Ερώτηση για ζευγάρωμα

Sophiaouda

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2008
1.325
8
Φθινοπωρο
Καλησπέρα σε όλους.
Εδώ και 2-3 μέρες, διαβάζω όλα τα topic ‘’για το ζευγάρωμα ιδιωτών’’ .
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί όλους τους ιδιώτες, τους βάζετε στο ίδιο ‘’καλάθι’’.

Να πω γιατί το λέω αυτό, χωρίς να παρεξηγηθώ.
Θα μιλήσω για τον εαυτό μου…..έχω δύο θηλυκά Newfoundland,την Ούδα 8 χρονών και την Νέδα 7 μηνών…..
Την Ούδα την είχα πάρει από ένα pet-shop και παρουσίασε πρόβλημα δυσπλασίας ΟΥΤΕ ΚΑΝ δεν σκέφτηκα να την ζευγαρώσω!!!!!!
Την Νέδα την πήρα από ένα Ιταλικό εκτροφείο ΤΟ ΕΨΑΞΑ ΑΡΚΕΤΑ για κληρονομικές ασθένειες (πχ καρδιά, δυσπλασία) έχω ακόμα και εξετάσεις ‘’δοντιών’’ από τους γονείς της……
Έχω σκοπό τον Οκτώβρη να κατέβω και στην έκθεση μαζί της, για να κριθεί.

Αν διατηρεί λοιπόν και αυτή τα χαρακτηριστικά της φυλής της (που σίγουρα) και οι ιατρικές της εξετάσεις είναι ΤΕΛΕΙΕΣ και αποφασίσω να την ζευγαρώσω ( το πιθανότερο με κάποιο σκυλί από εξωτερικό- γιατί δεν υπάρχουν πολλά στην Ελλάδα) και μάλλον από κάποιο ΚΑΛΟ εκτροφείο…………
Φτάνω στην ερώτησή μου ’’Πιο είναι το πρόβλημα ?’’
Αρκετοί από μας ξέρουμε, ότι δεν είναι όλα τα εκτροφεία SUPER……..

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Θελεις να ασχοληθεις με τη εκτροφη?
Δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα..

Sophiaouda

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2008
1.325
8
Φθινοπωρο
Το οτι έχω 2 θηλυκα,δεν σημαινει,ότι θέλω να ασχοληθω με την εκτροφη!!!! να το ξεκαθαρίσω αυτό......αν είχα χώρο-χρήμα,βεβαιος γιατί όχι,αλλά δεν υπάρχουν για την ώρα:):).
Η ερωτηση μου ήταν ’’Πιο είναι το πρόβλημα ?’’με βάση αυτά που έγραψα παραπάνω

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Eγώ έχω δηλώσει ότι αν ήταν να διαλέξω μεταξύ ενός byb ,η ενός αναγνωρισμένου..byb..,(άλλη συζητήση )βεβαια..
Θα προτιμούσα να κάνω αυτό που λες εσύ..
Πιο αξιόπιστο θα ήταν..
Μονο όμως υπό αυτές τις συνθήκες..
Ας απαντησουν ομως οι εκτροφεις..

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Για να το ζευγαρώσεις με κάποιο από εκτροφείο λογικά θα πρέπει να έχει πάρει κάποια διάκριση το σκυλί σου,για να δεχτεί ο εκτροφέας και να ειναι ενδιαφερον το ζευγαρωμα.
Δεν ξέρω βεβαια ..ας απαντήσουν οι εκτροφείς..

BasKal

Well-Known Member
2 Νοεμβρίου 2007
423
2
Αν κριθει αρκετες φορες 'εξαιρετη' και μαλιστα και απο καποιους κριτες ειδικους στη φυλη, αν εχεις καποιους σοβαρους να παρουν τα μικρα, αν παρεις επωνυμια εκτροφειου ακομα κι αν κανεις 1-2 γεννες συνολικα. Και κυριως αν μπορεις να βρεις το καταλληλο αρσενικο τοτε ναι.

