Η δικη μου εμπειρια απο πετ σοπ

Status
Κλειδωμένο θέμα

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
marga said:
εμενα αυτο που με νοιαζει στο σκυλι, ειναι κυριως η ψυχικη και σωματικη υγεια. Βεβαι το χαρακτηρα του κουταβιου κυριως τον πλαθεις...

Το κυριοτερο ειναι η υγεια. Δηλ τα σκυλια που παιρνουμε να μην εχουν ασθενειες του τυπου τυφος κλπ. Ακομα να ειναι οσο γινεται ελεγμενα για κληρονομικα προβληματα οπως δυσπλασια... Το αν θα εχουν περισσοτερο μαυρο απ οσο λεει το προτυπο ή αν το υψος τους ειναι 3εκ μικροτερο ή μεγαλυτερο δε παιζει ρολο γι αυτους που δε τα θελουν για εκθεσεις κλπ...

Ακομα κι αν εξαιρεσουμε τα προβληματα υγειας ας σκεφτουμε τισ συνθηκες ζωης των σκυλιων στα περισσοτερα καταστηματα. Μεσα σε μικρα κλουβια, πολλες φορες με φως νυχτα μερα, με ενα καρο κοσμο πανω απ το κεφαλι τους κλπ.

Απλα νομιζω οτι οι εκτροφεις θα μπορουσαν να χωριζουν τις γεννες τους σε 2 μερη. Στα σκυλια που θα ανταποκρινονται τελεια στο προτυπο και θα ειναι πιο ακριβα, και στα αλλα, τα "ελατωμματικα" που θα ειναι πιο φθηνα. (ελλατωματικα=οχι 100% στο προτυπο)

Ετσι και ο κοσμος που δε ξερει κ πολλα, θα αρχισει σιγα σιγα ν στρεφεται προς εκτροφεις. Γιατι, σιγα ενας γονιος που του ζηταει το παιδακι του ενα λαμπραντορ, μη παει να δωσει 1.000-1.300 ευρω για να παρει απο εκτροφεα. Θα απευθυνθει στο πετ σοπ και με 600 θα χει ενα κουταβακι...
ρε πουλακι μου εχεις διαβασει εστω και το 1/10 απο αυτα που εχουμε γραψει?

το οτι πληρωνεις παιρνεις το εχεις ακουσει? να παει να δωσει 600 αλλα αν παρει κατι που θα εχει καμια 10ρια αρωστιες καμια σχεση με το προτυπο και εναν χαρακτηρα οτι ναναι θα του βγει ποιο φθηνο ? διαβασες το ποστ της κοπελιας με τα χασκι για τα κοστοι ενος εκτροφεα? και ναι συνηθως τα ποιοτητας πετ ( τα ελατοματικα που λες εσυ) οι εκτροφεις τα δινουν ποιο φτηνα.

marga

Well-Known Member
31 Δεκεμβρίου 2007
164
1
zoofilia-klp.blogspot.com
μα αυτο λεω! οτι 8 στους 10 παιρνουν απο πετ σοπς γιατι δε ξερουν τιποτα περι puppy mils klp.

Αλλα ακομα κι αν καποιος τους εχει πει κατι, οταν θα παρουν τηλ τον εκτροφεα και θα ακουσουν αυτες τις τιμες θα πουν "δε παμε καλα" κλπ.

Για να λυθει αυτο το θεμα των πετ σοπς θελει προσπαθειες απο ολους μας. Απο το κρατος, απο μας τους ιδιους, απο τους ιδιοκτητες πετ σοπ κλπ.

Αυτο που ειπα ειναι οτι κ οι εκτροφεις μπορουν ν συμβαλουν με τον τροπο που περιεγραψα. Τοτε οταν ο αλλος θα ακουσει λογικες γι αυτον τιμες, θα παει στο εκτροφειο.

Σιγουρα ο,τι δινεις παιρνεις. Γι αυτο μιλησα περι σκυλιων που δεν ανταποκρινονται τελειως στο προτυπο(εμφανιση)

marga

Well-Known Member
31 Δεκεμβρίου 2007
164
1
sir-elric said:
ρε πουλακι μου εχεις διαβασει εστω και το 1/10 απο αυτα που εχουμε γραψει?

