Ηθικοί προβληματισμοί

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
Στέλλα
για μερικές φυλές δεν το καταλαβαίνω...
και ειδικά αν όπως λες ως δια μαγείας είχαν μονιμα τροφή και εξαιρετική μάλιστα...
εντάξει για αυτά που αναπαράγονται μόνο με τεχνητά μέσα
το κανίς και το τσιουάουα και τα μαλτεζ γιορκσάιρ κλπ
το κοκόνι
λόγο μεγέθους? τα μικρά ζώα κρύβονται σε μικρές τρύπες...σκάβουν πιό ευκολα λαγούμια....
κάτι δεν ξέρω είναι εμφανές...

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Απλά να μην ξεχνάμε ότι το φυσικό περιβάλλον των σκύλων είναι το ανθρώπινο περιβάλλον!Τα σκυλιά είναι ανθρώπινο δημιούργημα και μικρή πια είναι η σχέση με τους άγριους συγγενείς τους!
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι τα αδέσποτα συνωστίζονται στις αστικές περιοχές ή τις παρυφές τους!Τα σκυλιά που εγκαταλείπονται σε δάση, λόγγους και βουνά συνήθως αδυνατούν να επιβιώσουν....
Ακριβώς. Το φυσικό περιβάλλον του σκύλου είναι πια δίπλα στο αφεντικό του. Τον έχει ανάγκη όσο το νερό, την τροφή και τον αέρα.
Οι κακοποιημένοι σκύλοι είναι οι μόνοι που δεν θέλουν αφεντικό (κι όχι πάντα!) και όταν συμβαίνει αυτό (χάσουν ΚΑΘΕ εμπιστοσύνη στον άνθρωπο) χάνουν και κάθε ελπίδα για ευτυχία και μακροζωία.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Στέλλα
για μερικές φυλές δεν το καταλαβαίνω...
και ειδικά αν όπως λες ως δια μαγείας είχαν μονιμα τροφή και εξαιρετική μάλιστα...
εντάξει για αυτά που αναπαράγονται μόνο με τεχνητά μέσα
το κανίς και το τσιουάουα και τα μαλτεζ γιορκσάιρ κλπ
το κοκόνι
λόγο μεγέθους? τα μικρά ζώα κρύβονται σε μικρές τρύπες...σκάβουν πιό ευκολα λαγούμια....
κάτι δεν ξέρω είναι εμφανές...
Πρώτον, δεν ανέφερα κάτι για το Κοκόνι. Το Κοκόνι αν είχε φαί θα επιβίωνε (με ραγισμένη την καρδιά).

Το Κανίς, Τσιουάουα, Μαλτέζ + Γίορκι ΔΕΝ αναπαράγονται με τεχνητά μέσα.
Δεν θα επιβίωναν τα Τσιουάουα γιατί θα ήταν άμεσα φαγητό για άλλα ζώα. Τα άλλα 3 αν επιβίωναν από τα άλλα ζώα (γεράκια, γάτες, μεγαλύτερους σκύλους) θα πέθαναν από τα μαλλιά τους (τα οποία από τον πρώτο χρόνο ζωής δεν θα τα αφήνουν να αφοδεύουν, και δεν σταματούν να μεγαλώνουν ΠΟΤΕ).

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
με ραγισμένη την καρδιά-καλό

για τα μακρομάλλικα-κατανοητό
αρα το τρίχωμα που μακραίνει συνεχώς ήταν ένα πείραμα της φύσης που βόλεψε τον άνθρωπο και αντί να το αφήσει να χαθεί το διατήρησε και μάλιστα μακριά και απο επιμιξίες....

τα τσιουάουα όμως που είναι 3-4 κιλά θα μπορούσαν να επιβιώνουν σαν ασβοί π.χ. και κυκλοφορόντας μόνο νύχτα...

αλλα τελοσπάντων-κατάλαβα...

απο συντακτικό λάθος παρανοήθηκε και σωστά διόρθωσες-
άλλα σκυλιά δεν αναπαράγονται φυσικά...αυτά εννοούσα ότι το καταλαβαίνω αμέσως γιατί θα χάνονταν

Η φύση είναι ανήθικη-άκου να εξαφανιστούν τα κανισάκια...

αλλά τα κοκόνια θα την γλύτωναν οπότε την συγχωρώ

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Οι τρίχες μέσα στ' αυτιά που έχουν πολλές φυλές είναι άλλο "λάθος" όσον αφορά τη φύση.
Κρατά υγρασία και διημιουργεί ωτήτιδες. Στη φύση ένα ζώο θα πέθανε αργά κι μέσα σε φρικτούς πόνους, αν είχε τρίχες μέσα στ' αυτιά.

ΚΑΜΙΑ φυσική φυλή δεν τις έχει.
Μάλιστα, η καημένη η φύση διορθώνει άμεσα το ελλάτωμα (προσπαθεί).

Συχνά όταν ζευγαρώσεις κανίς με κοπράκι, εξαφανίζονται οι τρίχες από τ' αυτιά, στην πρώτη γενιά! Τα περισσότερα Κανίς / ημίαιμα δεν τις έχουν. Τα Κανίς Γκριφόν συχνά τις έχουν γιατί πολλά Γκριφόν έχουν το ίδιο πρόβλημα στ' αυτιά όπως τα Κανίς.

