Ερωτήσεις προς εκτροφείς

Status
Κλειδωμένο θέμα

Blade57HRC

Banned
Banned
2 Ιανουαρίου 2013
800
0
Αθηνα
www.facebook.com
Σε ξαναρωταω, και δεν μου απαντας, οι συλλογοι/ιδιωτες ζωοφιλοι (γιατι οι υπολοιποι δεν ειμαστε!!!) τι εχουνε ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ στην πραξη για να χτυπησουνε τα pet-shop puppymills???

Απαντησα...

Γιατι θεωρητικα κ οι εκτροφεις μεσω του ΚΟΕ εχουνε κανει, αλλο αν δεν εχουνε καταφερει ακομα τπτ.....

Ξεχασα...Παρανομα εκτροφεια...ποιος εχει κλεισει? Εκτροφεις η συλλογοι?
Ποιοι επωμιζονται μετα το βαρος περιθαλψης και μεταπειτα διαβιωσης των ζωων που κατασχονται κτλ?

Θα εχετε και ενημερωση για ενα που εμπλεκομαι προσωπικα εν καιρω...

Οσο για το θεμα ενημερωσης του κοσμου, οση ευθυνη εχουνε οι εκτροφεις, αλλη τοση εχουνε κ οι συλλογοι.

''Αλλη τοση''???
..

George K

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2007
1.177
48
Τα μεγαλύτερα παιδιά σου έκλεβαν τα παιχνίδια όταν ήσουν μικρός; Αισθάνεσαι οργή γι αυτό;

Blade57HRC

Banned
Banned
2 Ιανουαρίου 2013
800
0
Αθηνα
www.facebook.com
κουραστικο το θεμα και πολυ αναλωσιμο. ως εκτροφεας γατων θα πω το εξης. δεν ζω απο αυτο διοτι εχω αλλο ως βασικο επαγγελμα. αγαπω τις συγκεκριμενες 2 φυλες που εκτρεφω και το κανω απο αγαπη για αυτο το ειδος. δεν καθησα να διαβασω ολα τα ποστ που γραφτηκαν απο την ημερα που ειχα να μπω στο φορουμ λογω επαγγελματικων υποχρεωσεων αλλα καταλαβαινοντας απο το ρεζουμε της υποθεσης θα πω τα εξης:

1) blade πιστεψε με επειδη εχω συντηρησει και μεγαλωσει και εγω αδεσποτα και πολλοι απο εδω μεσα , δεν ειναι ιδια τα εξοδα για την συντηρηση ενος αδεσποτου και ενος καθαροαιμου ζωου το οποιο προοριζεται για εκτροφη.

δεν μιλαω για ταισμα αδεσποτων...για ψαξε να δεις τι περιστατικα υπαρχουν...

4) για φανταστειτε ολοι οι εκτροφεις να χαριζαν τα ζωακια αναπαραγωγης τους ρε παιδια. ειναι δυνατον? τοτε θα υπηρχε υπερβολικη ζητηση με περισσοτερες πιθανοτητες τα σκυλια να πηγαιναν σε λαθος χερια. και αυτο το λεω διοτι ενας που θα παει να δωσει 1500+ ευρω για κουταβι η γατακι εννοειται πως θα ΤΟ ΘΕΛΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ και οχι πλασματικα τυο στυλ:" μου αρεσει η εμφανιση, ας το παρω"

Και δεν μπορει ο εκτροφεας να ψαξει αναμεσα στους ενδιαφερομενους να βρει τον σωστο?
Η οποιος εχει το χρημα ειναι και σωστος?
Σορρυ...ακυρο επιχειρημα...

5) προσωπικα θα πω κατι: εχοντας δωσει 3500 ευρω για σπανια γατα εκτροφης και πουλωντας την 1000 ευρω σε ιδιωτη που θα κρινω εγω πολυ ενδελεχως αν ειναι αξιος για την γατα μου (στειρωμενη, με πρωτα εμβολια, αποπαρασιτωμενη εννοειται πως ειναι στις δικες μου αρμοδιοτητες πριν δοθει προς υιοθεσια/πωληση η γατα), νομιζω πως εχω το δικαιωμα να πω σε αυτο το σημειο οχι απλα δεν κερδιζω απο την εκτροφη αλλα μπαινω και μεσα. και αυτο δεν συμβαινει μονο σε μενα. ειμαι απλα ενα παραδειγμα.

