Η αλήθεια για τα Μπουλντογκ

bizzare

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2007
84
0
57
Oropos
www.soulguardianbulldog.com
Καλημέρα σε όλα τα αξιοσέβαστα μέλη του forum. Γράφω αυτό το νέο θέμα, γιατί ως ιδιοκτήτης μπούλντογκ από το 1999 και ως εκτροφέας ( εκθέτης και κριτής ) αυτών από το 2001, αισθάνομαι το λιγότερο που μπορώ να πώ ΘΙΓΜΕΝΗ με τα όσα γράφονται σχετικά με αυτά και μάλιστα από ανθρώπους που δεν έτυχε ποτέ να είναι κοντά σε αυτή τη φυλή. Θα παρακαλούσα λοιπόν, αν είναι δυνατόν, οι άνθρωποι που δεν είναι σχετικοί ( κτηνίατροι, κυνολόγοι, εκτροφείς, ιδιοκτήτες ) με τη συγκεκριμένη φυλή, να ανακαλέσουν τα γραφόμενά τους ή να αναφέρουν ότι αυτά είναι λόγια που ΕΤΥΧΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ( το ίδιο όπως παλιότερα ότι τα Doberman τρελαίνονται ). Και επειδή είμαι άνθρωπος που πάντα μιλάω με αποδείξεις, προκαλώ τον οποιοδήποτε να έρθει στο σπίτι μου, να δει τα σκυλιά μου ( και σίγουρα δεν είναι 2-3 ) και έπειτα να μας πει δημόσια αν είδε κάποιο από όλα αυτά τα προβλήματα που αναφέρονται εδώ.
Δεν πρέπει κανείς να ξεχνάει ότι μιλάμε για σκυλιά, για ζωντανούς οργανισμούς λοιπόν, άρα είναι φύσιν αδύνατον να μην υπάρχουν προβλήματα. Όμως προβλήματα υπάρχουν σε όλες τις φυλές, καμμία δεν είναι ελεύθερη προβλημάτων ( άλλες λιγότερα, άλλες περισσότερα ).
Επειδή λοιπόν θέλετε σε αυτό το forum να κρατάτε ένα υψηλό επίπεδο, φροντίστε σας παρακαλώ να μην εξακοντίζετε βέλη και αιχμές αναιτίως και αστήρικτα.
Για οποιαδήποτε πληροφορία και απορία με τις παθήσεις των Μπούλντογκ ευχαρίστως να σας ενημερώσω σχετικά, αν και υπάρχει άφθονη ενημέρωση στο διαδύκτιο. Όσον αφορά το αν αντέχουν το κρύο, σας ενημερώνω ότι το αντέχουν και μάλιστα χαίρονται πάρα πολύ να παίζουν στο χιόνι. Όμως για να λέμε τα σύκα σύκα, εγώ δεν θα τολμούσα να παρατήσω έξω τα σκυλιά μου με χιόνι τριγύρω, όποια φυλή κι αν είχα.....δεν το συζητάω. Στο μόνο που πρέπει να προσέχουμε ιδιαίτερα είναι στη ζέστη........δεν την μπορούν, δεν την αντέχουν, το ίδιο κι εγώ......τη σιχαίνομαι.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την προσοχή σας.

nikoscar

Guest Star
Staff member
9 Ιουνίου 2006
2.178
1.000.000.018
ATHENS
...θελω βοηθεια ομως...

...τι ειναι αυτο που διαβασες ωστε να σε κανει να γραψεις?

lone wolf

Well-Known Member
13 Οκτωβρίου 2006
706
3
Athens
Μα νομίζω ότι όλοι εδώ μέσα τα αγαπάμε τα bulldog είμαι και εγώ περίεργη να καταλάβω τι διάβασες και σε έκανε να γράψεις το παραπάνω...

