Καλημέρα σε όλα τα αξιοσέβαστα μέλη του forum. Γράφω αυτό το νέο θέμα, γιατί ως ιδιοκτήτης μπούλντογκ από το 1999 και ως εκτροφέας ( εκθέτης και κριτής ) αυτών από το 2001, αισθάνομαι το λιγότερο που μπορώ να πώ ΘΙΓΜΕΝΗ με τα όσα γράφονται σχετικά με αυτά και μάλιστα από ανθρώπους που δεν έτυχε ποτέ να είναι κοντά σε αυτή τη φυλή. Θα παρακαλούσα λοιπόν, αν είναι δυνατόν, οι άνθρωποι που δεν είναι σχετικοί ( κτηνίατροι, κυνολόγοι, εκτροφείς, ιδιοκτήτες ) με τη συγκεκριμένη φυλή, να ανακαλέσουν τα γραφόμενά τους ή να αναφέρουν ότι αυτά είναι λόγια που ΕΤΥΧΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ( το ίδιο όπως παλιότερα ότι τα Doberman τρελαίνονται ). Και επειδή είμαι άνθρωπος που πάντα μιλάω με αποδείξεις, προκαλώ τον οποιοδήποτε να έρθει στο σπίτι μου, να δει τα σκυλιά μου ( και σίγουρα δεν είναι 2-3 ) και έπειτα να μας πει δημόσια αν είδε κάποιο από όλα αυτά τα προβλήματα που αναφέρονται εδώ.
Δεν πρέπει κανείς να ξεχνάει ότι μιλάμε για σκυλιά, για ζωντανούς οργανισμούς λοιπόν, άρα είναι φύσιν αδύνατον να μην υπάρχουν προβλήματα. Όμως προβλήματα υπάρχουν σε όλες τις φυλές, καμμία δεν είναι ελεύθερη προβλημάτων ( άλλες λιγότερα, άλλες περισσότερα ).
Επειδή λοιπόν θέλετε σε αυτό το forum να κρατάτε ένα υψηλό επίπεδο, φροντίστε σας παρακαλώ να μην εξακοντίζετε βέλη και αιχμές αναιτίως και αστήρικτα.
Για οποιαδήποτε πληροφορία και απορία με τις παθήσεις των Μπούλντογκ ευχαρίστως να σας ενημερώσω σχετικά, αν και υπάρχει άφθονη ενημέρωση στο διαδύκτιο. Όσον αφορά το αν αντέχουν το κρύο, σας ενημερώνω ότι το αντέχουν και μάλιστα χαίρονται πάρα πολύ να παίζουν στο χιόνι. Όμως για να λέμε τα σύκα σύκα, εγώ δεν θα τολμούσα να παρατήσω έξω τα σκυλιά μου με χιόνι τριγύρω, όποια φυλή κι αν είχα.....δεν το συζητάω. Στο μόνο που πρέπει να προσέχουμε ιδιαίτερα είναι στη ζέστη........δεν την μπορούν, δεν την αντέχουν, το ίδιο κι εγώ......τη σιχαίνομαι.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την προσοχή σας.
Δεν πρέπει κανείς να ξεχνάει ότι μιλάμε για σκυλιά, για ζωντανούς οργανισμούς λοιπόν, άρα είναι φύσιν αδύνατον να μην υπάρχουν προβλήματα. Όμως προβλήματα υπάρχουν σε όλες τις φυλές, καμμία δεν είναι ελεύθερη προβλημάτων ( άλλες λιγότερα, άλλες περισσότερα ).
Επειδή λοιπόν θέλετε σε αυτό το forum να κρατάτε ένα υψηλό επίπεδο, φροντίστε σας παρακαλώ να μην εξακοντίζετε βέλη και αιχμές αναιτίως και αστήρικτα.
Για οποιαδήποτε πληροφορία και απορία με τις παθήσεις των Μπούλντογκ ευχαρίστως να σας ενημερώσω σχετικά, αν και υπάρχει άφθονη ενημέρωση στο διαδύκτιο. Όσον αφορά το αν αντέχουν το κρύο, σας ενημερώνω ότι το αντέχουν και μάλιστα χαίρονται πάρα πολύ να παίζουν στο χιόνι. Όμως για να λέμε τα σύκα σύκα, εγώ δεν θα τολμούσα να παρατήσω έξω τα σκυλιά μου με χιόνι τριγύρω, όποια φυλή κι αν είχα.....δεν το συζητάω. Στο μόνο που πρέπει να προσέχουμε ιδιαίτερα είναι στη ζέστη........δεν την μπορούν, δεν την αντέχουν, το ίδιο κι εγώ......τη σιχαίνομαι.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την προσοχή σας.