Ζει σε διαμερισμα;

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
....αυτο που εχω καταλαβει εμπειρικα ειναι το να μην βασιζεσαι μονο στην εμφανιση του σκυλου... αλλιως θα παθεις οτι εγω...
...
Εξηγησέ το μου αυτό, αν θέλεις, λίγο γιατί δεν το κατάλαβα. Γιατί αν δεν είσαι ερωτευμενος με την εμφάνιση, τότε τί έπαθες? Κάπου σε χάνω..

...Εχω και εναν γνωστο με ενα ζευγαρι μπορντερ οποτε μπορω να παρω και απο κει
Πέραν του ότι δεν παίρνουμε σκυλάκι από γέννα γνωστών που απλά τυγχάνει να έχει ζευγάρι, δε νομίζω ότι η φυλή είναι τόσο διαδεδομενη στην Ελλάδα ώστε να είναι όντως b.c.

bordercollie

Well-Known Member
14 Οκτωβρίου 2012
251
0
Εξηγησέ το μου αυτό, αν θέλεις, λίγο γιατί δεν το κατάλαβα. Γιατί αν δεν είσαι ερωτευμενος με την εμφάνιση, τότε τί έπαθες? Κάπου σε χάνω..

Πέραν του ότι δεν παίρνουμε σκυλάκι από γέννα γνωστών που απλά τυγχάνει να έχει ζευγάρι, δε νομίζω ότι η φυλή είναι τόσο διαδεδομενη στην Ελλάδα ώστε να είναι όντως b.c.
για το πρωτο: λεω πως δεν πρεπει καποιος να κρινει απο την εμφανισει του σκυλου για να τον αποκτησει γιατι θα παθει οτι εγω.Ειχα ερωτευτει τα χασκι, απεκτησα λοιπον ενα μονο κρινοντας απο την εμφανιση ηταν πραγματικα το πιο ομορφο σκυλι του κοσμου! καταλευκο με γαλαζοπρασσινα ματια! ελα μου ομως που ηταν ΤΟ ΠΙΟ ΞΕΡΟΚΕΦΑΛΟ ΚΑΙ ΠΕΙΣΜΑΤΑΡΙΚΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ!4 ολοκληρους μηνες παιδευομουν οχι να του μαθω κολπα, οχι να του μαθω να μην δαγκωνει αλλα να του μαθω να κανει εξω τα κακα του!!! τελος παντων με τα πολλα καταφερα να το εκπαιδευσω μονος μου(ειχε παρει 2 εκπαιδευτες και ηταν τοσο δυσκολη περιπτωση που τα παρατησαν) μεχρι που μια μερα εκει που το ειχα στην αυλη, ανοιξε την πορτα η ξαδερφη μου χωρις να υπολογισει τον σκυλο και αυτος αρχισε να τρεχει! ακομα τρεχει!
για το δευτερο: ο φιλος μου πηρε το ζευγαρι απο εκτροφειο εξωτερικου, τα σκυλια εχουν παει σε εκθεσεις στο εξωτερικο, εχουν πεντιγκρι και εχουν κανει ολες τις εξετασεις και ειναι ελευθερα δυσπλασιας και αλλων παθησεων. 2000 ευρω το κουταβι τα πηρε

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Αφού έχεις φίλο τόσο έμπειρο με τη φυλή, μην περιμένεις από το 101 dogs ή από εμάς (εκτός ίσως από δυο-τρεις κατόχους b.c. που υπάρχουν στο φόρουμ). Ξεψάχνισε το φίλο σου... (Εγώ δεν έχω κάτι άλλο να σου προσφέρω, οπότε αποχωρώ από το θέμα)

Last edited:

matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
Bordercollie τι εννοεις ευκολο στην εκπαιδευση? Αν εννοεις να του μαθεις καθαριοτητα, κατσε, ξαπλα, ελα, θα τα μαθει ευκολα αλλα δεν θα αρκεστει σε αυτα. Θα πρεπει να βρεις τροπους να ασκεις τοσο το μυαλο οσο και το σωμα σε αυτη την φυλη. Και ναι μεν μαθαινουν ευκολα αλλα βαριουνται εξισου ευκολα και γινονται νευρικα, καταστροφικα και με εμμονικες συμπεριφορες χωρις να το παρεις χαμπαρι. Το b.c. ειναι ευκολος σκυλος αλλα απαιτητικος και πιστευω οτι ταιριαζει σε πολυ μικρη γκαμα σκυλογονιων.