Fileiro

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2006
452
1
Athens
Φίλη Bizzarre

Η φυλή υποφέρει και το ξέρεις. Υποφέρει από ανεγκέφαλους παραγωγούς (που αυτοβαφτίζονται "εκτροφείς"..).
Έτσι, υπάρχουν άφθονα bulldogs με πάμπολλα προβλήματα.
Από την άλλη πλευρά (επειδή άν δεν απατώμαι..σε ξέρω προσωπικά), υπάρχουν και άνθρωποι όπως εσύ που ΕΙΝΑΙ εκτροφείς, και που ΕΙΝΑΙ γνώστες και ασχολούνται σοβαρά.
Να εύχεσαι να υπάρχουν όλο και πιο πολλοί τέτοιοι λοιπόν.

Καλή δύναμη σ αυτό που κάνεις

Κυριάκος..

bizzare

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2007
84
0
57
Oropos
oscar said:
...θελω βοηθεια ομως...

1) Διαβάζοντας λοιπόν πληροφορίες απο διαφορα sites και απο το forum σας, με λύπη είδα πως πρέκειτε για μια ράτσα με πολλά κληρονομικά προβλήματα.
2) γιατί έχει ίσως τα περισσότερα προβλήματα και από όλες τις ράτσες των μπουλντόγκ μαζί! (αναπνευστικά, δερματικά, ορθοπεδικά κλπ.)
3) ξέχασα να πω ότι ειδικά τα μπουλντόγκ δεν είναι σκύλος για να το αφήσεις σε κήπο. Θέλει καναπέ και μάλιστα ...chesterfield!
4) Προσωπικά επειδή δεν αντέχω να βλέπω το σκύλο μου να πεθαίνει από οτιδήποτε, δεν θα έπαιρνα μπουλ.
5) Όμως, τώρα που άκουσες, ότι έχουν τόσα προβλήματα..., το συζητάς ακόμα???

Είχες ποτέ μέχρι τώρα, άλλο σκυλί ???

Μπορείς να συνειδητοποιήσεις..., πόσο μεγάλο πρόβλημα είναι, να έχεις συνεχώς προβλήματα με την υγεία του ζώου σου...???
Ακόμα κι΄ αν το οικονομικό δεν σε απασχολεί καθόλου.

Μπορείς να καταλάβεις, τι ταλαιπωρία είναι αυτή η ευαισθησία..., πρώτα για το σκυλί βέβαια, αλλά και για σένα κατ΄ επέκταση...???

Με συχωρείς πολύ, αλλά νομίζω, ότι δεν έχεις ακόμα συνειδητοποιήσει..., πόσο μεγάλο..., είναι το πρόβλημα !!!!

Δεν υπάρχει χειρώτερο πράγμα..., από το να έχεις ένα ζώο, το οποίο να ασθενεί συνεχώς..., σκέψου το λίγο...

Το να μην ξέρεις το πρόβλημα... και να σου τύχει..., τι να κάνεις, αναγκαστικά θα το αντιμετωπίσεις με όλη την ταλαιπωρία..., την οποία συνεπάγεται, αλλά από τη στιγμή που το ξέρεις από πριν..., γιατί να κάνεις αυτή την επιλογή και να δεθείς με ένα ζώο, το οποίο θα έχει συνεχώς προβλήματα...???

Κάτσε και σκέψου το λίγο σοβαρά...!!!!

Μην ξεχνάς, ότι το ζώο, δεν είναι άνθρωπος, ούτε μπορεί να σου εξηγήσει τι αισθάνεται..., ούτε που πονάει...., ούτε εσύ να του εξηγήσεις ότι πρέπει να πάρει τα φάρμακα για να γίνει καλά... κλπ κλπ κλπ

Και πάλι, σου ζητώ συγνώμη, αλλά ειλικρινά, μου κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση η στάση σου..., σε σημείο που μοιάζει κάπως ανεύθυνη...

Και πάλι με συχωρείς..., δεν θέλω να το παρεξηγήσεις αυτό που σου γράφω, στο γράφω καλοπροαίρετα και με ειλικρίνια...

Δεν νομίζω, ότι δεν θα βρεις κανένα άλλο σκυλί, που να σου αρέσει...
Τόσες φυλές υπάρχουν !!!!!