Στα Κόκερ, αν δεν χτενίζονται ή κουρεύονται τ' αυτάκια τους, μολύνονται (από τους κόμπους) σε βαθμό που σαπίζουν και ΠΕΦΤΟΥΝ (βαζοντας σε κίνδυνο τη ζωή του σκύλου).

Οι σκύλοι με μουστάκια θα μάζευαν πολύ γρήγορα ΤΟΣΗ βρώμα στα μούτρα (σύν το ότι δεν θα έβλεπαν τίποτα) που θα αρρώσταιναν σοβαρά, ή θα πέθαιναν από τις μολύνσεις των πληγών στα χείλια, τα μάτια και τα μάγουλά τους.

Last edited:

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Τέλος, προσέξτε εκείνους που λένε "θέλω ο σκύλος μου να απολαμβάνει φυσική ζωή".

Είναι το ίδιο γραφικοί με τους άλλους που έχουν τους σκύλους σαν κουκλάκια και δεν τα βγάζουν βόλτα ποτέ.

Κι οι δύο τύποι είναι απλά τεμπέληδες.

Κι οι δύο δεν αγαπούν τον σκύλο τους γιατί δεν σέβονται τη πραγματική φύση αυτού του ζώου.

Κι οι δύο απλά λένε δικαιολογίες για να κάνουν λιγότερα πράγματα για τον σκύλο τους.

Οι χειρότεροι απ' ΟΛΟΥΣ όμως είναι εκείνοι που αφήνουν τον σκύλο να "βολτάρει" μόνος και να ζευγαρώνει ελεύθερα.

vasiliki68

Well-Known Member
2 Μαρτίου 2010
526
2
Αμαλιάδα
kokoni φοβήθηκα πως θα με παρεξηγούσες, ευτυχώς δεν έγινε και έλαβες την απάντησή μου όπως έπρεπε χωρίς ίχνος δυσαρέσκειας και ερειστικότητας, δε θα σου πω ότι είμαι από τους πιο ευαισθητοποιημένους ανθρώπους και έχεις δίκιο για την υπερφιλοσοφία και υπερφιλολογία, όμως με αφορμή αυτά γράφτηκαν και πολύ ενδιαφέροντα πράγματα στο συγκεκριμένο θέμα και ο ένας από τον άλλον μαθαίνουμε πράγματα που μας είναι άγνωστα.

Dr Zhivago Πολύ κατατοπιστικά τα ποστ σου.

Last edited:

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
Συντρόφισσα κοκονομαμά...τι λόγια είναι αυτά που λές...και που να σε παρεξηγούσα κιόλας???

εκείνοι που αφήνουν τον σκύλο να "βολτάρει" μόνος και να ζευγαρώνει ελεύθερα.

αυτοί έχουν και την σιγουριά ότι είναι οι σωστότεροι όλων .... Ελευθερο το σκυλί να ούμε και εγώ απλά το ταίζω και του έχω ένα χώρο να κοιμάται...πιστευω ότι θα ήθελαν να ζούν έτσι και επειδή δεν μπορούν αφήνουν τον σκύλο τους να το κάνει
...κουρόσκυλα...αραζω όπου βρώ/ρίχνω και κανα !!@#!$ αν βρώ καμιά που γουστάρει/πάω μια βόλτα απ το σπίτι για μάσα,αν δεν βρώ τίποτα όλη μέρα/και αν έχει κρύο πάω στην καβάτζα για ύπνο αλλιώς όπου βρώ....

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Βρε kokoni, καλή η παρέα σου αδελφάκι μου, αλλά ώρες-ώρες, δεν καταλαβαίνω γρι απ' ότι γράφεις. Λυπήσου τους κουρασμένους συμφορουμίτες, που προσπαθούν μετά πολλών κόπων και κλεφτά εν μέσω εργασίας, να συνδράμουν στις συζητήσεις.
Ευλόγησον :p

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
καλή η παρέα μου αλλά βρωμάνε τα πόδια μου???

αν νομίζεις μπορώ να σου κάνω φροντιστήριο μέσω πμ :lol:
που ακριβώς το έχασες....?
και κυρίως.γιατί θές τόσο πολύ να καταλάβεις τι γράφω???? σκέφτηκες ποτέ ότι μπορεί να μην ξέρω ούτε εγώ???? :lol:

vasiliki68

Well-Known Member
2 Μαρτίου 2010
526
2
Αμαλιάδα
Βρε kokoni, καλή η παρέα σου αδελφάκι μου, αλλά ώρες-ώρες, δεν καταλαβαίνω γρι απ' ότι γράφεις. Λυπήσου τους κουρασμένους συμφορουμίτες, που προσπαθούν μετά πολλών κόπων και κλεφτά εν μέσω εργασίας, να συνδράμουν στις συζητήσεις.
Ευλόγησον :p
Δέσποτα:D:D:D:D
Μετά από τρεις αναγνώσεις και μια βόλτα με το Φοίβο για ξελαμπικάρισμα κατάλαβα:D:D:D