Επειδή ειπώθηκαν πολλά και επειδή ούτε έχω βάλει κανένα δικηγόρο μου εδώ μέσα, ούτε γνωρίζω προσωπικά κανέναν, πέρα από 2-3 που έχουμε ανταλλάξει ένα τηλέφωνο και έχουμε πει 5 κουβέντες κι αυτές άσχετες με το φόρουμ, (η
@vrmode δεν είναι μέσα σε αυτούς, για να λυθεί σε κάποιους η απορία), θα ήθελα - αν τα καταφέρω- να βάλω λίγο τα πράγματα στην θέση τους.
Όλα ξεκίνησαν από το 2 μηνύματά μου. Το πρώτο μιλούσε με την εμπειρία μου με μία φιλοζωική - που όλοι συμφωνήσατε και συμπαρασταθήκατε για την συμπεριφορά τους και το δεύτερο το παρακάτω:
"Να μην μιλήσω για εκτροφείς τόσο σε Ελλάδα, όσο και σε εξωτερικό που η συζήτηση άρχιζε και τελείωνε στα βραβεία και στις εκθέσεις και όταν ζητάς φάκελλο υγείας αυτών που ζευγάρωσαν ή ζευγαρώνουν, η κουβέντα πάει στο πόσο υγιείς ήταν οι παππούδες τους!!!!
Έχει χαθεί η μπάλα, τελείως.
Δεν θα το συνεχίσω γιατί θα γίνω κακός.
Κι εγώ δεν ήθελα τίποτα από όλα αυτά. Τον Μακούλι μου ήθελα, αλλά δυστυχώς δεν γυρνάει πίσω. Μας άφησε στην μοναξιά μας."
Αν αυτό το σχόλιο το διαβάσει κανείς σε συνέχεια με το προηγούμενο περί φιλοζωικής θα καταλάβει αμέσως ότι ειπώθηκε ως απλό παράπονο και όχι ως μομφή σε κανέναν.
Το θέμα θα περνούσε απαρατήρητο αν δεν επενέβαινε η
@ProudtobeGreek με το απαράδεκτο, για μένα, σχόλιό της και δημιουργήθηκε όλο το επόμενο παρατράγουδο. Η οποία αντιλαμβάνομαι ότι περιμένει απαντήσεις, μιας και ρωτά αν είδα.
Θα ξεκινήσω από τα γενικά και θα πάω στα "ειδικά" που ειπώθηκαν.
Όσοι ασχολείστε επαγγελματικά/ερασιτεχνικά αλλά ασχολείστε πολύ περισσότερο με το θέμα σκύλος, πέραν του απλώς εννοούμενου "σκυλοιδιοκτήτης" αντί να είσαστε στην τσίτα για κάθε σχόλιο, καθίστε και μιλήστε. Ο κάθε απλός σκυλοιδιοκτήτης μεταφέρει τις προσωπικές του εμπειρίες εδώ μέσα που δεν έχει κανένα μα κανένα συμφέρον να τα βάλει με όλους εσάς.
Τι έχω εγώ εναντίον των εκτροφέων;; ΤΙΠΟΤΑ!
Γιατί αντιδράω; Αντιδράω σε ότι βλέπω μαθαίνω κλπ κλπ
Όπως πχ όταν είχα θίξει το θέμα αιμομιξίας και κατέληξα κομπλεξικός επειδή δεν έχω εκτροφικό σκυλί. Όπως πολλά άλλα παραδείγματα που με ενοχλούν ως άνθρωπο που θα ήθελε να έχει ένα υγιή και ισορροπημένο σκύλο δίπλα του. Δεν ξυπνάει κανείς το πρωί και λέει τι θα κάνουμε σήμερα, ας τα βάλουμε με τους εκτροφείς. Και όσες φορές έγινε το μπάχαλο εδώ μέσα στα λίγα χρόνια που εγώ μπαίνω, είναι η υπερβολική αντίδραση των "θιγομένων" που προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.