Fileiro

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2006
452
1
Athens
Φίλη Bizzarre

Η φυλή υποφέρει και το ξέρεις. Υποφέρει από ανεγκέφαλους παραγωγούς (που αυτοβαφτίζονται "εκτροφείς"..).
Από την άλλη πλευρά (επειδή άν δεν απατώμαι..σε ξέρω προσωπικά), υπάρχουν και άνθρωποι όπως εσύ που ΕΙΝΑΙ εκτροφείς, και που ΕΙΝΑΙ γνώστες και ασχολούνται σοβαρά.

Κυριάκος..

bizzare

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2007
84
0
57
Oropos
Και μια διευκρίνιση για τα Μπουλ

oscar said:
...θελω βοηθεια ομως...

Όσον αφορά τα Victorian ή τα Olde English Bulldogge ή οτιδήποτε άλλο αναφέρετε ως Μπούλντογκ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΠΟΥΛΝΤΟΓΚ, αλλά ημίαιμο. Ο όρος μπούλντογκ χρησιμοποιείται, απλά γιατί παγκοσμίως και χρόνια τώρα πουλάει, δυστυχώς. Και μπορεί με τις επιμειξίες να έχουν καταφέρει να φτιάξουν ας πούμε το αναπνευστικό ( γιατί έχουν μετατοπίσει τη θέση της μύτης ) αλλά ΣΙΓΟΥΡΑ καμμία από αυτές τις "φυλές" δεν έχει τον κλασσικό χαρακτήρα ενός πραγματικού Μπούλντογκ, που είναι και το ζητούμενο σε αυτή τη φυλή !!!!

Fileiro

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2006
452
1
Athens
Έχεις απόλυτο δίκιο. Δεν είναι σταθεροποιημένες φυλές.
Πιστεύω όμως οτι η λέξη bulldog είναι γενικότερη.Και φυσικά περιλαμβάνει και το Αγγλικό Bulldog με τη μορφή που έχει σήμερα.
Bulldog είναι ΚΑΙ τύπος γενικότερα.Συμφωνείς;
Τώρα το άν είναι ημίαιμα τα old english, ή τα american, αυτό σηκώνει μεγάλη συζήτηση. Σίγουρα είναι ξαδέρφια του αγγλικού bulldog, και άν θέλεις κάποια από αυτα μοιάζουν πολύ στο παλιό bulldog.Tou 18ou αιώνα...

nikoscar

Guest Star
Staff member
9 Ιουνίου 2006
2.178
1.000.000.018
ATHENS
....εχεις δικιο..αλλα και αδικο.

ναι καποιος εγραψε για τα
α Victorian ή τα Olde English Bulldogg
so what?? καποιος με "1" ποστ :D δεν ειναι εκει το θεμα...ομως.

και γω εχω χαθει με τα υπολοιπα που αναφερεις.μηπως να μας εβαζες τα λινκ των συζητησεων?

bizzare

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2007
84
0
57
Oropos
Fileiro said:
Φίλη Bizzarre

Κυριάκος..
Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια Κυριάκο. Πάντα και παντού υπάρχουν οι προσπαθούντες και οι μη. Αλλά εκείνο που με ενοχλεί περισσότερο είναι τα "λόγια του αέρα". Είναι αδιανόητο από ανθρώπους που λένε ότι αγαπάνε τα σκυλιά ανεξάρτητα από φυλή, να προμοτάρουν ή να μποικοτάρουν κάποιες..........όπως για παράδειγμα το κάτωθι........
Δεν νομίζω, ότι δεν θα βρεις κανένα άλλο σκυλί, που να σου αρέσει...
Τόσες φυλές υπάρχουν !!!!!
:evil:

bizzare

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2007
84
0
57
Oropos
oscar said:
....εχεις δικιο..αλλα και αδικο.

ναι καποιος εγραψε για τα
α Victorian ή τα Olde English Bulldogg
so what?? καποιος με "1" ποστ :D δεν ειναι εκει το θεμα...ομως.

