Η “γλώσσα” των σκύλων

antivias

Member
12 Ιουνίου 2007
22
0
Rottie: Ο τίτλος του θέματος «Κατανόηση της "γλώσσας" των», άλλαξε σε «Η “γλώσσα” των σκύλων» και μεταφέρθηκε στην κατηγορία «εκπαίδευση και συμπεριφορά».

Σίγουρα, κάποιοι «ειδικοί», ξέρουν καλύτερα, τα περί «σκυλίσιας γλώσσας»... αλλά, και όλοι εμείς, πού έχουμε τις προσωπικές μας εμπειρίες... νομίζω, πως κάτι θα μπορούσαμε να μοιραστούμε σε σχέση με το θέμα. (και ας μην είναι απόλυτα τεκμηριωμένές οι απόψεις μας . . . εξάλλου ποιος πραγματικά ξέρει, που μπορεί να φτάσουμε ?).

Λοιπόν, ξεκινάω να αναπτύξω λίγο παραπάνω το θέμα, όπως το έχω στο μυαλό μου. Λέγοντας σκυλίσια γλώσσα εννοώ όλα αυτά που μπορεί να κάνουν οι φίλοι μας, από μόνοι τους, για να πούνε κάτι. Αυτό μπορεί να είναι κάτι πολύ εμφανή , μπορεί και όχι ! Θα μοιραστώ μερικά από τα πράγματα, που έχω παρατηρήσει με τα δικά μου σκυλιά:

• Από το βλέμμα τους μπορούσα να καταλάβω αρκετές φορές την ψυχική τους κατάσταση. Το σκυλί δεν θα σε κοροϊδέψει με το βλέμμα του. Είναι μια εύκολη και καλή παρατήρηση, που μπορούμε να κάνουμε προσπαθώντας να τα καταλάβουμε... Έχω νιώσει, να μου λένε με τα μάτια: πονάω, βαριέμαι, θέλω να πάμε σπίτι μας, δεν είμαι καλά, σ αγαπάω, όλα καλά, σε καταλαβαίνω, Συγνώμη, κτλ! Εσείς ?

• Όταν με βλέπανε να αγκαλιάζω και να φιλάω ένα άλλο άτομο, συνήθως δημιουργούσανε φασαρία κ προσπαθούσανε να χώνονται ανάμεσα σε μένα και στο άλλο άτομο. Αυτό, συνήθως το έπαιρνα σαν κίνηση «ζήλιας» αλλά τελικά κατέληξα, περισσότερο, στο ότι προσπαθούνε να ισορροπήσουνε μια κατάστασή που προκύπτει από το αγκάλιασμα, που δεν ξέρουν αν είναι θετική η΄ όχι.
Γιατί, την ίδια περίπου συμπεριφορά είχανε, αν μέσα στο σπίτι, υπήρχε πραγματική ένταση... Δυνατές φωνές, νευρική κινητικότητα, από εμένα σε σχέση με άλλα άτομα και το αντίθετο. Τέλος πάντων, για την συγκεκριμένη συμπεριφορά δεν είμαι κ τελείως σίγουρος!

• Μια άλλη συμπεριφορά που έχω παρατηρήσει κ έχει πολύ πλάκα είναι η γρήγορη κ επαναλαμβανόμενη κίνηση της γλώσσας προς τα έξω.
Όταν χτύπαγα μαλακά με το χέρι μου την SADY , στο σημείο τον γοφών της, κ ήταν κάτι που γούσταρε πολύ, όπως και το χαΐδεμα στην κοιλιά της. . . έβγαζε, επαναλαμβανόμενα την γλώσσα της μέσα – έξω με απίστευτή ταχύτητα, και μόλις σταματούσα να την ακουμπάω, αμέσως σταματούσε και η δική της κίνηση. (κατάλαβα πως είναι μια αυθόρμητη κίνηση, επίδειξης, σωματικής ευχαρίστησης)

• Η MITSI μου, πού την υιοθέτησα σε μεγάλη ηλικία και σε κακή ψυχολογική κατάσταση. Στην αρχή της σχέσης μας, πάντα μου έδειχνε τα όρια, που θα με άφηνε να κινηθώ, δείχνοντας μου τα δόντια της ενώ ταυτόχρονα γρύλιζε παρατεταμένα. Τότε ήξερα ότι έπρεπε να προσέχω... !
Όμως, μετά από μερικά χρόνια και αφού ήμασταν κολλητάρια! Και έπρεπε να της βάζω κάποιο φάρμακο στα μάτια, που την πόναγε αρκετά... Την παρατηρούσα να σηκώνει τα χείλια της κ να φαίνονται τα δόντια της αλλά χωρίς να γρυλίζει! Έτσι μου έδειχνε ότι την πονάω αλλά έκανε υπομονή και δεν θα μου έκανε κακό!

