Ώρα να κινήσουμε μερικά εγκεφαλικά κύτταρα, να αιματωθεί καλά το μυαλό και να δούμε τα πράγματα με άλλο μάτι.
Το εν λόγω εκτροφείο δεν το γνωρίζω.
Μπήκα στη σελίδα, έκανα ένα κλικ και μου δημιουργήθηκε αυτόματα μία απορία.
Πριν θέσω την απορία ας αποφασίσουμε σε μερικές κοινές παραδοχές.
Η ΣΩΣΤΗ εκτροφή σκύλου προυποθέτει :
1. Γνώση περί των σκύλων γενικά, και κυρίως για θέματα υγείας και ειδικότερα προβλημάτων κατά την κύηση και τη γέννα, καθώς και για την επιλόχια (το είπα σωστα?) κατάσταση της σκύλας.
2. Άρτια γνώση της φυλής. Και εδώ μιλάμε για ιστορία, μορφολογία, ταμπεραμέντο - χαρακτήρα, συγκεκριμένα προβλήματα υγείας που μαστίζουν την κάθε φυλή, πώς πρέπει να ανατραφεί, τί πρέπει να τρώει, πώς και πόσο πρέπει να εκτονώνεται, που υπερτερεί και που υστερεί σε θέματα εργασιάς και εκπαίδευσης κλπ (και φαντάζομαι και αρκετά άλλα που προφανώς σαν κοινός θνητός αγνοώ πλήρως).
3. Αγάπη και πάθος με τη συγκεκριμένη φυλή. Αλλιώς γιατί να θες να την εξελίξεις θετικά ? Αλλιώς γιατί να σε νοιάζει σε ποιανού τα χέρια θα καταλήξει το κουτάβι σου ?
4. Έξοδα. ΠΟΛΛΑ ΕΞΟΔΑ.
5. Συμμετοχή σε διαγωνισμούς - εξετάσεις μορφολογίας και εργασίας αναλόγως την κάθε φυλή, και περαιτέρω διαγωνισμούς, και να βγουν οι γονείς πρωταθλητές, και να γίνουν οι απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και γνωματεύσεις που να κρίνουν άξιους τους γονείς για αναπαραγωγή. Α και γνώση και φοβερή εμπερία στη συγκεκριμένη φυλή ούτως ώστε να ξεχωριζει ο εκτροφέας διάφορα από τις πρώτες εβδομάδες της ζωής του κουταβιού.
6. Χρόνος. ΠΟΛΥΣ ΧΡΟΝΟΣ
7. Μεράκι.
Αυτά είναι τα βασικά που το χαζό μυαλό μου, που δεν έχω ιδέα απο εκτροφή, φαντάζεται πως είναι κάποια ελάχιστα στάνταρτς για ένα σωστό εκτροφείο.
Και κλικάροντας τώρα το "εκτροφή" έρχεται τώρα το ίδιο χαζό μυαλο να αναρωτηθει (πάω στην απορία).
Πόσο εύκολα φαντάζουν όλα τα παραπάνω (και σίγουρα όσα αγνοώ?).ΚΑΘΟΛΟΥ !
Πόσο πιθανό λοιπόν είναι ΕΝΑ εκτροφείο να διαχειρίζεται ΙΣΑΞΙΑ 6 διαφορετικές φυλές ?
Πόση απύθμενη γνώση έχει αυτός ο εκτροφέας ??
Πόσα χρήματα έχει να διαθέσει ??
Πόσο χρόνο έχει ?
Πόσο μπορει να διαθέσει το χρόνο του σωστά και δίκαια παράλληλα σε τόσες ράτσες ?
Πότε προλαβαίνει και παίρνει διακρίσεις για τους σκύλους-διαιωνιστές της κάθε φυλής από τις έξι ?
Αναφέρει μέσα 30ετή εμπειρία και εξειδικευμένο προσωπικό. Πόσο εξειδικευμένο είναι το προσωπικό και που ξέρω εγώ πως δεν έχει Χ αριθμό άσχετων υπαλλήλων που απλά εκεί βρήκαν μία δουλειά και στην τελική χέστηκαν για τους σκύλους ?
Το συνδυάζω δε, και με τη φάση πανσιόν ΚΑΙ εκπαίδευση και αυτόματα σκέφτομαι πως αυτός ο άνθρωπος ή έχει προσωπικο καμιά 20αριά άτομα και βάλε, ή απλά κοιμάται πηγαίνοντας από τη γεννίστρα προς τον χώρο εκπαίδευσης καθώς δεν έχει χρόνο ούτε να ξαπλώσει.
Μήπως κάποιο λάκκο έχει η φάβα ? Μήπως ένα όμορφο site και 2-3 κείμενα με καθόλου σωστές πληροφορίες αλλά πολύ συγκεκριμένες λέξεις τονισμένες με bold αφήνουν πίσω το θέμα σκύλο και εστιάζουν σε διαφημιστικές - μαρκετινγκίστικες τακτικές ??
Ξανατονίζω δεν ξέρω καν τι και πως το συγκεκριμένο εκτροφείο, αλλά κάποια πράγματα φαίνονται κάπως. Μπορεί να είναι όπως το σκέφτομαι, μπορεί να είναι και το καλύτερο εκτροφείο της γης (αμφιβάλλω για το τελευταίο βέβαια).
Και μέσα σε όλα αυτά, δημιουργείται και νέα απορία.
Εμένα μου βρωμάει πες, ΟΚ. Αλλά είμαι ο μόνος που τα σκέφτηκε αυτά? Προφανώς και όχι. Ποιος συντηρεί τέτοιο εκτροφείο λοιπόν (γιατί σε θεωρητικό επίπεδο για να μπεις να ασχοληθείς με εκτροφείο, έχεις ήδη ξεφύγει από πετ σοπ και γέννα ιδιώτη). Τελικά με τί μυαλά επιλέγει ο κόσμος ακόμη και τον εκτροφικό σκύλο ???