Ζει σε διαμερισμα;

bordercollie

Well-Known Member
14 Οκτωβρίου 2012
251
0
Καλέ, δεν αμφισβήτησα τα λεφτά τους, απλά σκέφτομαι ότι είναι κρίμα να μην τα "δειχνει" και Ελλάδα. Εχθές και σήμερα είχε έκθεση μορφολογίας στο Μαραθώνα και δεν υπήρχε B.c. Φαντάσου κάποιον σαν εσένα, που θέλει να τα δει από κοντά πριν πάρει τις αποφάσεις του, να μιλήσει με κάποιον που έχει ζησει με τέτοιο σκύλο... Δεν έχουν όλοι την τύχη τη δική σου να έχουν φίλο.
οντως θα ηταν πολυ καλο να υπηρχαν κολεις σε εκθεσεις εδω.... δεν ξερω γιατι πανε στο εξωτερικο ισως επειδη δεν ειναι διαδεδομενη φυλη, να πιστευουν πως δεν μπορουν να κρινουν τα σκυλια τους με σωστα κρητηρια, δεν ξερω τι ισχυει..

LenaBorderCollie

Well-Known Member
17 Μαϊου 2012
489
0
34
Θεσσαλονίκη
Η απόκτηση ενός σκύλου(ειδικά ενός σκύλου με αρκετες απαιτήσεις)θέλει πολύ σκέψη ελπίζω να το σκεφτείς καλά πριν κάνεις το οτιδήποτε

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
οντως θα ηταν πολυ καλο να υπηρχαν κολεις σε εκθεσεις εδω.... δεν ξερω γιατι πανε στο εξωτερικο ισως επειδη δεν ειναι διαδεδομενη φυλη, να πιστευουν πως δεν μπορουν να κρινουν τα σκυλια τους με σωστα κρητηρια, δεν ξερω τι ισχυει..
Να τους ρωτησεις τοτε!
Επειδη δεν στεκει αυτο με τιποτα.
Οκ, σε καποια εκθεση να μην σου κανει ο κριτης- αλλα κατα καιρους κρινουν παρα πολυ αξιολογοι ξενοι κριτες την ελλαδα- οπος π.χ στην εκθεση του ΟΚΑ ο Frank Cane- που εκρινε και το ΒIS στην φετινη Cruf'ts.
Και ετσι δεν υπαρχει δικαιολογια να μην κατεβει κανεις σε εκθεση στην αθηνα ( μιας και μενει και εδω) ολα τα χρονια ( Και επειδη παω σε σχεδον καθε εκθεση- ξερω οτι δεν κατεβηκαν ΠΟΤΕ).
Ουτε σε ειδηκες εκθεσεις του ομιλου Βρετανικων Ποιμενικων Ελλάδος δεν εχουν κατεβει ποτε, που και εκει η κριτες ειναι παντα "διαλεγμενοι".

Εμενα θα με ενδιεφερνε και η επονυμια εκτροφειου, απο οπου ειναι τα σκυλια.

bordercollie

Well-Known Member
14 Οκτωβρίου 2012
251
0
Να τους ρωτησεις τοτε!
Επειδη δεν στεκει αυτο με τιποτα.
Οκ, σε καποια εκθεση να μην σου κανει ο κριτης- αλλα κατα καιρους κρινουν παρα πολυ αξιολογοι ξενοι κριτες την ελλαδα- οπος π.χ στην εκθεση του ΟΚΑ ο Frank Cane- που εκρινε και το ΒIS στην φετινη Cruf'ts.
Και ετσι δεν υπαρχει δικαιολογια να μην κατεβει κανεις σε εκθεση στην αθηνα ( μιας και μενει και εδω) ολα τα χρονια ( Και επειδη παω σε σχεδον καθε εκθεση- ξερω οτι δεν κατεβηκαν ΠΟΤΕ).
Ουτε σε ειδηκες εκθεσεις του ομιλου Βρετανικων Ποιμενικων Ελλάδος δεν εχουν κατεβει ποτε, που και εκει η κριτες ειναι παντα "διαλεγμενοι".

Εμενα θα με ενδιεφερνε και η επονυμια εκτροφειου, απο οπου ειναι τα σκυλια.
θα το ψαξω και θα σου πω εχουμε πολυ καιρο να μλησουμε αλλα σημερα θα τους στειλω μαιλ, ελπιζω να απαντησουν...

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Θες να πάρεις border collie ενώ δεν είσαι αθλητικός τύπος ο σκοπός σου δεν είναι να ασχοληθείς με κυνάθλημα και θέλεις και να το κλείσεις σε διαμέρισμα; ΓΙΑΤΙ;;;;
Κατά τη γνώμη μου αυτό είναι εγκληματικό. Θα πάρεις 1000άρα για να πας στο καφέ της γειτονιάς σου;
Ευτυχώς που δεν υπάρχουν εκτροφεία bc στην Ελλάδα...
Αυτοί οι γνωστοί σου έχουν bc που είναι από τι γραμμές;

Έχουν κατέβει γιατί εγώ πηγαίνω με τη Μπλου (για dog dancing όχι για κρίση) κι έχω δει. Και στη φετινή ήταν δηλωμένα δύο να κατέβουν, ασχέτως αν δεν ήρθαν.

bordercollie

Well-Known Member
14 Οκτωβρίου 2012
251
0
Θες να πάρεις border collie ενώ δεν είσαι αθλητικός τύπος ο σκοπός σου δεν είναι να ασχοληθείς με κυνάθλημα και θέλεις και να το κλείσεις σε διαμέρισμα; ΓΙΑΤΙ;;;;
Κατά τη γνώμη μου αυτό είναι εγκληματικό. Θα πάρεις 1000άρα για να πας στο καφέ της γειτονιάς σου;
Ευτυχώς που δεν υπάρχουν εκτροφεία bc στην Ελλάδα...
Αυτοί οι γνωστοί σου έχουν bc που είναι από τι γραμμές;

Έχουν κατέβει γιατί εγώ πηγαίνω με τη Μπλου (για dog dancing όχι για κρίση) κι έχω δει. Και στη φετινή ήταν δηλωμένα δύο να κατέβουν, ασχέτως αν δεν ήρθαν.
ειπα πως θα αλλαξω τροπο ζωης και για να ειναι ευτυχισμενο το σκυλι θα κανω και κυναθλημα και ντογκ ντανσινγκ που μου αρεσει κιολας γενικα ειμαι διατεθημενος να κανω οτιποδηποτε για οποια ρατσα επιλεξω τελικως. Μπορει να ηταν και αυτα τα 2 σκυλια των γνωστων μου, ποτε δεν ξες...

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Χωρίς να έχω ζήσει με bc...αλλά από την εμπειρία μου με σκύλους γενικά, μπορώ να καταλάβω απόλυτα αυτό που περιγράφει η lena...Το υπερβολικά έξυπνο σκυλί και κυρίως το σκυλί με μεγάλη αντίληψη είναι λίγο δίκοπο μαχαίρι, σε όποια ράτσα και αν ανήκει...Πολύ περισσότερο δε αν μιλάμε για μια πολύ ενεργητική φυλή όπως τα bc...
Έχω μια πολύ πρόσφατη ιστορία φίλης μου , η οποία είναι και πάρα πολύ καλή και γνωστή εκπαιδεύτρια σκύλων. Πήρε bc επειδή ακριβώς είναι πανέξυπνα σκυλιά και μέσα σε 6 μήνες το έδωσε...Και το έδωσε επειδή , όπως μου είπε χαρακτηριστικά..." πανέξυπνη, απίστευτα εκπαιδεύσιμη (όταν ήθελε) αλλά...τρέχαμε στα βουνά και στα όρη για 2 ώρες και δεν της έφτανε ούτε για αστείο.."
Ένας σκύλος με μεγάλη αντίληψη σε πουλάει και σε αγοράζει για πλάκα...Το περνάω αυτό τώρα με το Golden μου...Και παρόλο που έχω άλλα 2 golden...και παρόλο που ξέρω από Golden...ο μικρός με έχει δυσκολέψει πάρα πολύ, ακριβώς λόγω της εξυπνάδας του...

Η γνώμη μου είναι, από αυτά τα χαρακτηριστικά που περιγράφεις....να κοιτάξεις για λαμπ η golden..
Αγαπησιάρικα, αθλητικά, έξυπνα, εκπαιδεύσιμα...ΑΛΛΑ..πολύ πιο ισορροπημένα στη καθημερινότητα τους...Και τα πάνε καλά με τις γάτες!!

LenaBorderCollie

Well-Known Member
17 Μαϊου 2012
489
0
34
Θεσσαλονίκη
να κοιτάξεις για λαμπ η golden..
Αγαπησιάρικα, αθλητικά, έξυπνα, εκπαιδεύσιμα...ΑΛΛΑ..πολύ πιο ισορροπημένα στη καθημερινότητα τους...Και τα πάνε καλά με τις γάτες!!
Κατερίνα τα golden πως τα πάνε απο άσκηση?

Υ.Γ.Η Σόνια μόλις βλεπει γάτα έχει φυγει σφαίρα για κυνήγι!

bordercollie

Well-Known Member
14 Οκτωβρίου 2012
251
0
μμμμ οχι δεν θελω λαμπ η γκολντεν, ειχα παλιοτερα θελω μια αλλη ρατσα. Αδεσποτα ειχα 2 για αυτο λεω να δοκιμασω ρατσας(το λαμπ ηταν ημιαιμο με γκολντεν) και αυτπο φιλοζωικη.Για αυτο θα ηθελα ενα σκυλι απο εκτροφειο.Αφηνω λοιπον τα μπορντερ και πηγαινω προς μαλλον μια αντιθετη κατευθυνση. Επειση εχουμε στο χωριο πολλα περιστατικα διαρηξης κλπ σκεφτομαι μηπως ηταν καλο να παρω εναν σκυλο ο οποιος να ειναι φυλακας, ισα ισα για να τους τρομαζει και αν προκυψει να μπουν μεσα παρα τα γαβγισματα του σκυλου, τοτε να ειναι σε θεση να ορμισει. Ξερω οτι ειναι εντελως διαφορετικς γραμμες αλλα αυτο το ενδεχομενο δεν το ειχα σκεφτει, εξαλλου περισσοτερο καιρο ειμαι στο χωριο παρα στην πολη...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.245
Μέλη
20.024
Νεότερο μέλος
BaNi