Ζητείται άμεση φιλοξενία

Strays' help

Well-Known Member
29 Αυγούστου 2007
1.516
3
Γλυφάδα,Αθήνα
strayshelp.blogspot.com
sos για ημίαιμο γκριφόν

http://dogforum.gr/forum/viewtopic.php?t=949&postdays=0&postorder=asc&start=15

ζητά φιλοξενία κατεπειγόντως.
Η κοπέλα μου έγραψε τα παρακάτω,φυσικά της είπα να τοπαρει για στειρωση και να μη το αφήσει εκεί και κανουν καμια ευθανασία.

Έχουμε τρομερό πρόβλημα με το σκυλάκι που σου είχα στείλει για να το βάλουμε σε αγγελία. Το κανίς... Κάναμε προσπάθειες να το δώσουμε σε διάφορες οικογένεις αλλά όλες το γύρισαν πίσω. Το δώσαμε μέχρι και σε μια γυναίκα που έχει κτήμα στην Κερατέα και έχει πάρα πολλά ζώα. Τον πήρε και μας φώναξε σήμερα το βράδυ να το πάρουμε πίσω. Το σκυλί δαγκώνει γιατί δεν είναι στειρωμένο και τα παίζει και δαγκώνει. Η κοπέλα που το φιλοξενεί της είπαν να του κάνει ευθανασία και το σκέφτεται γιατί κανείς δεν πρόκειται να το πάρει και δεν πρέπει να ξαναβγεί στον δρόμο. Δεν ξέρω πώς να βοηθήσω να το σώσω. Η κοπέλα έχει μια μέρα για να του κάνει ευθανασία και αν δεν το κάνει θα της το πάρουν η οικογένεια της και θα το πάει. Εγώ αναλαμβάνω να το στειρώσω χρειαζόμαστε κάποιον να τον πάρει ή να τον φιλοξενήσει μέχρι να δούμε τι θα κάνουμε. Χρειαζόμαστε επείγον βοήθεια... Αν έχεις κάποια ιδέα......

Aν μπορεί κάποιος παρακαλείται να επικοινωνήσει με τη ΦΛώρα είτε στο τηλ΄.είτε στο μειλ [email protected]

Strays' help

Well-Known Member
29 Αυγούστου 2007
1.516
3
Γλυφάδα,Αθήνα
strayshelp.blogspot.com
Ο σκυλάκος φιλοξενείται σε εκπαιδεύτρια.Εχει αρκετά επιθετικές διαθέσεις,απο κακοποίηση,κυριως όταν είναι αλλα σκυλιά στον ίδιο χώρο.Μονος του είναι πιο τρυφερος...

Σύντομα νεα ενημέρωση..
:)

Strays' help

Well-Known Member
29 Αυγούστου 2007
1.516
3
Γλυφάδα,Αθήνα
strayshelp.blogspot.com
Δυσυχώς πρέπει να βρεθεί άλλο σπίτι φιλοξενίας,γιατί η κοπέλα που τον έχει ,δεν μπορεί αλλα σκυλιά.γράφει αυτά..Αν μπορεί καποιος να τον πάρει ας μου πει.
Παιδιά ΣΟΣ και πάλι. Πρέπει οπωσδήποτε να βρεθεί να πάει ο Φάτσας κάπου ΑΜΕΣΑ.
Είχα πει ότι δε θα μπορούσα να τον κρατήσω μετά τις 27 αλλά έχω ήδη θέμα μια μέρα πριν. Χτες την έπεσε για 2η φορά στη Μπλού και δάγκωσε και δύο φορές τον Λέων. Μέχρι να καταφέρω να τον βουτήξω να τον βάλω κάτω μου έσκασε αρκετές καλές. Το σκυλάκι έχει κάνει ομολογουμένος πολύ μεγάλη πρόοδο με εμάς αλλά δεν δέχεται τα σκυλιά μας με τίποτα όσο κι αν του έχω δώσει να καταλάβει ότι είναι τελευταίος στην οικογένεια. Πρέπει να πάει να μείνει με έναν - το πολύ δύο ανθρώπους και όχι άλλα σκυλιά, τουλάχιστον όχι κουτάβια που δεν μπορούν να τον βάλουν στη θέση του.
Παρασκευή επίσης έρχεται ο Τζέρυ (Μπέμπης) και σε καμία περίπτωση δε θέλω να συναντηθούν. Επίσης η Μπλου έχει επανέλθει σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό μετά το πρώτο της δάγκωμα και δε θέλω να "γυρίσει πίσω" και να είναι πάλι φοβισμένη.
Όποιος μπορεί ας βοηθήσει. Είναι κρίμα να γλύτωσε την ευθανασία να έχει κάνει τόση πρόοδο και τελικά να μην γίνει τίποτα. Θα πρέπει να είναι κάποιος που να μπορεί να του επιβληθεί.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Την Έφη την καταλαβαίνω απόλυτα!
Ήμουν μπροστά όταν η σκυλίτσα της Ιωάννας δάγκωσε την Blue και το κλάμα της δεν έχει φύγει ακόμα από το αφτιά μου! Το ταλαίπωρο το κουτάβι αιμορραγούσε, έκλαιγε και ήταν πανικοβλημένο!

