Kimona δε σε γνωρίζω για να ξέρω πως εκφράζεσαι με την ομιλία, αλλά αν είναι σαν το γραπτό σου λόγο, να πω την αλήθεια μου, κι ο καλύτερος κριτής/εκτροφέας μπουλμαστιφ να ήμουν, θα φοβόμουν να σου πω δια ζώσης ότι είναι παχύς για να μη φάω καμιά μπούφλα.
Προσπάθησε να βγάλεις από το μυαλό σου ότι είναι ο Cargo σου και κοίτα τον Dante Di Caneguardiano. Τι βλέπεις? Τι θα έβλεπες αν ο σκύλος δεν ηταν ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ? Ακόμα πιό πεζά... Αν ο σκύλος ήταν ημίαιμος, χωρίς πρότυπο, χωρίς τίποτα, τι θα έβλεπες?
Βλέπω τις παλιότερες φωτογραφίες και θαυμάζω ένα καταπληκτικό σκυλί. Ένα σκυλί που χαίρομαι να το βλέπω και ανυπομονώ να δω πόσο πιό όμορφος μπορεί να γίνει.
Και μετά έρχεται το πρόσφατο παρελθόν. Ωραίος ο σκύλος (και είμαι άσχετη από πρότυπα κι άλλα λοιπά κυνολογικά... προτιμώ τα...κυνοφιλικά) αλλά σα να έχει "τσιμπήσει" λιπάκι... Δεν πειραζει, λέω, δεν είναι κάτι που δεν διορθωνει λίγη άσκηση.
Και τώρα στο παρόν, βλέπω ένα σκύλο που τον λυπάμαι... Ένα σκύλο "μπουκωμένο"... Απ'όταν είδα το άβαταρ το πρώτο πραγμα που μου ήρθε στο μυαλό ήταν "Κρίμα το σκυλί"... Αποκλείεται να τον αγαπάω παραπάνω απ'ότι εσύ... Οπότε κοίτα τον πέρα από μετρησεις και φιλοδοξίες και πρότυπα και γνώσεις... Κοίτα το ΣΚΥΛΟ ΣΟΥ και κάνε κάτι... Ηδη τα πίσω πόδια, στο άβαταρ τουλάχιστον, μοιαζουν να συγκλίνουν κάτω από το βάρος των κιλών του...
Μη σε τυφλώνουν το ιδεατά... Τα ιδεατα έφεραν και του Γ.Π. στην κατάσταση που είναι σήμερα... Και τα γαλλικά και τα καβαλιε και κάμποσες άλλες φυλές ακόμα... Εσυ δεν είσαι εκτροφέας, αρα δεν επηρεαζεις μια φυλή. Αλλά εχεις ένα σκυλο, τον οποιο επηρεαζεις πολύ με τις επιλογες σου. Και τον επιβαρυνεις...
Πραγματικά όλα αυτά χωρις εμπάθεια... Αλλά με μεγάλη συμπάθεια προς τον Καργκο...
Αν ήμασταν προσωπο με προσωπο μάλλον θα φοβόμουν να τα πω ετσι,μη τυχον και φάω καμιά μπουφλα... Σκέψου μήπως φοβούνται και οι γνώστες να πουν πραγματα για τον ίδιο ακριβως λόγο... Ή γιατί μπορεί απλά, πολύ απλά να μη νοιαζονται για το σκυλί...
edit: αν θα μπορούσαν αυτά να μεταφερθούν στο σωστό σημείο... Γιατί έχουμε ξεφύγει κατά πολύ από το θέμα...