Η Μελίνα κι εγώ!

ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
Τρίχωμα όχι σκληρό, αρκετά απαλό θα έλεγα (και απ' τη φύση του, αλλά να'ναι καλά και το conditioner γκουχ γκουχ), το δέρμα σχετικά σφιχτό -της έλειπε λίγο βάρος, τώρα γεμίζει σωστά το κορμάκι της. Έχει όμως ωραίο μυώδες μπούτι, περπατάμε αρκετά -κάνει και στις δύο μας καλό :)
ολα τα λεφτα εινα τα ματια σε αυτο το σκυλο.. σαν πολυτιμος λιθος μαυρος τουρμαλινη και λες και εχεις ριξει fairy και γυαλιζει ! 7 μηνες ακομα δεν ειδες τιποτα ! θα τα δεις ολα...

σκιζει η αραπινα σου.. τι τρωει ? :)

M_and_M

Well-Known Member
10 Μαρτίου 2014
232
501
Athens
Δεν ξέρω αν επιτρέπεται η ονομαστική αναφορά σε brands; Super premium είναι, από τις γνωστές μάρκες (αυτή με το επιστημονικό πλάνο...)

M_and_M

Well-Known Member
10 Μαρτίου 2014
232
501
Athens
ολα τα λεφτα εινα τα ματια σε αυτο το σκυλο.. σαν πολυτιμος λιθος μαυρος τουρμαλινη και λες και εχεις ριξει fairy και γυαλιζει ! 7 μηνες ακομα δεν ειδες τιποτα ! θα τα δεις ολα...

σκιζει η αραπινα σου.. τι τρωει ? :)
Αυτό με τα μάτια παίζει όντως, έχει και το συνήθειο να καρφώνει τον κόσμο κατάματα (δε νομίζω για να επιβληθεί γιατί η ουρά κοντεύει να ξεκολλήσει, απλώς κοιτάει πολύ έντονα). Στις αρχές περπατούσαμε στο δρόμο και στράβωνα με τον κόσμο που την κοιτούσε όπως περνάγαμε (έχω κυκλοφορήσει και με αντικειμενικά ομορφότερα σκυλιά, αλλά ποτέ με τέτοια ανταπόκριση), μετά συνειδητοποίησα ότι αυτή τους καρφώνει πρώτη! :D

ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
εμενα ειχε φαει απο σουπερ πρεμιουμ εως σουπερ σαβουρεμιουμ..

δε μου λες περπαταει ετσι αργα,καμαρωτη καμαρωτη σαν μανταμ σουσου ? εμενα παει ζικ-ζακ-ζικ-ζακ και η ουρα κουνιστη-κουνιστη..
φανταζομαι δεν εχει αρρωστησει ε ? εμεις παμε κτηνιατρο μονο για βολτα..

απο περιεργεια πως παει ? τι χαρακτηρας ειναι.. πονηρη αλεπου,χωνει την μυτη της παντου ? πες πες :)

M_and_M

Well-Known Member
10 Μαρτίου 2014
232
501
Athens
Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, παρότι η φάτσα της είναι γλυκούλα και γενικώς η συμπεριφορά της ακόμη και όταν την πρωτοείδα ήταν καλή, οριστικά την 'ψώνισα' μαζί της όταν την είδα να περπατάει από πίσω... Όπως το λες, όλο καμάρι και κουνιέται σαν να περπατάει σε πασαρέλα -όσο για την ταχύτητα, όταν είναι να κατέβουμε για την πρωινή βόλτα πάει τρεχάτη, αλλά με το που κάνει τις απαραίτητες δωρεές στους θάμνους της γειτονιάς έρχεται στο νορμάλ της. Όταν είναι σε περιφραγμένο χώρο, αναπτύσσει εντυπωσιακή ταχύτητα για το όχι-και-τόσο-αθλητικό/ψηλοκάβαλο σώμα της, σίφουνας!

Από χαρακτήρα είναι περίεργη για τα πάντα (από την τέντα που ανεβοκατεβαίνει "μαγικά" ως το κάθε ένα διαφορετικό σκουπίδι στο δρόμο), αρκετά χαδιάρα (αν και όχι για πολλές αγκαλιές, εκτός από όταν κάνει κρύο οπότε έρχεται και κολλάει πάνω σου), αλλά κυριότερο χαρακτηριστικό της νομίζω είναι η πονηριά: έχω τρομάξει μ' αυτό το σκυλί, δεν είναι μόνο που καταλαβαίνει όλα όσα λέγονται, είναι που πιάνει και τα υπονοούμενα. Προσαρμόζει τη συμπεριφορά της ανάλογα με το ποιόν έχει απέναντι (όταν πηγαίνουμε στο πατρικό μου ας πούμε, στη μαμά μου πάει αμέσως για χάδια κλπ, στο μπαμπά μου που είναι πιο βαρύς σαν χαρακτήρας, πάει, δίνει φιλάκι και φεύγει -τον έχει κάνει χώμα!)

Άλλα χαρακτηριστικά:
- έχει συγκεκριμένη ώρα ύπνου: όπου και να βρισκόμαστε, στις 11 το βράδυ ξεραίνεται (και κοιμάται συνεχόμενα ως το πρωί).
- αλτική ικανότητα που δεν της φαίνεται: και σε ύψος και σε απόσταση (πχ. από στάση ανάπαυσης -χωρίς φόρα- εύκολα "κόβει δρόμο" πάνω απ' τον καναπέ).
- καθαρίζεται όλη μέρα σαν γατί, ιδιαίτερα μετά το πρωινό ξύπνημα και τη βόλτα έξω.

(μη με πριζώνεις άλλο, θα με διώξουνε ακόμα δεν ήρθα χαχα)

• Like
Reactions: marytherion

ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
κλαιω ! με την πασαρελα.. 0αχ0χααχ0χα0αχ
απο πονηρια αλλο τιποτα και εδω.. πονηρη αλεπου τον λεω συνεχεια και οτι καποιος προγονος σου ηταν σιγουρα αλεπου-κλεφτοκοτας ! :)
ααα με τους ηλικιωμενους πες λιγο.. δεν ειναι σαν να ειναι υπερπροστατευτικη ενω με αλλους δεν το κανει ? και οτι τους <<ακουει>> πιο πολυ απο αλλους..

με τα παιδια ? δεν ειναι σαν να ειναι αλλος σκυλος ! λες και ειναι στο στοιχειο της ?

καθε σκυλος ειναι μοναδικος οκ..απλα θελω να δω αν εχουν ομοιοτητες :)

M_and_M

Well-Known Member
10 Μαρτίου 2014
232
501
Athens
Με τα παιδιά είναι εξαιρετικά τρυφερή, τα προσέχει πάρα πολύ. Με ηλικιωμένους δεν έχω προσέξει αλλαγές στη συμπεριφορά της, με το μόνο που έχει πρόβλημα είναι όσοι φοράνε κράνος (τρομάζει και δεν ηρεμεί αμέσως, ακόμα και όταν το βγάλουν) ή άντρες την ώρα που ξυρίζονται (με αφρό στο πρόσωπο), ρίχνει τρελλό κράξιμο!

Κάτι που ξέχασα να αναφέρω στα χαρακτηριστικά της: ειδοποιεί για το κάθε τί "παράξενο" που ακούει ή αντιλαμβάνεται (μόλις τώρα τελευταία έχει αρχίσει να εμπεδώνει ότι το κουδούνι του σπιτιού είναι δική μου αρμοδιότητα να χειριστώ... παλιά σήκωνε χαμό με κάθε είδους 'ντριν' ή ήχο που δεν περίμενε: πχ. όταν έρχεται το συνεργείο καθαριότητας στην πολυκατοικία -συνήθως νωρίς το πρωί- σηκωνόταν η γειτονιά στο πόδι... είδαμε και πάθαμε μ' αυτό). Γενικώς έχει την τάση να σημαίνει συναγερμό για ό,τι της φαίνεται παράξενο, οπότε προσπαθώ καθημερινά να δέχεται διαφορετικά ερεθίσματα και να γνωρίζει ήχους/οσμές κλπ).

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
την ουρα σε αφηνει να την πειραζεις ? εμενα οχι ! αχ0χ0αχα0χα0αχ0
Yποψιάζεσαι κοινό πρόγονο Ντούλη??