Η γατα ποσα σου εδωσε απο γεννες?

με ολα αυτα θελω να πω. ΜΗΝ ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΟΛΑ ΣΕ ΕΝΑ ΤΣΟΥΒΑΛΙ. το αν καποιος κανει ευσεινηδητα την δουλεια του ειναι θεμα χαρακτηρα, καταβολων οικογενειακων και πολλων αλλων παραγοντων. οποτε ας μην τα ισοπεδωνουμε.

Μιλαω για την συντριπτικη πλειοψηφια...
Αν και για σενα οταν μιλαμε για τα ''299'' λαμογια της βουλης πρεπει μονιμως να αναφερουμε οτι υπαρχει και ''1'' στους ''300''...σορρυ...αλλα εχει καταντησει βαρετο ποια το ''τσουβαλιασμα''
..

George K

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2007
1.177
48
Θα φτάσουμε τις 100 σελίδες. Πώς νιώθεις γι αυτό; Αντλείς ικανοποίηση απο το μεγάλο νούμερο; Είχες ποτέ την αίσθηση ότι το νούμερο είναι μικρό;

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
.Ποιοι επωμιζονται μετα το βαρος περιθαλψης και μεταπειτα διαβιωσης των ζωων που κατασχονται κτλ?.
Eχεις μπερδευτει στις κατηγοριες σου μου φαινεται.....
"συλλογος περιθαλψης αδεσποτων" τι σου λεει?
με τι θα πρεπει να ασχοληθει δλδ?

"εκτροφειο Χ ρατσας" αυτο τι σου λεει?
Με τι θα επρεπε να ασχοληθει???

Κατηγορεις τους εκτροφεις οτι δεν αναλαμβανουνε τις αρμοδιοτητες των συλλογων??
θα τρελαθουμε τελειως μου φαινεται!!!!

Σκοπιμως παλι αποφευγεις να απαντησεις πως οι συλλογοι καταφεραν να χτυπησουνε (?????) τα pet shop.

Ναι αλλη τοση. Κ επειδη εχουνε αναλαβει αυτη την ευθυνη, να στο πω διαφορετικα "....και περισσοτερη"

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Δεν απαντησας...προιον inbreeding εισαι? COI μηπως?
Γιατι προσβαλεσαι? κακο ειναι?
Το συμπέρασμα ότι προσβάλλεται, από που το έβγαλες? Το ότι εσυ θέλεις (και πετυχαίνεις ενίοτε) να προσβάλεις τους άλλους(οπως εμένα για παραδειγμα) δε σημαίνει ότι προσβάλλονται και όλοι. Οι ερωτήσεις του GeorgeK εμενα μου μοιαζουν διερευνητικες κι όχι προϊόν προσβολής

Blade57HRC

Banned
Banned
2 Ιανουαρίου 2013
800
0
Αθηνα
www.facebook.com
Eχεις μπερδευτει στις κατηγοριες σου μου φαινεται.....
"συλλογος περιθαλψης αδεσποτων" τι σου λεει?
με τι θα πρεπει να ασχοληθει δλδ?

''Ζωοφιλικος συλλογος (+περιοχη) '' εσενα σου λεει κατι?
Και αλλο εθελοντισμος και αλλο το επαγγελμα του εκτροφεα!!!

"εκτροφειο Χ ρατσας" αυτο τι σου λεει?
Με τι θα επρεπε να ασχοληθει???

Ισως...με τους ανταγωνιστες του?...που κανουν ζημια στο αντικειμενο (σκυλια) του?

Κατηγορεις τους εκτροφεις οτι δεν αναλαμβανουνε τις αρμοδιοτητες των συλλογων??
θα τρελαθουμε τελειως μου φαινεται!!!!

Δεν υπαρχει ''αρμοδιοτητα'' συλλογων!
Επαναλαμβανω...αλλο εθελοντισμος...αλλο επαγγελμα! (ασχετως αν το βαφτιζουν χομπυ)

Σκοπιμως παλι αποφευγεις να απαντησεις πως οι συλλογοι καταφεραν να χτυπησουνε (?????) τα pet shop.

Εχω απαντησει...και σου ειπα δειξε μου σαιτ εκτροφεα που να λεει το πραμικρο για πετ-σοπ...
ΟΛΑ τα φιλοζωικα...''κατι'' λενε...

