Έστι είναι πολλά σκυλιά μωρέ, ξεροκέφαλα, μην ανησυχείς. Ναι ήταν αναμενόμενο ότι στην αρχή θα την καλοπιάνατε (έπρεπε) και θα παιρνε αέρα. Δεν τρέχει τίποτα. Ώρα για κανόνες.
Οι τακτικές που περιγράφεις για το τράβηγμα δεεεεν πιάνουν για το είδος του σκυλιού που περιγράφεις (έχω ίδιο σχέδιο). Σε μας δούλεψε (δεν το περίμενα) η τακτική σταματάω να περπατάω και ή μένω εκεί για πάντα μέχρι να αναγνωρίσει ότι υπάρχω κ μ'ακούσει ή ακόμα καλύτερα αλλάζω κατεύθυνση και πάω όπου θέλω εγώ και όχι αυτή(-ος στην περίπτωσή μου).
Ποτέ βέβαια δεν έγινε τύπος και υπογραμμός να σταματήσει να λοκάρει στα άλλα σκυλιά (γιατί κι εγώ τόσο-όσο το δούλεψα), αλλά και πιο διαχειρίσιμος έγινε εν όψει σκυλιών και περιόρισε δραματικά το τράβηγμα ελλείψη σκυλοερεθίσματων. Συχνότατα πάμε πλήρως φυσιολογικές βόλτες χωρίς ντιπ τράβηγμα δηλαδής! Μη σου πω έχει αγνοήσει και.. 10 σκυλιά (?) τα τελευταία 5 χρόνια
Δε χάνεις τίποτα να το δοκιμάσεις. Έχει βίντεο στο γιουτιουμπ. Απλά θέλει ΠΟΛΛΗ υπομονή. Έκανα στην αρχή για καιρό και 20 λεπτά να φτάσω στο δίπλα τετράγωνο ας πούμε με τα μυριάδες σταματήματα.
Α βέβαια, αν σας σούρνει με τα σκυλιά, θέλει πιο ειδική εκπαίδευση. Η αλήθεια είναι ότι σε πολλές φάσεις με σκυλιά κι εγώ απλά χρησιμοποιώ brute force, ντούκι με έχει κάνει, μη-χειροδύναμος άνθρωπος δεν τον κάνει καλά αν του ρθει σκυλί στο 1 μέτρο. Τα παραπάνω που σου λέω είναι 1ο level.