το οτι πληρωνεις παιρνεις το εχεις ακουσει? να παει να δωσει 600 αλλα αν παρει κατι που θα εχει καμια 10ρια αρωστιες καμια σχεση με το προτυπο και εναν χαρακτηρα οτι ναναι θα του βγει ποιο φθηνο ? διαβασες το ποστ της κοπελιας με τα χασκι για τα κοστοι ενος εκτροφεα? και ναι συνηθως τα ποιοτητας πετ ( τα ελατοματικα που λες εσυ) οι εκτροφεις τα δινουν ποιο φτηνα.
Αυτο για το πιο φθηνα δε το χω διαπιστωσει ποτε...τουλαχιστον εγω. Μπορει καποιοι να το κανουν δεν αντιλεγω.... Παντως η φιλη μου που ψαχνει για λαμπ ή για γκολντεν ρετριβερ ολοι τις ιδιες τιμες της λενε. Κι εγω παλια ειχα παρει σ ενα γνωστο εκτροφειο για βελγικο για τον θειο μου , και μια τιμη ειχαν πει...

(οταν μιλαω για "ελαττωματικα" δεν εννοω προβληματα υγειας κλπ. λεω να μην ανταποκρινονται 100% εμφανισιακα στο προτυπο")

ROTTIE: θα ήθελα να παρακαλέσω να μην κάνουμε συνεχείς δημοσιεύσεις την μια κάτω από την άλλη. Ότι θέλουμε να σχολιάσουμε, μπορούμε να το κάνουμε σε μια δημοσίευση.

marga

Well-Known Member
31 Δεκεμβρίου 2007
164
1
kango1 said:
τσαμπα μιλαμε... :( :( ](*,) ](*,) ](*,)
δε μιλαμε τσαμπα. Συμφωνω μ αυτα που λετε παιδια. Και σ οπους γνωστος μιλαω λεω να ΜΗ παιρνουν ζωα απο πετ σοπς. Απλα πιστευω οτι ισως θα μπορουσαν οι εκτροφεις να ριξουν τις τιμες για καποια ζωα.... μια προταση κανω ωστε κι αυτοι που δε πειθωνται περι puppy mils κλπ να μην αντιμετωπιζουν μια μεγαλη διαφορα τιμης. Αυτο μονο...

Εννοειται οτι ειμαι κατα των πετ σοπς. Γι αυτο εγραψα και την εμπειρια μου...

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Σιγουρα ο,τι δινεις παιρνεις. Γι αυτο μιλησα περι σκυλιων που δεν ανταποκρινονται τελειως στο προτυπο(εμφανιση)
Aν πλήρωνες για την μορφολογία και μπορούσε κάποιος να στην εγγυηθεί, θα πλήρωνες 2.000 -4.000 ευρώ το κουτάβι ... με 600 - 1000 πληρώνεις ΜΟΝΟ τα υπόλοιπα, και μία ΥΠΟΣΧΟΜΕΝΗ μορφολογια ...

Αλλά αν δεν τα θες όλα, μπορείς να υιοθετήσεις ένα αδέσποτο ... κανένας σωστός εκτροφέας δεν θα σου έδινε κουτάβι έτσι κι αλλιώς με αυτά που λές ...

marga

Well-Known Member
31 Δεκεμβρίου 2007
164
1
Βρε παιδι μου καποιον τον νοιαζει μονο η υγεια. Αν το ροτι του ειναι λιγο μεγαλυτερο ή μικροτερο απ αυτο που οριζει το προτυπο, δεν τον νοιαζει αφου δε το θελει για εκθεσεις κλπ.

Δε καταλαβαινω γιατι ντενις δε θα μου δινε κουταβι καποιος εκτροφεας...

