Για σε όλους/ες.
Μπαίνω απευθείας στο θέμα για να μην κουράσω.
Ενδιαφέρομαι να αποκτήσω ένα Cane Corso κουτάβι ,για συντροφιά ,
τουλάχιστον εδώ κατέληξα μετά απο 2 εβδομάδες διαβάσματος στο ιντερνετ.
Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχω (καθόλου) εμπειρία και ότι ζώ σε διαμέρισμα στην θεσσαλονίκη.
Είμαι 32 χρονών και δουλεύω απο 14.00 μέχρι 22.00 πενθήμερο.
Μένω μόνος και το διαμέρισμα είναι αρκετα μεγάλο όπως και το μπαλκόνι .
Πιστεύεται ότι είναι καλή επιλογή?
Και αν ναι μήπως μπορείτε να προτείνετε κάποιον εκτροφέα?
Αν όχι μπορείτε ναι προτείνεται κάποια διαφορετική ράτσα?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Υ.Γ Απο αυτά που είδα τις 2 αυτές εβδομάδες έχω πάθει ζημιά και με τα λαμπραντοράκια
Καλησπέρα και από εδώ
Με μια βόλτα στο φόρουμ και ένα γρήγορο (αλλά προσεκτικό) διάβασμα των χαρακτηριστικων των φυλών που αναφέρεις είμαι σίγουρος πως θα καταλάβεις πως μιλάς για 2 τελείως διαφορετικά πράγματα.
Τα λαμπραντόρ είναι απείρως πιο διαχειρίσιμα από τα κάνε κόρσο και η πιο λογική επιλογή για άπειρο χειριστή.Το διαμέρισμα,από τη στιγμή που θα καλύπτεις τις ανάγκες του σκύλου,δεν είναι πρόβλημα,αλλά και πάλι,άλλες οι ανάγκες/απαιτήσεις ενός Groenendael και άλλες ενός αγγλικού μπουλντογκ...
Σαν μια πρώτη κατεύθυνση,προσπάθησε να μην κάνεις βιαστική επιλογή βασισμένη στο τι σαρέσει μόνο αισθητικά αλλά και αν στις περιγραφές της εκάστοτε φυλής κουμπώνουν οι ανάγκες και ο τρόπος ζωής σου,και κυρίως η έλλειψη εμπειρίας σου.Ενας αρχάριος χειριστής με ένα σκύλο απαιτητικό και "δύσκολο" είναι βέβαιο πως θα ζοριστεί πάρα πολύ,σε σημείο που δε φαντάζεσαι,και δε χρειάζεται να ζήσεις κάτι τέτοιο.
Για τα λαμπραντόρ δε μπορώ να σε βοηθήσω,εμένα μαρέσουν και μελετώ φυλές με μάγουλα και σάλια,ζύγισε με λογική τις επιλογές που έχεις και κάνε την καλύτερη
(και αν σαρέσουν οι φυλές με μάγουλα και σάλια,αφενός welcome to the club & αφετέρου προσανατολίσου ιδανικά σε ένα μπόξερ,εξαιρετικό intro στον κόσμο των μαστιφ,πολύ πιο εύκολο από τα κορσο,που θα συγχωρέσει σίγουρα πολλά από τα βέβαια λάθη σου,λάθη που κάναμε ΟΛΟΙ και συνεχίζουμε να κάνουμε )