Pemphigus Vulgaris

Ans

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2022
1.027
819
καλησπερες
εχω να πω οτι η δερματολογος εξτασιαστηκε με την προοδο μας και ειπε (ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ) οτι συζητησε και με την κυρια κτηνιατρο του και αποφασησαν να κοψουμε το ζυλαπουρ για καποιους μηνες.
εδω ερχεται λοιπον μια αλλη απορια μου. μου ειπε πρεπει να παιρνει το λεισγκαρντ που οκ το παιρνει, ισως καποια βιταμινη που οκ ναι το ακουω, και τελος πρεπει συν το σερεστο που ετσι και αλλιως φοραει ολο το χρονο (το αλλαζω στους 6 μηνες), να φοραει και αμπουλα. εκει καπως μου το χαλαει. αλλα το καταλαβαινω το σκεπτικο. εγω λοιπον εχω χρησιμοποιησει στον ντελον μονο την frontline tri act. γενικα κανενα θεμα ΑΛΛΑ εχω προσεξει τωρα τελευταια οτι την μερα που την βαζω, καπου στις 10 ωρες αργοτερα, κανει εμετο. μετα ολα καλα. εχει γινει 2 φορες αυτο και οι 2 ηταν την ημερα που εβαλα αμπουλα. φοβαμαι πολυ μηπως καποια στιγμη γινει κατι πολυ χειροτερο απο εναν εμετο. αλλη αμπουλα επισης φοβαμαι να δοκιμασω. τις advantix advocate advantage τις ξεχναμε γιατι εχουν ιδια συστατικα με το σερεστο και θα ειναι σαν διπλη δοση οποτε απαγορευεται. μετα μενει η βεκτρα 3d. η οποια περιεχει οχι 1, ουτε 2 αλλα 3 χημικα, το ενα εξ αυτων η περμεθρινη που ειναι αρκετα βαρια. δυσταζω παρα πολυ. η δερματολογος ειναι μεγιστη φαν της συγκεκρημενης και ειχε ξυνισει οταν ειπα οτι δεν την θελω.
Και η tri act περμεθρινη εχει

Ans

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2022
1.027
819
οντως τωρα το ειδα και εγω
αρα πιθανο ειναι να αντιδραει στην περμεθρινη
Πιθανό αλλά όχι απαραίτητα. Γιατί δεν δοκιμάζεις με αυτόν τον καιρό που δεν έχει σκνιπες τις άλλες φροντλαιν?

TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
973
1.080
28
Πιθανό αλλά όχι απαραίτητα. Γιατί δεν δοκιμάζεις με αυτόν τον καιρό που δεν έχει σκνιπες τις άλλες φροντλαιν?
μα δεν εχω προβλημα με ψυλλους η τσιμπουρια η κουνουπια για να δοκιμασω τις αλλες. συγκεκριμενα θελω προστασια για τις σκνιπες. και η τρι ακτ ειναι η μονη που προστατευει απο σκνιπα και ταιριαζε προς το παρον. επισης δεν ειναι απαραιτητο οτι δεν υπαρχουν σκνιπες τωρα, ετσι οπως ειναι ο καιρος πεντε μερες κρυο πεντε μερες ζεστη, πολυ πιθανον να υπαρχουν πλεον ολο το χρονο.

Ans

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2022
1.027
819
μα δεν εχω προβλημα με ψυλλους η τσιμπουρια η κουνουπια για να δοκιμασω τις αλλες. συγκεκριμενα θελω προστασια για τις σκνιπες. και η τρι ακτ ειναι η μονη που προστατευει απο σκνιπα και ταιριαζε προς το παρον. επισης δεν ειναι απαραιτητο οτι δεν υπαρχουν σκνιπες τωρα, ετσι οπως ειναι ο καιρος πεντε μερες κρυο πεντε μερες ζεστη, πολυ πιθανον να υπαρχουν πλεον ολο το χρονο.
Με τις 5 μέρες κρύο όμως χαλάει ο κύκλος της ζωής τους. Η βεκτρα είναι πολύ βαριά αμπουλα είναι η αλήθεια δυστυχώς δεν έχουμε και πολλές επιλογές.

TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
973
1.080
28
Με τις 5 μέρες κρύο όμως χαλάει ο κύκλος της ζωής τους. Η βεκτρα είναι πολύ βαριά αμπουλα είναι η αλήθεια δυστυχώς δεν έχουμε και πολλές επιλογές.
ναι αυτο λεω και εγω. και ειλικρινα δε ξερω τι να κανω. βεκτρα δεν βαζω με τιποτα, τις αλλες που ειπα τυπου αντβαντιξ δεν μπορω να τις βαλω γιατι εχουν ιδιο ενεργο συστατικο με το σερεστο και θα γινει οβερντοουζ, οι αλλες φροντλαιν δεν δουλευουν για σκνιπα, μπραβεκτο (την αμπουλα) ουτε να την δω δεν θελω, αρα μενει μονο τρι ακτ. το θεμα ειναι αν απλα του προκαλει τον εμετο, που μεχρι τωρα μονο αυτο προκαλει, νταξει. για ενα βραδυ να ξερασει παει χαλαλι. το θεμα ειναι μη γινει χειροτερο και παει σε νευρολογικα συμπτωματα ή μην αφησει κουσουρι για παντα.

Ans

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2022
1.027
819
ναι αυτο λεω και εγω. και ειλικρινα δε ξερω τι να κανω. βεκτρα δεν βαζω με τιποτα, τις αλλες που ειπα τυπου αντβαντιξ δεν μπορω να τις βαλω γιατι εχουν ιδιο ενεργο συστατικο με το σερεστο και θα γινει οβερντοουζ, οι αλλες φροντλαιν δεν δουλευουν για σκνιπα, μπραβεκτο (την αμπουλα) ουτε να την δω δεν θελω, αρα μενει μονο τρι ακτ. το θεμα ειναι αν απλα του προκαλει τον εμετο, που μεχρι τωρα μονο αυτο προκαλει, νταξει. για ενα βραδυ να ξερασει παει χαλαλι. το θεμα ειναι μη γινει χειροτερο και παει σε νευρολογικα συμπτωματα ή μην αφησει κουσουρι για παντα.
Αυτό με την υπερδοσολογια είσαι σίγουρος? Γιατί advantix seresto ειναι συχνός συνδιασμος.

TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
973
1.080
28
οπου και να το ψαξω λενε απαγορευεται δυο προιοντα με το ιδιο ενεργο συστατικο. ειναι υπερδοσολογια, αυτο ειναι γεγονος. θα ρωτησω και τις κτηνιατρους συντομα αλλα η μια θα πλασαρει μπραβεκτο χαπι και η αλλη βεκτρα, ειναι στανταρ...

Ans

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2022
1.027
819
οπου και να το ψαξω λενε απαγορευεται δυο προιοντα με το ιδιο ενεργο συστατικο. ειναι υπερδοσολογια, αυτο ειναι γεγονος. θα ρωτησω και τις κτηνιατρους συντομα αλλα η μια θα πλασαρει μπραβεκτο χαπι και η αλλη βεκτρα, ειναι στανταρ...
Δεν είναι γεγονός αυτό οι δοσολογίες έχουν συνήθως μεγάλο περιθώριο. Μιλμπεμικινη ας πούμε μέχρι 10 φορές παραπάνω δεν έχει καν παρενέργειες. Εγώ ξέρω πολύ κόσμο με advantix seresto συνδιασμο ρώτα και τις κτηνιατρους συγκεκριμένα αυτό.

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.372
8.193
Ο αλλος συνδιασμος που προσωπικα προτιμω ειναι scalibor ή prevendog (δελταμεθρινη) με advantix και να αφησεις το σερεστο.

TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
973
1.080
28
Ο αλλος συνδιασμος που προσωπικα προτιμω ειναι scalibor ή prevendog (δελταμεθρινη) με advantix και να αφησεις το σερεστο.
δεν ξερω αν σε ενα σκυλι που παιρνει βαρια φαρμακα και ειναι σε ανοσοκαταστολη με δερματικο αυτοανοσο ειναι καλη ιδεα να δοκιμαζω τοσα πολλα καινουργια χημικα πανω του. το σερεστο πεντε χρονια τωρα μας εχει βγαλει ασπροπροσωπους. θα ρωτησω παντως και τις κτηνιατρους

TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
973
1.080
28
Δεν είναι γεγονός αυτό οι δοσολογίες έχουν συνήθως μεγάλο περιθώριο. Μιλμπεμικινη ας πούμε μέχρι 10 φορές παραπάνω δεν έχει καν παρενέργειες. Εγώ ξέρω πολύ κόσμο με advantix seresto συνδιασμο ρώτα και τις κτηνιατρους συγκεκριμένα αυτό.
ναι και εγω εχω γνωστους που κανουν αυτο τον συνδιασμο. θα ρωτησω

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.372
8.193
και στο γκρεμλιν εκανα χρονια τον συνδιασμο seresto advantix (μονο τους καλοκαιρινους μηνες) , δεν επαθε τιποτα παντως.

