Θέλω να πάρω ένα boxer

AlbaS

Well-Known Member
2 Δεκεμβρίου 2012
348
5
Αν διαβάσεις το τελευταίο μου πόστ θα καταλάβεις. Το έγραφα την ώρα της απάντησης σου.
εννοειτε ότι δεν θα πάρω από petshop αλλιώς τι να παιδευομαι τόσο καιρό θα είχα δώσει τα 500€ και θα το είχα πάρει. Αλλα θεωρώ και κοροϊδία να ζητάνε 1000€+ για ένα καθαρόαιμο.
Απάντησε μου σε παρακαλώ αυτό δεν είναι εμποριο;
Η λέξη "εμπόριο" δεν προσδιορίζει κάτι κακό..κ νιώθω ότι έτσι την χρησιμοποιείς..
Εμπόριο είναι η προσφορά αγαθών / υπηρεσιών έναντι κάποιου αντίτιμου.

Εμπόριο κάνει κ ο ιδιοκτήτης που ζευγάρωσε την σκύλα του κ σου πουλάει τα κουτάβια, εμπόριο κάνει κ το pet shop , εμπόριο κάνει κ ο εκτροφέας.
Κ οι 3 σου προσφέρουν κάτι κ το κοστολογούν σύμφωνα με αρκετούς παράγοντες..
Είναι στο χέρι του καθενός μας να κρίνει κ τις 3 διαδικασίες & να αποφασίσει από που θέλει να αγοράσει..κ για ποιόν λόγο..

Δεν γνωρίζω την συγκεκριμένη φυλή, λεπτομέρειες εννοώ..κ γενικότερα δεν είχαμε ποτέ επαφή με την όλη διαδικασία κ με εκτροφείς..όλοι μου οι σκύλοι ανέκαθεν ήταν από τον δρόμο.. οπότε, δεν μπορώ να σου δώσω περισσότερες λεπτομέρεις..

Αλλά αφού το πας έτσι..θα σου πω κάτι που λέμε όλοι μας αρκετά συχνά, στην ζωή μας..
Ότι πληρώνεις, παίρνεις..

(Δεν απαξιώνω τους σκύλους..σε καμία περίπτωση..μην φανεί έτσι.., απλά αφού μιλάς για εμπόριο, στο "εξισώνω" όσο γίνεται, με όλες τις αντίσοιχες συναλλαγές)

Mazax

Member
25 Ιανουαρίου 2013
9
0
Κλασικός έλληνας και Mercedes και τζάμπα, όχι φυσικά πως ένα ημιαιμο δεν έχει την ίδια αξία (πολλές φορές και περισσοτερη) αλλά φίλε μου κανε ένα κόπο να ενημερωθεις λίγο και ασε τους ορισμούς περί εμπορίου και ρομαντισμου, Ασε που το ένα δεν αποκλείει το άλλο, δηλαδή τι θέλεις να πληρώνουν άλλοι με κόπο χρήμα και γνώση για να ικανοποιηθεί η ανάγκη σου για καθαροαιμια;
Κανείς λάθος. Πρώτα απο όλα μιλάς ειρωνικά. Δηλαδή για εσένα υπάρχει μόνο Mercedes? κλασικός έλληνας μπορώ να πω απο την μεριά μου είναι ο κάθε τυχαίος που παίρνει δυο σκυλιά και γίνετε εκτροφεας και θέλει με μια γέννα να βγάλει 12000-15000€ αφορολόγητα αφου κανένας δεν δίνει απόδειξη. Εγώ ένα boxer χωρίς προβλήματα υγείας ψάχνω ούτε σε εκθέσεις θέλω να πάω ούτε να το βάλω να γεννάει. Αλλωστε η δική μου σκυλίτσα μόλις φτάσει στη κατάλληλη ηλικία θα στειρωθει.