Στα ειδικά:
Αγαπητή μου εκτροφέας, ποτέ δεν σου έχω επιτεθεί προσωπικά, δεν σε γνωρίζω άλλωστε. Όσες φορές μίλησα "κατά των εκτροφεών" όπως ειπώθηκε, ήταν σε γενικές συζητήσεις με διάφορους άλλους και είπα την άποψή μου.
Δεν σου ζήτησε να κανείς να απολογηθείς για το σύνολο των εκτροφέων. Δεν σου ζήτησε κανείς να απαντήσεις για κάτι που δεν σε αφορά.
Γιατί όταν λέω πχ "...τόσο σε Ελλάδα, όσο και σε εξωτερικό που η συζήτηση άρχιζε και τελείωνε στα βραβεία και στις εκθέσεις και όταν ζητάς φάκελλο υγείας... " ποιος μπορεί να βγάλει το συμπέρασμα ότι αναφέρομαι σε σένα; (τα υπόλοιπα τα εξήγησα στο προηγούμενο ποστ μου. Ακόμα και στο σχόλιό μου αναφέρω "με όσους μίλησα"). Με το ίδιο σκεπτικό να έρθει και ο LBK ο αμερικάνος ή ο Χ σωστός ευρωπαίος εκτροφέας να μου ζητήσει τον λόγο;; Ή ο
@tasos malinoua που τα έχουμε πει αρκετές φορές και στο τηλ;
Ναι με ενόχλησε το σχόλιο σου και είπα και 2 κουβέντες παραπάνω γιατί όπως είπα ήταν κακοπροαίρετο. δεν υπήρχε λόγος να πεις "επικοινώνησε μαζί μου για κουτάβι με το που πέθανε ο σκύλος του.." ούτε "καλά κάνουν οι εκτροφείς και δεν δίνουν τον σκύλο τους...".
Και δεν υπήρχε κανένας λόγος, γιατί σε πληροφορώ κανένας μα κανένας δεν σκέφτηκε εσένα. Είτε γιατί δεν σε ξέρουν, είτε γιατί σε ξέρουν και ξέρουν ότι είσαι τυπική σε αυτά.
Και με ενόχλησε παραπάνω, γιατί για αυτό ακριβώς απευθύνθηκα σε σένα, γιατί σε θεωρούσα διαφορετική από τους άλλους.
Ναι και τα 2 αυτά είναι προκλητικά και επιθετικά κατά την γενική ομολογία. Τα οποία έγειραν και την παραπέρα αντιπαράθεση και δεν έχω να πω κάτι περισσότερο μαζί σου, γιατί δεν υπάρχει κανένας λόγος.
Και πάμε στα επόμενα σχόλια (τα οποία αφορούν όλους):
Γιατί πχ είμαι πολύ καλός να υιοθετήσω ένα σκύλο αλλά όχι να πάρω εκτροφικό!
)
Είναι εντάξει να πάω την επόμενη μέρα για υιοθεσία αλλά όχι για αγορά!!
(εδώ πραγματικά με κομπλάρατε όλοι)!!!!!
Μπήκα στην διαδικασία να σας παρουσιάσω προσωπικές στιγμές, όχι για να απολογηθώ, ούτε για να με λυπηθείτε, ούτε για να δικαιολογηθώ. Ειλικρινά πιστέψτε με, (όσοι με γνωρίζουν το ξέρουν) δεν έχω μα καμία τέτοια ανάγκη.
Το έκανα απλά να παρουσιάσω μια άλλη πτυχή στο πως αντιμετωπίζει ο καθένας αυτή την κατάσταση.
Και εδώ έρχομαι σε σένα αγαπητή
@mareco που ο δογματισμό σου εμφανίζεται με λόγο ασεβή και πολλές φορές γίνεται αιτία για μεγάλες διαμάχες οι οποίες δεν θα γίνονταν σε άλλη περίπτωση.
