Ερωτήσεις

Swim

Member
20 Σεπτεμβρίου 2015
7
0
41
Για σε όλους/ες.

Μπαίνω απευθείας στο θέμα για να μην κουράσω.
Ενδιαφέρομαι να αποκτήσω ένα Cane Corso κουτάβι ,για συντροφιά ,
τουλάχιστον εδώ κατέληξα μετά απο 2 εβδομάδες διαβάσματος στο ιντερνετ.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχω (καθόλου) εμπειρία και ότι ζώ σε διαμέρισμα στην θεσσαλονίκη.
Είμαι 32 χρονών και δουλεύω απο 14.00 μέχρι 22.00 πενθήμερο.
Μένω μόνος και το διαμέρισμα είναι αρκετα μεγάλο όπως και το μπαλκόνι .

Πιστεύεται ότι είναι καλή επιλογή?
Και αν ναι μήπως μπορείτε να προτείνετε κάποιον εκτροφέα?
Αν όχι μπορείτε ναι προτείνεται κάποια διαφορετική ράτσα?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Υ.Γ Απο αυτά που είδα τις 2 αυτές εβδομάδες έχω πάθει ζημιά και με τα λαμπραντοράκια

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Ουτε το διαμέρισμα ούτε και το ωράριο σου μπορούν να πουν κατι για τα σκυλια που σου "ταιριάζουν". Θα πρέπει να συμπεριλάβεις παράγοντες όπως τα επίπεδα ενεργητικότητας, αν θες να δουλέψεις με το σκυλί/αν σε ενδιαφέρει η φύλαξη ή κάποιο κυναθλημα, ποσο χρόνο θα ηθελες να διαθέσεις σε εκπαίδευση ... Τέτοια πράγματα.

ΥΓ: 2 εβδομάδες δεν ειναι τιποτα φίλε μου, άλλοι μετράνε 2 χρόνια και ακομα ψάχνουν...

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Εν συντομια θα σου πω οτι πρωτιστως το (σωστο) cane corso ειναι σκυλος φυλακας με οτι σημαινει αυτο.

Επισης ουδεμια σχεση εχει με λαμπραντορ, πουθενα.

Οποτε σκεψου απο τις φυλες αυτες που λες ποια χαρακτηριστικα σου αρεσουνε, κ αν αντεχεις τα κυρια χαρακτηριστικα που προσδιοριζουν την φυλη και τι μπορεις να προσφερεις εσυ σε ενα σκυλι με αυτα τα χαρακτηριστικα.

;)

Swim

Member
20 Σεπτεμβρίου 2015
7
0
41
Καλημέρα.

Δεν με ενδιαφέρει η φύλαξη ή κάποιο κυνάθλημα.

Μπορώ να αφιερώσω καθημερινά 3-4 ώρες και τα σαβ/κα περισσότερες.
Πιστεύω ότι θα μπορέσω να τα βγάλω πέρα με τα χαρακτηριστικά και τις ανάγκες οποιουδήποτε
τετράποδου φίλου.

Δύο χρόνια? Εντάξεί θα το ξανασκεφτώ για την ράτσα και θα δώ τι θα κάνω.

ευχαριστώ καί καλή συνέχεια

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Αν δεν σε ενδιαφέρει η φύλαξη, ένα σκυλί που η φύση του είναι να ειναι επιφυλακτικό με όσους δεν θεωρεί οικογένεια δεν είναι πολύ σοφή κίνηση. Ειδικά όταν λες ότι το θέλεις για συντροφιά. Αν και δεν ξεκαθαρίζεις τι εννοείς με το "σκύλο συντροφιάς" υποθέτω ότι πέρα από το να κάνει παρέα σε εσένα, θα ήθελες να είναι φιλικό ή έστω αδιάφορο με όποιον έρχεται στο σπίτι σου, να έρχεται μαζί σου για καφέ, βολτάρισμα στην πόλη κι άλλα τέτοια. Εχω την αίσθηση ότι δεν είναι τραλαλί τραλαλό σκυλιά, αλλά ας πουν τη γνώμη τους όσοι έχουν cane corso ή αντίστοιχα σκυλιά.