Mazax

Member
25 Ιανουαρίου 2013
9
0
Κ εγώ θέλω αυτό

αλλά με αυτό

δε μπορώ να το έχω :(:(:(
Μπράβο καταρχήν δείχνει το υψηλό επίπεδο νοημοσύνης σου. Δεύτερον αν είχες κοτερο, 1000000€, Mercedes μάλλον θα το είχες ας ήσουν και έτσι. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα στην ζωή μας.
Και τρίτον για τους υπόλοιπους του φόρουμ σας αρέσει μια τέτοια απάντηση;

Μαλλον εθειξα κάποιους "ρομαντικούς" εκτροφεις εδώ οπότε εντάξει έχετε δίκιο.
Τα καθαρόαιμα πρέπει να τα δίνετε 2000€ και οποίος δεν έχει η δεν θέλει να δώσει να παίρνει αδέσποτο.
και ύστερα λέτε ηλίθιους αυτούς που πανε και παίρνουν απο petshop.

Sirkos

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2012
2.329
668
Νεα σμυρνη
Μαζαξ παντως πρεπει να ξερεις οτι οι καλοι εκτροφεις τρεχουν αριστερα και δεξια για εκθεσεις κανουν εξετασεις στα σκυλια τους και γενικα εχουν εξοδα. Ενα αρκετα μεγαλο μερος των 1000 ευρω καλυπτουν τα εξοδα αυτα , ασε που να δηλωσεις ενα κουταβι και να του βγαλεις το πεντιγκρι θες κανα εκατοσταρι στο νερο , οποτε εσενα γιατι σου φαινεται τοοοοοοσο περιεργη η τιμη? αμα δεν θες να τα δωσεις σε καταλαβαινω αλλα το να πας σε πετσοπ και ιδιωτη εκτροφεα του κολου δεν ειναι λυση και ας δωσεις και λιγοτερο απο τα μισα . Επιλογη ειναι δικη σου ......

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Εχεις κανει καραμελα τα πετ σοπ και τα λες συνεχεια λες και μας απειλεις. Εσυ θα ζεις με τον σκυλο σου τα επομενα 10-15 χρονια αν λοιπον θελεις ενα σκυλι που μοιαζει με μποξερ, εχει αποχωριστει την μαμα του και τα αδερφια του με το που γεννηθηκε, το εχουν στιβαξει σε ενα φορτηγο και τελος επειδη ηταν "τυχερο" που επεζησε βρεθηκε στην βιτρινα του πετ σοπ τοτε παρε αυτο. Απλα να ξερεις οτι ετσι τους στηριζεις οποτε δεν θα σταματησουν ποτε να γεννιουντε κουταβια με τετοιο τροπο και που πολλες φορες ειναι αρρωστα ή παρουσιαζουν προβληματα αργοτερα. Και φυσικα δεν θελεις καν να σου πω πως θα ειναι η μαμα του κουταβιου σου που γενναει μεχρι να μην μπορει αλλο οποτε μετα την σκοτωσουνε. Αλλα οκ γιατι να σε νοιαζουν ολα αυτα απο την στιγμη που θα πληρωσεις 500 ευρω για ενα κουταβι που σε αυτους στοιχιζει ΜΟΝΟ 20-30 ευρω το ενα. Αν λοιπον νομιζεις οτι ετσι δεν πιανεσε κοροιδο και οτι αγαπας και τα σκυλια τοτε οκ. Να ξερεις ομως οτι τα 800 και τα 1000 ευρω του σωστου εκτροφεα, θα ειναι επειδη εχει κανει εξετασεις στην σκυλα, εχει βρει τον σωστο επιβητορα και φυσικα εχει πληρωσει την επιβαση που κανει ο αρσενικος στην θυληκια (αν δεν ειναι δικος του), εχει παει σε εκθεσεις με τα σκυλια του, προσεχει την σκυλα σε ολη την διαρκεια της εγκυμοσυνης, κανει καποια πρωτα εμβολια στα κουταβια, τροφη, pedigree κλπ κλπ. Να σου πω δεν το εχω ψαξει πολυ το θεμα γιατι εγω εχω ημιαιμο. Αλλα αν ψαξεις ποσα πραγματα κανει ο εκτροφεας τοτε θα καταλαβεις τον λογο που τα δινει 800 και 1000 αντι για 500. Αν δεν εχεις ολο το ποσο τοτε κανε υπομονη μεχρι να το μαζεψεις ωστε να παρεις ενα οσο το δυνατον υγειη σκυλο. Μην κανεις επιπολαιες κινησεις γιατι μπορει να καταλαβεις το λαθος σου οταν ειναι αργα.

