Εύρεση καλού martingale (τελικά non-pull harness)

sl8

Well-Known Member
12 Απριλίου 2009
149
4
Ηράκλειο Κρήτης
Οπουδήποτε υπάρχει συγκοινωνία μετρό ή ηλεκτρικός ή και τα δυο μου κάνει. Αν γνωρίζετε κάποιο πολύ καλό κατάστημα με μεγάλη ποικιλία ακουω:)

Έχω gps γι' αυτό μην αγχωθείτε για να προσδιορίσετε που ακριβως είναι, μια διεύθυνση και περιοχή μου κάνει

Last edited:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.806
20.129
Δυστυχώς συνήθως, την μεγαλύτερη ποικιλλία έχουν τα καταστήματα της ακατανόμαστης αλυσίδας, την οποία δεν προτιμούμε. Αν μπορεί να φτάσει η χάρη σου στο Ψυχικό, σχεδόν επί της Κηφισίας, αρκετά καλό είναι το Pet Love. Φαντάζομαι θα σου προτείνουν κι άλλα. Μήπως πριν ξεκινήσεις για κάπου και για να μην ταλαιπωρηθείς, να έκανες πρώτα τηλέφωνα, να δεις αν έχουν τα περισσότερα τουλάχιστον από αυτά που θέλεις. Εγώ θα πάω οπωσδήποτε αύριο. Αν θέλεις να κοιτάξω για κάτι συγκεκριμένο, πες μου.

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Τέτοιο harness θα βρεις από Halti, Gentle leader & Lupi (προφανώς υπάρχουν κι άλλα, απλά αυτά έχει τύχει να δω κατά καιρούς σε e-shops).
Για μια ιδέα για το πώς λειτουργούν: Easy Walk Harness, No-Pull Dog Harness
Στο Ψυχικό υπάρχει επίσης και το Bark Avenue (Λ.Κηφισίας 206, 210-6771001) που δεν πουλάει ζώα, αλλά δεν έχω προσέξει αν έχει αυτό που ζητάς.

Επίσης λίστα Pet Shops που δεν πουλάνε ζώα (ή τουλάχιστον όχι σκύλους & γάτες) μπορείς να βρεις στο strayshelp.gr (sorry που δεν βάζω link αλλά είμαι σε ie αυτή τη στιγμή και δεν δουλεύει καλά με το συγκεκριμένο site)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.806
20.129
Το Bark Anenue, όντως έχει ποικιλλία, όχι τεράστια αλλά έχει πράγματα που εγώ δεν τα είχα δει αλλού, αλλά είναι πανάκριβο. Γι' αυτό είπα να μην το αναφέρω...:)

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Αυτό που έβαλες Ειρήνη (Xotikouli) είναι εντελώς διαφορετικό και λειτουργεί διαφορετικά. Δε σφίγγει. Επι τη ευκαιρία όμως να πω ότι ψάχνω εγώ τέτοιο, οπότε αν κανείς το δει πουθενά, μου το σφυράει, να μη παραγγείλω απ' έξω. :)

Edit: Άκυρο, κι αυτό σφίγγει, άλλο πράγμα ψάχνω.

Last edited:

ΜMaritina

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2009
954
3
Νέα Σμύρνη
Noela, γνωρίζεις ποια είναι η διαφορά με το άλλο που έχει στείλει στο link η Xotikouli; Κι αυτό δεν σταματάει το τράβηγμα;
Εγώ θέλω ένα για τα απότομα τραβήγματα που κάνει, τα ξαφνικά... κι ως άσχετη μου φαίνονται όλα ίδια...

:confused::confused::confused:

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Το mail σου το είδες ? Σου έστειλα link χθες :)
Νίκο, αυτό που μου έστειλες είναι σαν αυτό που έβαλε η Xotikouli, μόνο σε άλλη μάρκα. Έχει ένα επιπλέον λουράκι μπροστά που σφίγγει.

Αυτό που ψάχνω εγώ δε σφίγγει, απλά πιάνεις τον οδηγό μπροστά στο στήθος.
SENSE-ation No Pull Dog Harness

SENSE-ible No Pull Dog Harness

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Noela, γνωρίζεις ποια είναι η διαφορά με το άλλο που έχει στείλει στο link η Xotikouli; Κι αυτό δεν σταματάει το τράβηγμα;
Εγώ θέλω ένα για τα απότομα τραβήγματα που κάνει, τα ξαφνικά... κι ως άσχετη μου φαίνονται όλα ίδια...

