Πρόσφατα είχα μια συζήτηση με μια φίλη και μου έλεγε πως πήγε το σκυλί της για κούρεμα και μόλις γύρισε στο σπίτι, το σκυλί κρύφτηκε κάτω από το κρεβάτι και δεν έβγαινε με τίποτα.Εκείνη πίστευε πως ο σκύλος ντρέπονταν λόγω της νέας του εμφάνισης και κρύφτηκε για να μην τον βλέπουν.
Ο σκυλος σιγουρα δεν εχει αυτογνωσια!
Δεν ξερει αν ειναι οραιος η ασχημος.
Σιγουρα αισθανονται ομος μια αλλαγη πανω τους, μετα το κουρεμα.
Εγω εχω παρατηρησει απειρες φορες, οτι οταν ενας μαλλιαρος σκυλος κουρευεται γουλι- και οι "δικοι του" αρχιζουν ειτε να γελανε οταν τον πρωτοαντικριζουν- ειτε να αρχιζουν το ¨ πως εγινες ετσι/ πωωω, πωσο ασχημος εισαι- τα σκυλια κομπλαρονται, στενοχοριουνται και μερικα παθαινουν πραγματικα την πλακα τους και "ψυχοπλακονονται".
Αυτο εξαρταται και παντα, απο το ποσο ευαισθητος ειναι ο σκυλος γενικος.
Ενω αν τους λενε ομος ποσο οραια ειναι- τους χαμογελουν και τους υποδεχονται χαρουμενα εως εντελος νορμαλ σαν να μην εγινε τιποτα, τα σκυλια δεν παθαινουν τιποτα.
Η δικια μου παλι δειχνει την εξης συμπεριφορα :
Οταν την κανουμε μπανιο η την χτενιζουμε κανει βολτες επιδεικτικα σε ολο το σπιτι, παει σε ολους και "μαζευει" κομπλιμεντα, για την οραια της εμφανιση (και ας μην φαινεται καμια αλλαγη με αυτο το κοντο τριχομα! :wink: :wink: :wink: )
Το απολαμβανει να ειναι στο επικεντρο του ενδιαφεροντος ολων μας, να την προσεχουμε και να την κανακευουμε.
Και ετσι- μολις βαλθω να βουρτσισω τα γατια μου, περιμενει με ανυπομονησια στην σειρα.
Αν μετα το χτενιζμα την κοιτουσαμε, σαν να την σιχαινομαστε- ισως να κρυβοταν μετα??