• Κάτι άλλο που είχα παρατηρήσει από όλα τα σκυλιά μου σε σχέση με τα άλλα σκυλιά, ... όταν κάποιο άγνωστο σκυλί έτρεχε γρήγορα και κατευθείαν προς τα πάνω τους. . . γινόντουσαν νευρικά κ έτοιμα για καυγά ! καθόντουσαν ακίνητα, με λίγο γυρισμένο το κεφάλι προς άλλη κατεύθυνση και τα μάτια να παρακολουθούν την «απειλή» . . . ενώ με τα άγνωστα σκυλιά, που πλησιάζανε όμως δειλά, δεν έδειχναν κανένα σημάδι αγωνίας.

... αυτές είναι μερικές από τις δικές μου παρατηρήσεις. . . για να αναπτύξω λίγο τον τίτλο της συζήτησης. Θα ήθελα να μάθω και τις δικές σας. :D

24 Μαϊου 2007
9
0
καταρχην να σε καλοσωρισω....το μονο σιγουρο που εχω παρατηρησει γω αλλα και ολοι σχεδον οι ιδιοκτητες σκυλων ειναι εκεινο το βλεμμα το παραπονιαρικο σαν να σε παρακαλει οταν τρως κατι και δε του δινεις....λες και εχει να φαει ποσες μερες,ασχετα αν τελειωσε πριν απο σενα το δικο του το φαγητο....

sofiaklv

Well-Known Member
4 Μαϊου 2007
1.362
3
Athens
Σίγουρα τα περισσότερα τα λένε με το βλέμμα και την ουρά.
Εκτός απ'αυτά η δικιά μου σε στιγμές μεγάλης χαράς (πχ όταν βλέπει το λουρί και ξέρει ότι θα πάει βόλτα, όταν βλέπει το φαγητό να σερβίρεται, όταν πάμε στον αδελφό της για παιχνίδι, όταν γυρνάμε απ'τη δουλειά) κάνει κάτι ήχους ανάμεσα σε γρύλισμα και γάβγισμα (σε καμία περίπτωση απειλητικούς) σα να πανυγηριζει ενα πραμα.... \:D/
Δε θα ξεχάσω όμως ποτέ, την πρώτη φορά που ταξίδεψε σε kennel πλοίου μόνη της και δεμένη μέσα στο κλουβι, όταν πήγα κάποια στιγμή να τη δω απλωσα το χερι να τη χαϊδεψω και γύρισε το κεφάλι απ'την άλλη (και το έκανε τρεις-τεσσερις φορές, δε μπορεί να ήταν τυχαίο). Με τσάκισε η άτιμη......... :(

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Πολύ ωραίο θέμα! Μπράβο antivias! :p

Τις συμπεριφορές που περιέγραψες, τις αναγνωρίζω και στο δικό μου σκυλί!
Είναι γεγονός πως τα σκυλιά έχουν τους δικούς τους κώδικες επικοινωνίας και καλό θα είναι αντί να προσπαθούμε να τα εξανθρωπίσουμε, να προσπαθήσουμε να αποκρυπτογραφήσουμε τη γλώσσα του σώματός τους. :wink:

Αυτό που μου έκανε εντύπωση όταν έβλεπα τον Iggy να παίζει με τα άλλα σκυλιά στο πάρκο είναι το εξής:
Το παιχνίδι τους, κατά βάση, ήταν παιχνίδι κυριαρχίας!

