Η γνώμη σας για τα εκτροφεία από Ουγγαρία.

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Ημαρτον με τα ''λεφτα του σκυλου'' :(

Βλεπω και ξαναβλεπω πολλους νεους φιλους να θελουν αφενος το σουπερ ντουπερ καθαροαιμο σκυλο της φωτογραφιας , αφετερου να μην θελουν να πληρωσουν το ''αντιτιμο''.

Θεωρουν προτιμοτερο να προσπαθησουν να αποδειξουν πως και το ''φθηνο'' ειναι ''καλο'' (σε μια προσπαθεια που μοιαζει περισσοτερο σαν αποπειρα να πειστουν οι ιδιοι παρα οποιοσδηποτε αλλος) , παρα να δουν το θεμα ψυχραιμα και ρεαλιστικα.

Αν εχεις τα 400 ευρω , κανε υπομονη τρεις - τεσσερις μηνες και βρισκεις και τα 1000 ευρω.

Αν 1000-1500 ευρω σου φαινονται πολλα για ενα σκυλο που θα περασεις 15 χρονια μαζι , τοτε παρε κατι αλλο (πχ ενα επταημερο διακοπων για δυο ατομα , ενα i-phone και ενα notebook με διετη εγγυηση και αξια , τεσσερις ζαντες αλουμινιου και φιμε τζαμια για το αμαξι , ενα ενυδρειο 700 λιτρων με τη βαση - χωρις τα ψαρια ... κλπ )

Ενας σκυλος , μεσα σε ενα δευτολεπτο , μπορει να ''απαιτησει'' για την υγεια ή την ευζωια του χιλια ή χιλιαδες ευρω ...προκυπτουν θεματα που κανουν το κοστος αγορας να φανταζει πραγματικα μικρο.Ας το εχουν υποψη τους αυτο οσοι νιωθουν πιεση οσο αφορα τα ''χρηματοοικονομικα'' της αποκτησης ενος σκυλου :-|

Κουμαντο στην τσεπη του καθενος δεν μπορω να κανω ....οποιος θελει σκυλο με 300 ευρω , ας παει σε ενα καταφυγιο , να υιοθετησει ενα αδεσποτακι (ημιαιμο ή καθαροαιμο) και να δωρισει τα 300 ευρω εκει ...ωστε να σωσει και αλλο ενα σκυλο .Αντιθετα ,αν τα δωσει στο σκυλεμπορα , θα καταδικασει ακομα ενα.

Οσο αφορα την Ουγγαρια , τυγχανει να ειμαι μισος Ουγγρος με δεκαδες συγγενεις εκει (που θα μπορουσαν να διευκολυνουν/εξασφαλισουν μια ''οικονομικη'' αγορα αν οντως υπηρχε τετοια) και μπορω να σας πω με σχετικα μεγαλη βεβαιοτητα πως τα καλα σκυλια εκει ειναι ακριβοτερα απο οτι εδω.Απο σωστο εκτροφειο , 450 ευρω δεν θα φθασουν ουτε για μεταφορικα / διαδικαστικα κλπ .

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
36
νεαπολη-νικαια
επισης απο μια χωρα κυνολογικα προηγμενη με εκτροφεια που εχουν ενα κατεβατο διακρισεων και σκυλους απο τετοιες γραμμες περιμενεις να βρεις σκυλο φθηνοτερο των Ελληνικων που οπως λες ειναι τυχαιοι ; περιμενε

θες να παρεις το τοπ σε καλυτερη τιμη απο κατι χαλια οπως το αντιλαμβανεσαι , μαλλον δεν ειναι οι εκτροφεις οι Ελληναρες

στον σκυλο που παρεθεσες τι ειδες περα απο την γκριματσα ; μην μου πεις οτι δεν ειδες αυτο γιατι μονο αυτο φενεται

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.752
4.016
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Περιμέντε παιδιά, έτσι πως γράφετε, δίνετε την εντύπωση πως σώνη και καλά όλα τα κουτάβια από καλούς γονείς θα είναι τοπ, ε δεν είναι έτσι...
Για υγεία ναι, πολύ μικρή πιθανότητα να παρουσιάσουν προβλήματα υγείας κουτάβια από σωστό εκτροφέα, αλλά μορφολογικά όχι πάντα!