Sophiaouda

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2008
1.325
8
Φθινοπωρο
ok.......αλλά να πάρω επωνυμία εκτροφείου?για πιο λόγο? να κορο'ι'δεψω ποιον?να λέω ότι έχω εκτροφείο για 1-2 γέννες? αν τελικά θα τις κάνω..... Δεν νομιζω ότι ειναι απλή υπόθεση το εκτροφείο.......με ένα θηλυκό?θα είναι για γέλια!!!!!

Sophiaouda

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2008
1.325
8
Φθινοπωρο
Επωνυμία = ευθύνη....... σωστό, αλλά εγώ δεν θα έπαιρνα σκύλο από εκτροφείο με ένα θηλυκό..... από ιδιώτη όμως κατώ από αυτές τις προιποθέσεις(που προανέφερα)... και με τη σύσταση του εκτροφείου που την πήρα ''επωνυμία=ευθυνη'' και με ''επωνυμία=ευθυνη'' του αρσενικου, δεν θα είχα κάποιο πρόβλημα.

Sophiaouda

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2008
1.325
8
Φθινοπωρο
και για να προλάβω την ερώτηση ''Γιατι κοπέλα μου να πάρω ένα σκύλο από σ'ενα και όχι από εκτροφείο''......:):)
Εκτροφεία στην Ελλάδα ΔΕΝ Υπαρχουν......... για να πάρω την μικρή πέρασα από 40 κύμματα!!!!!!!!!!....αν δεν είχα την Ούδα δεν υπήρχε περίπτωση να μου την δώσουν(Νεδα)......... μας έχει βγει λίγο το όνομα στο εξωτερικο:)

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
H ερώτηση είναι άλλη ...

ΓΙΑΤΙ να το κάνεις αν δεν σε ενδιαφέρει η εκτροφή ?

Τα υπόλοιπα επιχειρήματά σου μου δείχνουν ότι σε ενδιαφέρει πάντως ;)

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Εγώ δεν έχω προσωπικά πρόβλημα να ζευγαρώσεις τη σκύλα σου με υπέροχο αρσενικό του εξωτερικού. Αν φυσικά αποδειχτεί πως αξίζει να αποκτίσει απογόνους και έχεις κάνει όλες τις απαραίτητες εξετάσεις.

Το πρόβλημά μου είναι πως δεν νομίζω να ξέρεις ΠΟΣΟ ακριβώς δύσκολο να δώσεις τα κουτάβια. Σχεδόν ακατόρθωτο είναι να βρείς αρκετές καλές οικογένειες για τέτοιους σκύλους στη χώρα μας. Το αποτέλεσμα θα είναι (μάλλον) να χαρίσεις δεξιά -αρίστερα τα περισσότερα κουτάβια γιατί δεν θα μπορείς να τα συντηρήσεις όλα.
Σκύλος χαρισμένος = σκύλος δυστυχισμένος. Και όλος ο κόπος σου (γέννα με Νού
φι.... Χριστέ μου, εφιάλτης μου ακούγεται από θέμα δουλειάς!);;;;; για να κάνεις αυτά τα αγγελούδια "δώρο" σε άτομα που ΟΥΔΕΠΟΤΕ δεν θα νιώσουν ευγνωμοσύνη καν; Θα θεωρίσουν πως εκείνοι σου έκαναν χάρη (γιατί κάπως έτσι θα 'ναι όντως) που σε βοήθισαν να λύσεις το πρόβλημά σου....

Στη θέση σου θα το σκεφτόμουν ΜΟΝΟ εάν αναλάμβανε το εκτροφείο του αρσενικού να προοθήσει τα κουτάβια σου στο εξωτερικό. Αυτό φυσικά δεν θα το κάνει κανείς, αν δεν είναι το κορίτσι σου ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ σε όλα της και με διακρίσεις σε εκθέσεις του εξωτερικού. Το λιγότερο διεθνείς πρωταθλήτρια και πάλι εξαρτάται (δεν μετράνε όλες οι χώρες το ίδιο σε βαρύτητα συμμετοχών). Κάτι θα πρέπει να λέει στους ενδιαφερόμενους έτσι δεν είναι; Γιατί να μην "αναλάβει το πρόβλημα" γέννας με μάνα για την οποία έχει να πει πολλά και να ασχολειθεί με μία απλή πρωταθλήτρια Ελλάδος.

Ένα Νούφη για να ΜΗΝ γίνει πρωταθλήτρια Ελλάδος πρέπει να είναι χάλι μαύρο.
Ολα τα υπόλοιπα το καταφέρνουν αργά ή γρήγορα. Μην χαίρεσαι λοιπόν με αυτή τη διάκριση (εκτός αν την πάρει με διθηραύμβους και γρήγορα και πάλι παίζεται). Ομάδα θα πρέπει να πάρει, όχι μόνο τη φυλή της...

Καλό θα είναι αφού έχεις σκοπό να γίνεις εκτροφέας μελέτισέ το πρώτα καλά.
Επισκέψου έναν, δυό καλούς εκτροφείς στο εξωτερικό πρώτα. ΜΑΘΕ τι φυλή.
Πως αλλιώς θα ξέρεις αν η σκύλα σου είναι καλή; Ο επιβήτορας;;;;;

Δεν θα είσαι εκτροφέας λες; Εδώ κάνεις ΜΕΓΑΛΟ λάθος.
Αδιαφορώ για το πόσες γέννες θα κάνεις ή το αν θα έχεις επωνυμία, εκτροφέας θα είσαι, σ' αρέσει δεν σ΄αρέσει γιατί θα κάνει η σκύλα σου 9-13 κουτάβια που θα επιρεάσουν την φυλή στη χώρα για πολλά χρόνια με πολλούς τρόπους!)!

Πρέπει να επιλέξεις αν θέλεις να είσαι καλός εκτροφέας ή κακός, απλά τα πράγματα.
Μετά, κάνε μόνο μία γέννα αν θες. Τουλάχιστον να είσαι εντάξει απέναντι στη φυλή που αγαπάς και τις οικογένεις που θα πάρουν σκύλο από σένα (που θα έχουν ακόμη λιγότερη ιδέα για τη φυλή από σένα!).

Δεν "παίζεις" με καρέκλες (θα "φτιάξω" 12 και βλέπουμε). Παίζεις με ζωές. Πολλών σκύλων και πολλών ανθρώπων.

Όχι μόνο των οικογενειών που θα εμπιστευτούν την "εκτροφή" σου αλλά και αυτών που θα σε μιμηθούν κάνοντας δικά τους ζευγαρώματα με τα κουτάβια σου....
...χωρίς βέβαια κι εκείνοι να θέλουν να λέγονται "εκτροφείς".

Last edited:

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Και μην ξεκινήσω για το πόσο θα σου ΚΟΣΤΙΣΕΙ να κάνεις τη γέννα.

3-5 χιλιάρικα, εξαρτώμενα από την ποιότητα του αρσενικού και φυσικά για πόσους μήνες θα ταϊζεις τα "κουτάβια τέρατα" μέχρι να καταφέρεις να τα δώσεις...
Αν όλα πάνε καλά βέβαια (δεν θα έχεις και καισαρικές κπλ). Για να τα κάνεις ΔΩΡΟ;
Κρίμα δεν είναι;

Sophiaouda

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2008
1.325
8
Φθινοπωρο
μμμμμ,κοίτα,,,για τα λεφτα όχι ότι δεν με νοιάζει.... αλλά αν τελικα το κάνω,δεν θα τα σκεφτώ καθόλου!!!! για τον αν θα βρω να δώσω τα κουτάβια........., είναι κρίμα για μια τόσο καλοκάγαθη ράτσα και χρησιμη για τη χώρα μας (ναυαγοσωστες) να μην υπάρχει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ενδιαφερον.............χωρίς να υποτιμω κάποια άλη ράτσα, το λέω απλά γιατί ''με ένα σεισμό θα πνιγούμε όλοι'' ΤΟΣΟ ΝΕΡΟ έχουμε.

