Η Ρήτα μας δαγκώνει τα μικρά της...

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Η ένεση που λες δεν είναι στείρωση.Είναι τρόπος αντισύλληψης (όπως υπάρχει κ αντίστοιχο χάπι) κ γίνεται κάθε 5-6 μήνες.Οι κίνδυνοι για μητρίτιδα η πυομήτρα τόσο στο χάπι όσο κ στην ένεση είναι οι ίδιοι με ένα σκυλί που δεν έχει υποβληθεί σε στείρωση.Πρέπει να ενημερωθείς επισταμένα από κτηνίατρο πάνω στις μεθόδους αυτές,δεν είναι αθώες κ ανέξοδοι.

Fanzina

Well-Known Member
6 Νοεμβρίου 2011
607
8
Υπάρχει στείρωση ενέσημη που κοστίζει 5 ευρώ και γίνεται μία φορά τον χρόνο και καταστρέφει τον οίστρο!(έτσι ΔΙΑΒΑΣΑ )τα εμβόλια θα γίνουν άμεσα και τσιπάκια δεν θα βάλω τουλάχιστον για την ώρα.
Τα τσιπ είναι υποχρεωτικά από τον νόμο. Ακόμα μην ξεχάσεις και τις αποπαρασιτώσεις, εκτός από τα εμβόλια ;)

lefki

Member
8 Σεπτεμβρίου 2012
10
0
Ελεγα να αφήσω κι ένα θέμα, να μην ανακατευτώ. Ούτε με "μπράβο", ούτε με "μη μπράβο". Ετσι κι αλλιώς, όλοι οι προηγούμενοι μια χαρά στα λένε. Ολοι ανεξαιρέτως. Αυτή σου η απάντηση όμως με χάλασε. Δεν νομίζω ότι οι 2-3 μέρες σου συμμετοχής στο φόρουμ, σου έχουν δώσει τα εφόδια να χαρακτηρίζεις κάποια μέλη του "κακά" και "κομπλεξικά". Από κει και πέρα, αν θέλεις κάτσε να ενημερωθείς στο φόρουμ, γιατί θα βρεις όντως πράγματα που ούτε καν σου πέρναγαν από τον νου. Αλλά και να μην μείνεις, εγώ προσωπικά, δεν θα στενοχωρεθώ.

Να φροντίσεις τα σκυλάκια που άφησες να δημιουργηθούν και κυρίως με όλα τα παραπάνω που σε ενημερώνει η FrenchieFan. Κι αυτά...είναι μόνο η αρχή. Που να δεις στην συνέχεια τι σε περιμένει, από οικονομικής κυρίως πλευράς, με 10 σκυλιά...
Πρώτον δεν χαρακτήρισα κανέναν κομπλεξικό!είπα οτι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΙ.αφού λοιπόν διάβασες τα σχόλια όλα κάπου θα είδες να αναφέρεται πως "η Λευκή δε νομίζω να ξαναμπεί μετά από αυτό"η απάντησή μου για να το καταλάβεις καλύτερα εννοεί πως η Λευκή φυσικά και θα ξαναμπεί γιατι δεν είναι κομπλεξικιά μπήκε στο forum για να μάθει και όχι για να κράζει όπως κάνεις εσύ.όσο για το άν θα στεναχωρεθείς ή όχι κράτα τη γνώμη σου για τον εαυτό σου δε νομίζω οτι ενδιαφέρει και πολλούς.
και άν τα σχόλια που κάνεις είναι σαν και αυτό τότε η αρχική σου σκέψη το να μην ανακατευτείς ήταν η ποιο σωστή γιατί κάθε άλλο παρά βοηθάς!

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
lefki θα σου πω την εμπειρία μου. Αυτή τη στιγμή είμαι 26 χρονών, δεν ξέρω πόσο είσαι εσύ, αλλά φαντάζομαι ότι είσαι αρκετά ώριμη και συνειδητοποιημένη για να καταλάβεις το λάθος που έγινε από δική σου αμέλεια.

