Ζητάω απεγνωσμένα απόψεις!!!

Pari

Member
27 Νοεμβρίου 2011
20
0
Γεια σας παιδια! Ειμαι η Κλαιρη!
Τον Ιανουαριο πηραμε με το φιλο μου ενα Λαμπραντορ! Τοτε ειχαμε ενα σχετικα μεγαλο σπιτι με αυλη μπρος-πισω. Δυστυχως λογω οικονομικων αναγκαστικαμε να παμε στο σπιτι των πεθερικων μου και για λογους υγειας δε μπορουσαμε να εχουμε τον παρη μαζι οποτε τον πηγα στο χωριο στους γονεις μου. Εκει ειναι πολυ ευτυχισμενος, εχει χωραφια για να τρεχει κι εναν φιλο( τον ελληνικο ποιμενικο του πατερα μου).

Τωρα εμεις παλι για προσωπικους λογους κ οικονομικους μενουμε μονοι αλλα σε γκαρσονιερα. Ο παρης λειπει ηδη 4-5 μηνες στο χωριο. Θελουμε πολυ να τον παρουμε πισω αλλα ολοι μας λενε οτι πρεπει να σκεφτουμε το καλο του παρη και να τον αφησουμε εκει. Να παρουμε μικρο σκυλι. Κ ο παρης ειναι παααααρα πολυ ενεργητικος κ ζημιαρης και επισης δεν εχουμε καταφερει να του μαθουμε ακομα( ειναι 10 μηνων) να κανει την τουαλετα εκει που πρεπει!

Ειμαι παρα πολυ στενοχωρεμενη και θυμωμενη με τον εαυτο μου! Τον παρη τον λατρευω αλλα πια πραγματικα δεν ξερω τι πρεπει να κανω! Του χω τρομερη αγαπη αλλα οταν σκεφτομαι πρακτικα ξερω οτι ειναι αδυνατο να τον εχω εδω..... Βοηθεια βρε παιδια!!! Ξερω οτι και θα με βρισετε αλλα ελπιζω να με καταλαβετε κιολας!

Last edited by a moderator:

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Καλώς ήρθες Κλαίρη!

Καταρχήν βγάλε από το μυαλό σου την απόκτηση 2ου σκύλου είτε μικρόσωμου, είτε μεγαλόσωμου για να μην έχει την ίδια κατάληξη με τον τωρινό σου σκύλο!

Κατά δεύτερον αν έχεις όρεξη με τον υπάρχον σκύλο, τον Πάρη σου εννοώ, τότε μπορείς να καταφέρεις πολλά πράγματα!
Αν έχεις όρεξη να προσφέρεις, να μπεις σε ένα τρυπάκι ότι πρέπει να του ξεμάθεις κάποια πράγματα και να του μάθεις κάποια άλλα τότε μπορείς να τον πάρεις πίσω!Το καλό του Πάρη και του κάθε Πάρη είναι να βρίσκεται κοντά στην αγέλη του!Και η αγέλη του είσασταν εσείς μέχρι που τον πήγατε στο χωριό!Όσοι σας λένε ότι για το καλό του Πάρη θα πρέπει να μείνει εκεί που είναι τότε ή δεν έχουν ιδέα ή δεν αναλαμβάνουν ευθύνες σαν άνθρωποι!Ένα Λαμπραντόρ είναι πολύ ανθρωποκεντρικό ζώο!

Αν αποφασίσεις να τον πάρεις πίσω στο σπίτι σου τότε να ξέρεις ότι θα πρέπει να δώσεις πολλά πράγματα και να προσπαθήσεις πολύ...

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Θελουμε πολυ να τον παρουμε πισω αλλα ολοι μας λενε οτι πρεπει να σκεφτουμε το καλο του παρη και να τον αφησουμε εκει.
Λάθος αυτό.
Αν το πιστεύεις πραγματικά ξανασκέψου το πριν αποκτήσεις άλλο σκύλο...

Pari

Member
27 Νοεμβρίου 2011
20
0
Δεν πιστευω τπτ! Απλα θελω να ξερω ποιο ειναι πραγματικα το καλυτερο για τον παρη.

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Καλως ηρθες Κλαιρη. Κανονιστε να τον παρετε καποιο διαστημα και να δειτε αν και πως μπορειτε να συμβιωσετε κατω απο τις νεες συνθηκες. Το καλυτερο θα ηταν να μεινει μαζι σας αφου οπως λες τον λατρευετε και σας λειπει. Αν ομως οι συνθηκες ΔΕΝ ειναι ευνοικες, τοτε καλυτερα και για εσας και για αυτον να μεινει στο χωριο που θελω να πιστευω οτι τον φροντιζουνε καλα και εκτονωνεται ικανοποιητικα.

