Θέλω κουτάβι ράτσας...αλλά

katerina116

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2010
677
2
Nicosia ,Cyprus
mayasfriends.blogspot.com
Γιατι ,σε πειραξε η λεξη σεξ ? Τι να πω, κανουν ερωτα?
Συγνωμη,ειναι επιβητορας,επιβιβαση επρεπε να πω :) Με συγχωρεις για την ακομψη εκφραση ,απλα αυτη μου ηρθε εκεινη την ωρα γιατι αυτην χρησιμοποιω στη καθημερινοτητα μου για να εκφρασω αυτη την πραξη.
Αλλα καταλαβα,ναι οντως εχει κ τα εξοδα του ο αρσενικος...εχεις δικιο.
Αν θες πες μου με προσωπικο μηνυμα τα μη κοσμια που σκεφτηκες γιατι πραγματικα δε παει το μυαλο μου...δεν εχω ασχοληθει με "επιβιβασεις" ;)
Οσο για τα κουμαντα εννοειτε ο καθενας στο σπιτι του,κουβεντα κανουμε δεν επιβαλλουμε σε κανεναν κατι !Εννοειτε αυτο...

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
άρα θα συνεχίσεις να τροφοδοτείς- όσο μπορείς- την εκτροφή που κάνεις από όποια άλλα εισοδήματα και για όσο καιρό αντέξεις ψυχολογικά και οικονομικά....
Δεν είναι τυχαίο που άρχισα την εκτροφή τώρα που η μεγάλη μου κόρη τελείωσε το πανεπιστήμιο και κάνει διδακτορικό με υποτροφία ;)

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.011
ΑΤΤΙΚΗ
...ο αρσενικος γιατι θελει τοσα λεφτα για να κανει σεξ;
Οι λέξεις ''σεξ'' ή ''έρωτας'' είναι πολύ ανθρώπινες και εμπεριέχουν πολλών ειδών συναισθήματα και καταστάσεις (θετικές ή αρνητικές) που δεν έχουν καμία σχέση με το σκυλί. Ας μη του προσδίδουμε λοιπόν χαρακτηριστικά που δεν έχει .:)

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
εγώ τείνω να θεωρήσω τον "πελάτη" ενός Εκτροφέα περισσότερο ώς "συνεργάτη" παρά ώς "πελάτη"
και τα χρήματα που δίνει ο κάθε "συνεργάτης" είναι για την "αυξηση μετοχικού κεφαλαίου" της "επιχείρησης" "φυλή τάδε"

Το γεγονός ότι υπάρχει αμοιβαία αγάπη και ενδιαφέρον για το κουτάβι
το οποίο προκαλεί μιά άτυπη "after sales" τεχνική υποστήριξη 24ωρου
δεν κοστολογείται...

πιστεύω πως αν βγαίνει κάτι απο την εκτροφή μιάς φυλής (εκτός απο υπέροχα κουτάβια)
αυτό δεν είναι χρήμα
αλλά εμπειρίες,σχέσεις,συναισθήματα

βέβαια-αφού είμαστε ΚΑΙ υλικά όντα καλό είναι να βγαίνει και λίγο "μάμαλο" για τις κρύες νύχτες του χειμώνα (με εισαγωγικά και χωρίς ;) )

• Like
Reactions: Aslan

andrykor

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2010
311
0
κορινθος
Ποιος σου ειπε οτι τα καθαροαιμα δεν εχουν γεννετικα προβληματα.Αν κουβεντιασεις με ενα κτηνιατρο θα δεις οτι ειναι ακριβως τα ιδια ποσοστα με τις αιμομυξιες και τα συναφη που γινοντε πολλες φιλες τις εχουνε χαλασει οι ιδιοι οι εκτροφεις
υποτιθεται οτι οταν ο εκτροφεας ειναι σωστος και απιαστος στην δουλεια του και μου πιστοποιει οτι τι σκυλακι δεν εχει γενετικα προβληματα και δυσπλασια κτλ, και γι αυτο του πληρωνω το κουταβι 1500 ευρω (τυχαια τιμη) εγω τον πιστευω...αλλιως ποιος ο λογος να τα δωσω?

andrykor

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2010
311
0
κορινθος
Ποια ακριβώς θεωρείς οτι είναι η διαφορά αδέσποτου και σκύλου ράτσας? Επίσης τι εννοείς μορφολογικά σωστό?? Με ποια κριτήρια?