Πριν λίγους μήνες, όταν το σκυλί μου ήταν και ένιωθε μικρός και αδύναμος, συνήθιζε να ξαπλώνει με τη ράχη προς τα κάτω όταν έπρεπε να ρίξει τους ρυθμούς ενός σκληρού παιχνιδιού με κάποιο ενήλικο σκύλο.
Τώρα που είναι σχεδόν ενός χρόνου και έχει αποκτήσει αυτοπεποίθηση και συναίσθηση της δύναμής του, προτιμά κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, να βάζει τα μπροστινά του πόδια στη ράχη των άλλων σκύλων.

Κάτι άλλο το οποίο μου έχει κάνει εντύπωση είναι το χασμουρητό!
Ο σκύλος μου δεν χασμουριέται μόνο όταν νυστάζει!
Χρησιμοποιεί το χασμουρητό κυρίως ως αγχολυτικό!
Έχω παρατηρήσει πως όταν νιώσει ότι στρεσάρεται (πχ. όταν μπαίνει στο αυτοκίνητο, ή έρχονται ξένοι στο σπίτι) αρχίζει να χασμουριέται!

Θα θυμηθώ και άλλα και θα επανέλθω! :wink:

antivias

Member
12 Ιουνίου 2007
22
0
Και για μένα, το να προσπαθούμε να αποκρυπτογραφήσουμε αυτούς τους κώδικες, σημαίνει πως θα κάνουμε την ζωή μας αλλά και την ζωή τους πιο εύκολη. Επίσης, πολύ σημαντικό είναι να αφήνουμε τους σκύλους μας να γνωρίζουν κ να δημιουργούν φιλίες με άτομα που μιλάνε την ίδια γλώσσα! Να παραμένουν σκύλοι !(τους κάνει καλό) Τα ακοινώνητα σκυλιά που είναι απομονωμένα και αποξενωμένα είναι προφανές πως αγνοούν ή ξεχνούν βασικούς κώδικες. Ιδιαίτερα αντιληπτό γίνεται αυτό κατά την τυχαία συνάντηση τους με άλλα άτομα, στην βόλτα ... (δημιουργείται ΠΑΝΙΚΟΣ !!!) όταν δεν πραγματοποιούν την σωστή συμπεριφορά προς κάποιο ξένο άτομο.
Όμως ακόμα και αυτό μπορούμε να το διορθώσουμε, αν θέλουμε ! Για παράδειγμα ... εγώ προσωπικά δεν άφηνα ποτέ την MITSI να τρέξει απευθείας προς κάποιο άγνωστο σκύλο, ενώ εκείνη με τραβούσε απεγνωσμένα! (το σκυλί το είχανε καταδικάσει να «ζει» σε μία ταράτσα για πολλά χρόνια... ήθελε να γνωρίσει, να συναναστραφεί με άλλα άτομα), προσπαθούσα να την πλησιάσω αργά και όχι απευθείας αλλά κυκλικά προς το ξένο σκυλί ! αλλιώς κινδυνεύεις να παρερμηνευτεί η λαχτάρα γνωριμίας, με επίθεση !

Αυτή η παρατήρηση με το χασμουρητό είναι πολύ καλή ! Το έχω παρατηρήσει κ εγώ σε πολλά σκυλιά, και νομίζω πως πραγματοποιείται ακριβώς σαν αγχολυτικό. Σαν μια προσπάθεια να ισορροπήσουνε μια κατάσταση, που τους έχει προκαλέσει μια μικρή νευρικότητα. Το χασμουρητό μπορούν να το παρατηρήσουν κ οι υπόλοιποι «γονείς». Και να ξέρουν ότι εκείνη την στιγμή μπορεί ο σκύλος τους να βιώνει μια άβολή κατάσταση!

Νομίζω πως έχουμε να πούμε αρκετά ακόμα για το θέμα αν πιστεύουμε πραγματικά ότι μπορούμε να ανεβάσουμε το επίπεδο κατανόησης προς αυτά τα πλάσματα που τόσο αγαπάμε!

magi

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2006
607
2
Athens
Ναι το χασμουρητό και η δική μου έχει.
Άλλο ένα σήμα που κάνει η σκύλα μου είναι ελαφρύ χτύπημα με το ποπό της στο άλλο σκυλί, ή ξαπλώνει μόνο τα μπροστινά ποδιά – που να πει έλα να παίξουμε. Ειδικά αυτό με το ποπό έχει γέλιο.