Pari

Member
27 Νοεμβρίου 2011
20
0
Στελιο... Λες να του ξεμαθω παλιες συνηθειες κ να του μαθω νεες.. Μωρε διαθεση υπαρχει, τον τροπο δεν το ξερω. Ειναι το πρωτο σκυλι που ειχα ποτε μου αφου πριν τον παρη φοβομουν ολα τα 4 ποδα.... Η αγνοια μου ευθυνεται κ για το οτι δεν εμαθε που να κανει την αναγκη του.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Για ένα λάμπραντορ η ζωή που κάνει τώρα νομίζω πως είναι πολύ ευτυχισμένη, χωρίς να ξέρω βέβαια λεπτομέρειες. Ο σκύλος εκτός από τα χωράφια που έχει στην διάθεσή του να τρέχει και να παίζει έχει κάποιον άνθρωπο που ήδη έχει δεθεί πολύ; Ασχολούνται μαζί του και ζει στο σπίτι μέσα; Αν ναι άστον εκεί που είναι. Αν όχι πάρτον αλλά πρέπει να έχεις διάθεση για πολλές δραστηριότητες μαζί του, όχι ότι αυτό είναι κάτι δυσάρεστο ίσα ίσα. Την τουαλέτα θα του την μάθεις, υπάρχουν τεχνικές. το θέμα είναι εσύ που γνωρίζεις όλα τα δεδομένα τι πιστεύεις για τον Πάρη;

mariaa

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2010
861
1
πανω σε δενδρο
η αποψη μου ειναι αφησε τον εκει που ειναι, μια χαρα περναει στα λειβαδια και τους καμπους ,αν δεν μπορεσεις να ανταποκριθεις παλι?

Pari

Member
27 Νοεμβρίου 2011
20
0
Τα εδω δεδομενα ειναι: ενα παρα πολυ μικρο σπιτι, καθολου χωρος για τρεξιμο( οι βολτες του περιοριζονται στους δρομους της πολης, δεν εχω παρκα κοντα που να μπορω να τον αφησω ελευθερο γιατι δεν ακουει κ κανεναν), θα μενει αρκετες ωρες μονος του( το 8 ωρο της δουλειας κ ισως καποιες αλλες, ειναι παρα πολυ ζωηρος κ δεν μπορω να τον παιρνω σε ξενα σπιτια, κανει ζημιες κ ολοι εχουν ζωακι ηδη κ γινεται χαμος οταν παιζουν), στο χωριο ο πατερας μου εχει ενα χωρο με αλλα ζωα, κι ενα ακομα σκυλι. Τους αφηνει ωρες κ τους 2 ελευθερους κ παιζουν στα γυρω χωραφια. Δεν ειναι μεσα σε σπιτι οχι. Αυτα πανω κατω..

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
στην παρουσα φαση καταρχην,οπως στο ξανειπαν κ πιο πριν,ξεχνας τον αλλον σκυλο.κατα δευτερων,μην κανεις το λαθος κ σκεφτεις εγωιστικα.σκεψου το σκυλι.για μενα το σκυλι ειναι καλα εκει που ειναι,αυτο βεβαια το ξερεις εσυ.αν οταν πηγαινεις εκει κ βλεπεις το σκυλι,σου φαινεται οτι ειναι καλα κ περναει καλα,τοτε αστο εκει.σκεψου πολυ καλα τι θα κανεις ,γιατι μπορει να τα κανεις χειροτερα τα πραγματα.το σκυλι ειχε μαθει σε μια ζωη για λιγο,το ξεσπιτωσες κ τωρα σκεφτεσαι παλι να το παρεις πισω.ποιος σου λεει οτι μεθαυριο δεν θα εχεις το ιδιο προβλημα?παλι πισω το σκυλι???δεν ειναι βαλιτσα.σκεψου καλα.

απο εκει κ μετα,αν παρεις την αποφαση να το κανεις,καντο κ μην κανεις πισω κ οσες φορες κ να σου λερωσει το σπιτι,να μην βλεπεις το κατουρημενο κ κουραδιασμενο πατωμα,αλλα την δικη σου αποφαση κ θελω κ τον στοχο που πρεπει να πετυχεις.

μιλα με εκπαιδευτη.αν το κανεις ,καντο σωστα.το ζωο ,απο οτι λες,ειναι πολυ ζωηρο κ θα χρειαστεις τις συμβουλες κ τις παροχες ειδικου.

mariaa

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2010
861
1
πανω σε δενδρο
Τα εδω δεδομενα ειναι: ενα παρα πολυ μικρο σπιτι, καθολου χωρος για τρεξιμο( οι βολτες του περιοριζονται στους δρομους της πολης, δεν εχω παρκα κοντα που να μπορω να τον αφησω ελευθερο γιατι δεν ακουει κ κανεναν), θα μενει αρκετες ωρες μονος του( το 8 ωρο της δουλειας κ ισως καποιες αλλες, ειναι παρα πολυ ζωηρος κ δεν μπορω να τον παιρνω σε ξενα σπιτια, κανει ζημιες κ ολοι εχουν ζωακι ηδη κ γινεται χαμος οταν παιζουν), στο χωριο ο πατερας μου εχει ενα χωρο με αλλα ζωα, κι ενα ακομα σκυλι. Τους αφηνει ωρες κ τους 2 ελευθερους κ παιζουν στα γυρω χωραφια. Δεν ειναι μεσα σε σπιτι οχι. Αυτα πανω κατω..
για ξαναδιαβασε τι εγραψες,απαντας μονη σου σε οτι μας ρωτας[-X