Όταν ήμουν 10-12 ετών μας είχε φέρει η μητέρα μου μια ημίαιμη σκυλίτσα στην αυλή της γιαγιάς μου στο χωριό. Χωρίς ίντερνετ, χωρίς ενημέρωση των μεγάλων που ήταν υπέθυνοι γι' αυτήν, χωρίς δική μου πρωτοβουλία λόγω της παιδική μου ηλικίαας, μάθε τι συνέβη στο ζωντανό. Πέρα από τα πρώτα εμβόλια που είχε κάνει δεν ξαναπήγε ποτέ στον κτηνίατρο, εκτός από την αναγκαία στείρωση.

Ωστόσο, πριν έρθει η στείρωση ήρθαν δύο γέννες. Καθώς οι αρσενικοί πηδούσαν το σχετικά χαμηλό φράχτη δεν ξέρω κι εγώ τι πέρασε το κορίτσι ούτε στην αυλή δεμένη, ούτε κατά τη διάρκεια του τοκετού. Ήταν από τις τυχερές που γέννησαν χωρίς να απεβιώσουν λόγω επιπλοκών.

Και θα σου πω τώρα τι απέγιναν τα κουτάβια των δύο γεννήσεων. Τα κουτάβια της πρώτης δεν τα είδα ποτέ, μου είπαν οι γονείς μου ότι πέθαναν από το κρύο. Μόλις πριν 2 χρόνια έμαθα ότι ο καθόλου σχωρεμένος παππούς μου τα πέταξε [!] επειδή δεν ήθελε άλλα σκυλιά.
Τα τρία κουτάβια της δεύτερης γέννας ευτυχώς/δυστυχώς δεν είχαν την ίδια μοίρα. Το θηλυκό δόθηκε σε έναν συγχωριανό που την αγαπούσε, αλλά ήταν εξίσου ανενημέρωτος με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν νέα κουτάβια που ούτε καν ξέρω τι απέγιναν. Το ένα αρσενικό δόθηκε σε έναν άλλον κοντοχωριανό και σύντομα το βρήκα ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ που ζούσα (10 χλμ μακριά από το χωριό) μαθαίνοντας ότι το παράτησε επειδή τελικά δεν το ήθελε. Το δεύτερο αρσενικό δόθηκε σε έναν κοντοχωριανό φίλο φίλου που σύντομα έμαθα ότι σκοτώθηκε από τρακτέρ.

Ευτυχώς, η μητέρα μου πήρε την απόφαση να στειρωθεί το σκυλί. Κάλιο αργά παρά ποτέ. Η Julie έζησε χωρίς την παραμικρή ιατρική περίθαλψη για 16 χρόνια και έφυγε τον περασμένο χειμώνα.

Η ιστορία αυτή είναι καθ'όλα αληθινή κι έχει ως σκοπό να σου δείξει πως όσο κι αν εσύ αγαπάς τη σκύλα σου και τα κουτάβια της, ποτέ δε μπορείς να είσαι σίγουρη για την τύχη τους. Γι' αυτό όταν τα δώσεις, και στο εύχομαι ολόψυχα, θα πρέπει να υπογράψεις μια υπεύθυνη δήλωση σαν συμβόλαιο όπου θα εγκυώνται την ευζωία τους και τη στείρωσή τους, καθώς και την τακτική σου επίσκεψη για να βλέπεις ότι είναι καλά. Αν θέλεις, μπορώ να σου βρω ένα τέτοιο συμφωνητικό.

Εκτός των άλλων, καλό θα ήταν να προνοήσεις για τη στείρωση της σκύλας σου εγκαίρως για αποφυγή τέτοιων καταστάσεων στο μέλλον. Η Ελλάδα είναι γεμάτη από αδέσποτα και είναι κρίμα να γινόμαστε συμμέτοχοι σ' αυτήν την κατάσταση. Διότι το γεγονός ότι τα 9 ημίαιμα κουτάβια της σκύλα σου θα δοθούν σε οικογένειες, σημαίνει αυτόματα ότι 9 άλλα σκυλιά θα παραμείνουν στο δρόμο ή μέσα σε ένα κλουβί περιμένοντας υπομονετικά τη σειρά τους. Αυτό που θέλω να σου πω είναι πως ο κόσμος δε χρειάζεται ούτε 9 κουτάβια παραπάνω, ούτε τα δικά μου τα 3 που έγιναν 103 περνώντας τα χρόνια.

Σεντόνι έγραψα, αλλά ελπίζω για καλό. Και κάτι άλλο, μην αντιδράς άσχημα σε λόγια που γράφονται εδώ. Όλα για καλό είναι και στο μυαλό σου μέσα μπορείς να φιλτράρεις κάποια πράγματα, αλλά μην εθελοτυφλείς.

Πάντα φιλικά.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
...
και άν τα σχόλια που κάνεις είναι σαν και αυτό τότε η αρχική σου σκέψη το να μην ανακατευτείς ήταν η ποιο σωστή γιατί κάθε άλλο παρά βοηθάς!
Η πλάκα ξέρεις ποιά είναι;
Οτι ειδικά όταν μου γράφουν τέτοια, εξιτάρομαι πολύ.
Οπότε...να είσαι σίγουρη, ότι θα...ανακατεύομαι στο εξής, ακόμη περισσότερο :wink:

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
Να κρατησεις 10 σκυλια?? Εξαιρετικά δύσκολο, εκτός βέβαια αν εχεις απεριόριστο χρόνο που χρειάζεται για να τα φροντίσεις όπως τους αξίζει, και σου περισσευουν ΠΟΛΛΑ χρηματα το μηνα. Περα απο τα εμβολια που ειναι μια φορα το χρονο αργοτερα, μόνο η τροφή θα σου κοστίζει μια περιουσία. Αλλα το πόσα σηκώνει η τσέπη σου μάλλον το ξέρεις εσύ καλύτερα.
Τσπ το θέμα είναι πως όντως ήταν ανεύθυνο απο μερους σου να αφήσεις την σκυλίτσα σου να ζευγαρώσει. Μπορει να έγινε εν αγνοια σου, θα έπρεπε όμως να ειχες φροντίσει για κάθε ενδεχόμενο. Οτι εγινε εγινε, αλλα να φροντίσεις τα κουτάβια να πανε σε υπεύθυνα χέρια, να τα δώσεις τσιπαρισμένα και με συμβόλαιο υιοθεσίας. Και η σκυλίτσα να στειρωθει άμεσα για να μην εχεις άλλες εκπλήξεις!

fotispap83

Well-Known Member
10 Απριλίου 2012
560
1
Πετρουπολη,Αθηνα
Εγω προβλεπω να κρατιουνται τα κουταβια μεχρι να περασουν το σταδιο της κουταβοφατσας!!!αν δεν δοθουν βεβαια!!!Μετα το βλεπω δυσκολο!!Μπραβο σου παντως εαν το κανεις!!!

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
λευκή άσε τις επιθέσεις και τη μαγκιά κατά μέρος και φρόντισε τα κουτάβια σου γιατί χλωμό το βλέπω να έχεις τόσα πολλά χρήματα για τροφές, χάπια κλπ τον μήνα...
Άσε επίσης τις μεσοβέζικες λύσεις και τα πασαλείμματα μιλώντας για ενέσεις και πήγαινε να στειρώσεις τη σκύλα σου άμεσα.
Ελπίζω να βρεις σπίτια για τα 9 μωρά...

Thodoras

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2012
662
303
Πάτρα
Τα τσιπ είναι υποχρεωτικά από τον νόμο.
Δηλαδή να δώσει η γυναίκα 500 ευρώ για τσιπ για τα κουταβάκια που θα έχει στην αυλή της;
Άς κοιταξουν να εφαρμοσουν κανα ποιο σοβαρό νόμο πρώτα.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

Thodoras

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2012
662
303
Πάτρα
.