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Καλέ μου Mazax, μπες στη θέση του εκτροφέα για να καταλάβεις το μέγεθος της αξίας του. Υπάρχει ο χομπίστας εκτροφέας και ο επαγγελματίας εκτροφέας.

Χομπίστας γίνεται κάποιος όταν του περισσεύουν φράγκα και το ρίχνει στην εκτροφή για να περνάει την ώρα του. Οπότε και δεν κοστολογεί ακριβά τα κουτάβια του παραπάνω απ'ότι ξοδεύει για να τα αναπαραγάγει. Αν βρεις έναν τέτοιον εκτροφέα, είσαι άρχοντας.

Επαγγελματίας εκτροφέας είναι αυτός που εκτρέφει σκύλους για να βγάλει το ψωμί του. Οπότε εκτός από τα έξοδα εκτροφής, υπολογίζει και προσωπικό κέρδος.

Όταν λέμε έξοδα εκτροφής εννοούμε: αγορά θηλυκού (αρχικά), τακτικές εξετάσεις στον κτηνίατρο, αναζήτηση σε εκθέσεις για καλό επιβήτορα που συνήθως πληρώνει για επίβαση ή χαρίζει κουτάβι σε αντάλλαγμα (και στις δύο περιπτώσεις δίνει λεφτά), πάλι εξετάσεις στον κτηνίατρο κατά την εγκυμοσύνη, εμβολιασμό κουταβιών όταν γεννηθούν και συντήρησή τους μέχρι τους δύο μήνες.
Σ' όλα αυτά τα έξοδα υπάρχουν πιθανές χρηματικές απώλειες, πχ. Αν έχει πρόβλημα υγείας το θηλυκό του να χορηγηθεί η ανάλογη θεραπεία, αν πεθάνει ένα ή παραπάνω κουτάβια αυτομάτως ζημιώνεται, κτλ. Και δεν είναι και κάτι που δε συμβαίνει συχνά.

Οπότε σκέψου τώρα πόσα λεφτά χρειάζεται αυτός ο άνθρωπος που εγώ ως απλός ιδιοκτήτης σκύλου σκέφτομαι ότι πρέπει να κρατήσω 40 ευρώ για το επόμενο εμβόλιό της.

Αν τώρα εσύ θες να δώσεις 200 ευρώ για πάρεις ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΜΠΟΞΕΡ, με γεια σου με χαρά σου. Εσύ θα τα βρεις μπροστά σου όλα τα προβλήματα.

Πέραν αυτού, δε σε προβληματίζει το γεγονός ότι κάποτε είχατε ένα σκυλί επιθετικό ακόμα και προς εσάς; Τι θα γίνει αν το σκυλί σου (απ'όπου κι αν το πάρεις) δαγκώσει κάποιον; Θα πρέπει να σκάσεις μια γερή αποζημίωση και μετά τι; Πάλι ευθανασία;
Αν το σκυλί σου χρειαστεί εκπαιδευτή;

Μήπως να αρχίσεις να ξανασκέφτεσαι γενικά για την απόκτηση σκύλου..;

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Δεν έχει δοθεί ακόμα, αλλά δε νομίζω το deliaki να επιλέξει τον Mazax βασιζόμενη στις εώς τώρα θέσεις του.

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
Ο ανθρωπος ειπε απο εκτροφεα θελει να παρει, και αν για PET του ζητανε 1000 ή 2000 (αν οντως ειναι αληθεια απο στομα εκτροφεα και οχι απο σούσουρα...) ε ειναι πολλα ρε παιδια..

kavasilo

Well-Known Member
12 Απριλίου 2012
143
23
giokobullmastiffs.com
Το κουτάβι απο petshop κάνει 500 ευρώ .. Τώρα πάρε αυτή την τιμή βάλε 100 ευρώ για pedigree + 300 ευρώ για εξετάσεις και σε ρωτάω... σού φαίνονται πολλά???

Τα ξενύχτια πάνω από την σκύλα σου και τον προσωπικό ιδρώτα του καθενός δεν τον υπολογίζω καν....

Υ.Π Μέσα στην κρίση ούτε οι εξετάσεις ούτε οι τροφές ούτε πολλά άλλα δεν έχουν πέσει σε τιμές....

