Ερωτήσεις

Swim

Member
20 Σεπτεμβρίου 2015
7
0
41
Kαλησπέρα επιαλ και αεμ50.

Δεν διάλεξα ράτσα σε 26 λεπτά πουθενά δεν έγραψα αυτό.
Τηλέφωνο θέλω να πάρω για να ενημερώθω απ τους ειδικούς
και να δώ κάποιες ράτσες απο κοντά.

aem50

Well-Known Member
18 Σεπτεμβρίου 2015
133
32
35
Kαλησπέρα επιαλ και αεμ50.

Δεν διάλεξα ράτσα σε 26 λεπτά πουθενά δεν έγραψα αυτό.
Τηλέφωνο θέλω να πάρω για να ενημερώθω απ τους ειδικούς
και να δώ κάποιες ράτσες απο κοντά.
Καλε μου @Swim ,
δεν ειναι το θεμα να μαθεις μονο 5-10 συγκεκριμενες ρατσες & τα χαρακτηριστικα τους, αλλα να εχεις γνωσεις σε ολους τους τομεις οι οποιοι απαιτουνται να γνωριζεις ωστε να αναλαβεις σκυλο. Ειπες οτι δεν εχεις καμια εμπειρια απο σκυλους- ξεκινα με διαβασμα & αποκτηση γνωσεων & στο κοντινο (ή μακρινο, αναλογα) μέλλον παιρνεις και σκυλο..! :)

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Με βαση το ποστ νο1 (ελλεοψη εμπειριων κ συγκεκριμενων αναγκων φυλαξης) οπως επισης κ τις απαιτησεις του ποστ #6 θα σου ελεγα να μην παρεις cane corso κ βασικα να μην παρεις μολοσοειδες.....
Ειναι εξαορετικα σκυλια, αλλα για αλλη ιδιοσυγκρασια μ αναγκες απο τις δικες σου......

Θα σου προτεινα κι εγω να βρεις ενα ημιαιμο να σωσεις ενα σκυλι που να ειναι αθλητικο, να σου αρεσει κ να μην ειναι κουταβι ωστε να ξερεις τι παιρνεις.
Θα κανεις ενα καλο κ θα αποκτησεις ενα φιλαρακι για τις δραστηριοτητες σου........

korthem

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2015
176
187
34
Μπορώ να αφιερώσω καθημερινά 3-4 ώρες και τα σαβ/κα περισσότερες.
Πιστεύω ότι θα μπορέσω να τα βγάλω πέρα με τα χαρακτηριστικά και τις ανάγκες οποιουδήποτε
τετράποδου φίλου.
Σε 3-4 ώρες και βόλτα και παιχνίδι και ξεκούραση και περίπατοι με το σκύλο την ημέρα; Λίγο μου φαίνεται...

Διορθώστε με αν κάνω λάθος, αλλά από ιδιοκτήτη έχω ακούσει όι τα Λαμπ θέλουν περισσότερο χρόνο. Επίσης λες στο πρώτο μήνυμα ότι έχεις απαιτητικό ωράριο. Εαν ένα μαστίφ, ένα ανθρωποκεντρικό σκυλί μένει μόνο του τόση ώρα καθημερινά θα λαλήσει! Άρα, εκτός κι αν δεν έχω καταλάβει καλά ή κάνω κάπου λάθος: Καλύτερα να πάρεις ένα λούτρινο σκυλάκι. Και φιλικό θα είναι, και πολλή άσκηση δεν θέλει!:D

