Εύρεση καλού martingale (τελικά non-pull harness)

little_pony

Well-Known Member
24 Αυγούστου 2008
179
0
Χαλκίδα
Εμείς το είχαμε από δυο μηνών.. Όλη μέρα το φορούσε.. Κ στη βόλτα πολλές φορές ειδικά παλιότερα τραβούσε κ πνιγοταν από το τράβηγμα.. Τώρα η κτηνίατρος είπε ότι μπορεί να ξεκίνησε η πληγή από το κολαρο.. Κ να μην του το ξαναφορεσω.. Αλλά μέχρι να βρω κάτι άλλο αναγκαστικά του έχω ένα τέτοιο πολύ χαλαρό.. Αλλά πάλι μπορεί να τον ακουμπήσει στην πληγή, η οποία τώρα δεν τον πονάει αλλά τον φαγουριζει κ φοβάμαι μην μεγαλώσει όταν παει να τραβήξει.. Πχ χθες είδαμε μια σκυλιτσα στο δρόμο κ από τη χαρά τρελαθηκε στο τράβηγμα στο χοροπηδηχτο, εκεί που καθόταν κάτω να μυριστουν πεταγοταν κ τον τραβούσε το κολαρο..

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
Μου λετε ακριβως τη χρηση του κολλαρου τυπου Martingale?
το φορα ο σκυλος παντα ή ειναι μονο για εκπαιδευτικο σκοπο? τον ποναει στο σφιξιμο των κρικων?
ψιλοδιαβασα οτι προτιμαται σε φυλες οπως τα hounds / Λαγωνικα που το κανονικο κολλαρο τους βγαινει λογω λεπτου λαιμου και μικρου κεφαλιου....

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
50
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
Το φοράει πάντα, δεν είναι εκπαιδευτικό, απλά μπορείς να διορθώσεις καλύτερα απ' ότι με κανονικό κολάρο (αν είναι με αλυσιδάκι το martingale σου, γιατί έχει και χωρίς).
Δεν πονάει, δεν τον πνίγεις τον σκύλο, είναι ρυθμιζόμενο.

Και φυσικά δεν υπάρχει περίπτωση να μείνεις με το κολάρο στο χέρι, να βγει δηλαδή ο σκύλος από το κολάρο του. Της δικιάς μου μόνο τέτοια της φοράω, όλα τα άλλα της βγαίνουν γιατί δεν έχει μεγάλη βάση στα αυτιά να κοντράρει το απλό κολάρο.

ΠΟΛΥ καλά είναι τα rogz for dogz εκτός να θες κάτι πιο πλουμιστό.

Last edited:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.032
Νεότερο μέλος
Nina_Κ