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.752
4.016
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
από όλα όσα γραψαμε?......
βερνα εσύ αυτό καταλαβες?
Οχι βέβαια.
Ξέρω πολύ καλά τι λέτε και γιατί, απλά λέω πως και από καλό εκτροφέα και από προταθλητές γονείς δεν βγαίνουν όλα show κουτάβια, νομίζω πως κι αυτό πρέπει να το γνωρίζει ο φίλος μας :) Αν θέλει κουτάβι για εκθέσεις πρέπει να διαλέξει πολύ προσεχτικά. Και να διαβάσει και το θέμα που πόσταρε ο amalthea χθες-προχθές. Εχω την εντύπωση πως βάζει μια έμφαση στη μορφολογία ο diego.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Εγώ πάλι δε νομίζω ότι ενδιαφέρεται για εκθέσεις ο Dieguito διότι αν ήταν έτσι, δε θα ενδιαφερόταν καν για Ουγγαρέζο παπυμιλλά αφού ξέρει ότι δε θα δεχτεί ποτέ ο ΚΟΕ τα ψεύτικα χαρτιά που ενδεχομένως να του πουλήσει ο πετσοπάς. Απλώς νομίζω ότι πιστεύει ότι οι σκύλοι είναι φτηνοί γενικώς, ή θα έπρεπε να είναι, αφού του φαίνεται τόσο απλό να βάλει κανείς δυο σκυλιά να πηδηχτούν και να βγάλουν σκυλάκια. Αφού όμως κάνει συγκρίσεις μεταξύ αγοράς σκύλου και άψυχων αντικειμένων, θα πω αυτό: είναι δυνατόν να θέλει κανείς ν' αγοράσει κανείς διαμάντι εφάμιλλο του Hope Diamond και να μη δώσει εκατομμύρια των εκατομμυρίων. Οπότε είτε έχουμε τα εκατομμύρια των εκατομμυρίων και παίρνουμε το διαμάντι, είτε δεν το παίρνουμε, αλλά δεν παίρνουμε και ζιρκόνιο να το περάσουμε για διαμάντι. Εκτός βέβαια κι αν αγοράσουμε φώ μπιζου, στην οποία περίπτωση και τηρουμένων των αναλογιών θα πρότεινα σκύλο είτε από καταφύγιο είτε λούτρινο.

Diego

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2010
333
0
Στο δάσος
www.www.www
λοιπον ξεετε κατι; οκ παραδεχομαι οτι και εγω μεγαλωσα μεσα απο την κλασσικη ελληνικη οικογενεια που επιρνε κατα τα ετη απο "φιλους" κουταβια και ετσι ο πατερας μου, και αν και ας πουμε εχω την διαθεση να μελετησω, τα βλεπω τα υιοθετω και τα σεβομαι οσα γραφω εδω, εχω μπερδεψει καποια πραγματα θελω να πιστευω Α) Τον byb που πχ ισως κατε με ειναι πιο αξιοπιστος απο εναν puppymill και τα συγχεω σχετικα. Β) δεν ειναι οτι με "ταλαιπωρει" το οικονομικο. απλα φοβαμαι οτι θα το προσεχω τοσο σα τα ματια μου, επειδη ειναι σημαντικη επενδυση , και δεν θα του κανω καλο απο την τοση .. "φροντιδα" και Γ) απλα με "πειραξε" λιγο επειδη εμαθα οτι αρσενικα για το καλοκαιρι δεν παιζει, μονο θυληκο και αν για αυτο εγραψα χτες αναστατωμενος..