• Like
Reactions: aem50

aem50

Well-Known Member
18 Σεπτεμβρίου 2015
133
32
35
@Swim
θα σου πω πανω κατω, ο,τι και τα υπολοιπα μελη- τα λες μονος σου, αλλα εξακολουθεις να κανεις λαθος επιλογες. Αφου δεν εχεις απαιτησεις (π.χ. φυλαξης) εισαι και απειρος απο σκυλια, γιατι δεν αφηνεις τα μαστιφ και τα σχετικα, και για αρχη να ασχοληθεις με φιλζοωικη δραση;
Αν θες να γνωρισεις καλυτερα 'τον κοσμο των σκυλων' & να αποκτησεις καποια εμπειρια, μπορεις καλλιστα να αφιερωνεις καποιον χρονο για να βοηθας σε καποιο φιλοζωικη σωματειο, οπου θα ερχεσαι σε συνεχη επαφη με σκυλια & θα εχεις την ευκαιρια να μαθεις εστω και τα βασικα, πιστεψε με...
Και γιατι να αγορασεις ενα σκυλι με συγκεκριμενα χαρακτηριστικα που -οσο να 'ναι- απαιτει την αναλογη εμπειρια & να μην υιοθετησεις μια ψυχουλα που το εχει αναγκη, ΟΤΑΝ με το καλο εισαι ετοιμος..;; Με την συμβολη σε σωματειο, και κοινωνικοποιηση σκυλων ισως αναλαβεις & θα μαθεις πως να φροντιζεις σκυλακια, καλο κανει & θα σε προετοιμασει κιολας!
Ειδικα τα σκυλια που ειναι γερικα ή εχουν υποστη κακοποιηση, σε πληροφορω πως ειναι εξαιρετικα προσαρμοσιμα & ησυχα στο σπιτι. Ενα σκυλι ενηλικο το οποιο είτε εχει κακοποιηθει είτε εχει περασει την μιση ζωη του πισω απο καγκελα μιας πανσιον, εκτιμαει τοσο την ξαφνικη αλλαγη περιβαλλοντος & την φροντιδα που παρεχει ο ιδιοκτητης, που σου δειχνει την στοργη & την αγαπη του με το να ειναι ιδιαιτερα φιλικο, καλοβολο & υπακουο [personal experience]. Τετοια κακοποιημενα σκυλια, στην ουσια ουτε που ακουγονται στο σπιτι...

Αρα, συμπεραινεις πως εφοσον δεν εχεις συγκεκριμενες απαιτησεις και θες απλα εναν σκυλο συντροφιας, στρεψου καλυτερα σε φιλοζωικο σωματειο οπου αναμφιβολα υπαρχουν πολλα αγνα & ομορφα πλασματακια να υιοθετησεις...Ομως, για αρχη ειπαμε: Πληροφορηση & αποκτηση εστω και μικρης εμπειριας ωστε να μην τα βρεις εντελως μπαστουνια οταν & αν με το καλο προβεις σε υιοθεσια..! :D

• Like
Reactions: Mandy.D.A.S

*Kiara*

Well-Known Member
12 Μαϊου 2015
475
698
Αθήνα
@korthem , εγώ κατάλαβα ότι μπορεί να διαθέσει 3-4 ώρες την ημέρα αποκλειστικά για το σκύλο. Ο θεματοθέτης λέει ότι δουλεύει 8ωρο, οπότε εγώ προσωπικά δε βρίσκω απαγορευτικό το χρόνο που λείπει απ το σπίτι. Αν κατάλαβα κάτι λάθος διορθώστε με

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Εαν πραγματικα ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ με το σκυλο και του διαθετει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ τοσες ωρες ειναι ισως κ πολλες.....
Ο καθενας απο καπου πρεπει να ξεκινησει, απλα νομιζω οτι το παλικαρι, με την εμπειρια κ τις επιθυμιες του δεν κανει για corso.
Δεν υπονοησα πουθενα οτι δεν πρεπει να παρει σκυλο.
Να παρει κ αυριο, το ΣΩΣΤΟ ομως σκυλο.

korthem

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2015
176
187
34
Εαν πραγματικα ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ με το σκυλο και του διαθετει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ τοσες ωρες ειναι ισως κ πολλες.....
Ο καθενας απο καπου πρεπει να ξεκινησει, απλα νομιζω οτι το παλικαρι, με την εμπειρια κ τις επιθυμιες του δεν κανει για corso.
Α,οκ τότε εγώ νόμιζα λάθος για τις ώρες, εάν φυσικά όπως λες και εσύ ασχολείται σοβαρά μαζί του.

*Kiara*

Well-Known Member
12 Μαϊου 2015
475
698
Αθήνα
@east49 , γιατί όχι μολοσσοειδές γενικότερα; Το μπόξερ ας πούμε δεν είναι και τόσο δύσκολο σκυλί για έναν αρχάριο, αν πραγματικά έχει το χρόνο και την όρεξη. Για το corso καταλαβαίνω απόλυτα την αντίρρηση σου

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Corso presa bullmastif κ λοιπα συναφη "πρωτοξαδερφα" στα οποια θα κινηθει αν του αρεσει αυτη η εμφανιση.....

Ειναι φυλες εξ ορισμου φυλακες κ φυση επιφυλακτικες με ξενους κατα συνεπεια ακαταλληλες για ανθρωπο που δεν θελει φυλακα αφ ενος κ θελει ο σκυλος να μην ειναι αρνητικος με τους εκαστοτε καλεσμενους.......