Άλλη μια παρόμοια τραυματική εμπειρία σε αυτή τη κρίσιμη ηλικία, μπορεί να την σημαδέψει για πάντα…
Ελπίζω να βρεθεί γρήγορα κάποιος άλλος να φιλοξενήσει το γκριφον γιατί είναι κρίμα…

Strays' help

Well-Known Member
29 Αυγούστου 2007
1.516
3
Γλυφάδα,Αθήνα
strayshelp.blogspot.com
πω πω.... :(

Εγώ θεωρώ λάθος που τοπήρε με άλλα σκυλιά και με κουτάβι σπίτι..Βέβαια να ναι καλά που βοήθησε γιατί δεν υπήρχεχώρος,αλλά πρέπει να φύγει άμεσα.

Κι εγώ ψάχνω όπου μπορώ αλλά..κανείς...

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Κλειαννα, το σκυλί αυτό το πήραν διάφορες οικογένειες και αναγκάστηκαν να το γυρίσουν πίσω γιατί είναι άκρως επιθετικό και απρόβλεπτο!
Νομίζω ότι η λύση είμαι μια… Δυστυχώς…. :(

Strays' help

Well-Known Member
29 Αυγούστου 2007
1.516
3
Γλυφάδα,Αθήνα
strayshelp.blogspot.com
το ξέρω.το προώθησα απόταν το βρήκε η Φλώρα και μου χει πει ότι όλοι της το γύρισαν πίσω.γι αυτό καναμε αυτη τη προσπάθεια,για να μην παει για ευθανασία.

Η λύση είναι αυτή,αλλά αξίζει να περιμένουμε μήοως βρεθεί κάτι λίγο ακόμα.

ROTTIE said:
Κλειαννα, το σκυλί αυτό το πήραν διάφορες οικογένειες και αναγκάστηκαν να το γυρίσουν πίσω γιατί είναι άκρως επιθετικό και απρόβλεπτο!
Νομίζω ότι η λύση είμαι μια… Δυστυχώς…. :(

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Nα ρωτήσω κάτι, μπορεί να ειναι και αστείο ...

-μαζεύουμε ένα σκυλί απο τον δρόμο ...
-το φροντίζουμε ... το στειρώνουμε ... του ψάχνουμε οικογένεια ...
-ΔΕΝ κάνει αυτό το σκυλί να πάει σε οικογένεια
-προσπαθούμε ... δεν γίνεται ...

(μέχρι τώρα όλα είναι γεγονοτα ... )

ΓΙΑΤΙ να θανατωθεί ???

Εγώ (προσωπική άποψη) θα άφηνα πάλι το σκυλί αυτό στο δρόμο ... πολύ απλό ... αφού το νόημα είναι να γίνει το καλύτερο για τον σκύλο ... το καλύτερο για τον σκύλο, είναι βέβαια να υιοθετηθεί ... σε τέτοιες περίεργες περιπτώσεις όμως, που δεν γίνεται, πώς προκύπτει ότι το καλύτερο για τον σκύλο είναι η ευθανασία?? Εννοώ - άλλο η κίνηση και η ασχολία για το καλό του ζώου - και άλλο η τυφλή υπακοή σε (σωστούς στο 95% των περιπτώσεων) κανόνες ''δράσεων'' ας πούμε ...