οκ ξερετε κατι; ενας ανθρωπος πραγματικα ξεροκεφαλος, θα εκανε οτι κατεβαζε η κουτρα του. και δεν το λεω επειδη θελω να βγω καλυτερος, αλλα οπως ειπαμε, κανουμε συζητησεις και περα του κλασσικου περι ερωτησης για τους εκτροφεις/σκυλουςεκπαιδευτες..

και σιγουρα ο σκυλος δεν ειναι ενα ζευγαρι παπουτσια που πηρα 15 ευρω απο καποιον ασιατη, που θα τα επαιρνα απο την "πολυεθνικη" nike 100+ ......

μπορει σε ορισμενες περιπτωσεις να βρισκουμε "παρομοια" ποιοτητα σε διαφορου ειδους "προιοντα" αλλα βεβαιως ενας ζωντανος οργανισμος, ειναι τελειως αλη περιπτωση.

και για αυτο το "τραβαω" απο εδω και απο εκει για να καταλαβω οσα πιο πολλα μπορω, γιατι οπωως ειπα οταν εχεις χασει τεραστεια κεφαλαια , καπου - καποτε .. ξανακυλαει ο ανθρωπος στην αρχικη του υλη που του δειξανε, αλλα ειναι ευθηνη του καθε ενα να αναδομησει της θεωρειες του, και να τραβηξει σωστοτερο δρομο απο καποιους αλλους που δεν φαινονταν και τοσο φιλοζωοι.

αυτα. και ειμαι ανοιχτος για καθε τι κουβεντα θελεττε να κανουμε. εγω θα περιμενω μεχρι το καλοκαιρι απο τον εκτροφεα που εχω συννενοηθει μηπως κανει και 4ο αρσενικο, και βλεπω παλι μαζι σας αν ειναι απο απριλη που θα ερθουν στον κοσμο τα μικρα.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Κοίταξε, ο σκύλος δεν είναι επένδυση, ή τουλάχιστον όχι όπως εννοούμε γενικά τις επενδύσεις. Είναι ζωντανό πλάσμα και έχει έξοδα. Μια αρρώστεια που να χτυπήσω ξύλο και φεύγουνε χιλιάδες. Χώρια οι εκπαιδεύσεις και η περιποίηση. Εγώ έδωσα ψυχία για να πάρω το Μουφ καθότι το πήρα από καταφύγιο και έδωσα συμβολικό ποσό (200 δολλάρια). Όμως το προσέχω σαν τα μάτια μου και παθαίνω παρακρούσεις έτσι και στραβοκαταπιεί καμιά φορά και γενικώς το έχω να μου ανεβαίνει ενίοτε στο κεφάλι που οπωσδήποτε δεν του κάνει καλό. Π.χ. απόψε το βράδυ πάλι με κατάφερε να φάει λίγο κοκκινιστό!!:rolleyes: Ευτυχώς πάτησα πόδι στο κους-κους.:p Δεν έχει σημασία το ποσό που το παίρνεις σ' αυτήν την περίπτωση, έχει σημασία όμως το πώς το αντιμετωπίζεις.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Ο σκύλος μόνο επένδυση δεν μπορεί να θεωρηθεί...
Σε μία επένδυση....υποτίθεται ότι ξοδεύεις τώρα..για να βγάλεις μετά!!!
Με ένα σκύλο...απλά..ΞΟΔΕΥΕΙΣ...

Allegro

Well-Known Member
30 Σεπτεμβρίου 2009
878
10
Maroussi
Ο σκύλος μόνο επένδυση δεν μπορεί να θεωρηθεί...
Σε μία επένδυση....υποτίθεται ότι ξοδεύεις τώρα..για να βγάλεις μετά!!!
Με ένα σκύλο...απλά..ΞΟΔΕΥΕΙΣ...
Διαφωνώ. Ο σκύλος είναι επένδυση και μάλιστα σημαντικότατη. Επένδυση ΨΥΧΙΚΗ!! ;)
Για σκεφτείτε το λίγο...

dimitris73

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2010
419
0
Διαφωνώ. Ο σκύλος είναι επένδυση και μάλιστα σημαντικότατη. Επένδυση ΨΥΧΙΚΗ!! ;)
Για σκεφτείτε το λίγο...
Σαφώς και μάλιστα σπάνια: Τεράστια απόδοση μια κai δίνεις 1 και σου επιστρέφει 5 αλλά και, σίγουρη!!!