Morgan_A

Well-Known Member
27 Απριλίου 2007
180
4
Αθήνα
www.ourdogs.gr
Συμφωνώ...

Και εγώ έχω παρατηρήσει το χασμουριτό...
Νομίζω ότι πραγματικά χρησιμοποιήται σαν αγχολιτικό...!

Όμως, θα ήθελα να προσθέσω και κάτι ακόμα...
Έχω παρατηρήσει, ότι σε στιγμές ικανοποίησης..., ευχαρίστησης..., καταπίνει... το σάλιο του.
Αυτό δε, το έχω υιοθετήσει και εγώ σαν συμπεριφορά... και όταν θέλω να του δείξω ότι με ευχαριστεί κάτι..., φροντίζω να καταπίνω και εγώ, αλλά όχι και τόσο διακριτικά..., ώστε να το καταλάβει και εκείνος...

Η στάση με τα μπροστινά πόδια ξαπλωμένα μπροστά και τον ποπό τεντωμένο ψηλά..., έχει πλάκα... και είναι πρόσκληση για παιχνίδι..., το έχω διαπιστώσει και εγώ άπειρες φορές... και με πολλά σκυλιά.

Ένα άλλο ωραίο..., που κάνει ο δικός μου, όταν βλέπει κάποιο ξένο σκυλί από μακριά και θέλει να πάει να παίξει μαζί του, είναι και το εξής :

Στέκει και αφού κοιταχθούν..., μετά χαμηλώνει και πηγαίνει αργά και χαμηλά... σχεδόν έρπωντας κοντά του...

Μου είχε πει λοιπόν, για αυτό το σήμα... συμπεριφοράς ο κτηνίατρος νομίζω, ότι το κάνει για να δείξει στο άλλο σκυλάκι, ότι οι προθέσεις του είναι φιλικές... και μειώνοντας το μέγεθός του... προσπαθεί να μην το φοβίσει...
Μ΄ άλλα λόγια δηλαδή, του λέει μ΄ αυτόν τον τρόπο..., είμαι μικρός... και θέλω να παίξουμε...

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
To σώμα του σκύλου, είναι πάντα στραμμένο προς τα εκεί που ο ίδιος έχει τον νού του. Το κεφάλι του μπορεί να κοιτάζει αλλού, γιατί δεν θέλει να δείξει που είναι στραμμένη η προσοχή του, αλλά το σώμα κοιτάζει πάντα προς τον απώτερο στόχο!

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Στο πάρκο που βγάζω βόλτα το σκυλί μου, μαζευόμαστε αρκετοί κυνόφιλοι και με τους περισσότερους έχουμε γίνει φίλοι.
Ένας από τους φίλους μου, ο Γιάννης, έχει δύο ηλικιωμένα rottweilers την Γκέϊλ και τον Κρούελ, 8 και 9 χρόνων αντίστοιχα, τα οποία από την αρχή που συναντήθηκαν με τον δικό μου, για κάποιο ανεξήγητο λόγο, τον πήραν υπό την προστασία τους.

Όταν ο δικό μου ήταν πιτσιρικάκι και έπαιζε με μεγαλύτερα σκυλιά, τα δύο rott πάντα επέβλεπαν από μακριά την κατασταση και πολλές φορές όταν το παιχνίδι ξέφευγε και γίνονταν πολύ σκληρό για τα δεδομένα του δικού μου, επέμβαιναν και έβαζαν τα άλλα σκυλιά στη θέση τους.
Ούτε εγώ, ούτε ο Γιάννης μπορέσαμε να καταλάβουμε γιατί τα τρία σκυλιά είχαν αναπτύξει αυτή τη σχέση.
Ειδικά η Γκέϊλ, συμπεριφέρεται στον Iggy σαν να ήταν η μητέρα του, σχεδόν υπερπροστατευτικά.

Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι η αντίδραση του δικού μου σχετικά με την Γκέϊλ. Δεν παίζει μαζί της, δεν την μυρίζει, δεν την πειράζει.
Αρκείτε στο να της γλείφει επιμελώς το μουσούδι. Αυτό το κάνει μόνο στη συγκεκριμένη σκύλα και σε κανένα άλλο σκυλί.
Σίγουρα πρόκειται για κίνηση που δηλώνει σεβασμό και υποταγή, αλλά όχι μόνο αυτό. Νομίζω πως πρόκειται για κίνηση που δηλώνει, συν τοις άλλοις, τρυφερότητα και αγάπη.

antivias

Member
12 Ιουνίου 2007
22
0
Τελικά αρκετός κόσμος έχει αντιληφθεί ότι τα σκυλιά έχουν τη δική τους γλώσσα, που είναι όλα αυτά, που έχουμε παρατηρήσει!
Αυτό σημαίνει ότι τα σκυλιά αν και πάρα πολλά χρόνια ζούνε κοντά στον άνθρωπό δεν έχουν ξεχάσει από που προέρχονται και κουβαλάνε μέσα τους την γλώσσα – κώδικές, πού οι λύκοι χρησιμοποιούνε για να επιβιώσουνε ελεύθεροι στην φύση.
Γνωρίζω πως κάποιοι εκπαιδευτές σκύλων στο εξωτερικό χρησιμοποιούν δικά τους σκυλιά σαν βοηθούς στην εκπαίδευση “δύσκολων” σκύλων.
Ο βοηθός σκύλος είναι αυτός που θα μπορέσει να κάνει τον εκπαιδευόμενο να νιώσει άνετα με τον χώρο και την όλη διαδικασία.
Όσο και αν αγαπάμε τα σκυλιά , όση και υπομονή και αν έχουμε δεν θα μπορέσουμε ποτέ να φτάσουμε την επικοινωνία – εμπιστοσύνη, που έχουν τα σκυλιά μεταξύ τους. Εμείς, νομίζω το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι αφενός να αρχίσουμε να μαθαίνουμε την γλώσσα τους και αφετέρου να ευνοούμε- δημιουργούμε τις συνθήκες ώστε τα σκυλιά να έχουν τον χρόνο και τον χώρο, που θα συναντιούνται να τα “λένε”.

Morgan_A

Well-Known Member
27 Απριλίου 2007
180
4
Αθήνα
www.ourdogs.gr
Συμφωνώ...

Επίσης, έχουν συμπάθειες..., όπως και αντιπάθειες..., καθώς και μεγάλους έρωτες... :lol:

Ο δικός μου, πολλές φορές... ειδικά στο βουνό, όπου συναντιώμασθε με άλλα σκυλιά που επίσης τα φέρνουν εκεί και παίζουν, ξέρει τα ονόματά τους και από ποιο μονοπάτι έρχεται το καθένα και όταν έχει όρεξη για παιχνίδι, κάθεται και κοιτάει και περιμένει...

Όταν δε ακούει τα ονόματα των φίλων του, τους ψάχνει..., ακόμα και όταν δεν είμασθε στο χώρο των συναντήσεων... :lol:

Είναι σοφά πλάσματα και αυτό μας το αποδεικνύουν κάθε στιγμή... :wink:

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Αρκείτε στο να της γλείφει επιμελώς το μουσούδι. Αυτό το κάνει μόνο στη συγκεκριμένη σκύλα και σε κανένα άλλο σκυλί.
Σίγουρα πρόκειται για κίνηση που δηλώνει σεβασμό και υποταγή, αλλά όχι μόνο αυτό. Νομίζω πως πρόκειται για κίνηση που δηλώνει, συν τοις άλλοις, τρυφερότητα και αγάπη.
Κίνηση που προκαλεί ανακλαστικά στην λεχώνα σκύλα έμετο, δείχνει ότι αναγνωρίζει την σκύλα αυτή σαν μάνα του και την ''αναγκάζει'' να τον ταίσει ... όταν μας γλύφει το σκυλί μας στο πρόσωπο κάνει το ίδιο ... επίσης δεν παίζει μαζί της γιατί φοβάται την άγρια αντίδρασή της, αντίδραση που έχουν όλες οι σκύλες μετά τον απογαλακτισμό ... μάλλον ο δικός σου έμεινε λίγο παραπάνω με την μάνα του, αλλιώς δεν θα είχε γνωρίσει τόσο άγρια αντίδραση, που να τον κάνει να συμπεριφέρεται έτσι.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Τι να πω και ‘γω που ο δικός μου έχει βιώσει οικογενειακή τραγωδία και έχει παιδικά τραύματα? :(