Για μένα ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ δεν είναι καλύτερα να πεθάνει από το να ζεί (στειρωμένο και υγιές βέβαια) αδέσποτο ... και ειδικά λογω χαρακτήρα ... αν ήταν rott ας πούμε ανισσόροπο, το συζητάγαμε πάλι ...

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Είναι και αυτό μια λύση. Αλλά:
«Υγιές» και «αδέσποτο» είναι δυο έννοιες που η μια, εκ των πραγμάτων, αποκλείει την άλλη.
Αντιλαμβάνομαι το σκεπτικό σου, αλλά ζώο αδέσποτο σημαίνει ζώο που κινδυνεύει καθημερινά από φόλες και αυτοκίνητα, ζώο πεινασμένο και βασανισμένο που εάν δεν καταλήξει από κάποιον από τους παραπάνω λόγους, θα καταλήξει σίγουρα από ασθένειες αφού πρώτα, ως ξενιστής, μολύνει και άλλα ζώα.

Από την άλλη, τίθενται ερωτήματα ηθικής φύσης σχετικά με την ανθρώπινη αλαζονεία και το αυθαίρετο «δικαίωμα» να παριστάνουμε τους Θεούς, βιάζοντας καθημερινά τη φύση και αφαιρώντας τις ζωές των άλλων πλασμάτων κατά το δοκούν, αλλά αυτή είναι μια τεράστια συζητήση, που στο συγκεκριμένο πρόβλημα δε θα προσφέρει απαντήσεις επί της ουσίας.

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
αφού είναι χειρότερο να τα αφήνουμε έξω ελεύθερα να κινδυνεύουν από τόσα πράγματα , γιατί δεν τα μαζεύουμε να τα κάνουμε μια ευθανασία????

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες. Πάντα υπάρχει η πιθανότητα να βρει ένα ζώο οικογένεια.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως, είναι δύσκολο λόγω επιθετικότητας και γενικότερης απρόβλεπτης συμπεριφοράς του ζώου.

Τι να πω βρε παιδιά… Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα… :(
Ελπίζω να βρεθεί οικογένεια να αναλάβει το ζωάκι και να αποδειχθεί πως καταστροφολογούμε τζάμπα…

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
πες μου έναν καλό λόγο που σπαταλιώντε τόσες ώρες προσπάθειας σε μια ( φαινομενικα) χαμένη υπόθεση.

γιατί να μην αφιερωθούν οι ώρες αυτές σε ένα άλλο σκυλί κάνοντας την υιοθεσία του ευκολότερη?

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Διότι όλες οι προσπάθειες ξεκινούν με καλή πρόθεση, αλλά το αποτέλεσμα δεν μπορεί να το προβλέψει κανείς…

Την κοπέλα που έχει αναλάβει το σκυλί τη γνωρίζω. Είναι επαγγελματίας εκπαιδεύτρια σκύλων και ξέρω πόσο πολύ αγαπά τα ζώα. Το ανέλαβε κάνοντας πραγματικά υπέρβαση (έχει ήδη δύο σκυλιά και μια γάτα), ελπίζοντας να το βοηθήσει.
Εάν παραιτείται της προσπάθειας, αντιλαμβάνομαι πόσο δύσκολο είναι να αναλάβει άλλος το εγχείρημα…
Ελπίζω να βρεθεί λύση…

Strays' help

Well-Known Member
29 Αυγούστου 2007
1.516
3
Γλυφάδα,Αθήνα
strayshelp.blogspot.com
denis-->΄Στο δρόμο αν το ξανααφήσουμε εχει πιθανότητες να ζήσει φρικτό θανατο από καμιά φόλα ή αυτοκίνητο ή να δαγκώσει κανένα παιδάκι ή σε καμιά γειτονιά να το χαρακτηρισουν ''λυσσασμένο'' και να το εξοντώσουν με χειρότερους τροπους απ την ευθανασία.