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Koίτα ο σκύλος μεγαλώνει σχεδόν σε άναρχη ελευθερία. Είναι σε χώρο με άλλα ζώα και κάνει ότι θέλει, και σε ένα μικρό διαμερισματάκι όπου δεν θα μπορεί να εκτονώσει την ενέργεια του θα γίνει καταστροφικός . Θα χρειαστεί να κάνεις περισσότερα από αυτά που γράφεις επάνω. Οι βόλτες ακόμη και στους δρόμους θα πρέπει να είναι πολύ μεγάλες σε διάρκεια. Θα ξυπνάς νωρίτερα πριν φύγεις για την δουλειά για να τον πας ένα 40λεπτο βόλτα. Μετά θα μένει με παιχνίδια μόνος του και μόλις γυρίσεις μια μικρή βόλτα για τις ανάγκες του και μετά το βράδυ ξανά μεγάλης διάρκειας βόλτα. Θέλει θυσίες για να έχεις ένα σκύλο σε ένα διαμέρισμα, μικρό ή μεγάλο δεν έχει τόση σημασία. Το ότι κάνει ζημιές κλπ δουλεύεται και διορθώνεται αλλά με μεγάλη αποφασιστικότητα από την μεριά σου.
Με λίγα λόγια το ερώτημα δεν είναι που θα είναι πιο ευτυχισμένος ο Πάρης γιατί ο Πάρης θέλει να ζει με ανθρώπους. Το ερώτημα είναι μπορείς να ανταπεξέλθεις σε έναν υψηλής ενέργειας σκύλο;

mariaa

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2010
861
1
πανω σε δενδρο
mariaa,αυτο δεν ειναι η απαντηση για να μην παρει σκυλο.τα προβληματα αυτα ,τα εχουμε σχεδων ολοι μας.
αφου απανταει απο μονη της ιδη αρνητικα , σαν να χει κουραστει κιολλας,μονο που τα σκεπτεται,εγω φταιω?κλαψ

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
ε σαν σκεψη μπορει να ειναι κουραστικη κ ευτυχως που κουραζεται...σημαινει οτι σκεφτεται σοβαρα.φαντασου να ελεγε,ελα μωρε θα το παρω κ ο,τι γινει!!!!ο σκυλος θα κατεληγε πανω στο δεντρο μαζι σου ,να τρωει μπανανες!

Pari

Member
27 Νοεμβρίου 2011
20
0
Ακριβως lawrence. Θέλω στην καθημερινοτητα μου ενα σκυλακι, δε με κουραζουν οι ευθυνες. Αλλα να ναι κατι που γινεται. Αν ειναι να ταλαιπωριεμαι εγω, να ταλαιπωριεται και το σκυλι και παλι κανεις να μην ειναι ευχαριστημενος, τι αξια πραγματικα εχει; Ισως ηταν ανευθυνοτητα το οτι τον πηραμε , αν κ τοτε ολα ηταν ιδανικα αργοτερα ολα εξελιχθηκαν απροσδοκητα χαλια κ για μενα την ιδια, ομως δε μπορω να κλαιω πανω απο χυμενο γαλα. Τα λαθη μου τα ξερω τωρα πρεπει να σκεφτω σωστα κ πρακτικα για το καλο ολων! Θα ηθελα να ακουσω απο σας " ναι παρτο!! Ολα θα γινουν κμαλιστα με λιγο κοπο" ετσι θα χα κοντα μου τον παρη κ ισως του κανα τη ζωη μαυρη! Ισως αυτο ηθελα, μηπως με βγαζατε εσεις απο τη σκεψη των ευθυνων κ των δυσκολιων κ τον επαιρνα πισω ελαφρα την καρδια! Ομως τον λατρευω!και θελω να ζει καλα.

mariaa

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2010
861
1
πανω σε δενδρο
εγω σε καταλαβαινω και σου συμπαραστεκομαι ,εισαστε θυματα της οικονομικης κρισης δυστυχως , λυπαμαι δεν μπορω να σου πω κατι αλλο

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Αν θέλεις να σε βγάλουμε από την σκέψη των ευθυνών και των δυσκολιών λάθος πόρτα χτύπησες :D
Εμείς ακριβώς αυτό θέλουμε να σου τονίσουμε , τις ευθύνες και τις δυσκολίες και μόνο εάν είσαι έτοιμη να κάνεις το βήμα. Νομίζω δεν είσαι, καλοπροαίρετα το λέω. Δεν είναι καθόλου κακό που έχεις προβληματιστεί και το συζητάς και με 2-3 ανθρώπους μήπως βρεις μια λύση. Κακό θα ήταν να κάνεις μπαλάκι τον σκύλο. Κάνε το καλύτερο για τον σκύλο, εσύ ξέρεις ποιό είναι.

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
τα πραγματα ειναι πολυ απλα. Αν εχεις χρονο για μεγαλες, καθημερινες, βολτες, παρτον. Αν οχι, αστον εκει.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.032
Νεότερο μέλος
Nina_Κ