Ερώτηση για ζευγάρωμα

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
....άλλες ράτσες πχ.χασκυ-καυκασου
εεεεπππ!!!:D
της αρκει μια λακουβιτσα δροσιας να ακουμπησει την μουσουδα στους μεγαλους καυσωνες και αυτο ειναι ολο;) τα αλλα δυο σκυλια δεινοπαθουν, αυτη, ΚΥΡΙΑ!

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Συμφωνώ στο αρχικό post της Drος :D τα της ζέστης δεν έχουν και πολύ σημασία για το αν θα κάνεις εκτροφή ... πάντως σε τέτοιες φυλές ΝΟΜΙΖΩ ότι θα μπορούσα να κλείσω κάποια 6-7 ας πούμε κουτάβια ΠΡΙΝ κάνω το ζευγάρωμα ... :rolleyes: νομίζω λέω ...

Nicole

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2008
95
0
Γιατί τα Husky δεν σκάνε απο την ζέστη?

Αφου έχουν διπλό τρίχωμα και είναι φτιαγμένα για χαμηλές θερμοκρασίες..

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Τώρα που διάβασα και το ποστ της Dr.Zhivago θυμήθηκα πόσο δύσκολο είναι να βρεις καλή οικογένεια για ένα αδέσποτο και πόσες απορρίπτονται συνέχεια. Θα είναι πολύ πιο δύσκολο να αφήσεις τα κουτάβια για τα οποία θα έχεις κάνει τόση δουλειά και θα είναι δική σου γέννα σε κατάλληλους ιδιοκτήτες.

Nicole

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2008
95
0
Εγώ πιστεύω ότι τα αδέσποτα δινονται δύσκολα γιατί τα περισσότερα είναι ημίαιμα και κάποιοι άνθρωποι είναι κωλιμένοι !!

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Ντέννη, υποθέτω ότι τα 150 ευρώ είναι απάντηση στο "Τι χρειάζεται για να πάρεις επωνυμία εκτροφείου"

Τα ημίαιμα σαφώς και δίνονται δύσκολα. Το θέμα είναι όταν εσύ μαζέψεις και φροντίσεις ένα ημίαιμο, με πόση ευκολία θα το δώσεις στον πρώτο ενδιαφερόμενο.

Nicole

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2008
95
0
Τα ημίαιμα σαφώς και δίνονται δύσκολα. Το θέμα είναι όταν εσύ μαζέψεις και φροντίσεις ένα ημίαιμο, με πόση ευκολία θα το δώσεις στον πρώτο ενδιαφερόμενο.

Καλή ερώτηση!

Και κάποιοι δυσανασχετουν όταν τους λές, όταν θέλεις να τους ρωτήσεις κάποια πράγματα στην αρχή για να ξέρουμε πως θα έχει το σκυλί?

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach

Έχω σκοπό τον Οκτώβρη να κατέβω και στην έκθεση μαζί της, για να κριθεί.

Αν διατηρεί λοιπόν και αυτή τα χαρακτηριστικά της φυλής της (που σίγουρα) και οι ιατρικές της εξετάσεις είναι ΤΕΛΕΙΕΣ και αποφασίσω να την ζευγαρώσω ( το πιθανότερο με κάποιο σκυλί από εξωτερικό- γιατί δεν υπάρχουν πολλά στην Ελλάδα) και μάλλον από κάποιο ΚΑΛΟ εκτροφείο…………
Φτάνω στην ερώτησή μου ’’Πιο είναι το πρόβλημα ?’’
Αρκετοί από μας ξέρουμε, ότι δεν είναι όλα τα εκτροφεία SUPER……..

αν το σκυλι σου εχει κανει ολες τις απαραιτητες εξετασεις και εχει παρει μια καλη κριση (δεν θελω κακες ερωτησεις τι ειναι η κακες κρισεις) μπορεις να εκτρεψεις.