Για τα αλλα δεν ξερω, ας τον διαφωτισουνε πλεον καταλληλοι......

aem50

Well-Known Member
18 Σεπτεμβρίου 2015
133
32
35
Φυσικα και να παρει σκυλο - δεν θα ελεγα ποτε σε κανενα ''μην παρεις σκυλο''- αλλα ποτε ειναι καταλληλη στιγμη; Δεν θα ειναι ΠΟΛΥ καλυτερα, εφοσον ειναι απειρος, να μαθει καποια πραγματα μεσω πληροφορησης & ισως συνεισφορας οποτε μπορει σε φιλοζωικη ωστε να μην ταλαιπωρηθει και ο ιδιος απ'τις τοσες αποριες οταν προβει σε υιοθεσια; Εφοσον εχει καμποσες ελευθερες ωρες καθημερινα, ας τις αξιοποιησει εστω και τις μισες, καταλληλα! :)
Για μενα, εφοσον εισαι απειρος η αποκτηση εστω και μερικης εμπειριας ειναι το καλυτερο που μπορεις να κανεις πρωτου τρεξεις να παρεις σκυλο, γιατι θα τα βρεις βουνο..

*Kiara*

Well-Known Member
12 Μαϊου 2015
475
698
Αθήνα
Συγκεκριμένα μολοσσοειδή άρα, κατάλαβα τι εννοείς κ ευχαριστώ για την απάντηση
Και το μπόξερ είναι σκυλί με ένστικτο φύλαξης και επιφυλακτικό με τους ξένους, αλλά καμμία σχέση το ποσο πιο διαχειρίσιμο από έναν αρχάριο, γι αυτό παραξενεύτηκα και ρώτησα

• Like
Reactions: aem50

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
@aem50
Ο ανθρωπος ειναι 32χρονων κ ηδη ψαχνεται....
Πιθανολογω οτι εχει επαφη (οπως ολος ο κοσμος πανω κατω) με σκυλια, μπορει μεχρι σημερα μεν να μην ειχε κανενα υπο την ευθυνη του, αλλα στοιχειωδως πρεπει να ξερει περι τινος προκειται......

Ενας ανθρωπος λοιπον που αποφασισε να παρει σκυλο δεν νομιζω οτι επιβαλλεται να επιδιωξει επαφη με σκυλια φιλοζωικων για να αποκτησει το δικο του.....

Μπορει κατα την αποψη μου να προχωρησει στην αποκτηση κ χωρις αυτο το βημα....
Ειναι αλλο πραγμα να φροντιζεις καποιες στιγμες ενα ξενο σκυλο σε συγκεκριμενα πραγματα κ αλλο πραγμα να συμβιωνεις 24/7 με εναν.......

• Like
Reactions: Elrandir and Aslan

aem50

Well-Known Member
18 Σεπτεμβρίου 2015
133
32
35
@aem50
Ο ανθρωπος ειναι 32χρονων κ ηδη ψαχνεται....
Πιθανολογω οτι εχει επαφη (οπως ολος ο κοσμος πανω κατω) με σκυλια, μπορει μεχρι σημερα μεν να μην ειχε κανενα υπο την ευθυνη του, αλλα στοιχειωδως πρεπει να ξερει περι τινος προκειται......

Ενας ανθρωπος λοιπον που αποφασισε να παρει σκυλο δεν νομιζω οτι επιβαλλεται να επιδιωξει επαφη με σκυλια φιλοζωικων για να αποκτησει το δικο του.....

Μπορει κατα την αποψη μου να προχωρησει στην αποκτηση κ χωρις αυτο το βημα....
Ειναι αλλο πραγμα να φροντιζεις καποιες στιγμες ενα ξενο σκυλο σε συγκεκριμενα πραγματα κ αλλο πραγμα να συμβιωνεις 24/7 με εναν.......
@east49
Νομιζω οτι παρεξηγησες τα λογια μου. Δεν ειπα οτι ''επιβαλεται'' να ερθει σε επαφη & να βοηθησει σκυλια φιλοζωικων...το οτι ξερει εστω τα στοιχειωδη το υποθετεις εσυ, πιστευω δεν ειναι κακο που εδωσα μια λυση για να καλυψω και την περιπτωση που 'δεν γνωριζει τα στοιχειωδη'.