:confused::confused::confused:
Όπως έγραψα κι από πάνω, το Easy Walk Harness και το Premier Gentle Leader Easy Walk Harness έχουν ένα επιπλέον κομάτι μπροστά, το οποίο σφίγγει το σκυλί όταν τραβάει, με αποτέλεσμα να αισθάνεται δυσφορία. Το ίδιο κανεί και της Trixie απλά πιάνει αλλιώς και σφίγγει αλλού.

Doc

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
75
0
Αθήνα
www.n3r.gr
Χμμμ οκ, αν δεν βρεις πάρε αυτό που σφίγγγειθ και απλά ήτάργησε το έξτρα λουράκι ή ράψτο για να μην σφίγγει :cool:

Εγώ πάντως σήμερα (έστω και καθυστερημένα) έκανα ψώνια γεννεθλίων....

Πολύ όμορφο και μαλακό, και η μαθήτρια ΔΕΝ τραβάει (αν και δεν είναι no pull αυτό :D )

:p

sl8

Well-Known Member
12 Απριλίου 2009
149
4
Ηράκλειο Κρήτης
Το δικό μου ίσως λόγω κατασκευής ή επειδή ο σκύλος είναι βαρύς όταν τραβήξει τα εμπρός πόδια ανοίγουν ελαφρώς. Αυτό με ανησύχησε λίγο και γι' αυτό κοιτώ για κάτι σε καλύτερη ποιότητα. Ωραίο site πάντος. Επίσης ένα που μου αρέσει είναι αυτό: http://www.petplanet.co.uk/product_group.asp?dept_id=483&pg_id=437
Κάτι που παρατήρησα είναι οτι τα μαξιλαράκια κάτω απο τις μασχάλες (όπου εκεί σφίγγει και το harness) είναι αρκετά παχιά και φαίνονται μαλακά και άνετα.

Last edited:

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Τα σκυλια χρειαζονται εκπαιδευση για να μαθουν να περπατανε σωστα και οχι ειδικα εξαρτηματα/στηθολουρα.

little_pony

Well-Known Member
24 Αυγούστου 2008
179
0
Χαλκίδα
Εγω δεν το θέλω τόσο για να μάθει να μην τραβάει.. Όχι ότι δεν τραβάει αλλά το παλεύουμε.. Το θέλω γιατί 1) έχουμε ακόμα την πληγή στο λαιμό οπότε το κολαρο μας δυσκολεύει αρκετά γιατί τον πονάει κ ίσως του δημιουργήσει μεγαλύτερο πρόβλημα κ το έχω όσο το δυνατόν πιο χαλαρό με αποτέλεσμα να του έχει βγει 3 φορές σε δρόμο με αυτοκίνητα κ ευτυχώς έμεινε άγαλμα κ με κοιτούσε περιμένοντας να το βάλουμε ξανά.. Κ 2) το κολαρο όταν είναι να τραβήξει του βγάζει τον λαιμό κ είναι χειρότερο γι αυτό θέλω να πάρω ένα διαφορετικό..

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Πρεπει να μαθεις να προβλεπεις πότε και σε ποιες καταστασεις ετοιμαζεται να τραβηξει βιαια και να τον σταματας με ΜΗ!

Το χαλαρο κολαρο, περα από το ότι μπορει να περασει από το κεφαλι και να βγει, εχει το επιπλεον μειονεκτημα ότι περιστρεφεται και ξυνει τον λαιμο, ξυριζει τις τριχες και επιδεινωνει τις τυχον πληγες. Στο σπιτι το βγαζεις και βαζεις αλοιφες για τις πληγες.
Πρεπει να μπορουν να χωρανε δυο δαχτυλα αναμεσα στο κολαρο και τον λαιμο.
Μπορεις να το ανεβαζεις ψηλα, ακριβως κατω από τα αυτια και να μην ακουμπαει στην πληγη. Φυσικα με ένα δυνατο τραβηγμα θα γλιστρήσει παλι κατω.

Εγω χρησιμοποιω πλεον ένα πολύ φαρδυ δερματινο κολαρο με το οποιο στην ουσια δεν μπορει να γινει διορθωση. Αλλά για τον λαιμο και τις τριχες είναι σουπερ.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.032
Νεότερο μέλος
Nina_Κ