Ευχαριστώ για όλα αυτά που είπες.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Διαφωνώ ότι είναι καλή φυλή για την Ελλάδα.
Υποφέρει πραγματικά από τη ζέστη.
Ακόμη και τα Λαντσίερ υποφέουν λιγότερο (λιγότερο λύπος και πιο ανοιχτόχρωμα).
Η λύση του κλιματιστικού για μένα δεν ευσταθεί διότι ο σκύλος δεν μπορεί να είναι μέσα ΜΟΝΟ, δεν πρέπει να πάει και βόλτα; Ναι, ξέρω, μόνο νύχτα ή νωρίς το πρωί.
Δεν λέω πως δεν γίνεται, φυσικά και γίνεται. Απλά πως δεν είναι ιδανική φυλή για Ελλάδα. Βόρεια Ελλάδα ή/και σε περιοχές με βουνά πολύ καλύτερα (έχει δροσιά και το καλοκαίρι).
Πάντως τα είχα με κάποιον που έχει Νέας Γης (τον Άθο) και πηγαίναμε στον Σχοινιά σιχνά για μπάνιο. ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ στο νερό ο σκύλος. Απίστευτος ήταν! Πήγαινε εμένα βόλτα με μια φίλη να με κρατάει από τη μέση με την ΙΔΙΑ ταχύτητα που κολύμπαγε για μόνος του (χωρίς επιβάτες)!!!
Μισή ώρα στο νερό - βγαίναμε κι ήταν στεγνός ο σκύλος....
ΛΑΤΡΕΥΩ τα Νέας Γης. Αλλά δεν είναι εύκολη φυλή για τη χώρα μας. Θέλει ιδιαίτερους ιδιοκτήτες.
Άτομα που κατανοούν της διατροφικές του ανάγκες ως κουτάβι, την ανάγκη να είναι με τους ανθρώπους του (δεν είναι φύλακας κι ούτε κάνει να μένει πάντα έξω παρά το μέγεθος), την αγάπη του για τη θάλασσα, την ανάγκη του για σωστό καλλωπισμό, την ευαισθησία του στη ζέστη και τα πρόωρα γεράματά του.
Μην εθελοτυφλείς.

Sophiaouda

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2008
1.325
8
Φθινοπωρο
....πιστεψε με ξερώ πολλά για τη ράτσα!!!!!.......αν σκεφτούμε ότι να newfs δεν κάνουν για το κλίμα μας σωστο κάποιες άλλες ράτσες πχ.χασκυ-καυκασου και πολλές άλλες......... αλλά ξεφευγω από το θέμα...και για τον καλλωπισμό? δεν νομίζω.... πχ.αφραν? ή πιο μικρόσωμα.... μαλτεζ-σιχ τσου-λασα απσο,αγγλικα λυκόσκυλα........ ΚΑΜΙΑ σχεση

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Τα Χάσκυ δεν υποφέρουν από τη ζέστη καν (λιγότερο από τους περισσότερους σκύλους εννοώ). Οι Καύκασοι την αντέχουν ΠΟΛΥ καλύτερα από τα Νούφι (αν και παίζει ρόλος κι ο "τύπος" του Καύκασου).

Μόνο με Αγγλικό Μπουλντόγκ μπορώ να τα συγκρίνω και με Αγ. Βερνάρδου, στην μη αντοχή σε ψιλές θερμοκρασίες. Είναι η κατασκευή τους βλέπεις, αλλά κι αυτό το Μαύρο είναι θάνατος! Τα καφέ Νούφι είναι τόσο σκούρα που είναι σχεδόν το ίδιο πράγμα... το Χάσκι; Ποιός τη χάρη του! Δεν έχει ανάγκη....