Η βελγο-οικογένειά μου...

zouzounos

Well-Known Member
19 Ιανουαρίου 2009
1.954
317
Σουπερ mrs Tara,mr Παντελη
Να σας ζησουν
To εχω σκεφτει πολυ σοβαρα να με βαψω μαυρο,
τι σε εσας τι στο μαρεκο ενα πιατο φαι,μια γωνια να κοιμηθω θα εχω
.

ntaizh

Active Member
30 Δεκεμβρίου 2013
26
0
το χω βαλει στα favorite αυτο το θεμα! Ειναι ολα τους πανεμορφα!
καλησπερα και χρονια πολλά
πηρα μια σκυλίτσα απο φίλο και ειναι τριων μηνων θηλυκια rottweiler την λατρευω αν και αταχτούλα καθε βοήθεια δεκτή!!!
Ελπιζω να γίνουμε φίλοι και να με βοηθήσεις γιατί ακούω διαφορα για την ρατσα αυτή και τρομαζω λιγάκι...

Last edited by a moderator:

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
Σε καποια κοπη τη πιτα, μου ειχε πει ο Παντελης..
"δεν εχουμε μονο ενα (τον Ακιρα, εννοουσε) εχουμε 4 "...
"4 βελγικα??" τον ρωταω...
"μακαρι να ειχαμε 4 βελγικα!!" ειχε πει με φαρδυ χαμογελο...

So.. be careful what you wish for... :cool:

Να σας ζησουν!! ειναι υπεροχα!! ολα τους!!

grekos

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2010
468
4
Μικροοργανισμός
Σουπερ mrs Tara,mr Παντελη
Να σας ζησουν
To εχω σκεφτει πολυ σοβαρα να με βαψω μαυρο,
τι σε εσας τι στο μαρεκο ενα πιατο φαι,μια γωνια να κοιμηθω θα εχω
.
Ζουζούνο πριν το κάνεις πες μας πως θες να σε φωνάζουμε :D

'Μαύρο Φως' ή Εγγλέζικα 'Black Light' ένα πράμα...

swiftkid

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2009
550
97
Είναι πανέμορφα τα μαυρόσκυλά σας :D Να περνάτε πάντα όμορφες στιγμές μαζί τους εύχομαι :D

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
αχαχαχαχαχαχ...σωστή απορία...:D

Κάποιες στιγμές, κι εγώ μπερδεύομαι με τα δικά μου.
Φαντάσου στης Μαργαρίτας τι θα γίνεται ;)

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
αυτά λοιπόν είναι τα Γκρένενταλ (Groenendael) με τα οποία μοιραζόμαστε μαζί με τους κοπρίτες μας την ζωή μας....
Περαστικά μας.....:D;)
Αγαπητή μου, TARA,

Τα 3 από τα 4 σκυλιά σου, τα έχω γνωρίσει...*agapoylas* και αρχίζουν λιγάκι να μου αλλάζουν το "βλέμμα", λίγο προς την "Ομάδα 1"...:cool:

Το 4ο από τα σκυλιά σου το έχω ήδη "γνωρίσει"... αλλά, θα "σκότωνα" να το δω από κοντά!

Πανέμορφα σκυλιά... ΣΩΣΤΑ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ σκυλιά... υγεία, χαρακτήρας, μορφολογία...
Τι να πω τώρα? Μπράβο και πάλι μπράβο??? Σε ΕΣΑΣ???

Να τα χαίρεστε για πάρα πολλά χρόνια και να σας δίνουν χαρές, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ όσες τους δίνετε εσείς!:)

Σουπερ mrs Tara, mr Παντελη...
TARA,

Για να σου πω την αλήθεια:
Στις φωτο, αυτός που με εντυπωσίασε είναι ένας ωραίος και ρωμαλέος (fit - που λέμε στα άψογα Ελληνικά μας!) κύριος, με μούσι... εξαιρετικός χειριστής!
Ποιός είναι???:D

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Και τον διαβολομπέμπη σας. Ξέρετε εσείς, πως να τον καταφέρετε, να τα σαρώσει όλα :)
Εχετε και εσεις δλδ τον...."Μαρκούλη" σας!!!! :cool:*demonio*

Παντως ειναι υπεροχα ολα τους,να τα χαιροσαστε Μαργαριτα μου και να εχουν επιτυχιες.Μα πανω απ ολα να απολαμβανετε τη παρεα τους!!!
Παντως ο Ακιρα ειναι αλλο πραγμα....τον θυμαμαι στη κοπη της πιτας και ειχα παθει πλακα!!!*agapoylas**agapoylas*