Θα ξεκινήσω περί σεβασμού και "βιογραφικού" που ανέφερες. Δεν ζήτησε κανένας βιογραφικό σε όσους μπαίνουν εδώ μέσα, αλλά εγώ έμαθα από τους δικούς μου γονείς και στην δική μου εποχή, να σέβομαι τον άλλο για την ηλικία του που συνεπάγεται-τονίζω- και τις εμπειρίες του και να συμπεριφέρομαι ανάλογα. Προφανώς είναι κάτι που δεν το έχεις μάθει και δεν σε αφορά, ώστε να τα ισοπεδώνεις όλα. Βέβαια έχεις το ελαφρυντικό ότι δεν είσαι η μόνη, αλλά έχεις και την ανάλογη παρέα.
Λέω δογματισμό, γιατί έχεις μια εικόνα στο μυαλό σου (δεν μιλάω για συμφέροντα) και θεωρείς ότι οποιοσδήποτε χαλάσει αυτή την εικόνα ή τολμήσει να έχει διαφορετική άποψη πρέπει να καεί στο πυρ το εξώτερο!
Δεν θα μπω στην διαδικασία να σχολιάσω για το αν με περνάς ή όχι για μαλάκα, γιατί μόλις μου πρότεινες κουταβάκια σε ευχαρίστησα μέσα από την καρδιά μου θεωρώντας ότι το έκανες από ανθρώπινη αλληλεγγύη αλλά δυστυχώς και αυτή την εικόνα την χάλασες με τα επόμενά σου, κάνοντάς με στο τέλος να πιστέψω τα λόγια της
@vrmode περί μαλάκα.
Και σε σχέση με επόμενα σχόλιά σου: θεωρούμε (όσοι πρωτομπαίνουμε) ότι το dogforum απευθύνεται σε όσους ασχολούνται ένα τικ παραπάνω με τον σκύλο τους από ότι το μεγαλύτερο ποσοστό και αγαπάνε τα ζώα τους και μπλα μπλα μπλα
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο ο καθένας θα πετάξει το μακρύ και το κοντό του. Γιατί είναι φόρουμ, γιατί είναι ανοικτό προς όλους, γιατί δεν ξέρουμε όσα οι επαγγελματίες ή οι άνθρωποι που ασχολούνται έστω ερασιτεχνικά αλλά χρόνια.
Αν θεωρείς εσύ ή κάποιοι άλλοι ή και ο ιδιοκτήτης του φόρουμ, ότι απόψεις πρέπει να εκφέρουν μόνο οι παραπάνω κατηγορίες και όλοι οι υπόλοιποι να ζητοκραυγάζουμε και να χειροκροτάμε τους γκουρού, απλά ας μπει ως κανόνας και ας γίνει κλειστή ομάδα.
Ξέρω και από παλιές επικοινωνίες ότι πάρα πολλά αξιόλογα μέλη σταμάτησαν να συμμετέχουν για αυτό τον λόγο. Ξέρω δεν σας ενδιαφέρει αλλά πως θα το κάνουμε, έτσι είναι. Έχει δημιουργηθεί η εντύπωση κλίκας. Καλώς ή κακώς, σας αρέσει δεν σας αρέσει, αυτή είναι η κοινή εντύπωση.
Τέλος, το ξαναλέω... Το πως αντιδρά, πως αγαπά, πως χαίρεται και πως πενθεί ο καθένας τον σκύλο του είναι καθαρά στον χαρακτήρα του καθενός και δεν επιδέχεται "σωστό ή λάθος".
Επ' αυτού θα σας πω ότι η αναζήτησή μας στο να υιοθετήσουμε σκυλάκι, μας έδειξε ότι δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι να υποδεχθούμε ακόμη . (Τουλάχιστον μέχρι να μετακομίσουμε)
Και αυτό -κατ' εμέ- είναι κάτι που έπρεπε να το ζήσουμε για να το νοιώσουμε και να το καταλάβουμε.
ΥΓ
Φυσικά και για πολλούς είμαι ο ακαταλληλότερος για να δώσει ένας εκτροφέας τον σκύλο του, γιατί έχω την απαίτηση να περάσω από κόσκινο τον εκτροφέα και τα σκυλιά του, όπως και αυτός περνάει από κόσκινο εμένα για το πως θα είναι το σκυλί του μαζί μου.