Kαι εγώ το ίδιο κατάλαβα,πως το ερώτημα ήταν αν κάναμε καλά που εξημερώσαμε και κάναμε τόσες παραλλαγές στον τότε λύκο και στον τρόπο ζωής του..Κατα τη γνώμη μου το να εξημερώνεις ένα ζώο δεν είναι πάντα καλό,για την περίπτωση του λύκου που έγινε σκύλος,για το τότε δλδ,δε μπορώ να εκφέρω άποψη,για την κατάσταση τις τελευταίδες δεκαετίες νομίζω πως όσο πάμε και βελτιωνόμαστε, προσφέρουμε μια καλύτερη ζωή στα σκυλιά μας-και είναι χρεος μας αν θέλετε την άποψή μου- απο τη στιγμή που εμείς οι ίδιοι διαλέξαμε να τα εξημερώσουμε και να τα υποχρεώσουμε να ζουν μέσα στα σπίτια μας ,τους προσφέρουμε ποιοτική τροφή,παιχνίδια,χρόνο απο την ημέρα μας για τη δική τους διασκέδαση αλλά και τη δική μας κλπ κλπ,τώρα που γράφω έχω στα πόδια μου τη Λουλού,ξέρεις τι?Δε μπορώ να τη φανταστώ έξω,μέσα στο κρύο,εκτεθημένη σε μεγαλύτερα σκυλιά που μπορουν να την κάνουν κομματάκια,για το οτι δε μπορεί να επιβιώσει όμως σε αυτό το "εξω" φταίω εγώ,εσύ,όλοι μας,απο τη στιγμή που τότε επιλέξαμε να τα εξημερώσουμε και να τους αλλάξουμε τη φύση,να φτιάξουμε σκυλάκια του καναπέ απο λύκους του δάσους,είναι ευθύνη μας,έχω άδικο?Λόγω εγωισμού θέλαμε να τα βλέπουμε καθημερινά και να μπορούμε να τα αγγίζουμε,τέλος,σήμερα θέλω να πιστεύω πως τα σκυλιά είναι σε πολυ καλύτερη μοίρα απ'οτι ήταν πριν κάμποσα χρόνια που τα είχανε-σχεδόν όλα- μονο για φύλακες και άμα δε τους έβγαινε το ενστυγκτο τα έπνιγαν,στα χωριά ακόμα γίνεται αλλα θέλω να πιστεύω πως έχουμε βάλει μυαλό οι περισσότεροι,και ως συμπέρασμα θέλω να σου πω πως τώρα που είμαι εδώ με τη Λουλού νομίζω πως και εγώ είμαι χαρούμενη που την έχω κοντά μου και αυτή που με έχει κοντά της,σίγουρα ποτέ δε θα μπορέσω να μάθω,αλλα απο τη συμπεριφορά της έτσι με κάνει και νιώθω..