Προσωπικά δεν έχω κάνει ποτέ ευθανασία,ούτε συμφωνώ ότι μπορούμε να επιλέγουμε εμείς αν θα ζήσει ή όχι ένα ζώο και ..Μάκη,εγώ δεν το θεωρώ χαμένη υπόθεση.Απλά ατομα δε βρίσκονται να ασχοληθούν.Εγώ εχω χώρο να το πάρω αλλά εχω αρσενικά και θα σφαχτούμε εδώ και δεν έχω χρόνο να ασχοληθώ.Και η εκπαιδεύτρια είπε ότι έχει δίξει καλά στοιχεία,αλλά δε γίνεται σ ένα χώρο με αλλα σκυλιά.Η Ροτυ καώς εθιξεκαι αυτό το θέμα,γιατί αν πχ ήταν ένα μεγάλο αγριο τι θα λέγατε όλοι?Αφήστε το στο δρόμο?Δε γίνεται.

Παρόλαυτα...έχει βρεθεί λύση για το σκυλί αλλά λίγο..μακροπρόθεσμη...Μάλον θα φύγει στο εξωτερικό αλλά πρέπει να πάει τώρα κάπου!!!!

:?
update:Και άλλη 1 λύση μας ήρθε απ την SAPT hellas,έχουν οικογένεια..Πρώτα θα πάει για εξετάσεις όμως.Για να δούμε.
Είδες?γι αυτό δεν προτιμάμε τη λύση της ευθανασίας μια και εξω...Είναι η χείριστη και τελευταία επιλογη.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
denis-->΄Στο δρόμο αν το ξανααφήσουμε εχει πιθανότητες να ζήσει φρικτό θανατο από καμιά φόλα ή αυτοκίνητο ή να δαγκώσει κανένα παιδάκι ή σε καμιά γειτονιά να το χαρακτηρισουν ''λυσσασμένο'' και να το εξοντώσουν με χειρότερους τροπους απ την ευθανασία.
ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ... εδώ μιλάμε για ευθανασία ...
Μιλάμε για ένα ζώο που ήταν ΗΔΗ αδέσποτο ...
Εγώ έτσι το βλέπω ...

Strays' help

Well-Known Member
29 Αυγούστου 2007
1.516
3
Γλυφάδα,Αθήνα
strayshelp.blogspot.com
Ναι βρε denis,τότε με την ίδια λογική και όλα τα αλλα αδέσποτα που παίρνουμε και μένουν 3 και 4 μήνες σε σπίτια ή σε πανσιόν μέχρι να υιοθετηθούν,να τα αφληνουμε πάλι στο δρόμο γιατί εκεί ήταν.

Εγώ πιστεύω ότι θα χει χειρότερο θάνατο στο δρόμο.Απο κει και περα,δεν έχουμε την ευθανασία σαντη λύση για..αύριο.Αν...μείνει καιρό,αν δεν υιοθετηθεί,αν πανε όλα χάλια,αν δαγκώσει ,αν δεν αλλάζει κλπ...
ΚΑι ευτυχώς,δε το βλέπω πολύ πιθανό.ηδη έχουμε βρει οικογενειες,και η μια στο εξωτερικό,πολύ πρόθυμη να σχοληθεί με ένα σκυλί που δαγκώνει.

lone wolf

Well-Known Member
13 Οκτωβρίου 2006
706
3
Athens
Δεν έχω δει το συγκεκριμένο σκυλί δεν ξέρω τι πιθανότητες έχει, πάντως αν έχει τόσο μεγάλη επιθετικότητα με τα άλλα σκυλιά θα την έχει πάντα. Η οικογένεια που θα το πάρει θα πρέπει παντα να είναι σε εγρήγορση η ζωή με ένα τέτοιο σκυλί δεν θα είναι εύκολη. Αυτό που είναι άσχημο είναι ότι δάγκωσε την κοπέλα όταν προσπάθησε να το σταματήσει από το να δαγκώσει το άλλο σκυλί και αυτό θα ξαναγίνει!!! 100% Λυπάμαι παιδιά αλλά η λύση σε αυτές τις περιπτώσεις είναι μία. Είναι αυτό που λέγαμε και στο η λύση για τα αδέσποτα. Υπάρχουν άλλα σκυλιά που μπορούν να κάνουν μια οικογένεια ευτυχισμένη και να είναι και αυτά ευτυχισμένα.

