θέματα κυνοφιλίας και ενδιαφέρεται και πρέπει να μάθει σωστά τα πράγματα, δεν ειναι σωστό να μιλάμε υποθετικά, κατηγορώντας κοσμο έτσι χωρίς αποδείξεις. Αν έχεις να αποδείξεις κάτι καντο αλλιώς σταμάτα τα παραμυθάκια
οχι αποδιξεις χειροπιαστες δεν εχω.το ειπα.το μονο που μπορω να πω ειναι οτι το ειδα.τιποτα αλλο.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.762
7.923
Αυτό συμβαίνει σίγουρα στις ΗΠΑ. Και όχι βάση νομοθεσίας. Τα καταφυγια μετά από κατάαχεση σκύλων από κυνομαχίες είναι συνήθης τακτική να τα θανατώνουν όλα εκτός από τα κουτάβια. Και ο λόγος απλός, άκουσα με τα αφτιά μου την διευθύντρια ενός κυνοκομείου να τον εκθέτει στεγνά.
Τα σκυλιά δεν φταίνε τίποτα αλλά δεν μπορούμε να πάρουμε την ευθύνη να τα τοποθετήαουμε σε οικογένειες.
Μήπως βλέπεις πολύ animal planet όπως κι εγώ;

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
1. Αυτό συμβαίνει σίγουρα στις ΗΠΑ. Και όχι βάση νομοθεσίας. Τα καταφυγια μετά από κατάαχεση σκύλων από κυνομαχίες είναι συνήθης τακτική να τα θανατώνουν όλα εκτός από τα κουτάβια...

2. Και ο λόγος απλός, άκουσα με τα αφτιά μου την διευθύντρια ενός κυνοκομείου να τον εκθέτει στεγνά.
Τα σκυλιά δεν φταίνε τίποτα αλλά δεν μπορούμε να πάρουμε την ευθύνη να τα τοποθετήαουμε σε οικογένειες.

3. Μήπως βλέπεις πολύ animal planet όπως κι εγώ;
1. Οχι όλα, αλλά όσα δεν περνάνε κάποια στοιχειώδη test χαρακτήρα - προσωπικότητας - ταμπεραμέντου...
Ναι, κυρίως σκυλιά κυνομαχιών, αλλά όχι μόνο...
ξέρουμε και οι δύο σκυλιά που δεν έχουν συμμετάσχει ποτέ σε κυνομαχίες, αλλά αν τα παραλάμβαναν οι φιλοζωικές στις ΗΠΑ, θα πήγαιναν "άκλαφτα κι αδιάβαστα"...:cool:

2. Είναι βάσιμος λόγος, θα έλεγα... αν αναλογιστείς τα "ήθη και έθιμα" εκεί...
Αν και βρίσκονται μεμονωμένοι υποψήφιοι που υιοθετούν, τελικά, κάποια "ανεβασμένα" σκυλιά και τα πάνε άριστα μαζί τους...

3. Κι εγώ... είναι όαση μέσα στην πληθώρα "διαφόρων" καναλιών που υπάρχουν...:)

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
εγω δεν καταλαβαινω κατι,,, επιτρεπονται στην ελλαδα οι κυνομαχιες,,,>>??? γιατι ακουσα εδω μεσα οτι υπαρχουν και συλλογοι κυνομαχιων,,... η μηπως με το να υπαρχει συλλογος για πιτ-μπουλ σημαινει οτι ειναι για κυνομαχιες,,??,,,??

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.564
Παιδιά δε ξέρω αν πρέπει αυτό να το πω εδώ μέσα.Πριν λίγο σε άλλο θέμα ο Mareco μου είπε πως έχουνε δικαίωμα να κινηθούν εναντίων μου αν το δουν...
ελπιζω να μην καπνιζεις με αυτην την κριση τωρα.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Αυτό συμβαίνει σίγουρα στις ΗΠΑ. Και όχι βάση νομοθεσίας. Τα καταφυγια μετά από κατάαχεση σκύλων από κυνομαχίες είναι συνήθης τακτική να τα θανατώνουν όλα εκτός από τα κουτάβια. Και ο λόγος απλός, άκουσα με τα αφτιά μου την διευθύντρια ενός κυνοκομείου να τον εκθέτει στεγνά.
Μήπως βλέπεις πολύ animal planet όπως κι εγώ;
To animal planet θα κλεισει σπιτια... σας το λέω... κατι η Αστυνομια Ζώων, κατι το Φυλακισμένοι και Πιτμπουλ...
εγω δεν καταλαβαινω κατι,,, επιτρεπονται στην ελλαδα οι κυνομαχιες,,,>>??? γιατι ακουσα εδω μεσα οτι υπαρχουν και συλλογοι κυνομαχιων,,... η μηπως με το να υπαρχει συλλογος για πιτ-μπουλ σημαινει οτι ειναι για κυνομαχιες,,??,,,??
Επιτρέπονται οσο επιτρέπονται οι κοντρες στους δρόμους κλπ. Ο νόμος το απαγορεύει αλλά ΠΑΝΤΑ θα δινονται κρυφά ραντεβού σε απομακρες περιοχές που θα στηνονται rings αποκλειστικά για ενα βράδυ, και τα στόματα θα παραμένουν παντα κλειστα.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.762
7.923
1. Οχι όλα, αλλά όσα δεν περνάνε κάποια στοιχειώδη test χαρακτήρα - προσωπικότητας - ταμπεραμέντου...
Ναι, κυρίως σκυλιά κυνομαχιών, αλλά όχι μόνο...
ξέρουμε και οι δύο σκυλιά που δεν έχουν συμμετάσχει ποτέ σε κυνομαχίες, αλλά αν τα παραλάμβαναν οι φιλοζωικές στις ΗΠΑ, θα πήγαιναν "άκλαφτα κι αδιάβαστα"...:cool:

2. Είναι βάσιμος λόγος, θα έλεγα... αν αναλογιστείς τα "ήθη και έθιμα" εκεί...
Αν και βρίσκονται μεμονωμένοι υποψήφιοι που υιοθετούν, τελικά, κάποια "ανεβασμένα" σκυλιά και τα πάνε άριστα μαζί τους...

3. Κι εγώ... είναι όαση μέσα στην πληθώρα "διαφόρων" καναλιών που υπάρχουν...:)
Συμφωνώ απόλυτα με την τρίτη σου επισήμανση αν ίσχυε η πρώτη. Σε μερικά καταφύγια όμως στις ΗΠΑ τα θανατώνουν χωρίς να τα ελέγξει ειδικός. Έτσι για τον φόβο των ιουδαίων.
Στην ελλάδα πάλι γιατί για ελλάδα άνοιχτηκε το θέμα δεν έχω ακούσει να γίνεται κάτι τέτοιο.

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
MaryJane, μπαίνεις σε ένα δημόσιο φόρουμ και εξαπολύεις κατηγορίες για τους πάντες αλλά χωρίς να έχεις κάτι συγκεκριμένο να πεις. Για εκτροφεία που οι σκύλες είναι σε κλουβιά, για σκυλιά που θανατώνονται χωρίς λόγο..

Δεν είχε κανένας την πρόθεση να σε ειρωνευτεί, ωστόσο λες πράγματα "στον αέρα" και είσαι τόσο απόλυτη σε αυτό που λες που ακόμα κι αν θέλει να συζητήσει κάποιος μαζί σου δε μπορεί (βλ θέμα εκτροφεία,puppy mills,petshop,σωματεια,ιδιώτες). Δε βλέπω το λόγο να έχει κάποιος προσωπικά μαζί σου, μήπως πρέπει να σκεφτείς αν αυτό που κάνεις εσύ υστερεί κάπου;

Μιλάς για καταστάσεις οι οποίες είναι όντως σοβαρές αλλά απλά τις αναφέρεις. Γνωρίζουμε πως υπάρχουν σκυλιά σε κλουβιά και σκυλιά που θανατώνονται, επίσης γνωρίζουμε ότι εγκαταλείπονται ζώα, ότι κακοποιούνται ζώα και ότι πωλούνται ζώα, παράνομα. Το να μπω εγώ και να πω "είδα κάποιον να ξυλοκοπεί τον σκύλο του και ξέρω το όνομά του αλλά δε μπορώ να σας το πω γιατί δεν έχω στοιχεία και γιατί δεν φρόντισα να ενεργήσω όταν έπρεπε, δηλαδή τη στιγμή του συμβάντος" δεν έχει να λέει κάτι. Ε και; το είπα, μπορεί να γίνει κάτι;
Είπες οτι είδες πως θανάτωναν τα πιτ μπουλ χωρίς, κατα τη γνώμη σου(δεν είμαι σε θέση να το κρίνω), να συντρέχει λόγος ευθανασίας, γιατί δεν έκανες κάτι; Τι περιμένεις να συμβεί αν πεις δημόσια πως θανατώνουν πιτ μπουλ χωρίς να αποσαφηνίζεις βασικά ερωτήματα όπως: πού; ποιός; γιατί;

Με όλη μου την καλή διάθεση σου λέω ορισμένα πράγματα και ελπίζω να μη τα πάρεις στραβά και να ενταχθείς ομαλά στο forum. Επίσης όταν γράφεις τόσο μεγάλα κείμενα χώριζε παραγράφους σε παρακαλώ γιατί κουράζεται πολύ το μάτι.