Θα ελεγα να στρεψεις το ενδιαφερον σου σε εναν αλλο σκυλο χαμηλης προς μετριας ενεργητικοτητας, εξισου εκπαιδευσιμο. Δεν θα σου προτεινω συγκεκριμενη φυλη γιατι δεν ξερω τα γουστα σου. Ψαξε απο τις φυλες ή ακομα καλυτερα τα ημιαιμα που υπαρχουν διαθεσιμα και εδω ειμαστε.

bordercollie

Well-Known Member
14 Οκτωβρίου 2012
251
0
Bordercollie τι εννοεις ευκολο στην εκπαιδευση? Αν εννοεις να του μαθεις καθαριοτητα, κατσε, ξαπλα, ελα, θα τα μαθει ευκολα αλλα δεν θα αρκεστει σε αυτα. Θα πρεπει να βρεις τροπους να ασκεις τοσο το μυαλο οσο και το σωμα σε αυτη την φυλη. Και ναι μεν μαθαινουν ευκολα αλλα βαριουνται εξισου ευκολα και γινονται νευρικα, καταστροφικα και με εμμονικες συμπεριφορες χωρις να το παρεις χαμπαρι. Το b.c. ειναι ευκολος σκυλος αλλα απαιτητικος και πιστευω οτι ταιριαζει σε πολυ μικρη γκαμα σκυλογονιων.

Θα ελεγα να στρεψεις το ενδιαφερον σου σε εναν αλλο σκυλο χαμηλης προς μετριας ενεργητικοτητας, εξισου εκπαιδευσιμο. Δεν θα σου προτεινω συγκεκριμενη φυλη γιατι δεν ξερω τα γουστα σου. Ψαξε απο τις φυλες ή ακομα καλυτερα τα ημιαιμα που υπαρχουν διαθεσιμα και εδω ειμαστε.
δεν θελω ημιαιμο με τιποτα μμμ δεν ξερω.... ισως ενα λαμπ...

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
Όποιο σκυλί και να πάρεις θέλει εκτόνωση και δεν μου φαίνεται λόγος να μην πάρεις μπόρντερ κόλι επειδή δεν θα κάνεις αγκίλτι.τα λάμπ θέλουν εκτόνωση και αυτά,το δικό μου γκρινιάζει πολλές φορές αν θέλει να βγεί έξω.

bordercollie

Well-Known Member
14 Οκτωβρίου 2012
251
0
Όποιο σκυλί και να πάρεις θέλει εκτόνωση και δεν μου φαίνεται λόγος να μην πάρεις μπόρντερ κόλι επειδή δεν θα κάνεις αγκίλτι.τα λάμπ θέλουν εκτόνωση και αυτά,το δικό μου γκρινιάζει πολλές φορές αν θέλει να βγεί έξω.
το μονο σιγουρο ειναι πως οποια ρατσα και να παρω θα ειμαστε ολη μερα μαζι στο παρκο κατω στην παραλια και θα κανουμε εκπαιδευση,παιχνιδια και αλλα ωραια πραγματα!