Λυπάμαι που ακόμα κι εδω εκφράζονται απόψεις αυτού του είδους με αυτόν τον τρόπο.....
καταρχην αδεσποτο μπορει να ειναι οποιοδηποτε σκυλι ημιαιμο ή ρατσας το οποιο εχει εγκαταληφθει και περιφερεται. η διαφορα ειναι (για μενα) οτι το αδεσποτο κατα 90% προερχεται απο τυχαιες γεννες που γινονται ακομα και χωρις την παρουσια του ανθρωπου, οποτε χωρις να εχουν διαλεχθει τα καταλληλα υποκειμενα για την γεννα. ενα ρατσας ομως απο εκτροφεα, ειναι απο ελεγχομενη γεννα. οποτε το ενα μπορει να παρουσιασει οποιοδηποτε προβλημα ενω το αλλο μηδαμηνα προβληματα.
εγω παντως την 2η σκυλιτσα μου (ο 1ος ειναι στην φωτο) την μαζεψα απο τον δρομο και τωρα ζει μαζι μου. εχω γραφτει σε 3 συλλογους αδεσποτων και ετσι δεν υποτιμω καθολου τα αδεσποτα. για μενα ολοι οι σκυλοι ειναι ισοτιμοι!
απλα, αν διαβασετε σωστα, η απαντηση μου δεν διαβαζεται μεμονωμενη, αλλα μαζι με την ερωτηση που εθεσε αλλο μελος εδω στο φορουμ. αλλιως τα συμπερασματα ειναι λανθασμενα!

Last edited by a moderator:

Ferb

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2009
417
2
ΡΙΟ
www.rottweilers.gr
υποτιθεται οτι οταν ο εκτροφεας ειναι σωστος και απιαστος στην δουλεια του και μου πιστοποιει οτι τι σκυλακι δεν εχει γενετικα προβληματα και δυσπλασια κτλ, και γι αυτο του πληρωνω το κουταβι 1500 ευρω (τυχαια τιμη) εγω τον πιστευω...αλλιως ποιος ο λογος να τα δωσω?
δεν εισαι καλα ενημερωμενος αγαπητε φιλε/η σε ξαναρωτω ποιος σου ειπε οτι τα κουταβια του εκτροφεα δεν εχουν γενετικα προβληματα.και αυτο αναροτιεμαι κι εγω...ποιος ο λογος να τα δωσεις???ο μονος λογος που βλεπω εγω σε αυτα τα λιγα χρονια που ασχολουμε ειναι απλα για να παρεις ενα σκυλο που να πλησιαζει το προτυπο σε χαρακτηρα και μορφολογια.αυτα απο τη πλευρα του αγοραστη.
Τωρα απο τη πλευρα του εκτροφεα εγω δεν εχω κανενα προβλημα ο εκτροφεας να βγαζει χρηματα για να συνεχισει το χομπυ του,καλα κανει αλλα επιδη καποιοι παραπανω το συγκριναν με επιχειρηση πιστευω οτι δεν εχει καμια σχεση.να μην αναλυσω το γιατι.(θα γραφω μεχρι αυριο)

andrykor

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2010
311
0
κορινθος
δεν εισαι καλα ενημερωμενος αγαπητε φιλε/η σε ξαναρωτω ποιος σου ειπε οτι τα κουταβια του εκτροφεα δεν εχουν γενετικα προβληματα.και αυτο αναροτιεμαι κι εγω...ποιος ο λογος να τα δωσεις???ο μονος λογος που βλεπω εγω σε αυτα τα λιγα χρονια που ασχολουμε ειναι απλα για να παρεις ενα σκυλο που να πλησιαζει το προτυπο σε χαρακτηρα και μορφολογια.αυτα απο τη πλευρα του αγοραστη.
Τωρα απο τη πλευρα του εκτροφεα εγω δεν εχω κανενα προβλημα ο εκτροφεας να βγαζει χρηματα για να συνεχισει το χομπυ του,καλα κανει αλλα επιδη καποιοι παραπανω το συγκριναν με επιχειρηση πιστευω οτι δεν εχει καμια σχεση.να μην αναλυσω το γιατι.(θα γραφω μεχρι αυριο)
αγαπητε ferb, αν διαβασες παραπανω στα μηνυματα μου, θα ειδες οτι εγω δεν εχω κανενα προβλημα αν ο εκτροφεας βγαζει κερδος (και δεν ειμαι εκτροφεας) και υποστηριξα και τους σωστους εκτροφεις.
τωρα οσον αφορα τα προβληματα....σε οποιο site με εκτροφεις και να εχω ψαξει, λενε οτι τα σκυλια τους δεν εχουν τετοια προβληματα...οποτε καταλαβαινω και εγω οτι οντως δεν εχουν ( φανταζομαι αυτο το βλεπουν απο τους προγονους και τα αδελφια ενος κουταβιου, αν δεν παρουσιαζει κανεις ενα γενετικο προβλημα, λογικα δεν θα το εχει και το κουταβι). εχω καταλαβει λαθος? για ενημερωστε με οι εκτροφεις για να μην λεω και βλακειες εδω μεσα και παιρνω κοσμο στο λαιμο μου...ευχαριστω!!!