Να φροντίσεις τα σκυλάκια που άφησες να δημιουργηθούν .
Lefki επρεπε να αφήσεις την σκυλίτσα στο δρόμο, δεν θα το είχες προκαλέσει ολο αυτό.. Γενικά τις αδεσποτες δεν τις προτιμουν για ερωτική συνεύρεση οι αρσενικοί σκύλοι οπότε τώρα δεν θα υπήρχαν 9 ακόμα κουτάβια :rolleyes::rolleyes:

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Δηλαδή να δώσει η γυναίκα 500 ευρώ για τσιπ για τα κουταβάκια που θα έχει στην αυλή της;
Τα τσιπ δεν είναι τίποτα μπροστά στα έξοδα που έχει.
Αν τα βάλεις όλα κάτω, εμβόλια+τσιπ+παράσιτα+τροφές θέλει ~1.000Ε.
Εκτός απο το χρήμα, θέλει και πολύ ελεύθερο χρόνο.

Thodoras

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2012
662
303
Πάτρα
Δηλαδή να τα κρατήσει χωρις εμβολια και μικροτσίπ δεν είναι λύση;; στην τελική νερό, φαγητό και αγάπη δεν φτάνουν;

Αν εισασταν στην θέση της και δυστυχώς είχε γίνει αυτή η λάθος γέννα τι θα κάνατε αν δεν είχατε τα λεφτά;;;

Το πιο σημαντικό είναι η στειρωση και μετά ακολοθουν εμβόλια και μικροτσίπ και ακανες...

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.003
1.513
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Αμα ειναι "τυχερη", μπορει να κολλησουν καμια αρρωστια ( παρβο, μορβα) χωρις εμβολιο και να πανε ολα -και ελυξε το θεμα.

Εαν ειναι τοσο βλακας για να προσατεψει την σκυλα της απο μια ανεπιθυμητη εγγυμοσυνη ( ας της εκανε αμεσα ενεση να αποβαλει, μολις ζευγαρωσε)- ας εχει και το σθενος, να αντιμετοπιζει και της συνεπειες τωρα!

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Τα εμβόλια είναι ΤΑ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ για να επιβιώσουν τα κουτάβια...το ίδιο και η αποπαρασίτωση.
Αγαπητέ thodora...η αγάπη δυστυχώς δεν τα προστατεύει από τις αρρώστιες....ούτε από τα σκουλίκια...
Για τα τσιπ έχει καιρό ακόμα για να τα βάλει....ας τα βάλουν οι καινούργιοι ιδιοκτήτες τους στο κάτω κάτω..

Thodoras

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2012
662
303
Πάτρα
Τα εμβόλια είναι ΤΑ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ για να επιβιώσουν τα κουτάβια...το ίδιο και η αποπαρασίτωση.
Αγαπητέ thodora...η αγάπη δυστυχώς δεν τα προστατεύει από τις αρρώστιες....ούτε από τα σκουλίκια...
Για τα τσιπ έχει καιρό ακόμα για να τα βάλει....ας τα βάλουν οι καινούργιοι ιδιοκτήτες τους στο κάτω κάτω..
ΜΙΑ ΛΥΣΗ βρε παιδιά!
υπάρχει λύση για το θέμα ή θα ρίχνουμε πέτρες μέχρι βαρεθεί και να φύγει η κοπέλα;;

ο παππούς της κοπέλας πιο πρίν πέταξε τα κουτάβια!αυτό θέλουμε;;;έτσι όπως τρώει το φαγωμα εδω μέσα αυτό θα γίνει.

παραδέχτηκε οτι έκανε λάθος , παραδέχτηκε οτι θα τα κρατήσει όλα και ουτε ένα δεν θα μείνει άστεγο,παραδέχτηκε οτι θα κάνει οτι μπορεί για την υγεία τους. Δηλαδή τι άλλο πρέπει να κάνει;

Δηλαδή αν άφηνε το σκυλί στο δρόμο δεν θα εβγαζε κουτάβια;;;δεν κυκλοφορουν άλλοι σκύλοι έξω έτοιμη να βρουν την πρώτη θηλυκια;;

@lefki στην θέση θα ανέβαζα το θέμα σε κάποια σελίδα(facebook,forum) μηπως κάποιος κτηνιάτρος μπορεί να σου κάνει ενα καλό πακέτο για όλα τα σκυλιά για στειρωση στα θυληκά και για εμβόλια.

