Και για να μην μιλάμε στον "αέρα"...έχω παρακολουθήσει τα σεμινάρια του American Kennel Club College σε σχέση με την εκτροφή(είναι αρκετά τα "θέματα" που παρακολούθησα) και έχω περάσει με επιτυχία τις εξετάσεις.
Χωρίς να σημαίνει οτι έγινα "Επιστήμονας",εξάλλου ποτέ δεν είπα οτι ΞΕΡΩ αλλά οτι προσπαθώ να μαθαίνω απο σωστές πηγές για την εκτροφή και πως επηρρεάζουν τα γονίδια και οι επιλογές τους απογόνους και την φυλή μας ώστε να επιλέγω κάθε μου βήμα με σκεπτικό που να στηρίζεται σε σωστές γνώσεις.Οπότε το περί "αιμομιξίας" στην καθαροαιμία θα μου επιτρέψετε να γνωρίζω οτι ειναι ενα αρκετά πολύπλοκο θέμα για να μπορεί να αναλυθεί απλοϊκά...
Όσο για το ζευγάρωμα μου που αναφέρθηκε θεωρείται "Ανοιχτή" εκτροφή(δεν έχει κανένα ποσοστό κοινών προγόνων μεταξύ των 2 γεννητόρων).Το οτι ο πατέρας προέρχεται απο κλειστή εκτροφή ενέχει κινδύνους για τον ίδιο(Από άποψη υγείας)αλλά αφού έφτασε 6 χρονών υγιής και έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις σημαίνει οτι δεν έχει κάποιο πρόβλημα που να προήλθε απο την κλειστή εκτροφή των γονιών του και ακόμα και να υπάρχει υπολοιπόμενο κάποιο γονίδιο δε θα μεταφερθεί αν δεν υπάρχει και στον άλλο γεννήτορα.Όταν κάνουμε ανοιχτή εκτροφή είναι καλύτερα απο άποψη υπολοιπόμενων γονιδίων και υγείας αλλά μορφολογικά είναι δύσκολη η σταθεροποίηση.
Δεν ειναι απαραίτητο οτι τα κουτάβια απο κλειστή εκτροφή θα έχουν θέμα(κάποιο ή κάποια απο αυτά),εξαρτάται απο το τι γονίδια κουβαλούν οι γονείς και αν στη συγκεκριμένη γραμμή υπάρχει κάποιο πρόβλημα υγείας όπου με την κλειστή εκτροφή οι πιθανότητες να εμφανιστεί στους απογόνους ειναι μεγαλύτερη αλλά όχι δεδομένη.Αυτά τα ολίγα γιατί αισθάνομαι οτι πλατιάζω....
Είχα πεί οτι δε θα γράφω και θα ήθελα να το κρατήσω....αρκεί να μην "χτυπουν" έμμεσα ανθρώπους που με εμπιστεύτηκαν ούτε και τα σκυλιά μου...για εμένα μπορεί ο καθένας να πεί οτι θέλει το έχω ξαναπέι πολλάκις,δε γίνεται να συμφωνούμε όλοι με όλους...
@vrmode Προσπαθώ να απαντώ με επιχειρήματα και με σεβασμό,χωρίς να ειρωνεύομαι...θα σε παρακαλέσω να κάνεις το ίδιο...Είμαι αρκετό καιρό εδώ μέσα και έχω δείξει οτι τουλάχιστον δεν κρύβομαι και εκτίθεμαι σε αντίθεση με εκτροφείς που δεν θα μπούν ούτε θα γράψουν ποτέ τίποτα...Δεν απολογούμαι αλλά σέβομαι κάποια πράγματα και γι'αυτό θα επιθυμούσα το ίδιο...Το να μην συμφωνείς ή να μη με συμπαθείς μου είναι αδιάφορο και είναι δικαίωμα σου όμως μη μηδενίζεις ή αλλάζεις κάποια πράγματα που γράφω απλά για να πείς το αντίθετο.Ο πατέρας της γέννας ΜΠΗΚΕ με σκύλα που ΔΕΝ έχουν κανένα κοινό πρόγονο ΑΡΑ αν υπάρχει υπολοιπόμενο γονίδιο λόγω των προγόνων του οι πιθανότητες να εμφανιστεί είναι ελάχιστες,ελπίζω τώρα να έγινε καταννοητό!!