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
738
χαλκιδα
www.facebook.com
Αυτοί που λένε οτι δε βγάζουν το έχουν τεκμηριώσει με νούμερα. Εσύ πως τεκμηριώνεις την αντίθετη άποψη?
γιατι με μια γεννα βγαζουν 5000+.δεν νομιζω οτι τα εξοδα ειναι τοσα για καθε γεννα τεσπα αποψη μου σωστη η λαθος,απλα δε πειθομαι για το αντιθετο.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
γιατι με μια γεννα βγαζουν 5000+.δεν νομιζω οτι τα εξοδα ειναι τοσα για καθε γεννα τεσπα αποψη μου σωστη η λαθος,απλα δε πειθομαι για το αντιθετο.
To αν νομίζεις ή όχι, δεν αποτελεί τεκμηρίωση. :)
Τουλάχιστον όχι του επιπέδου της τεκμηρίωσης της άλλης πλευράς.

σε οποιο site με εκτροφεις και να εχω ψαξει, λενε οτι τα σκυλια τους δεν εχουν τετοια προβληματα...οποτε καταλαβαινω και εγω οτι οντως δεν εχουν ( φανταζομαι αυτο το βλεπουν απο τους προγονους και τα αδελφια ενος κουταβιου, αν δεν παρουσιαζει κανεις ενα γενετικο προβλημα, λογικα δεν θα το εχει και το κουταβι).
Τον εκτροφέα δεν τον κρίνεις απο την ιστοσελίδα του. (οι παπιμιλάδες πχ έχουν εξαιρετικές ιστοσελίδες, με "υγιέστατα" σκυλιά).

Εχεις στατιστικά στοιχεία που να αποδεικνύουν οτι τα ημίαιμα σκυλιά παρουσιάζουν αυξημένες γενετικά μεταδιδόμενες ασθένειες σε σχέση με τα καθαρόαιμα? (και καθαρόαιμα ποιας φυλής? Η κάθε φυλή έχει και τα ιδιαίτερα προβληματά της). Εγώ όχι.

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Εχεις στατιστικά στοιχεία που να αποδεικνύουν οτι τα ημίαιμα σκυλιά παρουσιάζουν αυξημένες γενετικά μεταδιδόμενες ασθένειες σε σχέση με τα καθαρόαιμα? (και καθαρόαιμα ποιας φυλής? Η κάθε φυλή έχει και τα ιδιαίτερα προβληματά της). Εγώ όχι.
Έχεις στοιχεία για το αντίθετο?

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
738
χαλκιδα
www.facebook.com
κοπριτη απλα εχω αλλη αποψη.το χομπυ οταν παιζει χρημα σταματαει να ναι χομπι και ειναι επαγγελμα.δε θελω να κανω αναλυση γιατι δεν εχει ουσια δεν ειμαι εκτροφεας μπορει να κανω και λαθος αλλα δυσκολα θα αλλαζα γνωμη

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Και για να κλείσω εγω τουλάχιστον μ'αυτό το χιλιοσυζητημένο θέμα, οταν ψωνίζεις απο σωστό εκτροφέα, ψωνίζεις συγκεκριμένες προδιαγραφές μορφολογίας και χαρακτήρα, με σχετικές εγγυήσεις, καθώς και μια σχετική σιγουριά οτι ο σκύλος δεν θα εμφανίσει τα αυξημένα προβλήματα υγείας που εμφανίζουν οι εκάστοτε φυλές λόγω κακής εκτροφής....

Oι προδιαγραφές και οι εγγυήσεις κοστίζουν. Αν για σένα είναι επιθυμητές, ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ. Γιατί να μην έχει κέρδος αφού πουλάει προϊόν με ζήτηση?? Αυτοί που θεωρούν ακριβό ένα σκύλο Χ τιμής, συνήθως δεν έχουν ιδέα για τις προδιαγραφές και τις εγγυήσεις της φυλής που τους ενδιαφέρει.

Αν δεν σ'ενδιαφέρουν οι εγγύήσεις μορφολογίας και χαρακτήρα, παίρνεις ημίαιμο. Και μάλιστα όσο "πιο ημίαιμο" είναι, τόσο λιγότερες πιθανότητες θα έχει να εμφανίσει τις γενετικές ασθένειες που εμφανίζουν τα καθαρόαιμα κακής εκτροφής λόγω υπερβολικού inbreeding.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
δηλαδη μου λες οτι απο σωστο εκτροφεα αγοραζουμε ΜΟΝΟ μορφολογια και χαρακτηρα???
Ξαναδιάβασε τι έγραψα:
"...καθώς και μια σχετική σιγουριά οτι ο σκύλος δεν θα εμφανίσει τα αυξημένα προβλήματα υγείας που εμφανίζουν οι εκάστοτε φυλές λόγω κακής εκτροφής...."