(ετσι κι αλλιως αυτα δε θα τα λεγα στον εκτροφεα. γιατι απο τη στιγμη που θα ειχα επιλεξει να παρω κουταβι απ αυτον, σημαινει οτι εχω αποδεχτει και την τιμη του. Αλλα αν το παμε για μενα προσωπικα, πιστευω 1000% οτι τα λεφτα που δινεις αξιζουν. Οι τιμες που λενε οι εκτροφεις δε μου φαινονται "αδικες")

Μιλωντας παντως για εκτροφεις εχω μια απορια. Δε λεω, επιβαλλεται να ρωτανε τον ιδιοκτητη διαφορα πραγματα για τη μελλοντικη ζωη του ζωου τους και να μη το δινουν στον καθενα. Αλλα αν ειναι καποιος ψαγμενος, παει και τα παρουσιασει ολα ιδανικα? Αντε να ελεγξεις τωρα αν λεει αληθεια :roll:

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Αντε να ελεγξεις τωρα αν λεει αληθεια
Παντος ο εκτροφεας της δικιας μου ηρθε μετα απο 3 εβδομαδες εδω, στο σπιτι μου και κοιταξε αν περναει καλα το κοριτσακι!

Το ιδιο εκανε και οταν χαρισε την καλυτερη μου φιλη ενα γαλλικο.

marga

Well-Known Member
31 Δεκεμβρίου 2007
164
1
* Η παράθεση αφαιρέθηκε.

αληθεια????! μπραβο του :D βεβαια και παλι αν ηταν προειδοποιημενη η επισκεψη, θα μπορουσε ο ιδιοκτητης πχ να το βαλει στο σπιτι κλπ αλλα φυσικα δε θα μπορουσε να κρυψει τη συμπεριφορα του ζωου :wink:

ROTTIE: Θα παρακαλέσω να μην κάνουμε άσκοπες παραθέσεις (Quote) *. Εάν θέλουμε να απαντήσουμε σε χρήστη του οποίου η δημοσίευση είναι αμέσως πριν τη δική μας, η παράθεση είναι περιττή.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
marga said:
Γι αυτο μιλησα περι σκυλιων που δεν ανταποκρινονται τελειως στο προτυπο(εμφανιση)
marga said:
Το αν θα εχουν περισσοτερο μαυρο απ οσο λεει το προτυπο ή αν το υψος τους ειναι 3εκ μικροτερο ή μεγαλυτερο δε παιζει ρολο γι αυτους που δε τα θελουν για εκθεσεις κλπ...
marga said:
Βρε παιδι μου καποιον τον νοιαζει μονο η υγεια. Αν το ροτι του ειναι λιγο μεγαλυτερο ή μικροτερο απ αυτο που οριζει το προτυπο, δεν τον νοιαζει αφου δε το θελει για εκθεσεις κλπ.
marga, συνειδητοποιείς τι γράφεις? Προτρέπεις τον κόσμο να ψωνίζει κάτι σαν την φυλή που τον ενδιαφέρει (δηλαδή να εξαπατηθεί) και όχι την φυλή που τον ενδιαφέρει?

stratos said:
παντως η marga ψιλοεχει δικιο... Δηλ. γιατι να μην υπαρχει διαχωρισμος???
stratos, πριν βιαστείς να συμφωνήσεις , ξαναδιάβασε σε παρακαλώ πολύ το θέμα από την αρχή και «ξεφύλλισε» λίγο το forum...

marga

Well-Known Member
31 Δεκεμβρίου 2007
164
1
η αληθεια ειναι οτι το βραδυ δε λειτουργω καλα.....! :D

Να κανω μια ερωτηση?? αν καποιο ροτ βγει 2 κιλα πιο βαρυ απ αυτο που οριζει το προτυπο, σημαινει οτι ανηκει σε αλλη φυλη?????

(στο συγκεκριμενω θεμα προτρεπω τον κοσμο να μην παιρνει σκυλια απο πετ σοπς)

stratos

Member
12 Ιανουαρίου 2008
9
0
το χω ξεφυλισει το φορουμ καμποσο, πριν γραφτω... τα θεματα για τους εκτροφεις δε τα χω διαβασει ολα βεβαια....

Δε νομιζω παντως οτι η marga προτρεπει τον κοσμο να μην αγοραζει τη φυλη που θελει.. Ξερεις, για τον απλο κοσμο γι αυτον δηλ. που δεν ενδιαφερεται για εκθεσεις, και δεν ειναι εκτροφεας, τα προτυπα κι ολα αυτα δε τα γνωριζει...
Αυτο που θελει ειναι οταν λεει λαμπραντορ, να εχει ενα σκυλι αναλογου χαρακτηρα, χρωματος και μεγεθους. Πχ λαμπραντορ μεγαλυτερο σε μεγεθος απο Ροτι δεν υπαρχει. Οπως επισης και μικροτερο απο μπιγκλ..
*και φυσικα να μη ξεχναμε την υγεια.