Τα λαμπραντό είναι φιλικά με τον κόσμο, αλλά έχουν υψηλότερα ποσοστά ενέρηειας κι ακριβώς επειδή είναι τραλαλί τραλαλό, αν δεν διοχετευτεί σωστά η ενέργειά τους κι αν δεν ελεγχθεί ο ενθουσιασμός τους προς όλους μπορούν να γίνουν ενοχλητικά. Ειναι σκυλιά αγαπούλες, θέλουν να γνωρίσουν και να "φιλήσουν" ότι κινείται ζει κι αναπνέει στο οπτικό τους παιδίο. Τουλάχιστον σε δίποδο. Κι αυτά είναι τα συμπεράσματά μου από τα λαμπ που εχω γνωρίσει...

Swim

Member
20 Σεπτεμβρίου 2015
7
0
41
Για σας.

Με τον όρο συντροφιά εννοώ,
να έρχεται μαζί μου τις ώρες που γυμνάζομαι ,
να βγαίνουμε βόλτα μαζί για περπάτημα και παιχνίδι,
να αράζουμε στο σπίτι ,
αλλά όχι να πάμε μαζί για καφέ και ποτό ή φαγητό.

Θα ήθελα να είναι φιλικό με την οικογένεια μου και τους φίλους αλλά όχι κουραστικό.
Και αδιάφορο να είναι δεν έχω πρόβλημα,αρκεί να τα πάμε μαζί καλά.
Δεν με πειράζει να είναι επιφυλακτικό με κάποιον ξένο έτσι είναι άλλωστε η φύση του, αρκεί να μην του επιτεθεί απρόκλητα.

Αλλά δεν θέλω να είναι σε καμμία περίπτωση εχθρικό .
Γι αυτό το κομμάτι διάβασα ότι πρέπει να κοινωνικοποιηθεί απο μίκρο και ότι δεν πρέπει τα γονίδια του να είναι απο γονέις που έχουν εκτραφεί για " αγώνες". Αυτά τα λίγα ξέρω.
Σίγουρα είναι και άλλα που θα τα μάθω στην πορεία.
Με ενδιαφέρει επίσης να τα πάει καλά με τα παιδιά γιατί δεν μπορούμε να προβλέψουμε το μέλλον.

και πάλι ευχαριστώ

Swim

Member
20 Σεπτεμβρίου 2015
7
0
41
Τώρα διαβάζω γι αυτά και φαίνονται φοβερά σκυλιά .

Ενα που διάβασα πρίν λίγο και με προβλημάτισε είναι ,
ότι έχουν πολλά ιατρικά προβλήματα.
Είναι όντως έτσι?

Michalis-Maya

Well-Known Member
16 Μαρτίου 2013
940
1.709
48
Νίκαια
Τώρα διαβάζω γι αυτά και φαίνονται φοβερά σκυλιά .

Ενα που διάβασα πρίν λίγο και με προβλημάτισε είναι ,
ότι έχουν πολλά ιατρικά προβλήματα.
Είναι όντως έτσι?
Ένας από τους λόγους που για την απόκτησή τους απευθυνόμαστε σε Εκτροφείς για την απόκτησή τους.
Ευτυχώς έχουμε κορυφαία εκτροφεία boxer στην Ελλάδα. Που κάνουν όλες τις απαραίτητες εξετάσεις και προσέχουν πολύ και τον χαρακτήρα των σκυλιών.

• Like
Reactions: Orilis and *Kiara*

Swim

Member
20 Σεπτεμβρίου 2015
7
0
41
Μπορείς να μου στείλεις κάποια τηλέφωνα ή λινκ
σε προσωπικό μήνυμα για να επικοινωνήσω αύριο μαζί τους?

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Με ποια κριτήρια θα εμπιστευτείς την κρίση ενος αγνώστου που θα σου στείλει προσωπικό μήνυμα? Μήπως θα ηταν καλύτερα να διαβάσεις μόνος σου ποιες είναι οι απαραίτητες εξετάσεις, και να δεις αν οι εκτροφεις που υπάρχουν στην Ελλάδα τις κάνουν και να ερθεις τετ α τετ και να κρίνεις ανθρώπους και σκυλιά εσυ ο ίδιος, με τα δικά σου κριτήρια? Ο Michalis-Maya μπορεί να είναι το πιο αξιόπιστο μέλος του φόρουμ, μπορεί να είναι και το πιο αναξιόπιστο. Θα στο πω εγώ? Να σου εγγυηθώ για το μέλος. Θα με πιστέψεις?

Swim

Member
20 Σεπτεμβρίου 2015
7
0
41
Σε μια συζήτηση μεταξύ αγνώστων δεν
τίθεται θέμα εμπιστοσύνης
αλλά ανταλλαγής πληροφοριών
και ο καθένας μετά αξιολογεί και αξιολογείται.

Ευχαριστώ πάντως για το ενδιαφέρον.
Θα μιλήσω αύριο με τον ΚΟΕ που είπατε για να δώ τι θα μου πούν.
Ευχαριστώ όλους και καλή συνέχεια.

*Kiara*

Well-Known Member
12 Μαϊου 2015
475
698
Αθήνα
Οι εκτροφείς μπόξερ στην Ελλάδα είναι πολλοί. Πάρε όσες περισσότερες πληροφορίες μπορείς από τον καθένα, δες τα σκυλιά τους και τον τρόπο που ζουν. Ζήτησε να μάθεις τι εξετάσεις υγείας κάνουν (και να τις δεις), επίσης τι εξετάσεις εργασίας περνούν τα σκυλιά τους (αν περνούν) και τι κρίσεις έχουν σε εκθέσεις μορφολογίας.
Μην θεωρήσεις ότι ο πρώτος εκτροφέας που θα βρεις και θα έχει διαθέσιμο κουτάβι είναι και η καταλληλότερη επιλογή...

Και πήγαινε και σε έκθεση φυσικά

Μη βιαστείς ;)

aem50

Well-Known Member
18 Σεπτεμβρίου 2015
133
32
35
Οι προλαλησαντες με καλυψαν. Αυτο που επελεξες συγκεκριμενη φυλη σε χρονο ρεκορ χωρις να εχεις την παραμικρη εμπειρια απο σκυλους, πολυ με ενθουσιαζει....
Ο,ΤΙ σκυλο και να παρεις, κατα την γνωμη μου, δεν θα μπορεις να τον διαχειριστεις ευκολα, διοτι οπως λες, δεν εχεις τις γνωσεις για να το κανεις. Αν σε ενδιαφερει καποια συγκεκριμενη φυλη, καλυτερα να αρχισεις το διαβασμα ωστε να μαθεις περισσοτερες πληροφοριες & να δεις αν ταιριαζει στον τροπο ζωης σου...Μην κανεις επιλογες αν δεν ξερεις τις ιδιαιτεροτητες της φυλης & θεωρεις τον εαυτο σου απειρο & πιθανοτατα μη ικανο να ανταπξελθει στις απαιτησεις..! Μην βιαζεσαι, η αποκτηση σκυλου θελει σκεψη & πληροφορηση εκ των προτερων, δεν ειναι το χρυσοψαρο που αγοραζεις απ'το πανηγυρι & κανεις την πλακα σου για 2 βδομαδες..!(y)

Δουλευεις, ζεις σε διαμερισμα & εχεις υποψιν και τα Λαμπραντορ; Εχουν τοση ενεργεια που αν δεν μπορεις να ασχοληθεις μαζι τους, θα καταντησουν ενοχλητικα..! Και επιπλεον, μην διαβαζεις μονο στο νετ. Ρωτα φιλους που γνωριζουν την φυλη, διαβασε βιβλια, το φορουμ κλπ. για να αποκτησεις ολοκληρωμενη αποψη και να καταληξεις...!