δεν υπαρχει κανενα προβλημα

Sophiaouda

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2008
1.325
8
Φθινοπωρο
Θέλω να κάνω κάποιες ερωτήσεις-απαντησεις στο μέλλος Dr.Zivago...με βάση αυτά που μου έγραψε

1).....Το πρόβλημά μου είναι πως δεν νομίζω να ξέρεις ΠΟΣΟ ακριβώς δύσκολο να δώσεις τα κουτάβια
Πόσες γέννες γίνοντε κάθε χρόνο στη χώρα μας, από ''διαδεδομένες'' ράτσες σκύλων?.........δεν λέω ότι είναι καλά τα ''χέρια'' που πάνε ,αλλά αν υπάρχουν 100 καλοι ιδιοκτήτες για rottie και ''καλες,όχι τέλειες'' 100 γέννες το χρονο(δεν ξέρω.παραδειγμα δίνω), δεν θα υπάρχουν 5-10 για Newf?

2)..... Σχεδόν ακατόρθωτο είναι να βρείς αρκετές καλές οικογένειες για τέτοιους σκύλους στη χώρα μας.
μμμμ,,,, όπως εγώ έχω πάθει πλάκα με τη ράτσα,πίστευω θα υπάρχει και άλλος κόσμος,,,,όταν σταματάνε αυτοκίνητα,στη μέση του δρόμου και με ρωτάνε τι,πως κλπ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, πιστευω σε όλους μας να έχει συμβεί αυτό,....και δεν είναι λάτρης της ράτσας,ούτε ΚΑΝ την ξέρουν...........και δεν λέω ότι είναι ΚΡΗΤΗΡΙΟ ΑΥΤΟ

3).....(μάλλον) να χαρίσεις δεξιά -αρίστερα τα περισσότερα κουτάβια ......το αν θα τα ''χαρισω'' μπορεί σε έναν ΦΙΛΟ μου ή στη μάνα μου,...τα παραπάνω που έγραψα απαντανε και σε αυτή την ερωτηση

4)Θα θεωρίσουν πως εκείνοι σου έκαναν χάρη (γιατί κάπως έτσι θα 'ναι όντως) που σε βοήθισαν να λύσεις το πρόβλημά σου....
τα παραπάνω που έγραψα απαντανε και σε αυτή την ερωτηση......... ΕΓΩ μόνο που δεν έπεσα στα πόδια της για να πάρω την μικρή!!!!!!

5)Ένα Νούφη για να ΜΗΝ γίνει πρωταθλήτρια Ελλάδος πρέπει να είναι χάλι μαύρο. χα χα χα ε, βεβαια αφου θα είναι μάλλον μόνη της.

6)9-13 κουτάβια....οι περισσότερες γέννες που έχω 'παρακολουθήσει'' ειναι maximun 7-8 κουταβια και πολλα λέω.

7)Διαφωνώ ότι είναι καλή φυλή για την Ελλάδα....για τη ζέστη μμμ οκ,
πια είναι καλή φυλή για την Ελλάδα? Εμεις ('Ελληνες) δεν είμαστε για καμιά φυλή...η παιδεία μας κλπ

8 )Βόρεια Ελλάδα ή/και σε περιοχές με βουνά πολύ καλύτερα (έχει δροσιά και το καλοκαίρι).....Ελλαδα δεν είναι μόνο η Αθήνα χαχαχα

9)πρόωρα γεράματά του...μπορώ να αναφέρω αρκετες ράτσες που δεν ζουν αρκετα.

10)Άτομα που κατανοούν της διατροφικές του ανάγκες ως κουτάβι....μόνο το Newf έχει?

11)την ανάγκη να είναι με τους ανθρώπους του.....μόνο το Newf ?

12)δεν είναι φύλακας .... βεβαια!!!! σώζει ζωες(ναυαγοσωστης), για αυτόν το λόγο τα έχουν ''φιάξει'' .....για να βοηθάει τους ψαράδες κλπ

Αν με ρωτήσεις να σου πω γενικά για σκύλους...θα μπορώ να πω γενικά κατι....αν με ρωτησεις για πχ ντοπερμαν - δεν θα μπορώ να σου πω κάτι συγκεκριμενο,ΑΛΛΑ για τα Νέας Γης μπορώ να σου πω αρκετά!!!!!

Εφοσον λες ότι έχεις γνωρίσει Newf ( ''ΛΑΤΡΕΥΩ τα Νέας Γης'') πρέπει να ξέρεις ότι δεν είναι επιθετικα,τέλεια με τα παιδια,παρά τον όγκο τους ( αν και δεν θεωρώ ότι είναι μεγάλος) ''βολεύονται'' παντού, δεν θέλουν την εξασκηση που ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ άλλες φυλές..........μμμμ δεν ξέρω τι άλλο να πω, για όλλες τις ράτσες υπάρχουν οι κατάληλοι άνθρωποι,για πόλλα mixdogs το ίδιο.

Αν είσαι νέος ιδιοκτήτης(όχι εσύ γενικα) είναι καλή ''μεγαλόσωμη'' ράτσα....κάποια άλλα μπορείς να τα καταστρέψεις ή να σε καταστρεψουν!!!!!!! το Newf δύσκολα

Last edited:

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
Καλό θα είναι αφού έχεις σκοπό να γίνεις εκτροφέας μελέτισέ το πρώτα καλά.
Επισκέψου έναν, δυό καλούς εκτροφείς στο εξωτερικό πρώτα. ΜΑΘΕ τι φυλή.
Πως αλλιώς θα ξέρεις αν η σκύλα σου είναι καλή; Ο επιβήτορας;;;;;

Δεν "παίζεις" με καρέκλες (θα "φτιάξω" 12 και βλέπουμε). Παίζεις με ζωές. Πολλών σκύλων και πολλών ανθρώπων.

Όχι μόνο των οικογενειών που θα εμπιστευτούν την "εκτροφή" σου αλλά και αυτών που θα σε μιμηθούν κάνοντας δικά τους ζευγαρώματα με τα κουτάβια σου....
...χωρίς βέβαια κι εκείνοι να θέλουν να λέγονται "εκτροφείς".
αυτα θα κραταγα εγω απο το ποστ της ντοκτορου

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Απλώς σου τονίζω πως οι σπάνιες φυλές δίνονται πιο δύσκολα στην Ελλάδα.
Μίλησε με ΟΠΟΙΟΝ εκτροφέα σπάνιας φυλής θέλεις. Βλαστημούν την ώρα και τη στιγμή που ζευγάρωσαν τη σκύλα τους (οι περισσότεροι). Μην με πιστεύεις!!!

ΡΩΤΑ εκείνους!!! Ρώτα τους στην έκθεση του Οκτόμβρη. Ρώτα τον εκτροφέα με Μαύρα Ρώσσικα Τερριέ τι τραβάει ΑΚΟΜΑ για να δώσει κουτάβια που γεννήθικαν τον περασμένο ΧΕΙΜΩΝΑ.... ούτε να τα χαρίσει δεν βρήσκει! Εχουν γίνει ΚΤΗΝΗ (σαν κουτάβια Νούφι ένα πράγμα!)!:eek:

Μακράν οι περισσότεροι Ελληνες φοβούνται τα Νούφι (τα βλέπουν σαν μαύρο Καύκασο). Μην κοιτάς πόσοι τα θαυμάζουν μόνο. Πόσοι τα φοβούνται στις βόλτες σου;;; Ξέρεις ΠΟΣΟΙ από αυτούς που τα θαύμασαν θα έπερναν ένα για δικό τους; ΚΑΝΕΝΑΣ! Ξέρεις πόσοι από αυτούς θα σου κράταγαν το ΕΝΑ για μόνο ΕΝΑ σαβατοκύριακο για να πας εκδρομή;;; ΚΑΝΕΝΑΣ.

ΧΡΟΝΙΑ παρακαλάω οικογένειες με παιδιά να πάρουν ένα Νούφι (αντί για Λαμπραντόρ που θέλει περισσότερο άσκηση) αλλά ακόμη να τα καταφέρω... δεν το βάζω κάτω, αλλά μόνο που τα βλέπουν σε φωτογραφία τρέμουν.... φαντάσου να τους έδειχνα ένα ζωντανά (που θα φαινόταν το μέγεθος)!

Φυσικά δεν "πιάνουν" πολύ χώρο και είναι ιδανικά για παιδιά αλλά δεν πείθεται ο Ελλήνας τόσο εύκολα. Και να το γνωρίσει και να το συμπαθίσει ΠΑΛΙ δεν ΠΕΙΘΕΤΑΙ.
Θέλει το Λαμπραντόρ που έχουν όλοι (και είναι και στις διαφημίσεις).
Ή τον "ΛΥΚΟ" που ονειρεύεται από παιδί...
ή τον "Πόγκο" από τα 101 της Δαλματίας...
... αλλά και ΠΑΛΙ δύσκολα βρήσκεις σπίτια καλά και για τις ΠΟΛΥ γνωστές φυλές.