mountain

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2013
66
3
Εγω σε πιστευω.Φυσικα και γινονται και κυνομαχιες και κοκορομαχιες και επειδη εχω γνωσεις απο πολεμικες τεχνες και μαχες ανθρωπων σε κλουβια οπως τα βλεπουμε ΣΧΕΔΟΝ στις ταινιες. Μην τρελλαθουμε δηλαδη.... Το οτι δεν γινονται διπλα μας δεν σημαινει οτι δεν γινονται.Λοιπον εγω ειμαι σιγουρος οτι αν λοιπον αυτα τα σκυλια δεν πεθάνουν στη μαχη θα τα θανατώσουν ετσι ταλαιπωρημενα μετά.Ενα τετοιο σκυλι ηταν το μεγάλο στοιχημα του Σιζαρ και το κερδισε,τελικα το εκανε το καλυτερο σκυλι. Επειδη οπου πεφτουν στοιχηματα μυριζομαι και μιζες στους μπατσους προσεχε πολυ...

Last edited:

mountain

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2013
66
3
Για του λογου του αληθες οτι γινονται κυνομαχιες, στο facebook επειδη εχω κανει add διαφορες φιλοζωικες οργανώσεις συχνά πυκνά σώζουν σκυλιά απο κυνομαχιες και οι άνθρωποι βγαινουν επωνυμα φωτογραφια μαζι με το σωζομενο σκυλι που εχει τα κακά του τα χαλια. Οποτε αν θες να κανεις καταγγελια καλυτερα ειναι να συννενοηθεις με καποια φιλοζωικη που εχουν ανθρωπους μαθημενους σε τετοια πραγματα, δικηγορους ...

MaryJane

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2013
106
92
Αθήνα
Χαίρομαι που αυτή η σηζήτηση κινείται πιο ομαλά.Ναι έχετε δίκιο όσοι μου λέτε οτι είμαι απόλυτη κι έχετε δίκιο στο οτι θα πρεπε να έχω αποδίξεις στα χέρια μου ΧΕΙΡΟΠΙΑΣΤΕΣ πριν ανοίξω τέτοια θέματα.Ανιμαλ πλανετ δε ξέρω τι είναι αλλά απ το όνομα καταλαβαίνω ότι είναι κανάλι που αφορά ζώα και μάλλον θα είναι στη νοβα την οποία δεν κατέχω.Κρίμα θα μ ενδιέφερε πάρα πολύ.Αυτό που λέτε για το τεστ ταπεραμέντου δεν το γνωρίζω αλλά παιδιά όλοι ξέρουμε οτι το κάθε σκύλι όπως εκπαιδεύεται μπορεί και να μετεκπαιδευτεί...θέλω να πιστεύω... Οι κυνομαχίες νόμιμες απ όσο ξέρω δεν είναι πουθενά,σε καμία χώρα.Θα κάνω μια ερώτηση τώρα ας πούμε mountain μου λες να κάνω καταγγελία κι όχι μόνο εσύ πολύ εδώ μέσα μου πάνε να κινηθώ νομικά αλλά θα δώσω ένα παράδειγμα.Στη γειτονιά που μένουμε ,στη γωνία του στενού μου μένουνε κάποιοι (ξένης καταγωγής).Λοιπόν δεν έχω ακούσει ή δει ποτέ μάχη να γίνεται αλλά έχω παρατηρήσει ότι κάθε τόσο εφαφανίζεται το σκυλί τους κι εμφανίζεται ένα άλλο (πάντα ενήλικο και πιτμπουλ-καθαρόαιμα ή μη δε τα γνωρίζω αυτά..και τα σκυλιά ήτανε πάντα πολύ επιθετικά) μία φορά μάλιστα είχανε ένα θυληκό με κουτάβια που μέσα σε δύο μήνες εξαφανίστηκε και το θυληκό και τα κουτάβια.Το τελευταίο σκυλί που είχανε ήτανε πάντα με φίμωτρο δεμένο και είχε σημάδια πάνω του ειδικά στο πρόσωπο και στα μπροστινά πόδια.Εδώ και κάνα 3μηνο δεν έχουνε πια κανένα σκυλί.Ας πούμε ότι κάλαγα φιλοζωική όταν είχανε το σκύλο ή την επόμενη φορά που θα έχουνε.. τι μπορώ να κάνω??? Πως μπορώ να αποδίξω κάτι??? εφόσον ούτε καν έχω δει μάχη με τα μάτια μου (αλλά όλο αυτό το σκηνικό είναι πολύ ύποπτο παιδιά μη μου πείτε το αντίθετο...) Ας πούμε ότι έπερνα την αστυνομία κι αν παίζουνε μίζες??? Ο μόνος τρόπος είναι άμα τους πιάσεις την ώρα που το κάνουμε αλλιώς όπως είπε κι ένας φίλος του φορουμ μια τρύπα στο νερό θα κάνω πάλι

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
MaryJane...μερικές φορές, απλώς...δεν μπορείς να κάνεις τίποτα.