Last edited:

LenaBorderCollie

Well-Known Member
17 Μαϊου 2012
489
0
34
Θεσσαλονίκη
Μπορώ να σου πω με σιγουριά οτι ένα μπορντερ που δεν καλύπτεις πλήρως τις ανάγκες του και τις απαιτήσεις του θα σε τρελάνει!Γίνονται καταστροφικά και πολύ ενοχλητικά!
Είναι ένας σκύλος με πολύ υψηλά επίπεδα ενέργειας!Θέλει σωματική και πνευματική άσκηση καθημερινά.
Είναι πανέξυπνα αλλά αυτό δεν είναι και απαραίτητα καλό.Μπορεί να σε χορέψει στο ταψί χωρίς να το καταλάβεις!Μαθαίνει όντως πολύ εύκολα αλλα αν θέλει αν δεν μπορέσεις να του τραβήξεις το ενδιαφέρον το έχεις χάσει το παιχνίδι.
Μην γοητεύεσαι απο αυτά που είπες μπορεί να μην είναι και τόσο ωραία στην πραγματικότητα...

bordercollie

Well-Known Member
14 Οκτωβρίου 2012
251
0
Μπορώ να σου πω με σιγουριά οτι ένα μπορντερ που δεν καλύπτεις πλήρως τις ανάγκες του και τις απαιτήσεις του θα σε τρελάνει!Γίνονται καταστροφικά και πολύ ενοχλητικά!
Είναι ένας σκύλος με πολύ υψηλά επίπεδα ενέργειας!Θέλει σωματική και πνευματική άσκηση καθημερινά.
Είναι πανέξυπνα αλλά αυτό δεν είναι και απαραίτητα καλό.Μπορεί να σε χορέψει στο ταψί χωρίς να το καταλάβεις!Μαθαίνει όντως πολύ εύκολα αλλα αν θέλει αν δεν μπορέσεις να του τραβήξεις το ενδιαφέρον το έχεις χάσει το παιχνίδι.
Μην γοητεύεσαι απο αυτά που είπες μπορεί να μην είναι και τόσο ωραία στην πραγματικότητα...
πολυ χαιρομαι που ενας ιδιοκτητης κολι αφησε σχολιο εδω! σε παρακαλω πεσ μου λιγα πραγματα για το σκυλι σου, τι κανετε καθημερινα τι κανει που μπορει να σε χορεψει στο ταψι και γενικα πες μου!!!!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.767
7.926
για το πρωτο: λεω πως δεν πρεπει καποιος να κρινει απο την εμφανισει του σκυλου για να τον αποκτησει γιατι θα παθει οτι εγω.Ειχα ερωτευτει τα χασκι, απεκτησα λοιπον ενα μονο κρινοντας απο την εμφανιση ηταν πραγματικα το πιο ομορφο σκυλι του κοσμου! καταλευκο με γαλαζοπρασσινα ματια! ελα μου ομως που ηταν ΤΟ ΠΙΟ ΞΕΡΟΚΕΦΑΛΟ ΚΑΙ ΠΕΙΣΜΑΤΑΡΙΚΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ!4 ολοκληρους μηνες παιδευομουν οχι να του μαθω κολπα, οχι να του μαθω να μην δαγκωνει αλλα να του μαθω να κανει εξω τα κακα του!!! τελος παντων με τα πολλα καταφερα να το εκπαιδευσω μονος μου(ειχε παρει 2 εκπαιδευτες και ηταν τοσο δυσκολη περιπτωση που τα παρατησαν) μεχρι που μια μερα εκει που το ειχα στην αυλη, ανοιξε την πορτα η ξαδερφη μου χωρις να υπολογισει τον σκυλο και αυτος αρχισε να τρεχει! ακομα τρεχει!
Δεν είναι παράξενο να καθυστερήσει ο σκύλος να κάνει στην βόλτα κακά και πιπί. Είναι πολύ σύνηθες. Δεν έχει σχέση με την φυλή μόνο αλλά και με το άτομο και πάρα πολύ με τον τρόπο που προσπαθείς να του το μάθεις.
Το ότι άνοιξε κάποιος την πόρτα του κήπου σου και ο σκύλος ακόμα τρέχει όπως είπες χαριτολογώντας το βρίσκω απαράδεκτο από μέρους σου. Δεν παρείχες την προστασία που χρειαζόταν ο σκύλος σου και κάνεις και πλακίτσα με το γεγονός ότι χάθηκε..
Έχεις σκεφτεί ποτέ κατ'αρχάς αν κάνεις για σκύλο ανεξαρτήτου φυλής;