Last edited:

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
Τυχαινει να εχω πετ σοπ και οι εμποροι να μου εχουν στειλει τιμοκαταλαγους ;) , επισης εχω και μποξερ εκτροφικο ;)

Ουτε ενα ευρω σε πετ σοπ για αγορα ζωου... . Καμια συγκριση με τιμη πετσοπ .. δεν ειναι αυτο το θεμα μας. :)

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Έχω βρει και εκτροφικό κουτάβι με 500€, έχω βρει και με 750€, έχω βρει και με 1.200€...Το θέμα είναι εμπιστευτείς τον εκτροφέα. Όχι να πάρεις φτηνό σκυλί.

kos

Well-Known Member
9 Ιουλίου 2007
1.550
1
www.giokobullmastiffs.com
Κανείς λάθος. Πρώτα απο όλα μιλάς ειρωνικά. Δηλαδή για εσένα υπάρχει μόνο Mercedes? κλασικός έλληνας μπορώ να πω απο την μεριά μου είναι ο κάθε τυχαίος που παίρνει δυο σκυλιά και γίνετε εκτροφεας και θέλει με μια γέννα να βγάλει 12000-15000€ αφορολόγητα αφου κανένας δεν δίνει απόδειξη. Εγώ ένα boxer χωρίς προβλήματα υγείας ψάχνω ούτε σε εκθέσεις θέλω να πάω ούτε να το βάλω να γεννάει. Αλλωστε η δική μου σκυλίτσα μόλις φτάσει στη κατάλληλη ηλικία θα στειρωθει.
Mα οταν κανει μεχρι 2 γεννες το χρονο δικαιουται να μη δινει αποδειξη, πως ειναι φοροφυγας; H οποιαδηποτε τιμη δε διαμορφωνεται με το ποιος ειναι ο δικος σου σκοπος αλλα με το τι κοπο, χρημα, μελετη και τι μπορει να σου εξασφαλισουν ολα αυτα για μια επιλογη απο καποιον σωστο εκτροφεα. Δε σου μιλαω ειρωνικα απλα ειναι καλυτερα για οτιδηποτε και αν μιλαμε να γινεται πρωτα μια σχετικη ερευνα και μετα να αποκαλουμε τους δηθεν ρομαντικους εκτροφεις που χρεωνουν χωρις λογο 1000 ευρω και και και και και.....

bouboul

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2012
420
2
εγώ εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω γιατί όχι ημίαιμο αφού το θες για συντροφιά
η ιστορία με το ημίαιμο σου έχει πολλά κενά και δεν το βρίσκω αρκετό για να τα απορρίψεις
επίσης αν δεν θες να τα σκάσεις τώρα θα είσαι σε θέση να τα σκάσεις αργότερα αν λέμε αν αρρωστήσει το σκυλί σου?

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.744
7.892
Πριν την ΗΡΑ είχαμε ένα αδέσποτο λύκος με κολευ. Το είχαμε πάρει σπίτι από κουταβι δεν ξέρουμε πόσο το βρήκαμε στα σκουπίδια, αλλά λίγων ημερών. Το είχαμε μέσα στο σπίτι με καθημερινές βόλτες αλλά ενώ μέχρι τα τρία του ήταν ήρεμος μετά τα τρία άρχισε να δαγκωνει τόσο τους ξένους όσο στο τέλος και εμάς. Χωρίς κάποιο ιδιαίτερο λόγο, πχ να του φωναξεις η να τον χτυπησεις. Αναγκαστηκαμε κάποια στιγμή και του κάναμε ευθανασία. Μου πεσαν μέρος των μαλλιών μου εκείνο το βράδυ σαν να έχανα αδερφό. Μετά ήρθε στην ζωή μας η ηρα και την λατρεψαμε όπως μα λατρεύει και αυτή. Για αυτόν τον λόγο θέλω boxer και όχι κάποιο αδέσποτο. Και θα συμφωνήσω ότι όλα τα αδέσποτα δεν είναι ίδια όπως και τα boxer δεν είναι όλα σαν την ΗΡΑ αλλα η ψυχολογία μου αυτήν την στιγμή θέλει boxer.
Λοιπον το να ζητάνε 1000€ και 2000€ όπως λέτε, δεν είναι χομπυστες αλλα ΕΜΠΟΡΟΙ που πουλάνε την πραμάτεια τους. Δεν είναι κακό να είσαι έμπορος αλλα όταν άρχιζα εδώ και δυο μήνες την αναζητηση του σκύλου είχα στο μυαλό μου τους κακούς petshopαδές και τους ρομαντικούς χομπυστες εκτροφεις αλλα δυστυχώς με έχουν απογοητεύσει.
Τώρα μας λες ότι επειδή είχες μία κακή εμπειρία με ένα ημίαιμο όλα τα ημίαιμα στα 3 τους χρόνια δαγκώνουν και κατασπαράζουν; Ήμαρτον Mazax...σε νοήμονες ανθρώπους απευθύνεσαι..Και το ημίαιμο και το καθαρόαιμο μπορεί σε σπάνιες περιπτώσεις να πάθει σχιζοφρένεια , σύνδρομο αιφνίδιας επιθετικότητας κλπ κλπ και να εμφανίσει τέτοια συμπεριφορά. Πολύ σπάνια στο ξαναλέω. Δεν είναι μπούσουλας που θα καθορίσει την επιλογή σκύλου.