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Οχι Berna, έχεις δίκιο. Κάτι θα έκανε η Μαργαρίτα με την τεχνολογία :D

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.012
ΑΤΤΙΚΗ
Καταρχήν θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για τις ευχές και τα καλά σας λόγια.
Πράγματι είναι σημαντικό για εμένα (….αλλά και για τον μουσάτο κύριο :D) όταν αυτά λέγονται από ανθρώπους που εκτιμώ και που για καιρό τώρα έχουν αποδείξει με την προσωπική τους στάση την ποιότητα, το ενδιαφέρον, την αγάπη και το ήθος τους απέναντι στον σκύλο.

kasi, γελάσαμε πολύ που μας έκανες να θυμηθούμε την κουβέντα για τα 4 γκρένενταλ……ειλικρινά ούτε που καταλάβαμε πότε η μακρινή επιθυμία έγινε πραγματικότητα!

Mareco μου σε ευχαριστώ πολύ και εσένα για τα καλά σου λόγια.μεταξύ μας εσύ ξέρεις και επενδύεις στο σωστό χρώμα και πάνω απ΄όλα στους σωστούς χαρακτήρες!!! :D

Αγαπητέ Πέτρο (GRDANE) ποτέ δεν είναι αργά να βρεις τον σωστό δρόμο….., παρ΄όλο που νομίζω ότι εσύ ειδικά έχεις βρει ήδη τον δικό σου με την φυλή που αγαπάς και που σε χρειάζεται……

Zouzoune καλοδεχούμενος….όλοι καλοί χωράνε…..;)

για τις φωτό τι να πω...εγώ τις βλέπω όλες....:p:oops:

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Tara να τα χαίρεσαι όλα! Απο το μεγαλύτερο έως το μικρότερο! Πανέμορφα πλάσματα, πανέμορφη οικογένεια!

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.012
ΑΤΤΙΚΗ
Αγαπητή μου, TARA,

Τα 3 από τα 4 σκυλιά σου, τα έχω γνωρίσει...*agapoylas* και αρχίζουν λιγάκι να μου αλλάζουν το "βλέμμα", λίγο προς την "Ομάδα 1"...:cool:
χαχαχα...μα αγαπητέ μου, ο σκοπός μου είναι...να μπείτε στην ομάδα 1, όχι απλά να την συμπαθήσετε...!!!:D

Στις φωτο, αυτός που με εντυπωσίασε είναι ένας ωραίος και ρωμαλέος (fit - που λέμε στα άψογα Ελληνικά μας!) κύριος, με μούσι... εξαιρετικός χειριστής!
Ποιός είναι???:D
το ''ρωμαλέος'' μου αρέσει.....:D,
να προσέξω να μην το δει όμως και το πάρει πάνω του:p

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.012
ΑΤΤΙΚΗ
Όσον αφορά την εκτόνωση που έχει ανάγκη η φυλή αυτό πράγματι είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο απο μόνο του. Εντελώς επιγραμματικά θα πω ότι μεγαλύτερη σημασία έχει η ποιότητα της εκτόνωσης και λιγότερο η ποσότητα.
Με καλύτερη επιλογή βέβαια, τον συνδυασμό του επαρκούς χρόνου με την ποιοτική αξιοποίηση του .

Η αλήθεια είναι ότι τα γκρένενταλ είναι σκυλιά που δεν μπορούν να ζήσουν ευτυχισμένα για όλη την ζωή τους κάνοντας απλά μια βόλτα στο πάρκο, ή το γύρω του ‘’τετραγώνου’’….χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι εάν τύχει να υπάρξουν περίοδοι όπου το σκυλί θα έχει τέτοιου είδους καθημερινότητα θα γκρεμίσει το σπίτι ή οτιδήποτε άλλο.
Αυτό όμως προϋποθέτει ότι έχουμε ‘’κτίσει’’ τέτοιου είδους σχέση και χαρακτήρα στο κουτάβι μας όπου ο σκύλος θα θεωρήσει την οποιαδήποτε μικρή αλλά συχνά επαναλαμβανόμενη δραστηριότητα που θα έχουμε μαζί του, σημαντική και μοναδική. Και μιας και πρόκειται για μια άκρως ανθρωποκεντρική φυλή αυτό δεν είναι καθόλου δύσκολο.

Οι ασκήσεις υπακοής, το παίξιμο με το μπαλάκι, ή το tug, η ανεύρεση αντικειμένων, η υπερπήδηση των εμποδίων μέσα στην καθημερινή βόλτα, ή η βόλτα με το ποδήλατο, είναι απλές δραστηριότητες που γίνονται εύκολα και εφόσον επαναλαμβάνονται συχνά, εκτονώνουν αρκετά ένα γκρένενταλ.