Διαβαζοντας καποια θεματα στο φορουμ, ειδα για ενα παιδι που εγραφε οτι σκεφτεται να κατεβασει το Ροτι του σε εκθεση. Παραθετοντας τις διαστασεις του ζωου, καποιος του ειπε οτι ειναι λιγο μεγαλυτερο απο αυτο που οριζει το προτυπο συνεπως θα κοπει. Ε, και?? αυτο τι σημαινει οτι δεν εχει την εμφανιση και το χαρακτηρα του ροτ?

Εξαλλου αρκετες φορες σε γεννες καποια σκυλακια ειναι τα πιο ανεπτυγμενα ή τα λιγότερο...

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Το διάβασες το θέμα από την αρχή (μαζί με τα link που παραπέμπουν σε παλαιότερες σχετικές συζητήσεις)?

stratos

Member
12 Ιανουαρίου 2008
9
0
τι να σου πω ρε Ροτι... το διαβασα. Εγω αυτο που εισπρατω ειναι οτι η marga ειναι κατα των πετ σοπς.

Απο κει και περα, νομιζω οτι αυτο που λεει περι εκτροφειων ειναι απλα μια λυση που θελει να προτεινει στο προβλημα.. Ενας τροπος δηλαδη να στρεψουμε τους ανθρωπους προς τα εκτροφεια...

Κι εγω θελω ο σκυλος που διαλεγω να ναι πανω απ ολα υγιης κι απο κει και περα να εχει εναν ισορροπημενο χαρακτηρα... Δε με νοιαζει αν το μεγεθος του θα τον κανει να αποκλειστει απο μια εκθεση... δεν προκειται να τον παω ποτε ετσι κι αλιως...

(δε λεω να παρω εναν μολοσο που το χρωμα του δε θα υπαρχει στο προτυπο. αλλα αν πχ το υψος του ειναι κατα 2εκ πανω απο το προτυπο και θεωρειται ελαττωμα ε εμενα δε θα με πειραζε...)

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
stratos

εαν δεν είσαι γραμμένος ΔΕΝ μπορείς να ΄ξεφυλίσεις ΄το forum.

είναι αδύνατον.

ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗ

κατά τα άλλα.

διάβασε ότι σου είπε η ROTTIE

keyman

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2007
1.010
1
ΑΘΗΝΑ
www.keyman.gr
denis said:
Aν πλήρωνες για την μορφολογία και μπορούσε κάποιος να στην εγγυηθεί, θα πλήρωνες 2.000 -4.000 ευρώ το κουτάβι ... με 600 - 1000 πληρώνεις ΜΟΝΟ τα υπόλοιπα, και μία ΥΠΟΣΧΟΜΕΝΗ μορφολογια ...
Eννοείται!!!!και δεν θα πάρεις κουτάβι 2 μηνών αλλά 7 μηνών και βάλε εκτός κι αν υπάρχει γραπτή εγγύηση πως το 2 μηνών κουτάβι θα γίνει ΤΟ ΣΚΥΛΙ :wink:
αλλά και τίποτα από όλα αυτά να μην σε νοιάζει(ούτε υγεία ούτε μορφολογία) αν είσαι λιγάκι ευαίσθητος και σκεφτείς τι περνάνε αυτά τα σκυλιά στα καταστήματα αυτά αλλά και πριν φτάσουν εκεί,καλό είναι να μην διαιωνίζουμε αυτό το μαρτύριο αγοράζοντας από κει.Εξάλλου δεν θα πεινάσουν,έχουν να πουλήσουν τόσα πράγματα....δεν πρέπει να ασχολούνται με κάτι το οποίο δεν γνωρίζουν ΚΑΘΟΛΟΥ.Άλλο ξέρω τι πρέπει να φάει ένα σκυλί και άλλο τι χρειάζεται για να γεννηθεί ένα σκυλί υγιές και σε ποιον πρέπει να το δώσω(αυτό κι αν είναι δύσκολο).Ο καθένας στον τομέα του και ο Λουμίδης στους καφέδες.....άσχετο :oops:

Status
Κλειδωμένο θέμα