και γω εχω χαθει με τα υπολοιπα που αναφερεις.μηπως να μας εβαζες τα λινκ των συζητησεων?
Σας τα έστειλα ήδη παραπάνω και αριθμητικά !!!! :)

http://dogforum.gr/forum/viewtopic.php?t=567

Αν διαβάσετε εδώ ίσως καταλάβετε...........είναι πιο παλιό αλλά όταν το είδα μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι, γιατί το θεώρησα άδικο και κανένας δεν υπήρχε να υπερασπιστεί τη φυλή :cry:

Fileiro

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2006
452
1
Athens
Μα είναι γεμάτος ο κόσμος Σ.... μου!
Και να σου πώ και κάτι άλλο; Αφού το βλέπεις.Υποφέρουν παντού γύρω μας με shar pei, bulldog ..καταλαβαίνεις τι εννοώ.
Έρχονται με το κομμάτι.Ξέρεις απο που. Όμως η χώρα που τα "στέλνει" ΕΧΕΙ ΚΑΙ super bulldog. Και διοργανώνει την τρίτη Πανευρωπαϊκή της Έκθεση φέτος. Εμείς όμως έχουμε μείνει εκεί.Οτι bulldog = κόλαση και ένας εκατομμυριούχος κτηνίατρος.
Μην πτοείσαι. Συνέχισε να κάνεις σοβαρά αυτό που κάνεις. Τα υπόλοιπα δεν αλλάζουν έτσι έυκολα....

lone wolf

Well-Known Member
13 Οκτωβρίου 2006
706
3
Athens
Φίλη bizzare καταλαβαίνω ότι γράφεις "αγανακτησμένη" και σε καταλαβαίνω το ίδιο παθαίνω και εγώ όταν ακούω αυτά που ακούω για τα rott αλλά ειλικρινά -όπως και πολλοί άλλοι- δεν καταλαβαίνω που αναφέρεσαι μήπως να μας βάλεις ένα link που διάβασες και τι;
Σε ευχαριστώ...

bizzare

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2007
84
0
57
Oropos
Fileiro said:
Μα είναι γεμάτος ο κόσμος Σ.... μου!
Και να σου πώ και κάτι άλλο; Αφού το βλέπεις.Υποφέρουν παντού γύρω μας με shar pei, bulldog ..καταλαβαίνεις τι εννοώ.
Έρχονται με το κομμάτι.Ξέρεις απο που. Όμως η χώρα που τα "στέλνει" ΕΧΕΙ ΚΑΙ super bulldog. Και διοργανώνει την τρίτη Πανευρωπαϊκή της Έκθεση φέτος. Εμείς όμως έχουμε μείνει εκεί.Οτι bulldog = κόλαση και ένας εκατομμυριούχος κτηνίατρος.
Μην πτοείσαι. Συνέχισε να κάνεις σοβαρά αυτό που κάνεις. Τα υπόλοιπα δεν αλλάζουν έτσι έυκολα....
Συμφωνώ με ότι λες για την Ουγγαρία ( και δεν φοβάμαι να την αναφέρω εγώ και ξέρω ότι έχει και καλά σκυλιά εκεί αλλά σίγουρα όχι από κει που ψωνίζουν οι μεγαλοεισαγωγείς σκύλων ) αλλά διαφωνώ ριζικά με το Οτι bulldog = κόλαση και ένας εκατομμυριούχος κτηνίατρος., γιατί το ίδιο μπορώ να πω κι εγώ ας πούμε για τα Γερμανικά Ποιμενικά ή για τα Rottie ή για τα Mastino ή για τα chihuahua και ου το καθεξής.....δεν είναι όμως έτσι :wink:

lone wolf

Well-Known Member
13 Οκτωβρίου 2006
706
3
Athens
Γράφαμε μαζί μάλλον... :) Απλά να σου πω ότι η vrmode έχει γαλλικό και έχει περάσει πολλά με διάφορες εγχειρήσεις στο εξωτερικό, το σίγουρο είναι ότι λατρεύει τον μικρό της... Το ίδιο και εγώ είναι φοβερές φάτσες χαίρομαι που έχουμε κοντά μας κάποια με ειδικές γνώσεις και εύχομαι να μας κατατοπίσεις για όλα. :D