Και αυτό γιατί εκτός από σωματική εκτόνωση προσφέρουν την δυνατότητα να εξασκήσουν και να κουράσουν το μυαλό τους, μιας και απαιτούν την συγκέντρωση και την προσοχή τους προς αυτό που κάνουν αλλά και προς τον χειριστή τους.

Κάποιοι περισσότερο τυχεροί που το μέρος που μένουν τους το επιτρέπει, μπορούν να ζήσουν και να απολαύσουν το σκυλί τους σε πεζοπορίες στα βουνά ή σε δραστηριότητες που έχουν να κάνουν με την θάλασσα.

Βέβαια, (και αυτό το έχω επιβεβαιώσει τα τελευταία χρόνια) ένα ευτυχισμένο γκρένενταλ είναι το σκυλί που έχει ένα μεγαλύτερο /σπουδαιότερο σκοπό στην ζωή του από το να κάνει τσάρκες στα πάρκα.

Προσωπικά πιστεύω ότι αυτό οφείλετε στο γεγονός ότι πρόκειται για φυλή στην οποία δεν έχει εκφυλιστεί ( ακόμα, και σε μεγάλο βαθμό ) ,η βασική ανάγκη του σκύλου να ‘’εργαστεί’’ για τον άνθρωπο (μιλώντας πάντα για φυλές εργασίας).

Δεν είναι τυχαίο που σε άλλες χώρες τις Ευρώπης τα γκρένενταλ δουλεύουν είτε σε πραγματικές συνθήκες, είτε σε μορφή σπορ (herding) στα κοπάδια. Επίσης πάρα πολλά γκρένενταλ χρησιμοποιούνται στις διασώσεις από τον στρατό, την αστυνομία ή απο διάφορες εθελοντικές ομάδες.

Λογικό είναι λοιπόν (στον βαθμό που υπάρχει και η ανάλογη παράδοση στις χώρες αυτές) να έχει δημιουργηθεί στους υποψήφιους ιδιοκτήτες (ατομικά αλλά και σε επίπεδο κοινωνίας) η κουλτούρα της καθημερινής διαχείρισης και εκτόνωσης ενός τέτοιου σκύλου, με παράλληλη ύπαρξη βέβαια και των αντίστοιχων υποδομών ( λέσχες, όμιλοι, κλαμπ κλπ.)

Προσωπικά εμείς διοχετεύουμε αυτή τους την ανάγκη στα σπορ. Χαίρονται την βόλτα ή το παιχνίδι, όμως όταν ακούνε την μαγική λέξη ’’ΜΑΘΗΜΑ’’ ….τα αφήνουν όλα !
Εφόσον πρόκειται για τόσο ανθρωποκεντρική φυλή, θεωρούν ότι οτιδήποτε κάνουν μαζί μας (για εμάς) είναι σημαντικό και σπουδαίο και αυτό τους δίνει νόημα στην ζωή τους.

Δεν ξέρω αν η απάντησή μου κάλυψε τον φίλο που ανέφερε τον προβληματισμό του για την διαβίωση ενός γκρένενταλ σε διαμέρισμα. Προσωπικά εγώ θα μπορούσα να ζήσω και σε 10 τ.μ. με ένα γκρένενταλ. Βέβαια γνωρίζω πώς να διαχειριστώ τις ανάγκες του και επειδή είναι η φυλή που αγαπώ , θα ήμουν και διατεθειμένη να υποστώ και το οποιοδήποτε ‘’κόστος’’. Αυτό βέβαια είναι κάτι που δεν το επιθυμούν όλοι και φυσικά είναι σεβαστό.

Όσον αφορά τον χαρακτηρισμό ‘’νευρικά’’ σκυλιά εγώ προσωπικά περισσότερο τείνω να τα ονομάζω ‘’έντονα’’ σκυλιά, ζωηρά, με γρήγορες αντιδράσεις και ιδιαίτερα ευφυή ( μερικές φορές μέχρι και σε βαθμό μη επιθυμητό)και βέβαια πάνω απ΄όλα άκρως συναισθηματικά με τον χειριστή τους.

Όλα αυτά όμως ταυτόχρονα τα κάνουν να είναι εξαιρετικά εκπαιδεύσιμα –εάν και εφόσον βρεθούν δίπλα σε ανθρώπους που με τους κατάλληλους χειρισμούς να μπορούν να αναδείξουν τις ιδιαίτερες ικανότητες και χάρες αυτής της φυλής.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.241
Μέλη
20.016
Νεότερο μέλος
Nikos_Ν