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Εαν ειναι τοσο βλακας για να προσατεψει την σκυλα της απο μια ανεπιθυμητη εγγυμοσυνη ( ας της εκανε αμεσα ενεση να αποβαλει, μολις ζευγαρωσε)- ας εχει και το σθενος, να αντιμετοπιζει και της συνεπειες τωρα!
Ακούγεται σκληρό αλλά έτσι είναι. Γενικά στην ζωή τα λάθη μας τα πληρώνουμε.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Αφήνω ασχολίαστη την προηγούμενη εξυπνάδα σου και πάμε παρακάτω:

ΜΙΑ ΛΥΣΗ βρε παιδιά!
υπάρχει λύση για το θέμα ή θα ρίχνουμε πέτρες μέχρι βαρεθεί και να φύγει η κοπέλα;;
Δεν είμαστε υποχρεωμένοι εμείς, να βρούμε καμμία λύση.
Τώρα, για το αν θα βαρεθεί και φύγει η κοπέλλα, να μην τα ξαναλέω και επαναλαμβάνομαι.

ο παππούς της κοπέλας πιο πρίν πέταξε τα κουτάβια!αυτό θέλουμε;;;έτσι όπως τρώει το φαγωμα εδω μέσα αυτό θα γίνει.
Επίσης δεν είναι δικό μας πρόβλημα και ούτε μπορούμε να κάνουμε κάτι γι'άυτό. Από κουτάβια που πετιούνται καθημερινά, ανά την επικράτεια, να φαν κι οι κότες.

παραδέχτηκε οτι έκανε λάθος , παραδέχτηκε οτι θα τα κρατήσει όλα και ουτε ένα δεν θα μείνει άστεγο,παραδέχτηκε οτι θα κάνει οτι μπορεί για την υγεία τους. Δηλαδή τι άλλο πρέπει να κάνει
Αν είναι έτσι, κι εγώ παραδέχομαι ότι από αύριο το πρωί, θα είμαι όλο γλύκα στο φόρουμ. Μέλι θα στάζει το στόμα μου. Στόμα θα έχω και μιλιά δεν θα 'χω. Ελπίζω να με πιστεύετε ε;

@lefki στην θέση θα ανέβαζα το θέμα σε κάποια σελίδα(facebook,forum) μηπως κάποιος κτηνιάτρος μπορεί να σου κάνει ενα καλό πακέτο για όλα τα σκυλιά για στειρωση στα θυληκά και για εμβόλια.
Το άλλο με τον Τοτό, το ξέρεις;

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
αν βρούν σπίτια να μου γράφετε και μόνο την κακοποιήση σκέφτομαι απο τους ανίκανους που θα τα πάρουν και τσαντίζομαι.ημίαιμα είναι δεν θα βρεθούν πολλοί που δεν τους ενδιαφέρει και τόσο η εμφάνιση αλλά και να κρατήσει πάνω απο δύο με τίποτα μπαρούφες της στιγμής.κρίμα που άφησες αυτήν την γέννα να συμβεί.

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Το να κρατήσει 10 σκυλιά εφόσον δε μπορεί δεν είναι λύση μόνο και μόνο για να πει ότι δεν τα πέταξε. Η λύση είναι να βρει 9 σπίτια να τα δώσει. Κι αυτό κομματάκι δύσκολο δυστυχώς.

Επειδή τα σκυλιά θα μεγαλώσουν μέσα σε μια αυλή δε σημαίνει ότι θα ζούνε και καλά. Κι όταν αργότερα τα αρσενικά και τα θηλυκά μεγαλώσουν, τι; Θα κάνουν και κουτάβια μεταξύ τους; Εδώ δεν πρόλαβε τη σκύλα της να τη στειρώσει ή να της κάνει έκτρωση, θα προλάβει 10 σκυλιά αστείρωτα στον ίδιο χώρο; Ζήτω που καήκαμε.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97