Ηλεκτρικό κολάρο

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
και σίγουρα δεν έπρεπε να πωλείται το ηλ. κολλάρο τόσο ανοιχτά...
Και οχι μονο τοσο ανοιχτα αλλα και τοσο φθηνα ...με 50 ευρω εχεις στα χερια σου αμφιβολου ποιοτητας μηχανακι και εισαι ετοιμος να τα φτιαξεις ολα , ''from the comfort of your own sofa''

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
Βαγγέλη, το ηλεκτροσόκ έχει καταργηθεί ως "θεραπεία" για τους ψυχασθενείς εδώ και δεκαετίες.

Χρησιμοποιείται μόνο για τις περιπτώσεις ανάνηψης
σοβαρά? πέρασε κιόλας τόσος καιρός απο την τελευταία μου θεραπεία :lol:

σοβαρά-δεν το ήξερα. προφανώς βελτιώθηκαν τα φάρμακα. η πουκαμίσα ακινησίας?καταργήθηκε κι αυτή?

-

όπως και τα όπλα θα έπρεπε να απαγορευεται η πώληση σε οποιονδήποτε και να ελέγχεται η χρήση τους.απλά το νομικό πλαίσιο για τον σκύλο παραμένει χάλια

-αλλο τώρα
Αυτά τα μηχανάκια που κάνουν αδυνάτισμα/γυμναστική με ελαφρούς ηλεκτρικούς παλμούς τα ξέρετε?

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
εγω παντως θα προτιμησω την φολα απο αυτο που δειχνει το βιντεο
Ε, καλα, υπερβολες τωρα Νικο.
Προτιμας το σκυλι σου να παει από φολα αντι να το τιναξεις στον αερα μερικες φορες? Μη ξεχνας οτι ο θανατος από φολα είναι και μαρτυρικος.

Στην τελικη, δεν είσαι υποχρεωμένος να υποστεις τιποτα από τα δυο.

Προσεχεις τον σκυλο σου, δεν τον αφηνεις ελευθερο σε υποπτα μερη και εξοχές και βουνα, μεσα στο σπιτι δεν υπαρχει θεμα, εξω στον κηπο εισαι ενταξει αν το κενελ εχει στενο «ματι» και δεν μπορει να χωρεσει φολα που θα πεταξει καποιος από εξω, τον εκτονωνεις υπεραρκετα στον στιβο, το ιδιο και στο σπιτι με παιχνιδι, και ειστε και οι δυο κουκλοι και υγιείς.

Οσο πιο ελευθερος και ανεκπαιδευτος είναι ενας σκυλος, τοσο ανεβαινουν οι πιθανοτητες της φολας, του σκυλοκαυγα, του κινδυνου από αυτοκινητα, κλπ κλπ.

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
36
νεαπολη-νικαια
οσο πιο πολυ κοιμαμαι ορθιος εγω τοσο κινδυνευει ο σκυλος

ακριβως επειδη θα τον τιναξω δεν το κανω και σκεφτομαι αν τελικα εχουν σημασια τα πολλα χρονια ή τα καλα χρονια

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
....και σκεφτομαι αν τελικα εχουν σημασια τα πολλα χρονια ή τα καλα χρονια
Εισαι πολυ μικρος ακομα για τετοιες υπαρξιακες ανησυχιες Νικο :D
Για ρωτα τις γιαγιαδες και τους παπουδες με τα χιλια προβληματα υγειας και την ασημαντη συνταξη. Κανείς τους δεν βιαζεται να πεθανει! :p

Στην περιπτωση που εννοουσες τον σκυλο...:p...
ποιοι ειμαστε εμεις που θα σκεφτουμε ή θα αποφασισουμε ποσο θα ζησει ο σκυλος?
Ειμαστε ομως υποχρεωμενοι να του παρεχουμε μια αξιοπρεπη και ομορφη ζωη.

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Αυτό δεν είναι αλήθεια.
[FONT=Arial, Helvetica]As it happened with [/FONT][FONT=Arial, Helvetica]psychosurgery[/FONT][FONT=Arial, Helvetica], electroconvulsive therapy was a highly troublesome therapy. First, there were many examples of ECT being used to subdue and to control patients in psychiatric hospitals. Troublesome patients received several shocks a day, many times without proper restraint or sedation. Medical Historian David J. Rothman affirmed in an [/FONT][FONT=Arial, Helvetica]NIH Consensus Conference[/FONT][FONT=Arial, Helvetica] on ECT in 1985: [/FONT] [FONT=Arial, Helvetica]"ECT stands practically alone among the medical/surgical interventions in that misuse was not the goal of curing but of controlling the patients for the benefits of the hospital staff"[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica]However, in the 70's, strong movements against institutionalized psychiatry began in Europe and particularly in the USA. Together with psychosurgery, ECT was denounced by libertarians, and the most famous libel was a 1962 novel written by Ken Casey, based on his experiences on an Oregon mental hospital. Titled "[/FONT][FONT=Arial, Helvetica]One Flew Over the Cuckoo's Nest[/FONT][FONT=Arial, Helvetica]", it was later made into a highly successful [/FONT][FONT=Arial, Helvetica]movie[/FONT][FONT=Arial, Helvetica] by Czech director Milos Forman, starring [/FONT][FONT=Arial, Helvetica]Jack Nicholson[/FONT][FONT=Arial, Helvetica]. Bad press turned into a series of legal actions involving the abuses of shock therapy.[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica]By the mid-1970s ECT had fallen into disrepute. Psychiatrists increasingly made use of powerful new drugs, such as thorazine and other antidepressives and antipsychotics.[/FONT]
citation: http://www.cerebromente.org.br/n04/historia/shock_i.htm

Βαριέμαι τρομερά να το μεταφράσω τώρα

:)

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.770
4.046
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Ασε τα άρθρα στο ίντερνετ, έχω πάει σε ψυχιατρεία και ξέρω πολύ καλά ποιες μεθόδους χρησιμοποιούν και ποιες όχι :) Σε καταστάσεις major depression με συμπτόματα ψύχωσης όπου (και αν) δεν βοηθάνε τα neuroleptics, electroconvulsive therapy χρησιμοποιείται ακόμη σε μια διαφορετική μορφή από την αρχική (την οποία είδαμε στη ταινία η Φωλιά του κούκου).

Last edited:

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Το άρθρο λέει ξεκάθαρα:

Το ηλεκτροσόκ χρησιμοποιούνταν όχι ως θεραπεία, αλλά ως μέτρο ελέγχου των ασθενών για τη... βόλη του προσωπικού

Ελπίζω να καταλαβαίνεις τη διαφορά

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Δε σου λέω ότι δε σε πιστεύω. :)

ΑΛΛΑ

είναι μια πρακτική που δε στοχεύει στη θεραπεία, αλλά στον έλεγχο των πιο... άτακτων ασθενών

Και συν τοις άλλοις, είναι πολύ πιο φθηνή από τα ηρεμιστικά

Και εννοείται ότι πάντα εξαρτάται από το πού το είδες. Αν μου πεις στο Δρομοκαϊτειο, να το δεχτώ.

Αν μου πεις σε top ψυχιατρική κλινική στην Ελβετία, δεν το πιστεύω

Η επιστήμη έχει προχωρήσει πολύ. Κάποιοι απλά έχουν μείνει πίσω...

bull

Well-Known Member
7 Νοεμβρίου 2009
529
2
Αθήνα
Εγώ θα έλεγα δείτε πρώτα το "Remore Collar Training" από Leerburg πριν αφορίσετε και στείλετε στον καιάδα όσους το χρησιμοποιούν, υπάρχει και σωστή χρήση του, αηδία έχουμε καταντήσει πια εδώ μέσα...:mad:

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
ναι , και τωρα που τα συζητατε θυμηθηκα.. ειχα κανει ενα ηλεκτρομυογραφημα καποτε.... το μονο που θυμαμαι ΠΟΝΟΣ... και εκεινο το καψιμο απο τα ακροδαχτυλα με χρι τον ωμο... απαπαπαπα!!!!!

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.770
4.046
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Εννοείται ότι πρώτα προσπαθούν με φάρμακα, αλλά σε μερικές περιπτώσεις δε βοηθάνε. Και όχι, δεν χρησιμοποιούνται σε ασθενείς που είναι άτακτοι (αυτούς τους δένουνε και είναι τίγκα στα φάρμακα - απ' τα οποία τελικά αρρωσταίνουν) αλλά σε ασθενείς που είναι καταθλυπτικοί και παρ'όλη τη φαρμακευτική αγωγή δεν έγιναν καλύτερα (περιπτώσεις σοβαρής κατάθλιψης με συμπτόματα ψύχωσης).

Πιστεύω πως και τα νευροληπτικά φάρμακα για τους φτωχούς είναι, οι πλούσιοι έχουν αρκετά να δώσουν για ψυχοθεραπείες.

Δεν μπορώ να πω για ψυχιατρεία στην Ελβετία γιατί απλά δεν γνωρίζω, όπως και να έχει το πράγμα αν δεν έχεις λεφτά και είσαι ψυχικά άρρωστος σε όποια χώρα και να ζεις δεν είναι καλά τα πράγματα για σένα.

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
36
νεαπολη-νικαια
Εγώ θα έλεγα δείτε πρώτα το "Remore Collar Training" από Leerburg πριν αφορίσετε και στείλετε στον καιάδα όσους το χρησιμοποιούν, υπάρχει και σωστή χρήση του, αηδία έχουμε καταντήσει πια εδώ μέσα...:mad:
Το ηλεκτρικο κολλαρο βγηκε για κερατα και οχι για πιο ηπιους σκυλους γιατι πανε και χωρις ρευμα

και αηδια ειναι οι εκπαιδευτες και οι ιδιοκτητες που βαριουνται να δουλεψουν τους σκυλους και βιαζονται

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.770
4.046
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Τα σκυλιά του Leerburg φαίνονται πολύ φοβισμένα ή ιδέα μου;

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Ναι και εγώ αηδιάζω με όσους ψήνουν τα σκυλιά τους

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
REVIEW:
-Electric current is capable of producing deep and severe burns in the body due to power dissipation across the body's electrical resistance.
-Tetanus is the condition where muscles involuntarily contract due to the passage of external electric current through the body. When involuntary contraction of muscles controlling the fingers causes a victim to be unable to let go of an energized conductor, the victim is said to be "froze on the circuit."
-Diaphragm (lung) and heart muscles are similarly affected by electric current. Even currents too small to induce tetanus can be strong enough to interfere with the heart's pacemaker neurons, causing the heart to flutter instead of strongly beat.
-Direct current (DC) is more likely to cause muscle tetanus than alternating current (AC), making DC more likely to "freeze" a victim in a shock scenario. However, AC is more likely to cause a victim's heart to fibrillate, which is a more dangerous condition for the victim after the shocking current has been halted.
Πραγματική αηδία!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97