Εγώ ΧΑΡΙΖΑ ένα Γκόλντερ κουτάβι (καθαρόαιμο!) και έκανα 6 εβδομάδες να βρώ καλό σπίτι. Για ΕΝΑ κουτάβι.

Εχει δίκιο ο Denis. Bάλε μια αγγελία "τεστ" για να δεις πόσοι ΟΝΤΩΣ ενδιαφέρονται.
Θα μείνεις άναυδη με την έλλειψη ενδιαφέροντος.

ΝΑΙ είναι υπέροχη φυλή. εεεε ΚΑΙ;
Ποιά δεν είναι άλλωστε;;;;

Πολλές φυλές πιο "εύκολες" κι πολύ ωραίες (Ουίπετ, Κανίς μεγάλα, Σοφτ Κόουτετ Ουίτεν Τέρριερ) που ταιριάζουν και περισσότερο με τη ζωή στην Ελλάδα ΔΕΝ έχουν ανταπόκριση (ακόμη τουλάχιστον) γιατί δεν τις γνωρίζει ο κόσμος.

Τα προβλήματα του Νούφι που ανέφερα, απλώς κάνουν δυσκολότερη τη δουλειά του εκτροφέα τους (στο να τα δώσει) γιατί δεν ΜΠΟΡΟΥΝ και δεν ΠΡΕΠΕΙ να τα έχουν πολλοί άνθρωποι. Δηλαδή, μία τέλεια οικογένεια που μένει στη Κυψέλη και δεν έχει λεφτά για κληματιστικό ΔΕΝ πρέπει να πάρει Νούφι. Ουίπετ ΝΑΙ, Γκόλντεν ΙΣΩΣ.
Νούφι ΟΧΙ.

Από τους ΛΙΓΟΥΣ ενδιαφερόμενους που θα έχεις, ΠΟΣΟΙ θα μπορούν να είναι καλοί ιδιοκτήτες (αν όχι ιδανικοί); Η δεν σε νοιάζει που θα πάνε τα κουτάβια;

Καταλαβαίνω ότι τσάμπα συνεχίζω. Αν με εμπιστευόσουν ίδη θα είχες ξεχάσει τη γέννα σου τελείως. Καταλαβαίνω. ΓΙΑΤΙ να με πιστεύεις; Με ξέρεις από χθες;
Συμφωνώ! Αν και πιστεύω πως ότι σου έχω πει πατάει πάνω σε ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ πάνω απ' όλα....

Κάνε λοιπόν αυτό που είπε ο Denis. Βάλε αγγελία για να δεις πόσο άδικο έχω.

Στην περίπτωση που έχεις πολλούς ενδιαφερόμενους, πες τους πως θα επικοινωνίσεις μαζί τους μόλις κάνεις το ζευγάρωμα.

Πες το μου μόνο, για να αλλάξω τροπάριο και να μην λέω βλακίες στον επόμενο που θέλει να κάνει γέννα με Νούφι. Σοβαρά.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
"Εκτροφείο" δεν υπάρχει (αναγνωρισμένο) αλλά γέννες με Νούφια υπάρχουν αρκετά χρόνια.
Υπολογίζω πως θα υπάρχουν 50-100 Νέας Γης στην Ελλάδα....

Θυμάμαι κι ένα πολύ ωραίο ζευγάρι που κατάβαινε σ'εκθέσεις το '94 περίπου και είχε ζευγαρώσει. Κάποιος άλλος έκανε ζευγαρώμα στη Αικατερίνη (είχε 3-4 νομίζω).

Και οι δύο το μετάνιωσαν πολύ πικρά (από ότι μου είπαν οι ίδιοι προσωπικά). Κατάβαζα εγώ τότε το νεαρό του φίλου μου σ' εκθέσεις. Ο χοντρός ήταν πολύ καλός (3ος ομάδος στην πρώτη του έκθεση) αλλά προτιμούσε το μπάνιο από της εκθέσεις.

Φυσικά, σε τρία χρόνια (το λιγότερο) που σκέφτεται να ζευγαρώσει τη θυλικιά της η Σοφία, ίσως να είναι πιο εύκολα τα πράγματα. Ο ΜΟΝΟΣ τρόπος να το μάθει είναι να ακούσει τη συμβουλή του Ντένη και βάλει αγγελία ΠΡΙΝ καν ψάξει να βρεί επιβίτορα....

Last edited: