Ανοίγω αυτό το θέμα γιατί έχω μία γέννα με 8 υπέροχα Ε.Π., ενός μηνός σήμερα. Ορισμένα σκυλάκια θα πάνε σε φίλους και άλλα θα διατεθούν μέσω του Ο.Φ.Ε.Π., την πολύ καλή δουλειά του οποίου υποστηρίζω.
Το ερώτημα είναι ποιος είναι κατάλληλος για τα σκυλάκια μου. Ασφαλώς μπορώ να ξεσκαρτάρω ορισμένους από μία σύντομη συνομιλία ή και μία σύντομη επίσκεψη. Μπορούν ωστόσο να πουν ψέματα για το χώρο τους ή ακόμη και να υπερεκτιμήσουν τις ώρες που θα αφιερώνουν σε αυτά, κλπ.
Επιπροσθέτως,τίθεται το μεγάλο ερώτημα της ιδιοσυγκρασίας του κάθε ζώου και σε ποια οικογένεια,έμπειρη ή άπειρη, θα πάει. Σίγουρα γίνονται σημαντικές παρατηρήσεις για τον χαρακτήρα των μωρών τις ατέλειωτες ώρες που τα χαζεύουμε, εξάλλου υπάρχουν ορισμένα που γρυλίζουν από 20 ημερών!. Αλλά ο καθένας, φαντάζομαι, θα αναρωτιόταν πως θα διαμορφωθεί στο μέλλον η ζωή τους, προβλέποντας τις συνθήκες διαβίωσής τους από τα λεγόμενα του μελλοντικού ιδιοκτήτη. Όταν δίνεις το μωρό σε μία φιλική οικογένεια, γνωρίζεις τις συνθήκες και μπορείς να καθοδηγείς. Νοιώθω ανασφάλεια όμως εάν δεν τους γνωρίζω, αν και τα περισσότερα σκυλάκια από παλαιότερες γέννες είναι στα «πούπουλα» σήμερα. Εδώ αναρωτιόμαστε: Ελληνικοί Ποιμενικοί στα πούπουλα; Δεν σας κρύβω ότι το προτιμώ. Είχα και δύο δυσάρεστες εμπειρίες (ιδιοκτήτης που έδενε το σκυλί, ιδιοκτήτης που είπε ότι του το έκλεψαν) και θέλω να αποφύγω άλλες τέτοιες περιπτώσεις. Ιδανικά, θα έδινα και ένα στον τσοπάνη, προκειμένου να διατηρηθεί η άριστη εργασιακή τους ικανότητα στην φύλαξη, αλλά το σκέφτομαι. Μήπως να κρατήσω και ένα;