Οταν λεω να ασχοληθει με σκυλια φιλοζωικων, αναφερομαι στο κομματι της βολτας/κοινωνικοποιησης, πλυσιματος/χτενισματος, βασική υπακοή & οπως καταλαβαινεις, τα βασικα δηλαδη. Αληθεια ειναι πως ο ιδιος δηλωσε πως δεν εχει ''καθολου εμπειρια'' και εγω το λαμβανω αυτο ως οτι δεν γνωριζει και πως π.χ. να το παει βολτα το σκυλι. Αρα, θα ειναι μια καλη πρωτη επαφη αν ενδιαφερεται & θελει να διαθσει χρονο.

Ολοι εχουν επαφη με σκυλια μα λιγο μα πολυ, αλλα αυτο δεν εχει καμια σχεση με την διαχειριση & ιδιοκτησια σκυλου. Αυτο σημαινει οτι π.χ. τα αγαπας, τα βλεπεις, τα ταϊζεις ,τα χαϊδευεις κτλ. Οταν ομως αναλαβεις ενα, δεν ξερεις πως να το εκπαιδευεις για τουαλετα, να το μαθεις να περπαταει καλα στην βολτα κλπ.

Εφοσον λεει ''δεν εχω καθολου εμπειρια'' εγω ετσι το καταλαβαινω, ανοιχτη σε διαορθωσεις του αν κανω λαθος φυσικα! :)
Αλλιως, θα ειναι μια καλη πρωτη επαφη συν την πληροφορηση, θα εφαρμοσει αυτα για τα οποια θα πληροφορηθει κιολας! :D

Διορθωσε με αν καταλαβα κατι λαθος..!

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
@east49
Οταν λεω να ασχοληθει με σκυλια φιλοζωικων, αναφερομαι στο κομματι της βολτας/κοινωνικοποιησης, πλυσιματος/χτενισματος, βασική υπακοή & οπως καταλαβαινεις, τα βασικα δηλαδη. Αληθεια ειναι πως ο ιδιος δηλωσε πως δεν εχει ''καθολου εμπειρια'' και εγω το λαμβανω αυτο ως οτι δεν γνωριζει και πως π.χ. να το παει βολτα το σκυλι. Αρα, θα ειναι μια καλη πρωτη επαφη αν ενδιαφερεται & θελει να διαθσει χρονο.

Ολοι εχουν επαφη με σκυλια μα λιγο μα πολυ, αλλα αυτο δεν εχει καμια σχεση με την διαχειριση & ιδιοκτησια σκυλου. Αυτο σημαινει οτι π.χ. τα αγαπας, τα βλεπεις, τα ταϊζεις ,τα χαϊδευεις κτλ. Οταν ομως αναλαβεις ενα, δεν ξερεις πως να το εκπαιδευεις για τουαλετα, να το μαθεις να περπαταει καλα στην βολτα κλπ.
Αναφερομαι στα bold.
Πιστευεις οτι σε ανθρωπο που οπως λες δεν γνωριζει, θα εμπιστευτει κανεις σκυλι να του μαθει βασικη υπακοη κ κοινωνικοποιηση; οι φιλοζωικες θελουνε εθελοντες να τις βοηθησουνε στο εργο τους, δεν εκπαιδευουνε μελλοντικους ιδιοκτητες κ δεν εχουνε σκυλια για πειραματισμους...... Ουτε φυσικα μπορει μεσω αυτης της διαδικασιας να εκπαιδευσει το σκυλο του αυριο στο θεμα της τουαλετας.....

Περα απο μια στοιχειωδη επαφη με ηδη "ευκολα" κοινωνικοποιημενα σκυλια, δεν νομιζω να μαθει κατι παραπανω..... Ισα ισα μπορει να θεωρησει δεδομενο οτι το δικο του αυριο θα ειναι κοινωνικοποιημενο κ ευκολο.......

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Υπάρχει κ η λυση της φιλοξενιας...

Συμφωνώ με τα οσα ειπωθηκαν περι μαστιφοειδων αν κ μεστο σπιτι ειναι πιθανως πολυ πιο melo απο αλλα
Παρολαυτα ο θεματοθετης ξεκινησε απο κορσο πηδηξε σε λαμπ κατεληξε σε μποξερ...
Δεν ξερει δλδ τι θελει κ γιατι το θελει, οσα κριτηρια εθεσε (αυτα τα λιγα) ταχουν ποσες φυλες...

aem50

Well-Known Member
18 Σεπτεμβρίου 2015
133
32
35
Αναφερομαι στα bold.
Πιστευεις οτι σε ανθρωπο που οπως λες δεν γνωριζει, θα εμπιστευτει κανεις σκυλι να του μαθει βασικη υπακοη κ κοινωνικοποιηση; οι φιλοζωικες θελουνε εθελοντες να τις βοηθησουνε στο εργο τους, δεν εκπαιδευουνε μελλοντικους ιδιοκτητες κ δεν εχουνε σκυλια για πειραματισμους...... Ουτε φυσικα μπορει μεσω αυτης της διαδικασιας να εκπαιδευσει το σκυλο του αυριο στο θεμα της τουαλετας.....