Στη Λουση παντως που εχει και αυτη θεμα με δερματικα λογω cushing και καλαζαρ επίσης , βαζω μονο advantix, δεν πειραματιζομαι καθολου με κολαρα. Δεν ειναι οτι αλωνιζει και στην εξοχη , μες το σπιτι μενει, στη πολη.

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.372
8.193
ολο το χρονο η συγκεκριμενους μηνες η αμπουλα?
Συνηθως επαιζα το εξης συστημα. Ξεκιναγα το σερεστο τελος 01 απριλη. Στο δικο μου μυαλο οσο να ναι φανταζομαι στην αρχη ειναι και πιο δυνατη η ουσία στο κολαρο. Οποτε αμπουλα ξεκιναγα απο 01 Μαη ως και 01 σεπτεβρη) Απο οκτωβρη ως μαρτη κραταω ενα απο τα δυο συνηθως αμπουλα θεωρω καλυπτει καλύτερα.

Τωρα κανω το ιδιο απλα αλλαζω το prevendog ανα τριμηνο.
Στη Φρεγια πέρνω Taber (permethrin) kαι advantix. (χωρις λογο απλα παει καλυτερα με το χρωμα τους :LOL: το Prevendog ειναι γκρι και το Taber μπεζ, επίσης μου φαινεται πιο λαιτ το Taber)

Last edited:

TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
973
1.080
28
Συνηθως επαιζα το εξης συστημα. Ξεκιναγα το σερεστο τελος 01 απριλη. Στο δικο μου μυαλο οσο να ναι φανταζομαι στην αρχη ειναι και πιο δυνατη η ουσία στο κολαρο. Οποτε αμπουλα ξεκιναγα απο 01 Μαη ως και 01 σεπτεβρη) Απο οκτωβρη ως μαρτη κραταω ενα απο τα δυο συνηθως αμπουλα θεωρω καλυπτει καλύτερα.

Τωρα κανω το ιδιο απλα αλλαζω το prevendog ανα τριμηνο.
ειδανικα θα ηθελα να χρησιμοποιω μονο σερεστο ολο το χρονο, αντε με εξαιρεση 3 φορες αμπουλα τους καλοκαιρινους μηνες. αλλα μου εχουν βαλει λιγο το μαχαιρι στο λαιμο οτι πρεπει να χρησιμοποιω αμπουλα ολο το χρονο.

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.372
8.193
Ειναι μες την Αθηνα , βγαινουν το βραδυ μιση ωρα πετας και μια σιτρονελα, δεν ειναι ζωα που ζουν εξω η τρεχουν στα χορταρια, και ολα αυτα τα χημικα υπερβολη ειναι.
Η λουση πχ ειναι 13 πες, δε βγαινει βραδυ ποτε, εχει ηδη καλαζαρ και περνει σολουρικ και λεισγκαρντ και εχει ενα σωρο θεματα και το προσδοκιμο ηδη το πλησιαζει.....τι χειροτερο να παθει και να την τσιμπησει σκνιπα? Μονο αμπουλα σε αυτην και το χειμωνα μη σου πω δε της εβαλα στα πολυ κρυα, γτ τα δερματικα ειναι χειροτερος κινδυνος στη περιπτωση της

TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
973
1.080
28
Ειναι μες την Αθηνα , βγαινουν το βραδυ μιση ωρα πετας και μια σιτρονελα, δεν ειναι ζωα που ζουν εξω η τρεχουν στα χορταρια, και ολα αυτα τα χημικα υπερβολη ειναι.
Η λουση πχ δε βγαινει καν βραδυ ποτε και εχει ηδη καλαζαρ και περνει σολουρικ και λεισγκαρντ πουσ ταθεροποει το καλαζαρ και εχεο ενα σωρο θεματα και το προσδοκιμο ηδη το πλησιαζει, τι χειροτερο να παθει και να την τσιμπησει σκνιπα.
μωρε συμφωνω. απλα αν τους πω οτι δε γουσταρω πολλα χημικα θα μου πουνε α τοτε μην σταμαησεις το ζυλαπουρ. και θελω απεγνωσμενα να το κοψω εστω για καποιους μηνες. το σερεστο και απλετη σιτρονελλα μας ειχε τζιτζι τοσα χρονια, μεχρι το 2024 που βγηκε και το αυτοανοσο, μπηκε στην ανοσοκαταστολη και με υποχρεωνουν καθε μηνα ΚΑΙ αμπουλα γιατι αν ξανατσιμπηθει θα ξανα αρχισει το καλαζαρ και εφοσων το ανοσοποιητικο ειναι για τα σκουπηδια θα εχουμε προβλημα.