Ναι αλλη τοση. Κ επειδη εχουνε αναλαβει αυτη την ευθυνη, να στο πω διαφορετικα "....και περισσοτερη"

ο,τι να ναι...
...

evaki88

Well-Known Member
20 Οκτωβρίου 2012
240
3
Kifisia athens
1) σου ανεφερα το ταισμα ως παραδειγμα. σε ολα τους ειναι πιο ακριβα τα εκτροφικα. δεν ειναι πιο ακριβες οι εξετασεις οι οποιες πρεπει να ειναι διεξοδικες? δεν ειναι ακριβη η τροφη ωστε να μεγαλωσουν υγιεστατα τα εκαστοτε κουταβακια? δεν ειναι ακριιβη η γενικοτερη συντηρηση τους εφοσον ζουν σε συνθηκες σπιτιου? με δουλευεις? και σου λεω με επιχειρημα: συντηρω αδεσποτα και συγκρινω τα εξοδα μου (και αδεσποτα που εχω στειρωσει η ιδια χωρις την βοηθεια κανενος φιλοζωικου ομιλου)ως ιδιωτης απεναντι σε κακοποιημενα/εγκαταλελειμενα αδεσποτα και ως εκτροφεας. ειναι κατακορυφα πιο λιγα.
4) αναμεσα σε 3000 ενδιαφερομενους ισως και ο καλυτερος εκτροφεας να κανει λαθος σχετικα με την επιλογη. καθολου ακυρο το επιχειρημα μου.
5) κατα μεσο ορο 4 γατακια τα οποια για να μεγαλωσουν θελουν τροφη η οποια κοστιζει 30ευρω τα 2 κιλα και τα οποια δινονται στειρωμενα κατα κορον(εφοσον δεν προοριζονται για εκτροφη) και στους 4 μηνες ωστε να κοινωνικοποιηθουν πληρως. σου λεει κατι, αυτο?

μην συγκρινεις τους 300 της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ βουλης με τους εκτροφεις οι οποιοι ψαχτηκαν, διαβασαν, ασχοληθηκαν ωστε να προωθησουν το εκαστοτε ειδος. δεν πληρωνονται για αοριστιες (οπως οι βουλευτες), πληρωνονται για αυτο που προσφερουν στην ταδε φυλη. μην τα μπερδευεις.

George K

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2007
1.177
48
Γιατί επιμένεις να βάζεις τις απαντήσεις σου μέσα στην παραπομπή αντί να τις παραθέσεις φυσιολογικά απο κάτω; Σκέφτηκες ποτέ ότι αυτό μπορεί να σημαίνει κάτι; Πώς αντιμετωπίζεις στην προσωπική σου ζωή αυτούς που δεν συμφωνούν μαζί σου; Όταν ο σκύλος σου κάνει κάτι που δεν σου αρέσει αντιδράς όπως με τους ανθρώπους;

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Επειδη για αλλη μια φορα εισαι ΗΜΙΜΑΘΗΣ η σκοπιμως αποκρυπτεις πραγματα που ξερεις,
για να μην μας περνανε για κοροιδα κ οσοι δεν εχουνε εμβαθυνει στο θεμα θα σε διαφωτισω:
Συλλογος = καταστατικο.
Κ επειδη ολα πανω κατω τα ιδια ειναι, θα σου παραθεσω ενα αποσπασμα καταστατικου απο ενα συλλογο:
Ευρύτερα, ο σκοπός του Συλλόγου είναι:
α) Η παροχή προστασίας προς τα αδέσποτα ζώα από θανάτωση, βασανισμό, κακομεταχείριση, εκμετάλλευση και γενικά κακοποίηση τους
γ) Η έμπρακτη συμβολή στην ευαισθητοποίηση της ευρύτερης κοινωνίας σε θέματα σεβασμού του φυσικού περιβάλλοντος και η έμπρακτη έκφραση πολιτισμού και ανθρωπιάς έναντι του δικαιώματος της ζωής ανυπεράσπιστων ζώων.
δ) Η διαπαιδαγώγηση και διαφώτιση του κοινού σε θέματα ζωοφιλίας και προστασίας του περιβάλλοντος, με διαλέξεις, δημοσιεύσεις, μελέτες και λοιπούς νόμιμους και πρόσφορους τρόπους, που σκοπό έχουν να οδηγήσουν σε μια κοινωνία όπου τα ζώα θα υπάρχουν σε αρμονική συμβίωση με τον άνθρωπο.
ς) Η φροντίδα για την παροχή κατάλληλης στέγης και γενικά εγκαταστάσεων για τη στέγαση, θεραπεία και διατροφή των αδέσποτων ζώων, έως ότου βρεθεί οικογένεια για αυτά
η) Η αποτροπή της διάθεσης των ζώων για πειράματα ή οποιαδήποτε άλλη χρήση που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή ή την υγεία τους ή να τα κάνει να υποφέρουν με οποιονδήποτε τρόπο.
θ) Η δημιουργία ιατρείου για την κτηνιατρική περίθαλψη αδέσποτων ζώων και την παροχή υπηρεσιών στα μέλη του Συλλόγου.
ι) Η δημιουργία ξενώνα ιδιόκτητων ζώων.