LenaBorderCollie

Well-Known Member
17 Μαϊου 2012
489
0
34
Θεσσαλονίκη
Το πρωί πάμε για ένα χαλαρο τρεξιματάκι επιλέγω μακρινές σχετικά διαδρομές ως Σειχ Σου συνήθως ή το στρατόπεδο Κόδρα στη Καλαμαριά.Θα κάνουμε ένα διαλειματάκι που συνήθως παίξουμε με το φρίσμπι(μαθαίνουμε ακόμη) ή το σκηνή μας ή το κουνέλι μας ανάλογα τι θα πάρω μαζί και θα γυρίσουμε πάλι πίσω με τους ίδιους ρυθμούς.Το μεσημέρι προς απόγευμα θα παίξουμε ένα πνευματικό παιχνίδι ή θα κάνουμε επανάληψη στις εντολές που ξέρουμε και θα μάθουμε καινούριες μέχρι να βγούμε βόλτα για ένα 2ωρο το λιγότερο (συνήθως κατα τις 7 κ 30) για τρεξιματάκι τώρα που νυχτώνει νωρίς πλέον στη παραλία ή πανεπιστήμια γιατί οι άλλες διαθέσιμες τοποθεσίες είναι σκοτεινές.
Η Σόνια με παίδεψε σε πολλά πράγματα.Πάντα προσπαθούσε και προσπαθεί να κανει το δικό της.Πχ με τα χάπια κάνουμε πόλεμο μέχρι να τα πάρει.Τρώει πχ το κοτόπουλο που βάζω μέσα το χάπι και φτύνει το χάπι άθικτο.Μία φορά δε που είχα την φαεινή ιδέα να το κάνω σκόνη δεν έφαγε κάν.Στη τροφή ήταν πολύ δύσκολη δεν έτρωγε ξηρά.Την ανακάτευα με κονσέρβα και απλα την έγλυφε και την έφτυνε. Τώρα έχει αρχίσει να ψιλοτρώει σκέτη ξηρά και αυτό γιατί δεν έχει άλλη επιλογή(έγινα σκληρή χαχαχ).Και σου είχα πει κάτι είναι έξυπνο αλλα αν δεν θέλει δεν μαθαίνει.:)

Βασικά πολλά μπορεί να κάνει και να σε χορέψει στο ταψί απλά πρέπει να φύγω και σε λιγάκι!:p

Υ.Γ.Χθές κάποιος με ρώτησε αν της δίνω κάτι και τρέχει έτσι και του απάντησα σπιντάκια και το πίστεψε ο χαζός!χαχαχαχχα:p

