Εννοεις εγω προσωπικα?Για ποιο απο τα τρια θες γιατι μπορω να γραφω σελιδες...@Kouros
Πες μου λιγο αν θες, με ποιο κριτηριο θα παρεις ενα σκυλο;;
Εστω οτι θες σκυλο φυλακα, σκυλο για κυνηγι, σκυλο για καποια εργασια.
Πως θα το διαλεξεις;
Εννοεις εγω προσωπικα?Για ποιο απο τα τρια θες γιατι μπορω να γραφω σελιδες...@Kouros
Πες μου λιγο αν θες, με ποιο κριτηριο θα παρεις ενα σκυλο;;
Εστω οτι θες σκυλο φυλακα, σκυλο για κυνηγι, σκυλο για καποια εργασια.
Πως θα το διαλεξεις;
@Kouros , υπαρχουν εκτροφεις εργασιακων φυλων που δεν κατεβαινουν σε εκθεσεις.Οτι στη αναζητηση μας για ενα σκυλο δεν πρεπει να εμπιστευομαστε τα πεντιγκρι ,βραβεια,ονομα του εκτροφειου γιατι ολα αυτα ειναι τριχες κατσαρες.Υπαρχουν αλλοι τροποι αξιολογησης και αυτοι αφορουν την εργασια που προτιθεται να κανει ο σκυλος..
1)υπαρχουν εκτροφεις εργασιακων φυλων που δεν κατεβαινουν σε εκθεσεις.
2)δεν εχουν pedigree...........
[/USER]
χαχαχα! καλέ δεν φταίει ο τρόπος απόκτησης για το ότι δεν ακούει στο έλα ή κλαίει όταν λείπεις!!Δυστυχώς και εγώ μία από τα ίδια...Λάθος τρόπος επιλογής παντοτινού συντρόφου...
Μπορεί να μην γυρίζει ο χρόνος πίσω αλλά τουλάχιστον σου αλλάζει όλο τον μπροστά χρόνο, που ακολουθεί, προς το καλύτερα...
θεωρητικά στάθηκα άτυχος γιατί δεν είναι Yorkie , γιατί το "'έλα" το ακούει μόνο στο φαγητο , γιατί κλαίει όταν φεύγω....
Πρακτικά στάθηκα τυχερός γιατί απέκτησα ένα κολλητό φίλο που μοιραζόμαστε το μαξιλάρι κάθε βράδυ
View attachment 58377
Ειλικρινα έχω μπερδευτεί και με την αρχική θεματοθέτρια και με μηνύματα σαν αυτό:Δυστυχώς και εγώ μία από τα ίδια...Λάθος τρόπος επιλογής παντοτινού συντρόφου...
Μπορεί να μην γυρίζει ο χρόνος πίσω αλλά τουλάχιστον σου αλλάζει όλο τον μπροστά χρόνο, που ακολουθεί, προς το καλύτερα...
θεωρητικά στάθηκα άτυχος γιατί δεν είναι Yorkie , γιατί το "'έλα" το ακούει μόνο στο φαγητο , γιατί κλαίει όταν φεύγω....
Πρακτικά στάθηκα τυχερός γιατί απέκτησα ένα κολλητό φίλο που μοιραζόμαστε το μαξιλάρι κάθε βράδυ
Πολύ ωραία ερώτηση και to the point!Αναφέρθηκε -δε θυμαμαι απο ποιον- πως το πέντιγκρι δεν εξασφαλίζει πως ο σκύλος θα βγει τέλειος σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά που πρεσβεύει η κάθε φυλή, αλλά αυτό γίνεται προσπάθεια να επιτευχθεί μέσω της εκτροφής. Δηλαδή, ο εκτροφέας πώς διασφαλίζει πως τα χαρακτηριστικά της εκάστοτε φυλής θα παραμείνουν τουλάχιστον σταθερά ή ότι ακόμη θα βελτιωθούν, πέρα από το να προσέχει ποια σκυλιά θα ζευγαρώσουν? (π.χ. ένα σκυλο που φαινομενικα δε μοιαζει στη συγκεκριμενη φυλη δε θα το ζευγαρωσει). Αυτό που θέλω να πω είναι: η εκτροφή αφορά μόνο την επιλογή των ''σωστών'' γεννητορων?
εννοω οτι δεν εχουν pedigree απο τον επισημο κυνολογικο ομιλο της χωρας.
Εν μέρη συμφωνώ ....παρακολουθώ το θέμα κατά διαστηματα .....Δεν ξερω τι εχει υποθει αλλα το 2 δεν υφίσταται :
1)συμφωνώ
2)δεν συμφωνώ, pedigree πρέπει να έχει είτε μιλάμε για εκτροφεα που ασχολείται με τις εκθέσεις είτε αποκλειστικά και μόνο με την εργασία ..... Εκτός και αν μιλάμε για φυλή που δεν έχει pedigree .
Φαντάσου πως το πρότυπο λειτουργεί ως "φρουρός της ασυδοσίας". Δεν μπορεί δηλαδή ο καθένας να κάνει ο,τι θέλει. Σαφώς υπάρχει το υποκειμενικό στοιχείο, σαφώς κάποιος μπορεί να έχει ερμηνεύσει με τον δικό του τρόπο το ιδεατό, αλλά πρέπει να είναι εντός πλαισίων, να συνάδει δηλαδή με την φυλή, την παράδοση και την ιστορία της. Συνεπώς ναι, μπορεί να βελτιώσει αν κάτι χρίζει βελτίωσης, δεν πρέπει όμως να αλλοιώσει, να ξεφύγει δηλαδή από αυτό που λέμε "τύπο".@Yorkaddict Δηλαδή, το έργο του εκτροφέα ''περιορίζεται'' στο να γνωρίζει και να κάνει σωστές επιλογές αν κατάλαβα καλά. Δεν μπορεί ας πουμε να ''επεμβει'' στη βελτίωση των χαρακτηριστικών της φυλής. Για παράδειγμα εκτρέφει σκυλιά φύλακες. Αν από την αρχή της ζωής τους αρχίσει να τα μυεί σε αντίστοιχες δραστηριότητες και πρακτικές δε συμβάλλει κάπως στην ενίσχυση αυτού του χαρακτηριστικού? Δεν ξέρω αν καταλαβαίνεις τι εννοώ.
το εχουμε ξαναγραψει (και συμφωνω με αυτο), οτι δηλαδη "η εκθεση ειναι εκθεση μορφολογιας και οχι ομορφιας" οπως συχνα λενε... αλλα για να κανω και το συνηγορο του διαβολου... στον τιτλο cacib, το b, stands for beauté .Και κάτι ακόμα.
Η μορφολογία που λέμε και ξαναλέμε, δεν είναι θέμα ομορφιάς.