Καταλαβες τωρα εξυπνακια γιατι λεω "τοση ευθυνη ισως κ περισσοτερη" ???
Οχι βγες απο τον μικροκοσμο σου: ΒΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΟΥ!

Οι εκτροφεις εχουνε αλλες υποχρεωσεις σιγουρα οχι τις παραπανω.
Κ σχεδον σε καθε site εκτροφεα αναφερεται ο σωστος τροπος αποκτησης ζωου ασχετα αν δεν αναφερεται ο ορος pet shop για ευνοητους λογους.

Σου παραθετω κ ενα αποσπασμα για να μην εχεις αποριες:
Απαραίτητο είναι πριν την επιλογή του κουταβιού ο μελλοντικός ιδιοκτήτης να απαιτήσει να δει τους γονείς (αν δεν είναι εφικτό αυτό θα πρέπει να δει τουλάχιστον τον έναν), τα πιστοποιητικά των γονιών.(Pedigree – διακρίσεις σε εκθέσεις μορφολογίας ή εργασίας – πιστοποιητικά των tests - βαθμό δυσπλασίας ), το περιβάλλον που μεγαλώνουν και κοινωνικοποιούνται τα κουτάβια και φυσικά τελευταία την τιμή, αν και αυτή δεν θα πρέπει να είναι καθοριστική για την αγορά ενός καλού, υγιούς και ισορροπημένου σκύλου, ο οποίος θα ζήσει μαζί του για 10 και πλέον χρόνια.

Καταλαβες τωρα????
Αντε γιατι εχω αρχισει κ σε βαριεμαι να κατηγορεις να τσουβαλιαζεις κ να αραδιαζεις οτι σου κατεβει επειδη ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ η δεν εχεις ψαξει να μαθεις 5 πραγματα........

Blade57HRC

Banned
Banned
2 Ιανουαρίου 2013
800
0
Αθηνα
www.facebook.com
Γιατί επιμένεις να βάζεις τις απαντήσεις σου μέσα στην παραπομπή αντί να τις παραθέσεις φυσιολογικά απο κάτω; Σκέφτηκες ποτέ ότι αυτό μπορεί να σημαίνει κάτι; Πώς αντιμετωπίζεις στην προσωπική σου ζωή αυτούς που δεν συμφωνούν μαζί σου; Όταν ο σκύλος σου κάνει κάτι που δεν σου αρέσει αντιδράς όπως με τους ανθρώπους;
Μηπως για να γινονται ποιο κατανοητες οι απαντησεις σε πολλαπλες ερωτησεις?...λεω γω...

Και διερευνω και γω...
Προιον inbreeding εισαι? COI μηπως?
Γιατι δεν απαντας? Κακο ειναι?

George K

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2007
1.177
48
Μηπως για να γινονται ποιο κατανοητες οι απαντησεις σε πολλαπλες ερωτησεις?...λεω γω...

Και διερευνω και γω...

Μόλις απαντήσεις τις δικές μου ερωτήσεις, θα σπεύσω. Μέχρι τότε καληνύχτα γλυκό μου κουραμπιεδάκι.

Blade57HRC

Banned
Banned
2 Ιανουαρίου 2013
800
0
Αθηνα
www.facebook.com

Καταλαβες τωρα????
Αντε γιατι εχω αρχισει κ σε βαριεμαι να κατηγορεις να τσουβαλιαζεις κ να αραδιαζεις οτι σου κατεβει επειδη ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ η δεν εχεις ψαξει να μαθεις 5 πραγματα........
Για να μην πεσει παλι κατεβατο...
Εχω υπογραψει για μελλοντικη συσταση τετοιο συλλγου στην περιοχη μου...ξερω πολυ καλυτερα απο εσενα τι γραφουν!!

Το οτι ειναι εθελοντικη προσφορα ΔΕΝ τα κανει υποχρεωση!!! ΓΚΕ ΓΚΕ???

Το αποσπασμα σου δεν εξηγει το γιατι ολα αυτα...και στον πολυ κοσμο απλα λεει ''πληρωνεις για χαρτια'' , ''σας γδυνουμε'' και ''οι αλλοι σκυλοι κακοι,αρρωστοι,ανισορροποι''...

evaki88

Well-Known Member
20 Οκτωβρίου 2012
240
3
Kifisia athens
Επειδη για αλλη μια φορα εισαι ΗΜΙΜΑΘΗΣ η σκοπιμως αποκρυπτεις πραγματα που ξερεις,
για να μην μας περνανε για κοροιδα κ οσοι δεν εχουνε εμβαθυνει στο θεμα θα σε διαφωτισω:
Συλλογος = καταστατικο.
Κ επειδη ολα πανω κατω τα ιδια ειναι, θα σου παραθεσω ενα αποσπασμα καταστατικου απο ενα συλλογο:
Ευρύτερα, ο σκοπός του Συλλόγου είναι:
α) Η παροχή προστασίας προς τα αδέσποτα ζώα από θανάτωση, βασανισμό, κακομεταχείριση, εκμετάλλευση και γενικά κακοποίηση τους
γ) Η έμπρακτη συμβολή στην ευαισθητοποίηση της ευρύτερης κοινωνίας σε θέματα σεβασμού του φυσικού περιβάλλοντος και η έμπρακτη έκφραση πολιτισμού και ανθρωπιάς έναντι του δικαιώματος της ζωής ανυπεράσπιστων ζώων.
δ) Η διαπαιδαγώγηση και διαφώτιση του κοινού σε θέματα ζωοφιλίας και προστασίας του περιβάλλοντος, με διαλέξεις, δημοσιεύσεις, μελέτες και λοιπούς νόμιμους και πρόσφορους τρόπους, που σκοπό έχουν να οδηγήσουν σε μια κοινωνία όπου τα ζώα θα υπάρχουν σε αρμονική συμβίωση με τον άνθρωπο.
ς) Η φροντίδα για την παροχή κατάλληλης στέγης και γενικά εγκαταστάσεων για τη στέγαση, θεραπεία και διατροφή των αδέσποτων ζώων, έως ότου βρεθεί οικογένεια για αυτά
η) Η αποτροπή της διάθεσης των ζώων για πειράματα ή οποιαδήποτε άλλη χρήση που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή ή την υγεία τους ή να τα κάνει να υποφέρουν με οποιονδήποτε τρόπο.
θ) Η δημιουργία ιατρείου για την κτηνιατρική περίθαλψη αδέσποτων ζώων και την παροχή υπηρεσιών στα μέλη του Συλλόγου.
ι) Η δημιουργία ξενώνα ιδιόκτητων ζώων.

Καταλαβες τωρα εξυπνακια γιατι λεω "τοση ευθυνη ισως κ περισσοτερη" ???
Οχι βγες απο τον μικροκοσμο σου: ΒΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΟΥ!

Οι εκτροφεις εχουνε αλλες υποχρεωσεις σιγουρα οχι τις παραπανω.
Κ σχεδον σε καθε site εκτροφεα αναφερεται ο σωστος τροπος αποκτησης ζωου ασχετα αν δεν αναφερεται ο ορος pet shop για ευνοητους λογους.

Σου παραθετω κ ενα αποσπασμα για να μην εχεις αποριες:
Απαραίτητο είναι πριν την επιλογή του κουταβιού ο μελλοντικός ιδιοκτήτης να απαιτήσει να δει τους γονείς (αν δεν είναι εφικτό αυτό θα πρέπει να δει τουλάχιστον τον έναν), τα πιστοποιητικά των γονιών.(Pedigree – διακρίσεις σε εκθέσεις μορφολογίας ή εργασίας – πιστοποιητικά των tests - βαθμό δυσπλασίας ), το περιβάλλον που μεγαλώνουν και κοινωνικοποιούνται τα κουτάβια και φυσικά τελευταία την τιμή, αν και αυτή δεν θα πρέπει να είναι καθοριστική για την αγορά ενός καλού, υγιούς και ισορροπημένου σκύλου, ο οποίος θα ζήσει μαζί του για 10 και πλέον χρόνια.