Δεν θυμάμαι από τα προηγούμενα γράφομενά σου...δεν έχεις επαφές με φιλοζωικά σωματεία;
Γιατί δεν κάνεις αυτές τις συζητήσεις μαζί τους; Να ανακαλύψεις αν και πόσο, έχουν τα εφόδια να βοηθήσουν σε αντίστοιχες περιπτώσεις. Μπορείς ίσως, να ψάξεις και για δικηγόρους που να ασχολούνται ιδιαίτερα με φιλοζωικά θέματα. Υπάρχουν κάποιοι.

Ετσι πάντως, θα αποκτήσεις σωστή άποψη. Οχι εικάζοντας τα χειρότερα και δημοσιεύοντας μανιφέστα, όπως σου προείπαν. Και σίγουρα, οι τόσο ανεβασμένοι τόνοι σου, δεν θα σε βοηθήσουν πουθενά.

MaryJane

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2013
106
92
Αθήνα
MaryJane...μερικές φορές, απλώς...δεν μπορείς να κάνεις τίποτα.

Δεν θυμάμαι από τα προηγούμενα γράφομενά σου...δεν έχεις επαφές με φιλοζωικά σωματεία;
Γιατί δεν κάνεις αυτές τις συζητήσεις μαζί τους; Να ανακαλύψεις αν και πόσο, έχουν τα εφόδια να βοηθήσουν σε αντίστοιχες περιπτώσεις. Μπορείς ίσως, να ψάξεις και για δικηγόρους που να ασχολούνται ιδιαίτερα με φιλοζωικά θέματα. Υπάρχουν κάποιοι.

Ετσι πάντως, θα αποκτήσεις σωστή άποψη. Οχι εικάζοντας τα χειρότερα και δημοσιεύοντας μανιφέστα, όπως σου προείπαν. Και σίγουρα, οι τόσο ανεβασμένοι τόνοι σου, δεν θα σε βοηθήσουν πουθενά.
Μα οι τονοι μου δεν ειναι ανεβασμενοι... Ισα-ισα αντιμετοπιζω ακομα και τους ειρωνες με συζητηση... Οσοι εχω ρωτησει μου ειπανε οτι αν δεν γινει να αποδιξεις κατι επαφτοφορο δε μπορεις να κανεις τιποτα. Ειχα ρωτησει για τη περιπτωση που προανεφερα και μου χανε πει ακομα αστυνομια να παρω ακομα και κτηνιατρος να δει το σκυλι και να πει οτι οι ουλες πχ δινω ενα παραδειγμα ειναι απο αλλο σκυλο δε μπορω να αποδιξω τιποτα.Ο ιδιοκτητης μπορει να πει οτι τσακωθηκε με καποιο αλλο στο δρομο.Ο κυριως λογος που μπηκα εδω ητανε αυτος.Θεωρησα οτι θα βρω ανθρωπους που θα ξερουν 5 πραγματα να μου πουν..

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Δυστυχώς λοιπόν, τα πράγματα έτσι ακριβώς έχουν.
Για ότι προσάπτεις στον καθένα, σ'αυτή την ζωή, θα πρέπει να μπορείς και να το αποδείξεις.
Αλλιώς, το καταπίνεις και πας παρακάτω, που ίσως μπορείς να κάνεις κάτι.

MaryJane

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2013
106
92
Αθήνα
Για ότι προσάπτεις στον καθένα, σ'αυτή την ζωή, θα πρέπει να μπορείς και να το αποδείξεις.
Να κανω δηλαδη οτι δε βλεπω??? Γι αυτο εχουμε φτασει εδω που ειμαστε.. Γιατι ολοι κανουν οτι δε βλεπουν οχι μονο στο θεμα των κυνομαχιων οχι μονο στα σκυλια στα παντα.. Εδω ανθρωπους βλεπουμε στο δρομο και κανουμε οτι δε βλεπουμε...

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Ορθά ομίλησες, φίλε mareco... να δεις εγώ τι καταπίνω καθημερινά...:)
και μην πάει ο νους σου στο πονηρό, έ?:mad:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Τότε, φωνάζεις την αστυνομία, και κάνεις επώνυμη καταγγελία, κατά των ξένης καταγωγής ιδιοκτητών.

MaryJane

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2013
106
92
Αθήνα
Ορθά ομίλησες, φίλε mareco... να δεις εγώ τι καταπίνω καθημερινά...:)
και μην πάει ο νους σου στο πονηρό, έ?:mad:
και ειναι λυση??? απλα να μη μιλαμε? απλα να κανουμε οτι δε βλεπουμε? επειδη δεν ειναι μεσα στο σπιτι μας ειναι ενταξει????? .... ρε παιδια.....