Mazax

Member
25 Ιανουαρίου 2013
9
0
Λοιπόν να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα και δεν με ενδιαφέρει απο εκεί και πέρα άλλο να συνεχίσω την συζήτηση
1. ΔΕΝ ΘΈΛΩ να πάρω σκύλο απο petshop ούτε απο αγγελία ιδιώτη. Αλλα θεωρώ,κατα την ταπεινή μου γνώμη, 1000+€ για ένα κουταβι παρά πολλά. Οσοι λέτε για αρρώστιες δηλαδή απο εκτροφεας είστε σίγουροι; Δεν σας έχει τύχη απο εκτροφεας σκυλι άρρωστο. Πέρσι στην Θεσσαλονίκη τι έγινε;
2. Ο τρόπος που συνέχεια λέτε με 200€ αφού σας είπα υπολογίζω 500-600€ όχι ότι δεν θα φτάσω τα 700€ σαν τελική τιμή. Αλλά θα πάρω τον σκύλο που θέλω και όχι το προβληματικό της γέννας.
3. Περί αγάπης για τα σκυλιά δεν μπορεί κανένας σας να μου μιλήσει, ούτε εγώ για εσάς. Αν θα δαγκωνει ο σκύλος ανεξέλεγκτα ΝΑΙ η Μονή λύση είναι ευθανασία. Εκτός αν υπάρξει αντίστοιχη φυλακή ζώων. Τότε τον βιαστη καο δολοφονο απο την Ξάνθη να του δώσουμε αγάπη και θα φτιάξει. Δυστυχώς δεν είναι έτσι. Ο Rocky μέχρι να φτάσουμε να του κάνουμε ευθανασία τον είδαν ένα κάρο γιατροί μέχρι και του Πανεπιστημίου Αθηνών. Αυτός ήταν και ο άνθρωπος που οδήγησε τους γονείς μου σε αυτό λέγοντας ότι το σκυλι είναι killer απο ένστικτο και είναι θέμα χρόνου ποτέ θα σκοτώσει κάποιον. Εσείς οι φιλοζωοι τι θα κανατε;
4. Η οικονομική μου κατάσταση ευτυχώς ακόμα μου επιτρέπει να μπορώ να δαπανησω ότι χρειαστεί για την σωστή ανατροφή του σκύλου, αυτό δεν παει να πει ότι θα δώσω 1000€ για να το αγοράσω.
5. Τέλος μίλησα τηλεφωνικά με δυο εκτροφεις που αντί να βάζουν πικρόχολα σχόλια απάντησαν στα ερωτήματα μου σχετικά με την τιμή και γενικά στο γιατί δεν έχουν και μια πιο φυσιολογική γέννα και όχι πο 2 πρωταθλητές με οικονομικότερη τιμή. Θέλω να πω ότι και οι δυο μου άλλαξαν την γνώμη για τους εκτροφεις και μάλιστα ενδέχεται να αποκτήσω το boxeraki μου απο έναν απο τους δυο.

Οπως λέει και ένας φίλος είμαι άρχοντας .

ευχαριστω για τον χρόνο σας και ειδικά μερικοί απο σας βοήθησαν παρά πολύ.