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.530
781
Ξεσσαλονικη!!!
η κατερινα με αλλη εννοια το ειπε.πιστευω κ αυτη συμφωνει οσων αφορα το ψυχικο τομεα...αν το δουμε καθαρα κ ψυχρα οικονομικα ομως ,οντως μονο επενδυση δεν θεωρειται.τρυπιος κουμπαρας ειναι!!!!κατα τα αλλα με το να πληρωσουμε πολλα λεφτα σε σοβαρο εκτροφεα,παλι δεν εξασφαλιζουμε κατι.κ αυτοι εμαθαν στο οτι πληρωνεις παιρνεις,οπωτε κ φουσκωνουν τις τιμες για να τσιμπησει ο κοσμος κ να νομιζει οτι παιρνει καλο κουταβι, με καταβολες φανταστικ φορ κ ταπεραμεντο γουλβερι!

ολα ειναι σχετικα παιδια κ ισα ισα θεωρω πιο επικυνδηνες καποιες τακτικες κλειστου ζευγαρωματος που κανουν καποιοι εκτροφεις παρα το ζευγαρωμα καποιου ιδιοτη.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Διαφωνώ έντονα με την άποψη ότι στην περίπτωση ζευγαρώματος σκύλων ισχύει το δυοίν κακοίν το μη χείρον βέλτιστον! Ούτε στον ΒΥΒ θα πάμε, ούτε στον κακό εκτροφέα. Θα βρούμε απλώς έναν καλόν εκτροφέα ή θα πάμε σε καταφύγιο και τελείωσε η υπόθεση. Κατά τ' άλλα συμφωνώ με την άποψη ότι επενδύουμε συναισθηματικά σ' ένα σκύλο αλλά σίγουρα όχι χρηματικά, εκτός φυσικά αν είμαστε τσομπάνηδες και χρειαζόμαστε τσομπανόσκυλο να φυλάει τα πρόβατα.

STAMOSCHIOS

Well-Known Member
10 Σεπτεμβρίου 2009
58
1
CHIOS
Συμφωνώ απολύτως για τα αναγνωρισμένης αξίας εκτροφεία, αλλά νομίζω ότι πρέπει να επέλθει και μια εκλογίκευση των τιμών ένεκα και η κρίση ούτως ώστε να μην οδηγηθούν πολλοί σε μη ενδεδειγμένες λύσεις σκυλιών. Πρέπει να σκεφτούμε ότι υπάρχουν φιλόζωοι που θα διαπράξουν το σφάλμα να πάρουν σκυλί με εξακόσια ευρώ αντί για χίλια πεντακόσια.Τα νούμερα είναι πραγματικά με φίλους εδώ στη Χίο που μάλλιασε η γλώσσα μου για να τους πείσω να μην πάρουν mastino napolitano από σκυλέμπορα που τους προσέφερε σκυλί έναντι εξακοσίων ευρώ και μάλιστα για δύο σκυλιά τους είπε για οκτακόσια ευρώ και τα δύο. Είχαν βρει από εκτροφέα σκυλί της ίδια ράτσας αξίας χιλίων πεντακοσίων ευρώ. Επειδή διάγουμε δύσκολες ημέρες μια εκλογίκευση τιμών προς όφελος όλων δεν θα έβλαπτε.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.530
781
Ξεσσαλονικη!!!
η αληθεια ειναι πως στις τιμες παιζει ενα πανυγηρι....ειναι πολυ μεγαλη η ψαλιδα αναμεσα στο εκτροφειο κ το πετ,τοση που ο καυμενος ο οικογενειαρχης,βιοπαλεστης,φοιτητης,μεροκαματιαρης κτλ κτλ δεν θα νοιαστει για δυσπλασιες κτλ που στην τελικη ουτε ενημερος θα ειναι ,αλλα κ να ειναι θα το παιξει κορωνα-γραμματα.πιστευω οτι κ οι εκτροφεις πρεπει να συμβαλουν στην πτωση των παπι μιλς κ ολου αυτου του βρωμικου εμποριου.βεβαια η ριξη τιμων των εκτροφεων ,αυτοματα θα σημανει κ πτωση τιμων στα πετ σοπ.θα υπαρξει μια αλυσιδα κ στην τελικη θα υποτιμηθει το καλο ειδος των εκτροφεων.βεβαια το καλο ειναι οτι θα ερθει πιο κοντα στους ιδιοκτητες κουταβι απο εκτροφεα,αλλα ειναι λιγο ρισκο.
παρολα αυτα,βρισκω ποσα πολυ πανω απο το 1000αρικο ,οχι απλα υπερβολικα.να δεχτω να δωσω 1000-1200 κ πολλα ειναι.αλλα οχι ρε παιδια 1500.τα εχουμε παιξει τελειως!

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
36
νεαπολη-νικαια
η ενασχοληση με τους σκυλους ειναι χομπυ και κατα συνεπεια η αντιληψη του κοστους υποκειμενικη

για εναν ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ σκυλο μπορει και 3000 να αξιζουν (βεβαια πωλουνται και εχουν πωληθει σκυλοι πολλα περισσοτερα ) υποκειμενικα μιλωντας ομως οι περισσοτεροι δεν μπορουν καν να αντιληφθουν γιατι ενας σκυλος ειναι καλυτερος απο εναν αλλον και μαλλον χαμενος θα παει ο σκυλος αν το παρει καποιος απο τους περισσοτερους

τωρα αν ενας εκτροφεας δεν εξεταζει τους σκυλους του για τιποτα και ζηταει 1500-2000 ειναι απατεωνας

οπως για παραδειγμα καποιοι εκτροφεις πρεσα - μιας και εχουμε και τον Λαυρεντη στην παρεα - απο ισπανια που ουτε κενελ δεν εχουν καλα καλα για τους σκυλους τους και πουλουν 2- 3000 το σκυλο επειδη μονο αυτοι βγαζουν πρεσα επισης ειναι απατεωνες

αλλα για φυλες με πολλα προβληματα υγειας και πολλες εξετασεις αναγκαστικα ενας εκτροφεας θα πουλαει ακριβοτερα υγειεις σκυλους

Last edited:

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Πάντως, σε πολλές φυλές που έτυχε να ψάξω με φίλους τον τελευταίο καιρό, οι τιμές μεταξύ pet shop κι εκτροφέων έπαιζαν γύρω στα 200€!
Όχι δηλαδή μια διαφορά τόσο τραγική ώστε να σε αποτρέπει.....
Τώρα βέβαια, θα υπάρχουν και περιπτώσεις φυλών με μεγαλυτερη διαφορά, αλλά τουλάχιστον δεν είναι από τις πολύ "διάσημες" και συνηθισμένες τις οποίες και έτυχε να ψάξω.....

Τώρα είναι και ζήτημα μελλοντικού ιδιοκτήτη...
Αν παραμυθιασμένος από τα πετ για κουτάβια πρωταθλητές μορφολογίας και πάει στον εκτροφέα και ζητάει το τοπ κουτάβι που θα γίνει ο επόμενος BIS στα Crufts τότε σίγουρα η τιμή μπορεί να απέχει ακόμα περισσότερο....

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Και ο Μαγιαρος εκτροφεας πρεπει να πει?αν καποιος παρει το κουταβι το μεγαλωσει σε Κρατε,του κανει γυμναστικη με βαρη,και τον κυκλοφοραει με φιμωτρο?Για το καλο μου?
Ασχετο για ποιους λογους γινουν ολα τα παραπανω,τι να το κανεις το καλο κουταβι και τις εξετασεις,και τα πολλα οι λιγα χρηματα που κοστισε.