Καλως ήρθες στο forum μας... :)

Fileiro

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2006
452
1
Athens
Μα αυτό ακριβώς είπα.
Αυτό νομίζει ο κόσμος. Αφού αυτά βλέπει γύρω του.Είμαστε ΠΙΣΩ.
Αλλά και υποφέρουμε.Από τα χιλιάδες προβληματικά.Ασφαλώς και δεν είναι πρώτο to bulldog.η λίστα είναι τεράστια.....
Και υπάρχουν αρκετοί σαν εσένα.Πικραμένοι και θιγμένοι.Σε πάμπολλες φυλές.Λύση είναι μόνο η ενημέρωση....

nikoscar

Guest Star
Staff member
9 Ιουνίου 2006
2.178
1.000.000.018
ATHENS
οπως επισης δεν ειναι ετσι και τα λογια που παρεθεσες...

ειναι φορουμ. καθενας μπορει να γραψει την αποψη του.

εαν ο συγκεκριμενος απογοητευτηκε με τις απαντησεις μελων ..στο χερι του ηταν να βρει πληροφοριες και απο εκτροφεις.

οσο για το..
Είναι αδιανόητο από ανθρώπους που λένε ότι αγαπάνε τα σκυλιά ανεξάρτητα από φυλή, να προμοτάρουν ή να μποικοτάρουν κάποιες
ουδεν σχολιον... νομιζω οτι οι απαντησεις στο συγκεκριμενο thread ηταν καλοπροαιρετες

..αν και εισαι μελος απο Joined: 30 Oct 2007..δεν μας βοηθησες σε συζητησεις :wink: ποτε δεν ειναι αργα...χαιρομαι που εισαι κοντα μας.

Και υπάρχουν αρκετοί σαν εσένα.Πικραμένοι και θιγμένοι.Σε πάμπολλες φυλές.Λύση είναι μόνο η ενημέρωση....
ακριβως!!! νομιζω και οι δυο εχετε τις γνωσεις για να προσθεσετε ενα ακομα λιθαρακι..

bizzare

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2007
84
0
57
Oropos
lone wolf said:
Γράφαμε μαζί μάλλον... :) Απλά να σου πω ότι η vrmode έχει γαλλικό και έχει περάσει πολλά με διάφορες εγχειρήσεις στο εξωτερικό, το σίγουρο είναι ότι λατρεύει τον μικρό της... Το ίδιο και εγώ είναι φοβερές φάτσες χαίρομαι που έχουμε κοντά μας κάποια με ειδικές γνώσεις και εύχομαι να μας κατατοπίσεις για όλα. :D

Καλως ήρθες στο forum μας... :)
Να' σαι καλά, στη διάθεσή σας. Απλά δεν έχω τόσο πολύ χρόνο να σερφάρω στο νετ ( βλέπεις δουλεύω και σε κτηνιατρείο και δεν υπάρχει πολύς χρόνος ), οπότε αν είναι κάτι επείγον στείλτε μου και mail, δεν υπάρχει πρόβλημα. Λυπάμαι για το γαλλικό της φίλης σου και τα προβλήματά του, έχω περάσει κι εγώ πολλά και διάφορα κατά καιρούς, αλλά είπαμε ......καμμία φυλή δεν είναι ελεύθερη προβλημάτων ( μόνο τα λούτρινα ) και ποτέ κανείς δεν μπορεί να είναι 100% σίγουρος για το κουτάβι που δίνει ή αγοράζει ( ο πρώτος μου αρσενικός είχε μια πάθηση που λέγεται αναστόμωση της πυλαίας αορτής στο συκώτι, το οποίο έδινε επιληπτικές κρίσεις....... σε πληροφορώ κανένας από τους προγόνους του μέχρι 3η γενιά πίσω δεν έιχε αυτό το πρόβλημα !!!! ) και κατέληξα να λέω .......... χρειάζεται ο Θεός, η τύχη και οι γνώσεις για ότι επιχειρούμαι να κάνουμε :roll: