Ηλεκτρικό κολάρο

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
κατα τον ιδιο σωστο τροπο που θα χρησιμοποιησει καποιος ενα αυτοκινητο.αν πηγαινεις απο τον δρομο δεν θα σκοτωσεις κανεναν,αν ανεβεις στο πεζοδρομιο,θα μαζεψεις ποντους!
να ξεκαθαρισω επισης,οτι προσωπικα εγω,δεν εχω χρησιμοποιησει κολαρο στο ζωο μου.απο εκει κ μετα,δεν νομιζω οτι καποιος εκπαιδευτης με νεες αντιληψεις που εργαζεται με κολαρο,θα χρησιμοποιησει το κολαρο σε ολα τα ζωα.

Under

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2009
193
0
Αθήνα
υπάρχουν κ άλλοι τρόποι...
δείτε κανένα βίντεο με εκπαίδευση ζώων για τσίρκο...!!

προσοχή με τα κολάρα παιδιά...
μπορεί στην επόμενη ζωή να έρθετε σαν σκύλοι
και τότε τα Ηλεκτρικά κολάρα να έχουν άλλο σχήμα και να μην μπαίνουν στον λαιμό...
χαχαχαχαχα!

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.417
10.627
Athens
απο εκει κ μετα,δεν νομιζω οτι καποιος εκπαιδευτης με νεες αντιληψεις που εργαζεται με κολαρο,θα χρησιμοποιησει το κολαρο σε ολα τα ζωα.
Κι όμως...

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
σιγουρα θα υπαρχουν εξαιρεσεις,οκ...δεν αντιλεγω.ο μαλ@κας,δεν θα πεθανει ποτε,αλλα δεν ειναι αυτος ο κανονας.υπαρχουν κ ανθρωποι που ξερουν τι κανουν.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.417
10.627
Athens
σιγουρα θα υπαρχουν εξαιρεσεις,οκ...δεν αντιλεγω.ο μαλ@κας,δεν θα πεθανει ποτε,αλλα δεν ειναι αυτος ο κανονας.υπαρχουν κ ανθρωποι που ξερουν τι κανουν.
Αμ η περίπτωση που ξέρω δεν είναι περίπτωση τυχοδιώκτη-τσαρλατάνου εκπαιδευτή... αλλά ο ζήλος με το κολάρο δεν με έπεισε.

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Το ''ρευμα'' ας μην ξεχναμε οτι εχει χρησιμοποιηθει και για την ''εκπαιδευση''-''διορθωση''-''συνετισμο'' ανθρωπων σε διαφορες μαυρες στιγμες της ιστοριας του συγχρονου ανθρωπου, απο αλλους '''''''ανθρωπους''''''. Αυτο εχει καταδικαστει διεθνως, για τα σκυλια δεν θαπρεπε...?

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Και για τα σκυλιά έχει απαγορευτεί σε αρκετές χώρες του κόσμου

Πέραν του πόνου που προκαλεί, έχει άμεσες συνέπειες στη υγεία του ζώου. Το πιο άμεσο αποτέλεσμα είναι η καρδιακή αρυθμία, έστω και όταν χρησιμοποιειται σε πάρα πολύ χαμηλή ένταση.

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
αχ!! οταν εψαχνα εκπαιδευτη για τον σαγκα ξερεις σε ποσους επεσα με ηλεκτρικα κολαρα για την φολα?... 4 στους 5 κατεληξα στον 5ο.. και ολοι ελεγαν .. δεν ειναι τπτ . ενα κουμπακι ειναι μονο..
συμφωνω οτι ο μ@λακ@ς δεν θα πεθανει ποτε... και οτι ισως καπου καπως να ειναι χρησιμο μπορει και απαραιτητο.. αλλα τελικα ο σκυλος μου το συγκεκριμενο το εμαθε με πολυ πιο ανωδυνο τροπο..
b.t.w το βιντεακι εγω δεν το καταλαβα.. :s

zouzounos

Well-Known Member
19 Ιανουαρίου 2009
1.954
317
επισης ,ποιος μου λεει εμενα οτι το βιντεο δεν το εχει τραβηξει ορκισμενος εχθρος του κολαρου,κ εχει βαλει το κολαρο να δουλευει υπερωριες κ στο φουλ της εντασης του ωστε να "δακρυσει" το σκυλι....μην ειμαστε τοσο ευκολοπιστοι...
τι ειπες τωρα?πλακα κανεις?:eek:

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Το ρευμα εκτος από βασανιστηρια, χρησιμοποιειται και στα νοσοκομεια για την ανανηψη ασθενων που σταματησε η καρδια (το γνωστο ηλεκτροσοκ), για την κινηση προσωρινα νεκρωμενων μυων με διεγερση των νευρων κλπ.

Οσον αφορα στον σκυλο, προσωπικα το θεωρω κι εγω ανηθικο να τιναζεις στον αερα τον σκυλο για να πετυχεις υψηλες επιδοσεις σε υπακοη και σπορ.

Το εχω ξαναπει παλια. Είναι κοινο μυστικο σε πολλους εκπαιδευτες σπορ. Το χρησιμοποιουν πολύ περισσοτεροι από οσους νομιζουμε και ξερουμε και λιγοι το παραδεχονται ανοιχτα.

Για την χρηση σε πολύ χαμηλη ενταση, που απλά θυμιζει στον σκυλο ότι εκανε λαθος, δεν ξερω τι να πω, ειλικρινα. Αλλά δεν νομιζω να εχει σοβαρη διαφορα στην «ηθικοτητα» από ενα καλο τραβηγμα του λουριου. Γιατι να εχει?

Αν το εχεις μονο στην δονηση (για οσα μοντελα εχουν κι αυτή τη λειτουργια), δεν βλεπω τιποτα κακο.

Αλλά! Αν εχεις έναν σκυλο πολύ επιρρεπη στην φολα, και με το ηλ. κολαρο ανεβασεις κατακορυφα την πιθανοτητα να μην φαει από κατω, γιατι είναι κακο να τον τιναξεις μερικες φορες? Ανεβαζεις κατακορυφα τις πιθανοτητες να ζησει περισσοτερο.

Σαφως και είναι προτιμοτερο να τον προσεχεις ανα πασα στιγμη, ώστε να μην του δωσεις την ευκαιρια να αρπαξει κατι από κατω. Δεν είναι όμως παντα δυνατον κατι τετοιο. Σε μια απλή βολτα στο παρκο μπορει να γινει το κακο, δεν χρειαζεται να τον ξαμολήσεις στα βουνα.

Last edited:

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Για την χρηση σε πολύ χαμηλη ενταση, που απλά θυμιζει στον σκυλο ότι εκανε λαθος, δεν ξερω τι να πω, ειλικρινα. Αλλά δεν νομιζω να εχει σοβαρη διαφορα στην «ηθικοτητα» από ενα καλο τραβηγμα του λουριου. Γιατι να εχει?
Γιατί το τράβηγμα του λουριού δεν προκαλεί αρυθμία στην καρδιά ούτε μακροπρέθεσμη βλάβη στους νευροδιαβιμαστές :)

Αν το εχεις μονο στην δονηση (για οσα μοντελα εχουν κι αυτή τη λειτουργια), δεν βλεπω τιποτα κακο.
Έχοντας όντως το "εργαλείο" είναι πολύ εύκολο να πας από τη "δόνηση", στη "μικρή διόρθωση", στη "μεσαία διόρθωση" κτλ. Είναι στην ανθρώπινη ψυχολογία νομίζω

:)

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Κωστα, η πολύ χαμηλη ενταση δεν νομιζω να προκαλει αρρυθμιες.
Απεναντιας, η πολύ μεγαλη ενταση, πέρα από αρρυθμιες μπορει σε ακραιες περιπτωσεις να προκαλεσει και ανακοπη.

Η δε συνεχομενη (στο continuous) χρηση και σε υψηλη ενταση, μπορει να προκαλεσει ηλεκτρολυση και μονιμη σοβαρη βλαβη στον οργανισμο.

Οσον αφορα το τελευταιο πολύ σοφο που ειπες, ενθουσιασμενος από τα αποτελεσματα μπορει καποιος να παει από την δονηση στο πολύ χαμηλο σοκ και μετα στο δυνατο και πιο μετα στο πιο δυνατο.

Και από την φολα να πας και στο δίπλα και στο πλατς και τελικα να κοιμασαι με το χειριστηριο αγκαλια.

Γιατι ως γνωστον, αν κρατας σφυρι, όλα γυρω σού φαινονται σαν προκες!

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
...
b.t.w το βιντεακι εγω δεν το καταλαβα.. :s
Είναι πολύ απλό

Όσο ο σκυλος δεν κρατάει το αντικείμενο στο στόμα του, τότε τρώει ρεύμα

Όταν το κρατάει σταθερά, το ρεύμα (και ο πόνος) σταματάει

Οπότε ο σκύλος μαθαίνει ότι να κρατάει το απορτ σταθερά στο στόμα, γιατί αυτό είναι κάτι καλό, μια κατάσταση που δεν έχει πόνο δηλαδή

Κωστα, η πολύ χαμηλη ενταση δεν νομιζω να προκαλει αρρυθμιες.
Απεναντιας, η πολύ μεγαλη ενταση, πέρα από αρρυθμιες μπορει σε ακραιες περιπτωσεις να προκαλεσει και ανακοπη.
Άρη, αν ψάξεις σε προγούμενο thread για το ηλεκτρικό κολάρο, είχα παραθέσει ιατρικό άρθρο στα αγγλικά, το οποίο μίλαγε για τις επιπτώσεις του ρεύματος σε ζωντανούς οργανισμούς.

Η αρρυθμία είναι η πρώτη επίπτωση που παρουσιάζεται σε πολύ μικρές εντάσεις ρεύματος, σχεδόν ανεπαίσθητες.

Ας μην ξεχνάμε ότι όλο το νευρικό σύστημα του ανθρώπου (αλλά και όλων των θηλαστικών) βασίζεται σε πολύ μικρά ηλεκτρικά φορτία. Οποιαδήποτε εξωτερική παρέμβαση σε αυτά έχει άμεσες συνέπειες.

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Έχοντας όντως το "εργαλείο" είναι πολύ εύκολο να πας από τη "δόνηση", στη "μικρή διόρθωση", στη "μεσαία διόρθωση" κτλ. Είναι στην ανθρώπινη ψυχολογία νομίζω

Μεγαλη κουβεντα αυτη ...και εγω νομιζω πως ετσι ειναι.

Δεν θα πω ψεμματα , μου περασε απο το μυαλο μια φορα στη σκυλοζωη μου να το χρησιμοποιησω ....οταν εβλεπα το σπιτι μου να καταστρεφεται , το μαντρωμα στον κηπο να μην αποδιδει και η σκυλα να την κοπαναει στο δρομο ενω οι γειτονες εκαναν παραπονα για το γαβγισμα (ολα αυτα μαζι συνεβαιναν :D)

Τελικα δεν μου πηγε το χερι να το παρω καν ...ακομα και το σπρει σιτρονελας (το οποιο δεν ξερω καν αν δουλευει).Προσπαθησα να λυσω τα προβληματα με το πιο δυσκολο για μενα τροπο ....ομολογω ομως οτι πηγε το μυαλο μου στην πιο ευκολη για τον ανθρωπο λυση:-|

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Οπότε ο σκύλος μαθαίνει ότι να κρατάει το απορτ σταθερά στο στόμα, γιατί αυτό είναι κάτι καλό, μια κατάσταση που δεν έχει πόνο δηλαδή

Φοβερο αυτο, ''Κανε αυτο που σου λεω! Οπως ακριβως σου το λεω! Γιατι αλλιως εχει πονο''...:mad:

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ
δεν θα το χρησιμοποιούσα ποτέ?
δεν ξέρω-φαντάζομαι πως υπάρχουν και περιπτώσεις σκύλων που (λόγο ήδη διαπραχθέντων σοβαρών λαθών) έχουν αναπτύξει έντονα προβληματική συμπεριφορά που καμία απο τις άλλες μεθόδους δεν θα απέδιδαν- οπότε προκειμένου να χαθεί ο σκύλος ίσως το κολλάρο να τον έσωνε
όπως και το ηλεκτροσόκ ή η χημική ψυχοθεραπεία-αρχικά είναι σίγουρα απαράδεκτες μέθοδοι-σε μιά προχωρημένη περίπτωση όπου ο εγκλεισμός του ατόμου είναι πλέον αναγκαστικός προκειμένου να μην κινδυνευουν άλλοι ή ο ίδιος ,τότε τα ηλεκτροσόκ και τα ψυχοφάρμακα ,ίσως, και να δικαιολογούνται

Απλά-χρειάζεται και εδώ σύνεση και λογική και όχι τώρα που βρήκαμε παπά να θάψουμε αλλους δέκα(ωραίο και αυτό με το σφυρί που είπε ο Αρης-το παθαίνω όταν πιάνω σφυρί ή τσεκούρι.....)
και σίγουρα δεν έπρεπε να πωλείται το ηλ. κολλάρο τόσο ανοιχτά...

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Βαγγέλη, το ηλεκτροσόκ έχει καταργηθεί ως "θεραπεία" για τους ψυχασθενείς εδώ και δεκαετίες.

Χρησιμοποιείται μόνο για τις περιπτώσεις ανάνηψης

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97