Οι αποφάσεις αυτές είναι δύσκολες και χρειάζονται κότσια αλλά αν θέλουμε κάποια στιγμή να λειτουργούμε σωστά πρέπει να γίνουν. Εύχομαι το καλύτερο για όλους.

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
προφανώς δεν έγινα κατανοητός.

από την μια έχουμε ένα σκυλί ΜΕ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΟ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ πρόβλημα.

από την άλλη ΧΧΧΧΧΧ αδέσποτα μιας κάποιας ηλικίας τα οποία ψάχνουν σπίτι.

ΓΙΑΤΙ χαραμίζουμε την διάθεση μας - ώρα - γνώση - χρήμα στο πρόβλημα και δεν το δίνουμε σε κάποιο το οποίο θα ωφεληθεί?

γιατί η κοπέλα (εκπαιδεύτρια) που έκανε την υπέρβαση και το πήρε για να προσπαθήσει , να μην πάρει ένα άλλο μεγαλύτερης ηλικίας (το οποίο δύσκολα θα πάει σε σπίτι) ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ αφού στην αγγελία υιοθεσίας θα γράφει ΚΑΙ εκπαιδευμένο????????/

αυτή είναι η απορία.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Eτυχε, θα έλεγα ...
Το θέμα είναι ότι αν είχαμε ένα σύστημα με άσυλα - ειδικούς κτηνίατρους και εκπαιδευτές - μηδέν σκυλιά στο δρόμο και και και ... να γινόταν και η ευθανασία σε τέτοιες περιπτώσεις ... τώρα με την ευθανασία ΤΙ θα κερδίσουμε?? Αποπαρασιτώστε - στειρώστε - εμβολιάστε και πάλι αδέσποτο ... είναι η καλύτερη ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ λύση ... αυτό δε είναι το νόημα?? ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ να το χτυπήσει αυτοκίνητο, δεν μου λέει τίποτα ... ή μάλλον μου λέει, αλλά αν είναι έτσι, να γίνει ευθανασία σε όλα τα σκυλιά που μένουν χωρίς υιοθεσία για πχ 6 μήνες ... στο εξωτερικό γίνεται ...

Strays' help

Well-Known Member
29 Αυγούστου 2007
1.516
3
Γλυφάδα,Αθήνα
strayshelp.blogspot.com
Ετυχε ρε Μάκη.
Απ τη στιγμή που βρέθηκε ο σκυλάκος κανουμε το καλύτερο.Δοκιμάζουμε 3-4 φορές.ΔΕν είναι και κανένα τερας να γίνει καμία ζημιά.
Ο σκύλος ήδη έχει ηρεμήσει,αλλά το πρόβημα είναι με αλλα σκυλιά,οπότε θα παει κάπου χωρίς αλλα ζώα.

ΔΕ το θεωρώ χαμένο χρόνο.

ΜΑΚΗΣ said:
προφανώς δεν έγινα κατανοητός.

από την μια έχουμε ένα σκυλί ΜΕ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΟ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ πρόβλημα.

από την άλλη ΧΧΧΧΧΧ αδέσποτα μιας κάποιας ηλικίας τα οποία ψάχνουν σπίτι.

ΓΙΑΤΙ χαραμίζουμε την διάθεση μας - ώρα - γνώση - χρήμα στο πρόβλημα και δεν το δίνουμε σε κάποιο το οποίο θα ωφεληθεί?

γιατί η κοπέλα (εκπαιδεύτρια) που έκανε την υπέρβαση και το πήρε για να προσπαθήσει , να μην πάρει ένα άλλο μεγαλύτερης ηλικίας (το οποίο δύσκολα θα πάει σε σπίτι) ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ αφού στην αγγελία υιοθεσίας θα γράφει ΚΑΙ εκπαιδευμένο????????/

αυτή είναι η απορία.