Έχεις στοιχεία για το αντίθετο?
Μπορούμε να συζητήσουμε για παράδειγμα το εξής άρθρο:
"Population structure and inbreeding from pedigree analysis of purebred dogs," Genetics, 179(1): 593–601, 2008. doi:10.1534/genetics.107.084954 Calboli FC , Sampson J, Fretwell N, Balding DJ
http://www.genetics.org/cgi/reprint/179/1/593

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
ο πολεμος των αστρων

για οσους ασχολουνται με τα οικονομικα οφελη :δεν εχετε τιποτα καλυτερο να ασχοληθητε ? ας πουμε για τη φυσιολογια του κατοικιδιου σας ,εχετε μαθει τα παντα πια που δεν υπαρχει τιποτα αλλο να μαθετε περαν του οικονομικου ?

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
Και μάλιστα όσο "πιο ημίαιμο" είναι, τόσο λιγότερες πιθανότητες θα έχει να εμφανίσει τις γενετικές ασθένειες που εμφανίζουν τα καθαρόαιμα κακής εκτροφής λόγω υπερβολικού inbreeding.

με συγχωρείς τώρα...αλλά αυτή η καραμέλα απλά δεν στέκει....

τα ημίαιμα είναι απόγονοι των κακής εκτροφής καθαρόαιμων που καταλήγουν στους δρόμους

τα κληρονομικά δεν είναι αποτέλεσμα της """αιμομιξίας""""

ούτε και "ξεπλένονται" με λίγο ανακάτεμα φυλών

όταν έχεις έναν σκύλο με κάποιο πρόβλημα και ζευγαρώνει με έναν άλλο σκύλο με παρόμοιο πρόβλημα τα κουτάβια έχουν αυξημένες πιθανότητες να παρουσιάσουν το ίδιο πρόβλημα. ότι φυλή κι αν είναι οι γονείς
αυτό που παίζει ρόλο είναι το πρόβλημα και όχι η φυλή
άλλωστε...όπως ξανάπαμε...είναι όλα σκυλιά :)
δυσπλασικός σκύλος με δυσπλασικό σκύλο κάνουν δυσπλασικούς σκύλους-δεν πά να ναι mix breed σε βάθος γεννεών

η μόνη περίπτωση να πάρεις σκύλο με πολύ μειωμένες πιθανότητες να παρουσιάσει γεννετικές ανωμαλίες είναι απο κάποιο πολύ σοβαρό εκτροφείο που κρατάει αρχεία και στοιχεία για όλα τα κουτάβια που έχει δώσει και που με πολύ κόπο και επιμονή έχει καταφέρει να "αφαιρέσει" σε αρκετά μεγάλο βαθμό όσες τυχών παθήσεις κουβαλάγανε οι γραμμές του

katerina116

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2010
677
2
Nicosia ,Cyprus
Εγω με αυτο
Και μάλιστα όσο "πιο ημίαιμο" είναι, τόσο λιγότερες πιθανότητες θα έχει να εμφανίσει τις γενετικές ασθένειες
πιστευω οτι εννοει οτι οταν τα σκυλια ζουν για καποιες γενιες αδεσποτα τοτε επιβιωνουν κ αναπαραγονται οι πιο δυνατοι οργανισμοι.Οι αρρωστοι πιο πιθανο ειναι να πεθανουν πριν αφησουν απογονους.
Κ με αυτη την εννοια εχει λιγοτερες πιθανοτητες να εμφανισει κληρονομικες ασθενειες.
Καπως ετσι το αντιλαμβανομαι αυτο.
Σιγουρα βεβαια κατι τετοιο μπορει να στο εγγυηθει και ενας καλος εκτροφεας που εχει παρακολουθησει πολλα κουταβια της εκτροφης του.

katerina116

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2010
677
2
Nicosia ,Cyprus
για οσους ασχολουνται με τα οικονομικα οφελη :δεν εχετε τιποτα καλυτερο να ασχοληθητε ?
Εγω προσωπικα για να ειμαι σαββατοβραδο εδω κ να γραφω, προφανως κ δεν εχω κατι καλυτερο να κανω :p
Κουβεντα κανουμε,δε πιστευω να προσβληθηκε κανεις μεσα απο τη συγκεκριμενη συζητηση.