Δεν το είχα ξανακούσει το όρος Μαρόσα, το έψαξα λίγο και το βρήκα, είστε τυχεροί άνθρωποι που ζείτε εκεί. Πώς είναι η περιοχή από κοπάδια και κυνηγούς αυτή την εποχή;
Αυτό ξέρεις, έρχεται και δένει με τις περιγραφές μιας μελέτης που είχα ποστάρει πριν καιρό, για την ζήλια.Οχι οσο οτι το επιασε και το τιναξε... οσο οτι ηταν σε κατασταση ηρεμιας και δεν ενοχληθηκε.
Δεν ξερω εαν ειναι ζηλια με την εννοια που την ξερουμε ή διαφυλαξη των κεκτημενων- πόρων. Σιγουρα η αδιαφορια , διορθωση, τιμωρια κλπ δε βοηθαει αλλα χειροτερευει την κατασταση. Ειδικα οταν δε γεφυρωνεις με το ζωο σου αμεσα, για να θυμησω παλιες καλες εποχες του φορουμ. Αντιθετως, απο προσωπικη εμπειρια εχω καταλαβει οτι η επιβραβευση και η αυξηση των προνομιων σε τετοιες περιπτωσεις κανει μονο καλο. Δε φανταζεσαι τι ζωαρα εζησε ο Ντιεγκο (ενηλικο dogo που οι γατες ηταν κοκκινο πανι γι αυτον) για 2 μηνες, μεχρι να αγαπησει τον Τομμυ (γατος ενηλικος που ειχα χτυπησει στο δρομο). Γενικα αυτη τη συνταγη ακολουθω. Κατα βαση προσεχω ΠΟΛΥ ωστε να μη δημιουργησω κακο προηγουμενο , δεν αναγκαζω κανενα ζωο σε κατι που βλεπω οτι δε θελει με τιποτα, ωστε να χρειαστει να το διορθωνω συνεχεια. Μολις καταλαβαινω οτι πεφτουν οι αμυνες ελαχιστα αρχιζω να δωροδοκωΑυτό ξέρεις, έρχεται και δένει με τις περιγραφές μιας μελέτης που είχα ποστάρει πριν καιρό, για την ζήλια.
" η πλειοψηφία των σκύλων (78%) έσπρωχνε ή ακουμπούσε τον ιδιοκτήτη όταν η προσοχή του τελευταίου ήταν εστιασμένη στο ομοίωμα σκύλου, ενώ μόλις το 42% και το 22% επέδειξε τέτοια συμπεριφορά όταν οι ιδιοκτήτες τους ασχολούνταν με το άλλο αντικείμενο και το βιβλίο, αντίστοιχα. Επιπρόσθετα, το 30% των σκύλων προσπάθησε να παρέμβει μεταξύ ιδιοκτήτη και ομοιώματος σκύλου, ενώ το 25% άρπαξε το ομοίωμα. "
Μήπως τελικά η στάση των ανθρώπων (τιμωρία, αδιαφορία κλπ) απέναντί της, την έκανε να δει τον κούταβο σαν απειλή;;;
ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια προσπαθώ κι εγώ με τους δικούς μου.Κατα βαση προσεχω ΠΟΛΥ ωστε να μη δημιουργησω κακο προηγουμενο , δεν αναγκαζω κανενα ζωο σε κατι που βλεπω οτι δε θελει με τιποτα, ωστε να χρειαστει να το διορθωνω συνεχεια.
Οχι, δεν έχω βιώσει κάτι τέτοιο.όντως ο σκύλος ¨ζηλεύει¨ και μπορεί να κάνει κακό στο παιδί?
Τις οποίες και πιάνει το τσουλάκι εννοείς;Σε αντίθεση με τις 18ούρες - καρακάξες που βόσκουν στο έδαφος
Στην αρχή δεν τις προλάβαινε. Μετά απο κανα 2μηνο, άλλαξε τεχνική.
Δεν πάει κατευθείαν πάνω τους, πάει προς το μέρος τους και καλά αδιάφορη, όταν φτάσει στα 4-5 m γυρνάει τρέχει και μερικές φορές πιάνει στον αέρα κατά την απογείωσή τους. Έχει πιάσει συνολικά 7-8.
Βέβαια την βοηθάει και το έδαφος το οποίο έχει μικρά λοφάκια και κοιλάδες και έτσι την βλέπουν τελευταία στιγμή. Τις περισσότερες φορές δεν βλέπω καν οτι υπάρχουν πουλιά, τα φτερουγίσματα ακούω.
Killers..... θα καλεσω τους φιλοζωους. Εχετε δει κατι ποστ που λενε μη δινετε γατακια για υιοθεσία γιατι τα θελουν να ταιζουν φίδια και να αγριευουν σκυλια.Δε μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα... Οι καρακάξες θρηνούν θύματα κι εδώ, κατεβαίνουν στο φαϊ, στο νερό, σε άσχετα σημεία στον κήπο. Τις έχω κυνηγήσει ούτε ξέρω πια πόσες φορές, αλλά δε σταματάνε να έρχονται.
Ναι δωσε και αλλο υλικό για το αρθροθα ήθελα να ρωτήσω :
και όταν πιάσουν ένα πουλί ..? τι γίνεται ? σταματάνε εκεί ή έχει και παραπέρα?
Αλλά δεν θα το κάνω γιατί νομίζω θα γραφτούν περίεργα και μάλλον δεν πρέπει