Ε.Π. Ποιος είναι ο κατάλληλος για τα σκυλάκια μου

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.860
5.110
patra
grdane.blogspot.com
χμ... κι εγω ορθιε.... θα ημουν ιδανικος... :p
γμτ την κριση μου... γμ....
αυτο με την μασκα εκλεψε κι εμενα.....μετα το σκουρο με τα ανοικτοχρωμα ποδια..... ( δρακος????)

θελω εδω και καιρο ενα ποιμενικο να μου φιλαει τα dogo... :p

ΟΡΘΟΣ

Well-Known Member
12 Ιουλίου 2011
264
0
Αττική
Γιαγιά πολύ πολύ ζόρικη και προγιαγιά περιβόητη! Μαμά θεά ήσυχη, έξυπνη σαν άνθρωπος, μπαμπάς μέσα στα χάδια, που τον καβαλάνε τα εφτάχρονα και τον ζεύουν σε καροτσάκι, αλλά δεν τον πλησιάζει ξένος, ούτε καν κτηνίατρος (με φίμωτρο και να τον κρατάμε 2). Τα περισσότερα θηλυκά, πλην ενός, μου βγήκαν ήσυχα. Μήπως την πήρες πολύ μικρή, κάτω από δύο μηνών;

ΟΡΘΟΣ

Well-Known Member
12 Ιουλίου 2011
264
0
Αττική
κι εγώ ένα λευκό dogo κουτάβι στρουμπουλό να μου φυλάει τα ποιμενικά. Γενικώς, τα θέλω όλα. Που να τα βάλω όμως. Άλοτε θα σας πω μία ιστορία, για ένα τεράστιο κτήμα στο οποίο πήγα, πόσα Ε.Π. είχε μέσα. Απίστευτο....

ptf

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2009
2.051
1.810
58
ΑΘΗΝΑ
Ακριβώς! (37 ημερών).
@GRDANE
Δράκος! Βλέπω η ενασχόληση με τα μολοσσικά αφήνει κουσούρια;)

Last edited:

θησέας

Well-Known Member
8 Σεπτεμβρίου 2011
96
8
συμφωνω εν γενει με τις αποψεις σου για το εργασιακο παρον κ μελλον της φυλης κ την κατευθυνση τα καλυτερα σκυλια να εργαζονται στο σωστο μερος κ αφου σου ευχηθω καθε καλο στα κουταβακια κ πολυ υπομονη σε σενα,θα ηθελα να μου εξηγησεις το σκεπτικο σου ως καλυτερο ατομο της ομαδας αυτο που δειχνει πρωτο ΄΄αγριες΄΄ διαθεσεις.αυτο δεν αντιβαινει λιγο στην γενικη αποψη?

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Υποθέτω (αυθαίρετα ίσως) ότι για το παρείσακτο ρωτάς εμένα.
Αν και δεν έχω προηγούμενη εμπειρία αν μου συνέβαινε θα χρησιμοποιούσα τα δύο ποιο αγαπημένα πράγματα των κουταβιών. Τροφή και παιχνίδι με πολύ υπομονή.

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Υποθέτω (αυθαίρετα ίσως) ότι για το παρείσακτο ρωτάς εμένα.
Αν και δεν έχω προηγούμενη εμπειρία αν μου συνέβαινε θα χρησιμοποιούσα τα δύο ποιο αγαπημένα πράγματα των κουταβιών. Τροφή και παιχνίδι με πολύ υπομονή.
Μα εννοεί να βάλει το κουτάβι στην αγέλη του ο Τσοπάνης...όχι?

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Μα εννοεί να βάλει το κουτάβι στην αγέλη του ο Τσοπάνης...όχι?
Ρωτάει για κουτάβι που η αγέλη των άλλων κουταβιών δεν το κάνει αποδεκτό. Αυτό κατάλαβα εγώ.
Αν αναφέρεται στην αγέλη του κοπαδιού τότε τα πράγματα είναι εύκολα.

ΟΡΘΟΣ

Well-Known Member
12 Ιουλίου 2011
264
0
Αττική
συμφωνω εν γενει με τις αποψεις σου για το εργασιακο παρον κ μελλον της φυλης κ την κατευθυνση τα καλυτερα σκυλια να εργαζονται στο σωστο μερος κ αφου σου ευχηθω καθε καλο στα κουταβακια κ πολυ υπομονη σε σενα,θα ηθελα να μου εξηγησεις το σκεπτικο σου ως καλυτερο ατομο της ομαδας αυτο που δειχνει πρωτο ΄΄αγριες΄΄ διαθεσεις.αυτο δεν αντιβαινει λιγο στην γενικη αποψη?
Όχι, δεν είπα ότι το καλύτερο είναι το πιό άγριο. Εξάλλου, αυτό το οποίο προτιμώ, δεν είναι το πιό κυριαρχικό. Πάντως, επικρατεί η άποψη ότι το καλύτερο είναι το πιό κυριαρχικό, το οποίο συχνά σε αυτή την ηλικία είναι και το πιό άγριο. Υπάρχουν και άλλα τρυκ για να διπιστώσεις πιό είναι το Α-male, με παιχνίδια. Πάντως χρειάζεται συστηματική παρατήρηση.

ΟΡΘΟΣ

Well-Known Member
12 Ιουλίου 2011
264
0
Αττική
Ρωτάει για κουτάβι που η αγέλη των άλλων κουταβιών δεν το κάνει αποδεκτό. Αυτό κατάλαβα εγώ.
Αν αναφέρεται στην αγέλη του κοπαδιού τότε τα πράγματα είναι εύκολα.
Ρωτώ, εάν ξέρει κανείς, πως βάζει ο τσοπάνης ένα ξένο κουτάβι στην αγέλη και αυτή το αποδέχεται. Το κολλάει σε μία γέννα και η μάνα το αποδέχεται; απλά το ρίχνει μέσα και επειδή είναι μικρό δεν το πειράζουν; το δένει κοντά στα πρόβατα για λίγο καιρό; πόσο πρέπει να είναι; γνωρίζει κανείς; εάν όχι δεν πειράζει. είναι κάπως εξειδικευμένη ερώτηση. Μπορεί να ξέρει όμως ένας moderator, δεν θυμάμαι τώρα το όνομα, με avatar μία πράσινη ταμπέλα. θα τον ρωτήσω όταν μπορέσω

ΟΡΘΟΣ

Well-Known Member
12 Ιουλίου 2011
264
0
Αττική
Φοίβο τον λένε αυτόν τον φαντομά...:cool:
Ναι αυτός είναι πράγματι πολύ σχετικός. Δεν ξέρω τι και πως, ίσως δεν είναι και αποδεκτή η δημόσια αυτή συζήτηση, αλλά είναι βαθύς γνώστης νομίζω, για αυτό και ζήτησα τις συμβουλές του σε ορισμένα ζητήματα. Εκείνος πιθανόν να γνωρίζει το θέμα.

θησέας

Well-Known Member
8 Σεπτεμβρίου 2011
96
8
προφανως εγω παρεξηγησα..κ επειδη εχεις την εμπειρια της εκτροφης συμφωνεις με την αποψη οτι το πραγματικα κυριαρχο σκυλι της αγελης των κουταβιων ειναι αυτο που σπανια θα δειξει δοντι στα αδερφια του,αυτο που δεν θα ξεκινησει ποτε το παιχνιδι-καυγα αλλα παντα θα το τελειωσει,θα εχει μια μεση αντιδραση στα ερεθισματα-ουτε πολυ ενθουσιωδες ουτε υπερβολικα επιφυλακτικο που ισως προδιδει φοβο κ επακολουθο τοσυχνοτερο γρυλισμα?

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Από όσο ξέρω από τους γνωστούς μου κτηνοτρόφους το αφήνουν μέχρι να μεγαλώσει αρκετά στο στάβλο να εξεικιωθεί με το περιβάλλον.
Τα μεγάλα σκυλιά σπάνια έχουν πρόβλημα με καινούργια κουτάβια.
Αργούν να τα πάρουν μαζί τους στη βοσκή. Αλλά είναι καλό να είναι από μικρά στο στάβλο για να συνηθίσουν με τα άλλα ζώα. Αρα στους 2 μήνες είναι μια πολύ καλή ηλικία.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Αναφορικά με τον χαρακτήρα, θα προτιμήσω για παράδειγμα να δώσω το περισσότερο κυριαρχικό αρσενικό σε κάποιον με εμπειρία και γνώσεις στις κυριαρχικές φυλές και θα τον κατευθύνω να το κοινονικοποιήσει πολύ. Σε μία οικογένεια με πολύ μικρά παιδιά, θα δώσω το πιό ζουζουνιάρικο θηλυκό.
Ερώτηση άσχετης: απ' ό,τι ακούω γενικά, ο ΕΠ είναι κάπως δύσκολη και κυριαρχική φυλή. Είναι δυνατό να βγει ποτέ ΕΠ ζουζουνιάρικο αρσενικό?

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Γίνονται Σάρα, όπως σε όλες τις φυλές ανάλογα με τι εμπειρίες έχει στην ζωή του και πως μεγάλωσε.
Στο χωριό ένός κολλητού μου έχουν λυτό στο χωρίο ένα Ελληνικό Ποιμενικό. Έχει ζήσει φαντάζομαι μια δύσκολη ζωή γιατί φοβάται ακόμα και άνθρωπο που πλησιάζει στα 10μ. Μέχρι και κάτω απο αυτοκίνητα παει και κρύβεται...