Περα απο μια στοιχειωδη επαφη με ηδη "ευκολα" κοινωνικοποιημενα σκυλια, δεν νομιζω να μαθει κατι παραπανω..... Ισα ισα μπορει να θεωρησει δεδομενο οτι το δικο του αυριο θα ειναι κοινωνικοποιημενο κ ευκολο.......
Νομιζω πως δεν συννενοουμαστε ευκολα εμεις οι δυο @east49 δυστυχως! :(
Καλα, για μπες στον κοπο να κανεις μια ερωτηση ''τι ειδους εθελοντες θελουν'' δεν πας να εισαι απειρος, κωλοτουμπες κανουν που θα εχουν βοηθεια....τα λεω επειδη ξερω ,ειμαι χρονια εθελοντρια..
Πειραματισμος θεωρειται να πας μια βολτα ενα σκυλακι που ειναι ολημερις κλεισμενο σε ενα κλουβι πανσιον & να το φερεις σε επαφη με κανενα αλλο σκυλακι; Στο κατω-κατω, κανεις μας δεν γεννηθηκε 'ο τελειος σκυλογονεας', ολοι μας απο το 0 ξεκινησαμε, απο εκει που δεν ξεραμε τιποτα απο βολτες & κοινωνικοποιησεις & σιγα-σιγα μαθαμε, δεν ειπα να τον βαλουν να τους κανει και κανενα εμβολιο, το πιο απλο ανεφερα....
Το bold το βρισκω πολυ αστοχο, δεν ειναι θεμα εκπαιδευσης, δεν ειπα οτι εκπαιδευουν τους wannabe...ομως ενας εντελως απειρος, κανει ενα καλο βημα & ερχεται σε επαφη με σκυλια, μαθαινοντας εστω καποια απ'τα στοιχειωδη, δεν ειναι κακο αυτο πρωτου προβεις ντουγρου σε υιοθεσια και θα ταβρεις μπαστουνια με τις βολτες & τα σχετικα...ισα-ισα που στις φιλοζωικες σε πληροφορουν & σε βοηθουν κιολας εφοσον τους λες πως θα υιοθετησεις σκυλακι στο μελλον...!

Δεν θα θεωρησει τιποτα δεδομενο, ανοητος δεν ειναι, μπορει να κρινει. Το οτι παει βολτες σκυλακια για ξεμουδιασμα & περπατημα, μονο κακο δεν κανει....οσο αφορα τον εθελοντισμο, καθε προθυμο ατομο ειναι ευπροσδεκτο & του ανατιθεται η αναλογη δουλεια με βαση την ηλικια/ικανοτητες του. Το stray [γνωστη φιλοζωικη οργανωση στο πενελληνιο] ζητα εθελοντες απο 11 ετων και πανω, θες να μου πεις οτι θετουν σε κινδυνο τα σκυλια στα χερια των 11χρονων ή των 14χρονων; Για ολους υπαρχει η αναλογη δουλεια & σιγουρα κατι θα μαθεις...

[Φαντασου οτι εγω πρωτου γινω εθελοντρια, τυχαινε να βολταρω κανεναν σκυλο φιλου για 1-2 λεπτα και εχανα τον μπουσουλα με το τραβηγμα,..αοφυ εγινα εθελοντρια και το εκανα συχνα, μαθαινοντας απο κατι σιγα-σιγα συνηθισα και οταν απεκτησα σκυλι περσι, μου ηρθε πολυ πιο ευκολα ο χειρισμος του στην βολτα..]

aem50

Well-Known Member
18 Σεπτεμβρίου 2015
133
32
35
Υπάρχει κ η λυση της φιλοξενιας.
Να, στα λογια μου ερχεσαι. Η φιλοξενια ειναι συνεισφορα σε φιλοζωικη, οτι ανεφερα και εγω δηλαδη. Με την συνεισφορα σε σωματειο, μαθαινεις αναμφιβολα πολλα με διαφορους τροπους- ειτε ειναι βολτες ή φιλοξενιες...και μεσω φιλοξενιας μαθαινεις και για το potty training @east49 !