bordercollie

Well-Known Member
14 Οκτωβρίου 2012
251
0
Δεν είναι παράξενο να καθυστερήσει ο σκύλος να κάνει στην βόλτα κακά και πιπί. Είναι πολύ σύνηθες. Δεν έχει σχέση με την φυλή μόνο αλλά και με το άτομο και πάρα πολύ με τον τρόπο που προσπαθείς να του το μάθεις.
Το ότι άνοιξε κάποιος την πόρτα του κήπου σου και ο σκύλος ακόμα τρέχει όπως είπες χαριτολογώντας το βρίσκω απαράδεκτο από μέρους σου. Δεν παρείχες την προστασία που χρειαζόταν ο σκύλος σου και κάνεις και πλακίτσα με το γεγονός ότι χάθηκε..
Έχεις σκεφτεί ποτέ κατ'αρχάς αν κάνεις για σκύλο ανεξαρτήτου φυλής;
εε τον ειχα 12 χρονια λες να κανω πλακα; και εγω ελειπα εκεινη την ωρα εχω και δουλειες δεν ειμαι ολη μερα σπιτι.και εκτος αυτου ειχα αλλους 5 σκυλους και ναι νομιζω οτι κανω για σκυλο. Δεν ειμαι ανευθυνος ισα ισα επειδη ειχε πολυ ανεπτυγμενη την ταση για φυση δεν μπορεις να φανταστεις ποσα πραγματα εκανα για να μην φυγει ηταν μια κακια στιγμη, οι υπολοιποι σκυλοι δεν ειχαν το ιδιο τελος και μπορω να σε βεβαιωσω πως εφυγαν χαρουμενοι. η αυλη ειχα φραχτη 6 μετρων, ο σκυλων ηταν δεμενος και η πορτα ειχε αλυσιδες, κατω απο τον φραχτει ειχα βαλει μπετον για να μην μπορει να σκαβει.Παρολα αυτα εφυγε και δεν ευθυνομαι εγω για αυτο και δεν σου επιτρεπω να με λες ανευθυνο γιατι δεν με ξερεις οποτε μην μιλας

Last edited:

bordercollie

Well-Known Member
14 Οκτωβρίου 2012
251
0
Το πρωί πάμε για ένα χαλαρο τρεξιματάκι επιλέγω μακρινές σχετικά διαδρομές ως Σειχ Σου συνήθως ή το στρατόπεδο Κόδρα στη Καλαμαριά.Θα κάνουμε ένα διαλειματάκι που συνήθως παίξουμε με το φρίσμπι(μαθαίνουμε ακόμη) ή το σκηνή μας ή το κουνέλι μας ανάλογα τι θα πάρω μαζί και θα γυρίσουμε πάλι πίσω με τους ίδιους ρυθμούς.Το μεσημέρι προς απόγευμα θα παίξουμε ένα πνευματικό παιχνίδι ή θα κάνουμε επανάληψη στις εντολές που ξέρουμε και θα μάθουμε καινούριες μέχρι να βγούμε βόλτα για ένα 2ωρο το λιγότερο (συνήθως κατα τις 7 κ 30) για τρεξιματάκι τώρα που νυχτώνει νωρίς πλέον στη παραλία ή πανεπιστήμια γιατί οι άλλες διαθέσιμες τοποθεσίες είναι σκοτεινές.
Η Σόνια με παίδεψε σε πολλά πράγματα.Πάντα προσπαθούσε και προσπαθεί να κανει το δικό της.Πχ με τα χάπια κάνουμε πόλεμο μέχρι να τα πάρει.Τρώει πχ το κοτόπουλο που βάζω μέσα το χάπι και φτύνει το χάπι άθικτο.Μία φορά δε που είχα την φαεινή ιδέα να το κάνω σκόνη δεν έφαγε κάν.Στη τροφή ήταν πολύ δύσκολη δεν έτρωγε ξηρά.Την ανακάτευα με κονσέρβα και απλα την έγλυφε και την έφτυνε. Τώρα έχει αρχίσει να ψιλοτρώει σκέτη ξηρά και αυτό γιατί δεν έχει άλλη επιλογή(έγινα σκληρή χαχαχ).Και σου είχα πει κάτι είναι έξυπνο αλλα αν δεν θέλει δεν μαθαίνει.:)

Βασικά πολλά μπορεί να κάνει και να σε χορέψει στο ταψί απλά πρέπει να φύγω και σε λιγάκι!:p

Υ.Γ.Χθές κάποιος με ρώτησε αν της δίνω κάτι και τρέχει έτσι και του απάντησα σπιντάκια και το πίστεψε ο χαζός!χαχαχαχχα:p
χαχαχα απ'οτι βλεπω καλοπερνατε εκει! Και εγω ολη μερα θα ειμαι μαζι με το σκυλι εκτος απο τα πρωινα, αλλα ολη την υπολοιπη μερα μαζι, δεν μου ακουγεται το γλυκο σκυλακι που κανει οτι θες οπως το παρουσιαζουν... μμμμ με βαζεις σε σκεψη...η ιδιοτροπια ειναι χαρακτηριστικο των κολι η το δικο σου βγικε ετσι;

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Οι φίλοι σου, που έχουν το ζευγάρι, τι σου λένε? Εσυ δεν τα έχεις δει τα σκυλιά από κοντά? Πως σου φάνηκαν?

matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
Οι φίλοι σου, που έχουν το ζευγάρι, τι σου λένε? Εσυ δεν τα έχεις δει τα σκυλιά από κοντά? Πως σου φάνηκαν?
Και εμενα θα με ενδιεφερε να ακουσω την καθημερινοτητα των ανθρωπων που εχουν το ζευγαρι σπιτι τους. Σιγουρα θα εχουν πολλα και ενδιαφεροντα να πουν.

bordercollie

Well-Known Member
14 Οκτωβρίου 2012
251
0
εχω πραγματικα πολλα χρονια να τα δω αλλα απ οτι τα θυμαμαι, ειμαι ΥΠΕΡΟΧΑ! παρολο που ειχαν καιρο να με δουν, την τελαυται φορα που τα ειδα ηταν μες την τρελη χαρα που με ξαναβλεπαν! ειδικα ο Κρητον(το αρσενικο) χωροπηδουσαν πανω μου.μετα ηρεμησαν και ηθελαν αγγαλιτσες...Μετα τα βγαλαμε βολτιτσα εχω κρατουσα την Ιρις(την θυλικη) και πηγαμε στο παρκο και μολις ειδαν το φρισπι πω πω!! σαν παλαβα εκαναν!!!! τους το πετουσαμε, το ξαναφερναν, αυτο για περιπου μιση ωρα και μετα καναν κατι κολπα, ξεραν και τα 2 ντογκ ντανσινγκ και καναν φιγουρες και κολοτουλπες ηταν πραγματικα εκπληκτικα! Απο τοτε τα ερωτευτικα!

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Αν έχεις τόσα πολλά χρόνια να τα δεις, όσα λες, μπορεί να έχουν ξεπεράσει την ηλικία που θα ήταν επιθυμητό ένα ζευγάρωμα. (Προσπερνάω κομψά ότι δεν θα έπρεπε να ζευγαρώσουν καν, αφού πριν είπες ότι μπορεί και να πληρούν τις υπόλοιπες προϋποθέσεις)

Πάντως, μίλα με τους φίλους σου, συζήτα μαζί τους, για όλα τα υπερ και τα κατά ενός τέτοιου σκυλιου. Ο τρόπος ζωής των φίλων σου (άσε τα σκυλιά προς το παρόν στην άκρη) πως σου φαίνεται? Έντονος, κουραστικός, ευχάριστος, δυσάρεστος?

Α! Και βρες και καμιά φώτο των σκυλιών, ν'ανοίξει κι εμας το ματάκι μας, με τόσο καλά δείγματα!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.767
7.926
Παρολα αυτα εφυγε και δεν ευθυνομαι εγω για αυτο και δεν σου επιτρεπω να με λες ανευθυνο γιατι δεν με ξερεις οποτε μην μιλας
Όταν κάποιος μπορεί να κάνει πλάκα όταν έχει χάσει σκύλο 12 ετών και δεν τον ξαναβρήκε ποτέ είναι το λιγότερο ανεύθυνος. Ελπίζω να τον βρήκε κάποιος άλλος και να μην κατέληξε στον δρόμο, ηλικιωμένο ζώο. Όλοι μας μπορούμε να κάνουμε λάθος φίλε/η μου , ακόμα και τόσο σοβαρό που να στοιχίσει την ζωή του σκύλου μας, άνθρωποι είμαστε. Αλλά δεν το διακωμοδούμε..

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.245
Μέλη
20.024
Νεότερο μέλος
BaNi