αλλα ναι, μεσα ζει, 3 βολτες τη μερα βγαινει, πρωι 9, μεσημερι 3 και βραδυ 9. θελω να αρχισω λιγο πιο μακρυνες βολτες τυπου η μια εκ των τριων βολτων να ειναι μια μιαμιση ωριτσα. θα μπορουσα να το κανω αυτο το πρωι για να ειμαστε και πιο σειφ.

απλα χαρηκα τοσο που επιτελους ειπαν για να κοπει το ζυλαπουρ και δε θελω να ξαναρχισουμε με το καλαζαρ γιατι θα με κατηγορουν οπως εκαναν και για τις πετρες που α τι κακος που ημουν που δεν εδινα τοσα χρονια τα σκουπιδια της ρογιαλ κανιν και τωρα εξ αιτιας των επιλογων μου εχει πετρες.

Ans

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2022
1.027
819
μωρε συμφωνω. απλα αν τους πω οτι δε γουσταρω πολλα χημικα θα μου πουνε α τοτε μην σταμαησεις το ζυλαπουρ. και θελω απεγνωσμενα να το κοψω εστω για καποιους μηνες. το σερεστο και απλετη σιτρονελλα μας ειχε τζιτζι τοσα χρονια, μεχρι το 2024 που βγηκε και το αυτοανοσο, μπηκε στην ανοσοκαταστολη και με υποχρεωνουν καθε μηνα ΚΑΙ αμπουλα γιατι αν ξανατσιμπηθει θα ξανα αρχισει το καλαζαρ και εφοσων το ανοσοποιητικο ειναι για τα σκουπηδια θα εχουμε προβλημα.

αλλα ναι, μεσα ζει, 3 βολτες τη μερα βγαινει, πρωι 9, μεσημερι 3 και βραδυ 9. θελω να αρχισω λιγο πιο μακρυνες βολτες τυπου η μια εκ των τριων βολτων να ειναι μια μιαμιση ωριτσα. θα μπορουσα να το κανω αυτο το πρωι για να ειμαστε και πιο σειφ.

απλα χαρηκα τοσο που επιτελους ειπαν για να κοπει το ζυλαπουρ και δε θελω να ξαναρχισουμε με το καλαζαρ γιατι θα με κατηγορουν οπως εκαναν και για τις πετρες που α τι κακος που ημουν που δεν εδινα τοσα χρονια τα σκουπιδια της ρογιαλ κανιν και τωρα εξ αιτιας των επιλογων μου εχει πετρες.
Νομίζω πρέπει να ξεκολλήσεις λίγο τι πάει να πει σε υποχρεωνουν κανεις δεν σε υποχρεώνει δεν είσαι μωρό ουτε δικο τους το σκυλι πες και ψεμματα σιγα. Δεν υπάρχει λόγος να φοράει το σκυλί όλο το χρόνο κολάρο και αμπουλα ελεος. Και η αντβαντιξ πιάνει τις σκνιπες 2 3 βδομαδες. Η tri act 3. Μήπως να την βάζετε και κάθε 2 βδομαδες? Κάπου παράνοια.

TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
973
1.080
28
Νομίζω πρέπει να ξεκολλήσεις λίγο τι πάει να πει σε υποχρεωνουν κάνεις δεν σε υποχρεώνει δεν είσαι μωρό ουτε δικο τους το σκυλι πες και ψεμματα σιγα. Δεν υπάρχει λόγω να φοράει το σκυλί όλο το χρόνο κολάρο και αμπουλα ελεος. Και η αντβαντιξ πιάνει τις σκνιπες 2 3 βδομαδες. Μήπως να την βάζετε και κάθε 2 βδομαδες? Κάπου παράνοια.
βασικα η δερματολογος θελει να μπαινει αμπουλα καθε 20 μερες αντι για 30 που κραταει. οποτε ναι.
συμφωνω οτι ειναι παρανοια ολο αυτο αλλα ειλικρινα νιωθω οτι με αναγκαζουν με την συμπεριφορα τους και μονο. σε τρομαζει να σου λεει ο αλλος οτι κανε αυτο αλλιως θα αρχισει παλι το καλαζαρ και δεν θα μπορουμε να το μαζεψουμε.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.245
Μέλη
20.024
Νεότερο μέλος
BaNi