Καταλαβες τωρα????
συμφωνω απολυτως! καθετως, οριζοντιως! ειναι δυνατον ρε μπλειντ να λεει μεσα το σαιτ του εκτροφεα αρνητικα για τα πετ σοπς? δηλαδη θελει πολυ μυαλο? τα πετ σοπς ειναι ολοκληρη παγκοσμια βιομηχανια! το σωστο ειναι αυτο που λεει ο φιλος παραπανω. να επισημαινει απλα τους σωστους τροπους αποκτησης ζωου. απο κει και περα, ο εξυπνος ανθρωπος, ας ψαχτει και λιγο. αρκετα ολα ετοιμα στο πιατο!

Sirkos

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2012
2.329
668
Νεα σμυρνη
Βρε λεπιδα , ειλικρινα πιστευεις οτι ο ανταγωνισμος ενος σωστου εκτροφεα ειναι τα πετ σοπς? τις περισσοστερες φορες οι εκτροφεις εχουν σχεδον κλεισει την γεννα πριν καλα καλα απο την επιβαση .και ατομα που απευθυνονται σε εκτροφεις και ειναι διατεθημενα να δωσουν 1500 ευρω για ενα οσο τον δυνατον υγιες κουταβι γινεται ,τι σχεση εχουν με τους ανημερωτους ή και τους ενημερωμενους αλλα ασυνηδητους που θα πανε σε πετ σοπ κτλπ?
Δεν ειναι δουλεια των εκτροφεων να ενημερωνουν και να αντικαθηστουν φιλοζωικες και το κρατος , δουλεια τους ειναι να εκτρεφουν . Δεν φταινε οι εκτροφεις για τα κακομοιρα τα αδεσποτα που συναντας καθε μερα στους δρομους .

Blade57HRC

Banned
Banned
2 Ιανουαρίου 2013
800
0
Αθηνα
www.facebook.com
Μόλις απαντήσεις τις δικές μου ερωτήσεις, θα σπεύσω. Μέχρι τότε καληνύχτα γλυκό μου κουραμπιεδάκι.
Εγω ρωτησα πρωτος αρα δικαιωματικα...εσυ πρεπει πρωτος να απαντησεις...

''γλυκο μου κουραμπιεδακι''?...μηπως ντυνεσαι και στον βασιλειο κωστετσο?η το λακη γαβαλα?

George K

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2007
1.177
48
Όχι χρυσό μου. Γιατί προβληματίζεσαι; Αφού εσύ είσαι άντρας, όχι τρελλό αγόρι. Τί σε αγχώνει στην κουβέντα;

kos

Well-Known Member
9 Ιουλίου 2007
1.550
1
www.giokobullmastiffs.com
Κοίταξε έχεις μια συγκεκριμένη άποψη και όπως φαίνεται δε διατίθεσαι να την αλλάξεις και καλά κανεις τώρα για το inbreeding να συζητάμε χρειάζονται χρόνια οπότε αστο δε θα βγει πουθενά. Φυσικά και περιμένω απο ενα δημοκρατικό κράτος να λύσει μια και καλή το θέμα των Πετ σοπ εγώ μόνο προτάσεις μπορώ να κάνω ούτε νομοθέτης είμαι ούτε ένας απο τους 300. Απο κει και πέρα καθένας αξιολογεί την προσπάθεια του και οφείλει ο εκάστοτε αγοραστής να αξιολογήσει και αυτός. Αν νομίζει ότι ειναι καλύτερα απο ιδιώτη η Πετ σοπ με γεια του με χαρά του. Οταν για να πάρεις ενα μπουφάν πας σε δέκα μαγαζιά και για ενα σκυλί θες να πάρεις τον κοε και να σου κάνει παπάδες η μπαίνεις στο πρώτο Πετ σοπ και ψώνια εις σκυλί τότε φίλε μου καλά να πάθεις. Πανε τα χρόνια που δεν υπήρχε ενημέρωση τώρα αυτό ειναι πλέον φτηνή δικαιολογία, απλά θες με τριακόσια ευρώ να πάρεις τη ρατσουλα σου, και ψάχνεις το λάθος στους άλλους. Δεν έχεις την παραμικρή ιδέα τι χρειάζεται μια γέννα όταν γίνεται σωστά, τι σχεδιασμό τι κόστος και Ποσα ξενύχτια.

Status
Κλειδωμένο θέμα