«Ο μπαμπάς μετά από ένα σύντομο φλερτ με την μαμά, που κατέληξε σε ένα παθιασμένο one night stand, εξαφανίστηκε. Η μαμά τσακισμένη από την απόρριψη, κλείστηκε στον εαυτό της. Μετά από λίγο καιρό ανακάλυψε με τρόμο ότι ήταν έγκυος! Πως θα μεγάλωνε μόνη της τα κουτάβια? Η απόφαση ήταν δύσκολη μα δεν υπήρχε πια γυρισμός…

Ύστερα από 9 εβδομάδες γεννηθήκαμε εγώ και τα αδέλφια μου. Ήμασταν όλα όμορφα, αλλά κανένα δεν είχε την δική μου αγγελική ομορφιά. Έμοιαζα στον μπαμπά, βλέπετε που ήταν τσίφτης και τσαχπίνης! Η μαμά ποτέ δεν με αγάπησε. Την θύμιζα τον «άχρηστο τον πατέρα» μου, όπως μου φώναζε και με άφηνε τις περισσότερες φορές νηστικό.

Μια μέρα αποφάσισα να διεκδικήσω αυτό που άνηκε. Πήγα μπροστά της και άρχισα να της γλύφω το μουσούδι απαιτώντας να με ταΐσει. Η μαμά έγινε έξαλλη! «Τι θέλεις πάλι βρε σπόρε? Πάλι τη μάσα έχεις στο μυαλό σου παλιοπεινάλα? Ίδιος ο ανεπρόκοπος ο πατέρας σου, μαμ, κακα και νανι!» Δεν πρόλαβα να πω κουβέντα και μου έχωσε μια γερή δαγκωνιά στο σβέρκο...
Από τότε απέκτησα οιδιπόδειο με όλες τις θηλυκές. Δεν ξέρω αν θέλω να με ταΐσουν ή να μου κάτσουν. Είμαι σοβαρά γιατρέ μου?»

:lol: :lol: :lol:

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
ROTTIE said:
Τι να πω και ‘γω που ο δικός μου έχει βιώσει οικογενειακή τραγωδία και έχει παιδικά τραύματα? :(

«Ο μπαμπάς μετά από ένα σύντομο φλερτ με την μαμά, που κατέληξε σε ένα παθιασμένο one night stand, εξαφανίστηκε. Η μαμά τσακισμένη από την απόρριψη, κλείστηκε στον εαυτό της. Μετά από λίγο καιρό ανακάλυψε με τρόμο ότι ήταν έγκυος! Πως θα μεγάλωνε μόνη της τα κουτάβια? Η απόφαση ήταν δύσκολη μα δεν υπήρχε πια γυρισμός…

Ύστερα από 9 εβδομάδες γεννηθήκαμε εγώ και τα αδέλφια μου. Ήμασταν όλα όμορφα, αλλά κανένα δεν είχε την δική μου αγγελική ομορφιά. Έμοιαζα στον μπαμπά, βλέπετε που ήταν τσίφτης και τσαχπίνης! Η μαμά ποτέ δεν με αγάπησε. Την θύμιζα τον «άχρηστο τον πατέρα» μου, όπως μου φώναζε και με άφηνε τις περισσότερες φορές νηστικό.

Μια μέρα αποφάσισα να διεκδικήσω αυτό που άνηκε. Πήγα μπροστά της και άρχισα να της γλύφω το μουσούδι απαιτώντας να με ταΐσει. Η μαμά έγινε έξαλλη! «Τι θέλεις πάλι βρε σπόρε? Πάλι τη μάσα έχεις στο μυαλό σου παλιοπεινάλα? Ίδιος ο ανεπρόκοπος ο πατέρας σου, μαμ, κακα και νανι!» Δεν πρόλαβα να πω κουβέντα και μου έχωσε μια γερή δαγκωνιά στο σβέρκο...
Από τότε απέκτησα οιδιπόδειο με όλες τις θηλυκές. Δεν ξέρω αν θέλω να με ταΐσουν ή να μου κάτσουν. Είμαι σοβαρά γιατρέ μου?»

:lol: :lol: :lol:
φιλενάδα, έγραψες ιστορία!!!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.241
Μέλη
20.016
Νεότερο μέλος
Nikos_Ν