Ειναι κούκλα η αραπίνα!Μου κάνει εντύπωση η περιγραφή σου για την μικρή...ειναι σαν να ζείς μαζί της πολλά χρόνια, έχεις παρατηρήσει κάθε μικρή λεπτομέρεια στην κίνηση -έκφραση της!;)

M_and_M

Well-Known Member
10 Μαρτίου 2014
232
501
Athens
Ε.. όχι με ιδιαίτερη χαρά, αλλά για χτένισμα έμαθε και κάθεται. Αυτό που της αρέσει είναι χάδια πίσω απ' τα αυτιά στις "μπούκλες του Εβραίου".

M_and_M

Well-Known Member
10 Μαρτίου 2014
232
501
Athens
Yποψιάζεσαι κοινό πρόγονο Ντούλη??

Ειναι κούκλα η αραπίνα!Μου κάνει εντύπωση η περιγραφή σου για την μικρή...ειναι σαν να ζείς μαζί της πολλά χρόνια, έχεις παρατηρήσει κάθε μικρή λεπτομέρεια στην κίνηση -έκφραση της!;)
Είναι που δε μπορεί να πει με λόγια και πρέπει να καταλαβαίνω εγώ ;)

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Μ, καλώς ορίσατε με τη Μελίνα σου! Δεν ξέρω τι εννοείς ότι έχει κυκλοφορήσει με αντικειμενικά πιο όμορφα σκυλιά... Γίνεται; Η μαυρούκα είναι απίστευτη! (Λες να την αγαπάει τόσο ο φακός και να ξεγελάει;;; )

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Πρώτη φορά βλέπω μαυροσκυλο να γράφει τοσο ομορφα!!!
Κουκλιτσα ειναι, σαν ψευτικη!!!
Να την χαίρεσαι τη μικρη!

M_and_M

Well-Known Member
10 Μαρτίου 2014
232
501
Athens
Μ, καλώς ορίσατε με τη Μελίνα σου! Δεν ξέρω τι εννοείς ότι έχει κυκλοφορήσει με αντικειμενικά πιο όμορφα σκυλιά... Γίνεται; Η μαυρούκα είναι απίστευτη! (Λες να την αγαπάει τόσο ο φακός και να ξεγελάει;;; )
Το "αντικειμενικά" δεν ήταν η σωστή επιλογή λέξης.. εννοώ πιο εντυπωσιακά (π.χ. σε μέγεθος ή σε τρίχωμα), καθώς και το all-time favourite για τον πολύ λαό: άσπρο-φουντωτό-μικρούλι-χαριτωμενούλι (όχι δικό μου favourite, προσωπικά βρίσκω σε όλα τα σκυλιά κάτι όμορφο).
Απλώς μ' αυτό το κορίτσι εκπλήσσομαι με τις αντιδράσεις του κόσμου γιατί λέμε την κοιτάζουν καλά καλά αλλά τελικά όπως προανέφερα, αυτή το ξεκινάει, καρφώνει το βλέμμα και απαιτεί προσοχή -ντίβα!.

M_and_M

Well-Known Member
10 Μαρτίου 2014
232
501
Athens
Πρώτη φορά βλέπω μαυροσκυλο να γράφει τοσο ομορφα!!!
Κουκλιτσα ειναι, σαν ψευτικη!!!
Να την χαίρεσαι τη μικρη!
Τα μαύρα σκυλιά θέλουν ειδική μεταχείριση στη φωτογράφηση, αλλιώς βγαίνει μια μαυρίλα όλοκληρο και/ή με μάτια βρυκόλακα -αν ασχολείσαι με τη φωτογραφία, ευχαρίστως να σου πω τρόπους και διάφορα τρικς για να 'γράφει' σωστά το τρίχωμα. Τα βασικότερα από όλα είναι α) φυσικό φως και β) έκθεση/αντίθεση φωτεινότητας (exposure/white balance).

M_and_M

Well-Known Member
10 Μαρτίου 2014
232
501
Athens
Και πάλι σας ευχαριστούμε πολύ και οι δύο μας για τις ευχές, χαιρόμαστε που ήρθαμε στην παρέα σας :)